Skit skit skit

Just nu är det uppförsbacke. Om jag ska vara ärlig . jag tycker inte om mig själv.
Jag kände mig mer "nöjd" i de bruna linserna men nu är det slut med det.
Jag hade en hårfärg som jag gillade - men jag gjorde slinogr som blev helt bajs och jag färgade över dem.
håret blev rött i rötterna efter en vecka och jag valde att färga håret mörkbrunt. Expediten tycke att det skulle bli skitsnyggt med just den färgen, och jag kände att det blev ett bra val.
tills nu. Jag är alldeles för mörk tycker jag.
Skit Skit Skit...

Men jag tröstar mig med att det brukar bli bra efter någon tvätt. Man såg ju på den förra färgen hur den tappade på engång, så varför borde inte den här göra samma sak?
Vi får se..


Good morning, Good day, Good whatever

Somnade först efter kl 3 i natt och var väl inte allt för haj när klockan ringde i morse. Men det är bara att bita ihop. Strax ska jag ner till tvättstugan och sätta igång med vårt jättelass som ligger i sovrummet. Men först kanske jag ska väcka snorvalpen som ligger och sover som en stock?

Har ni sett tampongerna än? Det måste ni göra!

Tjejer - detta kommer färändra era mensliv!

Jag tror aldrig att jag haft sämre problem med att kunna somna. Satte mig här för att bli lite datatrött (tro mig, det gör susen!) och roade mig med att titta igenom gamla inlägg i arkivet. och vad hittade jag inte, om denna goding! Gör er själva en tjänst tjejer, och klicka på länken för att läsa om produkten. Detta är revolution! Kan någon ge dem Nobelpriset?! Nej, jag kan inte sluta skratta åt det hela...Tampongen som kommer förändra era liv!
2008-05-06 @ 15:51:41


Mina damer, låt mig få presentera er nya plåga! Seriöst, är detta ett skämt? Tycker inte ni, skaparna bakom detta, att vi tjejer har nog med underliga uppfinningar i vårt liv? Och nu vill ni att vi ska börja använda detta? Seriöst, då kan man lika gärna köra upp fettvadd i puppilura. Det är i alla fall billigare! Och checka även in användarinstruktionen.
Detta mina bruttor, detta kommer förändra era mensliv!


Johnny B is my favourite

Sugar and I har precis tittat på What happens in Vegas. Gillar ni humor á la Ashton Kutcher? Se den!  
Imorgon skall här tvättas, pluggas (eftersom jag valde att köpa glasögon idag istället) och middag hos Stefan och Carina (svärfar & svärmor). Jag har hört att det vankas kyckling...? Dessutom är våra bilder från Teneriffa framkallade. Ska bli kul att se!


God natt!


Jag älskar Nytt
Det märks att det är min halvårsmånad nu. Det är nämligen som så att varje halvårfår jag ett riktigt shoppingbegär och jag handlar och handlar och handlar.
Men det bästa med det här beteendet är att jag tjänar faktiskt på det, tror det eller ej.När jag väl känner mig "nöjd" så handlar jag inget på ett halvår sen.
Ett beteende som funkar finfint för mig!

Dessa föremål är nya i vårt hem. Taklampan var dessutom på rea, halva priset!
De nya gardinerna kommer på bild när de väl är uppe.

Det är klappat och klart

Call me crazy, men jag har inte kunnat sluta tänka på de spersnygga bågarna jag såg, och när Fredrik kom hem så gick vi ner på stan för att handla, oc hdå passade jag på att springa in på Glasögon City, prata med Marit igen, boka tid och så la hon undan bågarna åt mig. Så om ca två veckor så kommer jag ha dem. Ska dit på onsdag och prova ut vilka glas jag ska ha bara och sen tar det 10 dagar typ innan de är klara. Men nu kan jag slappna av i alla fall.
Gick sedan till Synsam och berättade om mitt belsut, och en av mina tidigare optiker plockade fram endagslinser. De stämmer inte riktigt överens med axlarna, men det ska nog gå ändå menade hon när man bara har dem i en dag. Så jag kan ha dem när jag känner att jag vill ha linser istället för glasögon.

Så det här ska nog bli bra ska ni se. Men jag kommer sakna att vara brunögd må ni tro. Men huvudsaken är väl att man ser, eller hur? Och i längden tjänar jag även pengar på det. 9 månader med mina nuvarnade linser hos Synsam kostar mig 2700 kr bara det.
De här blir mina för ca 2 700 kr. (Det ser ut som att bågen är grå ute vid öronen på bilden, men det är den inte. Den är svart. Sen är självaste gångjärnet i metall, och har Ray-Banmärket på sig. självaste R:et är i diskret strass)
Gillar ni dem?

Ge mig ett par Ray-Ban

Var in på Glasögon City hos Marit idag och jag har nog bestämt mig. Jag ska byta optiker, så nu hamnar jag tillbaka hos marit igen som jag hade från första början. Marit och jag hade ett samtal, och det är nog klokast att göra som hon säger: att skippa linser ett tag framöver och ha ett par glasögon istället. På det så hittade jag ett par bågar som jag blev helt kär i, och det bästa är väl priset egentligen: 1000-1500 kr billigare än om jag köper dem på Synsam. Så det känns helt rätt nu. Men jag ska nog invänta tills min optiker på Synsam hör av sig (troligtvis på måndag?) och säga att jag byter. Jag kan liksom inte stå och kosta på en massa för något som inte fungerar.

fast jag är en sån människa, så jag tycker det är pinsamt att säga det till Synsam. Men men..
StardustEn helt magisk film!


Tristan, en ung man, lovar sin älskade att han ska hämta en fallande stjärna åt henne genom att ge sig in i det förtrollade landet som gränsar till deras hemby. Där tvingas han bl.a. kämpa mot den onda häxan Lamia och piraten Captain Shakespeare.

Stardust är en film för dig som gillar Harry Potter, Sagan om Ringen och Pirates of the Caribbean. Det här är ett magiskt äventyr med storstjärnor som Michelle Pfeiffer, Robert De Niro, Sienna Miller, Rupert Everett och Claire Danes i rollerna.

Baserad på en roman av Neil Gaiman.


Fredag 30 januari

Jag börjar få riktigt svårt att kliva upp på mornarna nu för tiden. Jag vill bara sova längre när jag vaknar vid 7, 8-tiden och är så kissnödig, så efter toalettbesöket så går jag ock lägger mig igen. Och ni vet väl redan konsekvensen för det - jag kan inte somna på kvällen. Jackass.

Idag ska jag som tidigare nämt städa och plugga. Pluggandet vill jag redan spy över om jag ska vara ärlig. Fredrik i sin tur, han behöver bara titta på texten en gång och sedan kan han det som står. En annan sitter och tjatar och nöter in som ett freak, och tror ni att det präntats in i skallen? Negativt. Sånt gör mig less.

Ringde Synsam igår, men min optiker var sjuk så hon skulle kontakta mig när hon kommer tillbaka. Jo tack, jag vill gärna vara blind i hundra år. Varför inte bara få prata med Tomas eller nån?

Vi säger god natt

Jag tror jag kastar in handduken för ikväll. Är ruggigt trött, och jag vet inte annars vad jag ska hitta på. Tänkte dock ligga vaken och titta på Sex & The City i sängen och dåsa bort i John Blunds värld. Imorgon väntar städning och plugg. Har lite läsning där att göra nämligen. Undrar om inte mitt paket från Adlibris med 3 skolböcker för 643 förbaskade spänn inte kommer imorgon? Säg mig, är det inte roligt med såna utgifter? Men samtidigt så kommer jag ju ha änvändning för dem. Hemtenta i maj dessutom! Men... Om jag känner mig själv rätt så kommer jag inte ha gjort något imorgon heller som rör skolan. Jaa.. Förutom hämtar ut böckenra då i så fall. Ska höra med mamma vilken tid hon skulle till Försäkringskassan, och om vi inte kan åka en tur på Dollarstore så jag kan köpa tillfälliga panelvagnar där.Passa på att tävla om halsbandet här


Unga Mödrar

Jag har tänkt på en sak.. Jag brukar titta på Unga Mödrar från Danmark som går på kanal 5 vardagar kl 18.30 om tillfälle ges och det är en sak som förvånar mig. Ursäkta mig, men jag kan inte låta bli - hur f*n kan man vara så dum så att man står och röker cigarett på cigarett när man är höggravid?! Och gravid överhuvudtaget...?! Visst, man gör som man vill, men är man inte bekymrad om att försöka hålla fostret så friskt man själv kan göra det? Dessutom verkar de inte ha några problem med att göra det i TV.
Dessutom...
Är man 21 år och redan har 3 barn med 9 månaders mellanrum mellan alla tre, vad är brådskan med att skaffa ytterligare en? Speciellt när ens kille inte vill.. Har han ingenting att säga till om? Och ännu värre - hur orkar man ta hand om en på 2 år, en 1åring och en några månader? Jag skulle inte orka för fem öre i alla fall. Och ett kanske stärre problem - man har ingen inkomst. Killen jobbar inte heltid och tjejen har ingenting. Jag tycker det är jobbigt ngog med två på en studieinkomst.

Ny funktion: Spotlight

Det är premiär för en ny funktion här på bloggen! Nu kan du skirva ett meddelande till mig här i vänsterspalten, och för endast 10 kr så syns ditt meddelande i hela 6 timmar! Alltså kan alla se det, och alla kommer kunna klicka till din blogg. Passa på att sno läsare från mig (för tillfället är det 93 st som varit in på min sida), gör reklam för dig själv och få fler läsare! Det är alltså ett riktigt bra erbjudande!
Tips: Om du klickar på hela funktionen så kan du enkelt skaffa dig en egen spotlight till din blogg.

Vinn trendigt halsband

Jag tänkte - varför inte köra igång ännu en tävling när vi ändå håller på?


Halsbandet är i lång modell, så det passar till alla.
Utsmyckat med två "fria" staplar.
Ej äkta silver - men lika fint ändå!


Regler:

För dig som har en blogg:
♥ Låna bilden här ovanför, och lägg in den på din blogg tillsammans med en länk till denna tävling.
♥ Skriv en kommentar till detta inlägg med ditt namn, mailadress och länk till just ditt inlägg.
♥ Klart!

För dig som inte har en blogg:
♥ Skriv en kommentar till detta inlägg, där du motiverar varför du vill vinna halsbandet. Glöm inte att skriva med namn och mailadress.
♥ Klart!
Tävlingen är avslutad - Grattis Barbro Vigeant! 

Latigt bekymmer, Postens slarv eller Säljarens lögner?

Seg morgon. Nicky höll mig igång i evigheter kändes det som innan vid kl 8 kunde hur jag dåsade iväg igen. Upp som en tupp 9.45 och in i duschen. Ska strax ut med parveln för en frisk promenad.

Sen är jag väl lite besivken också. Inte på mina ögon den här gången (det kommer dröja länge innan jag kommer över det ska ni veta), utan på min Mary Kay TimeWise 3-in-1 Cleanser-auktionTradera. Hon fick pengarna i onsdagskväll, men jag har ännu inte fått produkten. Jag har läst om henne i hennes omdömmen, och hon har bara positiva så det känns så klart surt. När jag kontaktade henne så fick jag till svar att hon har skickat den, men att hon bor rätt "lantigt! (som hon själv säger) och att det kan ta ett bra tag i bland. Men jag skulle ge det tills idag. Men vad händer sen? Om den inte kommer alltså.  Ska jag bara få stå ut med att jag har pungat ut 180 kr och inte får någonting för det medan hon skyller på postens slarv? Det är så klart det kommer bli så. Som köpare på tradera är man införstådd med att om man inte lägger till 50 kr extra på frakten och får rekommenderat så finns det inga garantier. Men kanske att Tradera borde göra Paypal och Payson-alternativen (du betalar in pengar på ett hotmailkonto hos dem, men säljaren får inte pengarna förrän du godkänt varan. Ananrs får du tillbaka dem) obligatoriskt. Men hon kan ju räkna med ett negativt ömdomme från mig i så fall..

Är det ett Latigt bekymmer, Postens slarv eller Säljarens lögner? Vad tycker ni?


Den kom med posten idag. Tack och lov.

Farwell browneyed girl

Linserna funkar inte ett skit. Vätskan är bättre, men styrkan på linserna är katastrof. Jag känner mig så allmänt less på det här nu. Så här har det varit i tre års tid nu, och jag överdriver inte. Jag har avverkat tre stycken optiker på Synsam och jag har fått en ny styrka varannan månad, och ingen har fungerat bra. Så nu är jag färdig med det här känns det som. tänkte gå och prata med dem imorgon så får vi se.

 Jag kommer sakna mina bruna ögon.. Den här trista färgen är skit.
Varför kunde man bara inte födas med bruna ögon?

Men fixa ögonbrynen nästa kanske...

Nu går vi och lägger oss. Nicky kommer kl 6.30 imorgon, och det känns som att man vill vara fit for fight när han kommer och studsar och vill leka.

Men först...lite tv in bed...Linsjävlar och tårtbakstävling

Har fått mina nya linser + en ny linsvätska för känsliga ögon, så nu ska jag ge det hela några dagar så får vi se sen. Om inte det här funkar så ska jag få komma till en ögonläkare och försöka luska ut felet. So wish me luck. Kan hända att jag måste sluta med mina färgade ögon och gå tillbaka till mina skitfula grå/gröna. För helt ärligt - jag sitter med de nya i nu, och jag ser inte ett skit känns det som. Jag ser faktiskt med mina glasögon. Och det känns som att om jag måste skippa mina bruna ögon så köper jag hellre nya glasögon. De jag har nu är med tunna diskreta bågar, och om jag ksa börja ha glasögon oftare så vill jag åtminstonde att ögonen ska bli mer i bakgrunden, och då passar tjockare bågar bättre. Och så tänkte jag börja med endagslinser istället för mina månadslinser nu. Någon som har någon erfarenhet av endagslinser?

Nog om det..

Vi hade tårtbakstävlning med Juniorerna idag, och jag må säga att äckligare tårta har jag nog aldrig ätit. Vi ledare var inte i rummet, och barnen fick sammarbeta i lagen och kommunicera via kroppsspråket istället för det verbala språket. Lag 1 fick 16/45 medan lag 2 fick 23/45 så ni kan ju tänka er resultatet. Och vad är det med ungdomarna och att ha så lite marsankräm som möjligt? Miniorerna, som är 6-9 år, de gjorde en mycket godare tårta minsann.

Nödvändig fakta från Google

Okej. Jag är måttligt uttråkad. Jag sitter här och googlar en massa..

Torrschampo - helt utan anledning. Men det verkar som att man ska investera sig i ett av märket Bumble and Bumble om man nu ska skaffa sig ett. Går lös på ca 400 kr tydligen, men om det håller sig så länge som de lovar så är det väl ingen fara egentligen. Och sen ska man tydlogen välja ett i puderformat istället för spray, eftersom sprayen tasr slut dubbelt så fort som pudret. Där ser man..


Carolina Gynning - Är i Tokyo och beställde en fruktallrik på Roomservice för 800 kr. Hon ville även köpa sig en ny jacka, eftersom det inte skulle vara så många i Sverige som skulle svassa omkring i en sådan. Så.. Hon hitade en på en butik, och hon kände direkt att hon ville ha den. Priset: 150 000 SEK. Hon gick hem till hotellrummet och deppade istället. Buhuu...


MandarinerClementinerSatsumas - Vad heter egentligen skiten som jag har i fruktskålen? Har jag fel om jag säger följande:

- Mandarin: det gemensamma namnet för alla sorter
- Clementin: Tjockt, lite "pösigt" skal
- Satsuma: Tunt glänsigt skal. Mestadels kärnfria

?


Kängurur - En nyfödd känguruunge väger ca 1 gram och är ca 2 cm lång.. Hujeda mig.. Och vi tycker att våra nyfödda knoddar  är små på sina 3500 g och 50 cm.. De är ju rena rama elefanterna jämfört med de små söta studsande sakerna.Christer Sandelin - Är född 5 november 1961, Elin. Han är alltså 1 år yngre än min pappa. Bjud mig på bröllopet.Shibuya mon AmourBild: Forever 21

Skön, avslappnad stil i vår? Ja tack.
Jag vill ha alla, vilka vill du ha?

Onsdag 28 januari

Jag är hemma idag. Natten var pissig, rent ut sagt. Vakande flera gånger och mådde pytonorm och det kändes som att jag flyttat in i spyhinken - utan resultat. Visserligen mår jag lite bättre idag, så man kan undra vad problemet var. Om jag jobbar ikväll beror på hur jag är senare. Vi får se.

Eller, så stannar jag hemma och ser på teve i sovrummet. Jajjamensan, vi har nu två apparater som är i bruk! And it's lovley! Lite tjatigt dock att vi får dra ur antennsladden och vira in den inne i vardagsrummet varje gång vi inte använder teven i sovrummet. Men.. Det är som sagt ingen idé att dra genom väggarna med tanke på att vi med ganska stor säkerhet inte bor här längre till hösten.


Men.. Nu ska det försökas bli lite sånt här
Lätt, mild vaniljyoghurt och linfrön

Sjuk - Sjukare - Sjukast - Caroline Pettersson


Posten får fortfarande komma sent

Jag satt precis och tittade igenom mina gamla inlägg här i arkivet. Den 26 februari 2008 hittade jag följande utdrag ur "Då posten faktiskt får komma sent":

"Min böcker kom idag också, och vet ni, jag måste bara få berätta om min brevbärare. Förr kom posten runt 10/11-snåret. nu kommer det vik klockan 15. Anledningen är att vi har fått en annan brevbärare här i området som är en riktig liten mysfarbror. Han gick bergis i pension för 5 år sedan, men har detta som en liten hobby så är på sidan av sitt lilla pensionsliv. Eller så är han 60, men det vill jag inte slå fast vid. Han måste vara pensionär. Han ser ju ut som att han är i farfars ålder. Så kommer han där, och plingar på för att ge mig mina paket som är förstora för att dimpas ner i brevinkastet. Man öppnar dörren, och där står han, alldeles blöt, anfådd och gubbgullig i sin postencykelhjälm. Det är nog därför posten kommer så pass sent, för att han cyklar. Men det gör ingenting att min efterlängtade bok kommer så sent. För min brevbärare är den sötaste i hela världen. Då får posten komma sent."


Och ja, han är fortfarande kvar, vår söta lilla brevbärare. Och posten kommer nog ännu senare nu, men det gör som sagt ingenting. Han är bara för söt när han kommer där flåsandes. Ibland, så kan jag ta på mig att bära upp posten till hela trappen om jag möter honom utanför, allt för att han ska slippa anstränga sig, och jag ändå ska högst upp. Kanske kan jag få Faxeholmen att installera en hiss, enbart för hans skull. Men hur är det med hans transport nu? Cyklar han fortfarande? Isåfall hoppas jag att han har dubbdäck. När han hade semester i somras så kom posten allt för tidigt. Och tro det eller ej, men jag saknade honom.
Det slog mig att när jag hade min VFU under veckorna 45 och 46 i höstas så var det ett repotage om honom i tidningen. Om jag inte minns fel så är han runt 65, så jag gissade inte helt tokigt. Synd bara att jag inte kommer ihåg hans namn.
Nästa gång ska jag fråga vad han heter.

Jag vill ju ha ett namn på vår lilla gubbgullige brevbärare.

Bevis på att min karl är ouppmärksam

Träffade Angelica idag för första gången på evigheter. Ärligt talat så har vi nog inte umgåtts sedan förra våren, så det var väl på tiden kanske? Angelica kom i alla fall hit och vi drog ner på Furan för en sallad. Satt väl där i drygan 1,5 timme. Snackade, åt och skrattade. Mest åt mormors demens, men man är väl en hemsk människa.
Efter det så knallade vi iväg på ICA Alen för att jag skulle handla lite. Så midagsplanerna ändrades från stekt falukorv och stuvade makaroner till grillad kyckling med tanke på att det var extra pris på det. Visserligen så ska jag ju ha med mig mat imorgon så.
Vi bestämde i alla fall att vi måste träffas snart igen. Herregud, när vi båda bodde hemma (vi har bott grannar sedan vi var 10 år och fram tills jag skulle till och fylla 20) så umgicks vi i stort sett dagligen, medan nu har det gått nästan ett år. Så skärpning kanske?

Sen kan jag väl bara berätta om incidenten i morse. Fredrik gick till skolan 7.30, och jag sov på. När Angelica skickar ett sms vid 11-tiden om att hon bara skulle duscha så gick jag återigen in i sovrummet för att klä på mig (jag var seg i morse, jag vet). Väl där får jag en smärre chock - Fredriks kudde är täckt med blod. Jag börjar tänka tillbaka: vaknade jag verkligen när han skulle gå, eller drömde jag bara? Lever karln överhuvudtaget ens? Det hela såg helt ärligt ut som en mordplats. Jag inser ju att det inte ligger till så, utan jag vet vad som orskat det hela, så jag ringer karln:

Jag: Hej. Vad har du hållt på med i natt egentligen?
Han: Vadå?
Jag: Din kudde är ju full med blod, och det ser ut som en mordplats.
Han: Va?!
Jag: Fredrik Wiström, kommer du inte ens ihåg att du har blött näsblod?
Han: Nej...? Det visste jag inte.
Jag: Men kudden din är täckt med blod, och ditt påslakan
(han sover med endast ett påslakan som täcke, inget riktigt täcke i alltså) är blodfläckigt, så du måste ju ha haft en massa blod i ansiktet när du vaknade.
Han: Det har jag ingen aning om. Jag hoppade in i duschen på engång.
Jag:
(Tittar in i badrummet) Jaa.. det förklarar ju varför den vita handduken är röd då..


Ibland är det rätt lustigt vad karlar är ouppmärksamma..

Inne vs Ute
Sanningen om sanningen? Den gör ont.

Egentligen undrar jag.. Man ser och hör om alla dem som vinner på lotto. Det handlar om miljontals kronor, och lyckan är oändlig. Men händer det en själv? Nej. Att bli miljonär på lotto är som en ofysikalisk dröm, och den lever bara i ditt huvud. I dina innersta önskningar. 
Samtidigt, så är det högre odds att vinna 1 miljon på Triss än vad det är att få vissa sjukdomar. Man tycker att det borde inte vara någon fara, för det är en på miljonen som råkar ut för detta. Men vilken lott drar man, om inte nitlotten...


Vi tror att livet är så självklart. Vi ska leva i nuet och vi fångar dagen. Men om inte det går? Om det är en omöjlighet, vad gör man då? Om man kände mig för tre år sedan så såg min personlighet annorlunda ut. det var som om jag var en helt annan människa jämfört med nu. Jag tänkte inte på framtiden och vad som komma skall, utan jag tog verkligen varje dag som den kom, och jag hymmlade inte med det. Jag trodde att jag hade allting klart för mig, och jag kunde aldrig drömma om att allting kunde raseras.

Min mamma är sjuk, och vi har snart vetat det i ett år. Men vet vi egentligen någonting om det hela? Nej, vi står inte ens på jorden. I alla fall inte jag. För mig är det som ett stort tomrum runt omkring mig, och jag skulle lika gärna kunna befinna mig ute i rymden. Från september har hon knappt jobbat någonting, utan hon har istället flängt in och ut på Uppsala Sjukhus för provtagningar och observationer. Men det verkar inte bli någon rätsida överhuvudtaget. Läkarna har gett henne klartecken till att få börja jobba 25% i februari till en början, för att se om hon kan ta sig tillbaka eller om kroppen säger nej. Hon säger att det känns bättre, men santidigt blir hon helt slut efter att ha varit ute och gått med Nicky.

Från och med hösten 2008 så har jag väl börjat inse att vi vet inte vad som händer med livet. Jag önskar att jag visste, för tro mig, jag vill inget hellre än att kunna fånga dagen igen. Men för mig är det försent. Jag tror inte att jag kan komma tillbaka i de tänkarna igen, inte efter det som varit och som är. Jag tar mer allvar på livet nu, och jag vill ha det strukturerat och planerat. Jag utbildar mig till pedagog, och jag har under hösten fått lära mig att alla barn behöver struktur, trygghet och stabilitet. Men det är inte bara barnet som behöver det, utan jag behöver det också. Jag vill veta vad som ska ske imorgon. Jag vill veta vart jag befinner mig om ett halvår. Jag vill veta om jag kommer klara det här.

Jag har på senaste tiden märkt att jag har svårt att vara ifrån Fredrik. Jag vet att det beror på rädslan, jag vet det. När han var ifrån mig första gången fick jag reda på hur det låg till med min mamma, och det har nog för alltid satt sina spår. Det kändes som att jag inte hade någon att vända mig till. Jag var tvungen att vara stark för andras skull. jag var tvungen att vara regeln som höll upp väggen. Jag stängde min rädsla ute, och jag vägrade att bearbeta det vi gick igenom. Fredrik åkte återigen utomlands och mamma spenderade samma vecka på Uppsala sjukhus. Jag tog hand om hunden. Jag tog hand om min pappa. Jag tog hand om mitt barndomshem och jag tog hand om mitt egna hem. Samtidigt gick jag heltid i skolan i Gävle. Jag byggde upp en fasad och sa att allting var okej. Men det var aldrig okej. Till sist kollapsade väggen och jag bröt ihop totalt. Jag insåg att jag inte klarade att bära allting själv och jag valde, för första gången, att luta mig tillbaka på Fredrik. Fredrik har varit underbar på alla möjliga sätt, och det är han som plockar mig samman igen när jag bryter ihop i hans armar. Han vet att jag inte vill prata om det i timmar, och han vet att minsta lilla sak kan orsaka upplopp för allt det jag har inom mig. Han vet att han inte ska ta åt sig när jag står och skriker som en galning på honom för att han inte har diskat tallriken som står på diskbänken. Därför har jag svårt att vara ifrån honom. Jag är rädd att allt ska falla samman när han är borta och jag inte har någonstans att ta vägen. Men framför allt är jag nog rädd för vilket besked jag kan få ta emot medan han är borta. Precis som i april förra året.

Allt detta har även bidragit till att jag inte tar hand om mig själv som jag borde. Det är inte ofta som jag är hungrig, och jag väljer att inte äta. Ibland kunde de gå flera dagar utan att jag åt ett enda riktigt mål. När jag väl äter blir jag mätt för ingenting, och jag har tappat i vikt. Men det största problemet är att jag inte kan koncentrera mig fullt ut som jag borde kunna. Speciellt nu när jag går i skolan. Jag blir irriterad för ingenting, och jag har ingen glädje kvar känns det som. Jag känner att jag inte duger någonting till. Sen kommer det dagar då jag äter allt som kommer i min väg känns det som. jag blir ultrahungrig, och jag proppar i mig. Visst ger det mig dåligt samvete, men jag vill bara påpeka att jag har inte bulimi. Jag är heller inte anorektiker, men jag har en form av deperationsbaserad ätstörning. Det kan jag erkänna.  
Jag är väl medveten om detta, och det är inget jag strävat efter.  Det är inte så att jag inte vill äta, jag älskar mat! Det är bara det att det kommer stunder då jag blir så full i andra tankar- djupa tankar - och jag bortprioriterar maten.
Jag råder verkligen inte någon till att göra detta, utan vakna upp istället om ni är i tankarna att ni ska svälta er själva! Man mår inte bra, och det gör inte saken bättre. Man blir inte av med fett, utan man förlorar muskler. Så i längden kan man inte säga att man blivit smalare.Ni får döma mig om ni vill, jag orkar inte bry mig längre. Men om ni dömer mig så har jag inte längre något behov av att kännas vid er. Jag klarar mig utan sånt, och jag vet vilka som betyder något för mig. Det har visat sig under det gågna året vilka som finns där för mig, och vilka som inte gör det. Och jag finner mig i det. Jag är nog snarare tacksam för att det blviit så här, för jag vet vilka jag kan lägga ner min energi på, och vilka som jag ödslar den på. Och kalla mig elak, men just nu har jag verkligen inte resurser till att kasta bort min energi. Så är det bara. De som vill hitta på lögner och snacka skit om mig - varsågoda, jag bryr mig inte längre. För jag vet vad som är sant och vad som inte är sant. Mina närmsta vänner vet det också, och är inte det allt som betyder något? Så varför ska jag bry mig för? Nej, jag har slutat med det.
Vill ni vara patetiska, så är det upp till er. Jag är färdig med det...
Men lova mig en sak,
Ta hand om dem ni älskar.

Mina produkter

Jag har under det senaste halvåret tipsat om en hel del produkter, bland annat inom hudvård. Jag har själv testat många av dem, och här är några av de som blivit mina favoriter, och som jag fortfarande använder idag.

Lyx vs Budget - Handkräm

Nu när det är skiftande vinter så är det viktigt att ta hand om sina händer!

Kära vänner, Lyx vs Budget är tillbaka!
(Hela testet finner ni i Hennes nr 2 Februari 2009)
Stockholms fynd

Jag är hemma i ett väldigt mycket snöigt Söderhamn. Ni anar nog inte hur mycket snö det är här nu, men samtidigt är det plusgrader ute, så det är bara äckligt. 

När jag väl kom upp i lägenheten så möttes jag av överaskningen att soffan i sovrummet är borta. Först kunde jag inte ångra mig mer, det vart så fruktansvärt tomt. Men efter att provisoriskt ha satt upp de bruna panelgardinerna så kan jag itne vara mer nöjd.  Nu är det bara att vänta på att jag och mamma åker till IKEA så att jag kan köpa "panelvagnar" s¨att jag kan sätta upp gardinerna riktigt .Dessutom så vätnar jag ju fortfarande på paketet från Jotex, vilket nog har Sveriges sämsta leverans. 50 kr i frakt och inte leverans förrän 14 dagar efter beställning.


Det blev inget Vasamuseum, då vi skulle ta en promenad dit i ca 30 minuter, och när vi väl kom till Stockholm märkte vi att det regnade och var svinkallt utomhus och dessutom blåste det ännu kyligare, så det blev en heldag på stan i stället. Och visst blev det lite saker med hem
5-armad ljusstake i smidesjärn
199 kr 64,50 kr
Indiska

Hängande ljuslykta (som vi kommer ha i sovrumsfönstret)
49,50 kr  14,50 kr
Indiska

Svart ögonskugga
130 kr
Make Up Store

Eye Makeup Remover Waterproof
Lumene
75 kr
Åhlens

Masterpiece Glide & Define liquid eyeliner
Max Factor
100 kr
ÅhlensPlus en topp och ett baslinne åt mig och en tröja åt Fredrik. Dessutom åt vi mat på China Vang, som är en asiatisk restaurang. Det blev en asiatisk 3-rättersbuffé för 145 kr/pers, så ni kan ju tänka er om  vi åt för att få det prisvärt.


Till sist, så här ser det ut i sovrummet just nu...


Vinn värdecheck på Cubusjeans

Jag tänkte vara lite generös mot er, bloggläsare, och lotta ut en liten present åt er.

Det som ligger i potten är en värdecheck som ger dig 100 kr rabatt på ett par valfria jeans på Cubus (gäller ordinarie priser).
Vill du ha den?

♥ Skriv en kommentar här med namn och mailadress (i kommentarfältet och mailadressfältet) 

♥ Vill du ha större chans att vinna? Länka till det här inlägget i din egen blogg, skriv med det i din tävlingskommentar, och du får en extra lott!

Utlottningen avslutas kl 21.00 onsdagen den 28 januari
 
Tävlingen är avslutad!

Grattis Therese!

Uppsalablogg

Sitter hos Elin med fruktsallad, vindruvor, vin och cider - kan det bli mer avslappnande?

Idag har vi inte gjort så mycket annat, utan vi spar krutet tills i morgon då vi tänkte ta en promenad in till city och centralstationen mot tåget till Stockholm som anländer vid 10.30-tiden. Väl där tänkte vi att vi drar till Vasamuseet det första vi gör, och sedan får vi se vart våra fötter bär oss. Jag vet att jag måste hitta en svart ögonskugga som inte innehåller glitter,plus att det var något mer som jag nu totalt har glömt bort, men det blir säkert bra.

Först ska jag bara lyckas somna med hennes små gerbiler som gräver i lerkrukorna. Puckon.


Ps. Elin är underbar. Och singel. Bara så att ni vet. Fast det vet hon inte att jag skriver. Singelbiten alltså. Ds.

Leaving the bullshit behind

Jag önskar att jag kunde säga att jag drar mot varmare vyer igen, men så är inte fallet. Jag lämnar dock allt detta jävla skitsnack och åker till Elin i Uppsala över helgen. Ha det så roligt!

BilderStickad poncho som kommer passa utmärkt till våren och de kyliga sommarkvällarna

400 kr  100 kr Hollywood

Hårfärgen som fick bli varmt brun istället. Snäppet mörkare än min ordinarie färg, och mer rödtonad för den varma tonen.

Onsdag 21 januari

Bloggen verkar vara lite urballad nu ikväll, eftersom de inlägg jag skriver inte blir publicerade. Men sånt är livet. 

Såå.. Jobbat har man gjort, och efter det så har jag vunnit auktionen på TimeWise cleansern från Mary Kay, och slutbudet hamnade på 150 kr + frakt, så sammanlagt 180 kr vilket är mycket billigare än de 350+ kr man får betala hos en konsult.  Så nu är det bara att vänta på att den ska komma på lådan. Säkerligen på måndag eller nått.

På fredag så åker Fredrik till Undersvik på utbildning (igen, jag vet.. Jag tror han är mer med Kyrkan och KU och hela fadderullan än vad han är med mig nu) så jag drar som tidigare nämnt till Elin i Uppsala för att åka till Stockholm och parta med Uppsala Univeristet. Kanske kika på framtida gator?

Onsdag 21 januari

Sitter för tillfället på Mariagården i väntan på att börja jobba. Var och käkade med Lotta på stan idag, och sedan gick vi på Cayenne och köpte hårfärg åt mig. Jag ångrade mig angående håret som blev igår, och nu är jag varmt brun. Som Haley i One Tree Hill kan man väl kanske beskriva det som. Kommer bild sen när jag är hemma.

1 årspresentenDet här är vad jag fick i 1 årspresent av Fredrik. Två delfiner (jag älskar dessa djur och vill ha en delfin som tastuering innan det är klart) som formar ett hjärta i 18 karat guld. Det som är roligt är att Andreas gav ett precis likadant halsband till Helena deras första jul ihop, och det visste inte Fredrik om. Men jag älskar halsbandet, och jag kan inte sluta titta på det känns det som.


Här kommer lite av det som inhandlats de senaste dagarna. Jag har även investerat mig i ett par nya Adidasskor, med tanke på att mina som var 3 år gammal och som gått i ur och skur året om har gett upp. Det blev ett par likadana, fast i svart den här gången. Priset? 600 kronor. Väl värt pengarna eftersom jag inte haft ett par bättre skor än dem.
Ljuslyktor till vardagsrumsfönstret
69 kr/st PresentbodenLjuslykta med frostat glas och smide
59 kr ÖB

Tavlor med citronmotiv hänger innen i sovrummet nu
50 kr/st Dollarstore

Så här ser det ut än så länge. Lite förändringar har skett, men det är långtifrån klart.
 
 

Tisdag 20 januari

Började i nya klassen idag, och tjaa.. vad kan man säga? Framtiden kan bara avgöra. Det blir säkert bra. Tjatigt bara att vara tillbaka i allvaret igen.

Efter det har jag fått håret färgat. Eller jaa.. slingat. .Men jag vet inte om jag ska behålla det. håret är ljudare nu, och det känns somrigt. Så här i snörusket.. Men vi får se. Fredrik gillade det, men så ser ju inte han skillnad på mörk- och ljusgrön heller. Typ.

föresten, Elin och jag ska gå på Vasamuseet när vi åker till Stockholm på lördag. Någon som har en aning om vad det kostar?

Måndag 19 januari

Jag har äntligen fått tummen ur arslet och installerat kameraprogrammet i datorn igen, så nu kan det komma bilder. Dock märkte jag att det var tomt på batteri i den, så jag får ladda imorgon när jag kommer hem från skolan. Anledningen till rövurpluggandet är att vi ska få framkalla bilder gratis med svärmor, och det läre ske innan helgen, så wakie wakie hands of sleepie.

Dessutom har jag varit så urusel så att jag har shoppat en del till i dag. Men jag tänkte som sagt vänta tills imorgon, så ni får helt enkelt titta in här imorgonkväl igen :)


Dessutom nummer 2 ska ni även få se vad kära F gav mig i 1 årspresent. I love it I love it I love it! Kan ni gissa vad det är? Ge mig några chansningar vet ja!


Mary Kay TimeWise

Virusprogrammet är nu installerat och det är fritt att surfa på intranätet igen. I kombination med det och att jag fått lön och studiemedel så gick jag raka vägen in och betalade räkningar och besökte Tradera och Mary Kay's outletbutik och budade/beställde TimeWise 3-in-1 Cleanser och TimeWise Night Solution. Jag har använt TimeWise 3-in-1 Cleanser för kombinerad/fet hy i över ett år nu, och jag lovar er - huden har aldrig känts så ren som när jag tvättat mig med det. Så det är verkligen värt ett pengarna! Tro mig - det syns om jag inte tvättat mig med den rengöringen. Night Solution har jag bara använt en gång, men det var då minsann en helt underbar grej det med. Dessutom var den på rea nu så why not..?
TimeWise 3-in-1 Cleanser
(budlagd)TimeWise Night Solution
101 kr inkl. frakt


Idag ska jag tvätta, klockan 11-15 för den som antecknar mitt liv, och sen ska jag till Västerbacken för att snacka arbete under sommaren som kommer. Jag är garanterad jobb på våning 2, vilket känns skönt. Visserligen så kan jag nu också söka sommarjobb inom barnomsorgen, men på Västerbacken är jag garanterad jobb, så det får bli så.


Lördag 17 januari

Det känns kanske hur konstigt som helst att vakna vid 11-tiden.. Förr kunde jag sova till efter 12 om jag så ville utan att jag kände att det rörde mig i nacken, men nu får jag till coh med dåligt samvete om jag sover längre än kl 10. Jävla miffo.

Hittills har det inte hänt så mycket. Vi var ner på stan för att hitta en present till Robert som har 19årsparty ikväll. Fredrik ska dit, medan jag sedan länge har lovat att vara hundvakt så jag blir här hemma med Nicky och så kommer Lotta hit. Det hör väl inte til lvanligheten om man säger så, eller vad säger du Lotta? Var på Bokia och såg att det låg 7ämnesblock på 50% bordet, och tänkte att 25 spänn kan jag gott lägga på ett sänt då det är lämpligt för mig att ha med till skolan. Men tror ni att jag fick halva priset på det? Nähee.. De ingick tydligen inte. Men då ska de inte ligga där på bordet heller tycker jag. Det är inte första gången det händer, och det är väl inte undra på att jag inte gillar "avdrages i kassan". Hittade även ett par ljuslyktor på Presentboden som man hänger i fönstret som jag tänkte köpa till vardagsrummet när jag får nya pengar till veckan. De vi har är i rött, och vi har allt annat svart/lila, så det passar bättre med de här som är svarta.


Imorgon har jag och Fredrik 1 år tillsammans, och det ska "firas" (inte rätt ord, men jag kan inte komma på något annat) med bio: Yes Man 16.15 och sen middag här hemma med entrecôte. Sen kl 21.00 är det United 933:an. De flesta som jag vet har sett den tycker den var sktiusel, men jag har inte sett den än, så jag tänkte att jag ger den en chans. Och vi har ju hållt på med World Trade Center i vårat temaarbete i skolan så.

Sen kommer det snart komma in bilder här på bloggen igen, för jag måste ta tag i att installera kameraprogrammet så fort som möjligt då vi ska få framkalla bilder med svärmor som hade 100 gratisbilder inann den 28e januari.

Rayman Raving Rabbids

Jag har skickat efter kanske världens roligaste Wiispel, Rayman Raving Rabbids. Dessutom till specialpris, 149 kr. I vanliga fall kostar det ca 519 kr. Hoppas bara att det hinner komma innan fredag så vi slipper vänta hela helgen på det.

Rayman Raving Rabbids
149 kr

Spelbutiken.se

Torsdag 15 januai

Förstår ni vad skönt det är att bara få ligga och sova hur länge som helst?

Visserligen så ringde mamma på förmiddagen och undrade om jag ville med ut på E-center så jag följde med dit. På Dollarstore köpte två par tavlor på (bild kommer sen, när jag fått in kameraprogrammet... igen...) och ett par bruna panelgardiner som ska sitta bakom de med orkidéerna som jag beställt från Jotex. Sen handlade jag lita mat på Kvantum. Det blir entrecôte och potatisgratäng på söndag som 1 årsmiddag. Sen ska det väl bli någon form av efterrätt och så också, men det hinner jag tänka på sen.

När jag kom hem så fick jag sms om att Gutiar Hero kommit till ICA så jag gick ner och hämtade ut megapaketet. Så man har ju rockat fett nu som det tydligne heter.

Sen måste jag bara passa på att rekomendera Sheer Cover mineralfoundation. Den sitter verkligen som en smäck!

Onsdag 14 januari

Så var det. det är klart. Färdigt. Finito.
Estetiska Lärprocesser gick idag i graven, och därmed även grupp F. Vår au1 är slut, och vi vet inte när vi ses igen. Typ så känns det. Men vi ska inte deppa ihop. Eric och Niklas hade som förslag att det skulle styras upp en klassfest här i Söderhamn, och på bussen hem idag så kom vi väl rätt långt, kan man väl säga. Så nu är det koll om intresset finns.

Jag kom till Söderhamn igen 16.30, och precis då började jag jobba på barngrupperna, och det var väl rätt tungt dock. Men det var bara att bita ihop, Efter det gick vi på ICA så jag kunde hämta ut mitt Sheer Cover-paket. Jag har så klart testat mineralfoundationen, och hittills är jag nöjd. Först tyckte jag att jag hade en nyans för ljus, men rätt snabbt så så anpassades den till min hudfärg, och det har jag aldrig stött på tidigare. Så kanske har jag hittat mitt märke nu.
När vi kom hem såg vi även att Andreas varit förbi och lämnat paketet med vår Wii remote och Nunchuck, så nu kan vi i alla fall spela två stycken, 657 kr gick det lilla kalaset på. Jag ryser bara jag tänker på det. Men det ska tydlgien kosta dyrt om man vill ha roligt. Imorgon kommer även vårat Guitar Hero III.

Nu är jag som sagt ledig fram tills på tisdag då vårterminen börjar. Ny klass. Nya studieskulder.
Tisdag 13 januari

Redovisningen gick bra, förutom tekniska problem. Men mer kan man itne begära. Alla blev påverkade, och det var det som var vår tanke. Nu behöver vi bara luta oss tillbaka imorgon och njuta.

Annars vet jag inte så mycket. Barngrupperna drar igång imorgon igen, så imorgon blir det en lång dag. Men samtidigt så kan jag börja ta betalt igen utan att CSN stryper mig, och det är behövligt.

På lördag ska Fredrik iväg på Roberts födelsedagsjippo. Jag å andra sidan ska vara med Nicky då mamma och pappa ska bort på Iggesundsrevyn med släktingar, och vi sedan länge lovat att vara hundvakt. Guitar Hero borde ha kommit då, och jag kommer väl spendera kvällen själv med hunden och råträna på det. Fast Karin - det här är en inbjudande hint.


Guitar Hero III

Nu går det undan! Titta vad Fredrik har köpt


Guitar Hero III inkl. 2 gitarrer
799 kr  449 kr

CDONJotexbeställning

Zooma

Panellängd Beata
198 kr   99 kr (50% rea på en valfri vara)

Panellängd Monstrea
98 kr  58 kr (40% rea)


Zooma

Orkidé krukväxt i polyester
119 kr


(Levande är finast så klart, men de blommar inte allt för länge, och sen blir det bara en massa sköta om. Den här håller isg så länge jag vill)

Måndag 12 januari

Herregud.. Jag har wiiat så jag har sån frunktansvärd värk i armarna. Musklerna känns sju gånger större, och jag är stel i axlarna.

träning så säg.. ?


idag har jag som vanligtvis varit till skolan. Kom hem vid 16.30-tiden och det blev mat direkt, Tunnbrödrulle, och fy sjutton vad gott det var. Det blir inte allt för ofta det inte. Jag har även snackat med min optiker, och vi tror att det är linsvätskan som ställer till det för mig. Synen är perfekt när linserna är nya, men efter ca 3 dagar är det kört. Och så är det med varje par vi testar. Så det slog mig att jag hade för känsliga ögon för att ha EyeQ Toric's väntska (och det var innan den blev förbjuden) och jag fick börja med Extend. Nu ska jag alltså få testa en annan moi extra känsliga ögon, och Annelie var rätt säker på att det här skulle funka. For now..

Sen har det gjorts annorlunda här i lägenheten, och det börjar bli riktigt bra. Men jag vill inte lägga ut några bilder här förrän det är klart. Soffan är fortfarande inte hämtad (pappa är kanonförkyld) och jag väntar på ett paket från Jotex. Så det kommer nog bli bra.


Imorgon ska jag, Madeleine och Eric redovisa vårt temaarbete. Det blir även det sista vi gör, och sen är vi klar med höstterminen. Jaa.. HiG kör fortfarande hösttermin. vårterminen börjar igen vecka 4.


Sheer Cover

Jag har hört många som använder sig av Sheer Covers podukter, och jag har själv varit sugen på att testa dem länge, men inte varit sugen på att betala 399 kr + 99 kr i frakt för det. Men nu läste jag på Kenzas blogg att man kunde köpa deras mineralfoundations för 199 kr st, så jag la en en beställning så får vi se om det blir så perfekt som alla säger..Sheer Cover Mineral foundation 199 kr 

Jag tog färgen buff, då den verkar vara mest passade för min hudtyp

Lördagen 10 januari

Andreas är just nu på IKEA i Sundsvall och köper ett nattduksbord till Fredriks sida av sängen och en till byrå som ska få agera tvbänk och förvaring i sovrummet. Sen köper han en egen ny tvbänk så vi kan ta den som han har som hör till teven vi ska få. Så nu är det förändringarnas tid.

Och givetvis så ska han som sista stopp in och hämta ut vårat Wii.. gissa vad vi ska tillbringa morgondagen med...

Men om någon timme ska vi iväg till Camilla på 20 års fest. Visserligen är jag inte nå partajhumör, men man kan alltid vara nykter om man känner för det.

Nintendo Wii

Gissa vad - Fredrik och jag har köpt ett Nintendo Wii! det är undanlagt åt oss, och Andreas hämtar hem det imorgon när han ska till den butiken, men då ska vi ju på fest. Men på sändag - då jävlar skall det wiias!
Livet utan fungerande dator

Vet ni hur urtråkigt man har när man är "utan" dator. Den lever, efter att Andreas återigen fick bryta ner hela datorn och bygga upp dne igne med HP Recoveryskivorna. Men i och med att de håller på och flyttar så har han inte tid att fixa in allt som ska in i den, så är datorn helt oanvändbar. Eller ja.. Jag kommeri n på internet tack och lov för att jag har lösenordet, men jag har inget virusprogram så jag ska inte vistas här ute i etern med datorn. Jag har heller ingen tillgång till hårddisken och jag har inga som helst program. Det är så jävla roligt utan dator. Man tänker väl egentligen inte på hur stor del datorn och internet är i ens liv som fungerande varelse. Fyfan...

Fredrik är i Undersvik på utbildning och jag är alltså singel ikväll. Den har spenderats med något så roligt som röjning i lägenheten. I och med flytten så får vi Andreas widescreen tv, och den vi har ska flyttas in i sovrummet. Förändringarna där inne i sin tur är att soffan vi har där ska köras ut itll mitt gamla rum ute i Sandarne. Det dåliga med det hela är att den stora förvaringslådan under den inte får plats någon annanstans, så den följer med ut dit, och allt som hittills har bott i den måste stuvas in någon annanstans. Men jag tror jag har löst det nu ikväll genom en stör röjning, och äntligen kanske sovrummet blir mysigt och personligt...?

Apropå att Andreas och Helena håller på och flyttar - deras nya hem är jättefint, och jag må säga att jag är avundsjuk på deras vardagsrum med kamin och allt.  Det är så sjukt fint så det finns liksom inte. Så Fredrik, nu måste vi också flytta. bara så att du vet.


Mayday Mayday

Min dator har kraschat, därför kommer det bli lite väl tomt på bloggfronten

Cravings...

Halens

149 kr

Teneriffa - dag 7

Söndag 7 december:

Ett soligt och Varmt Teneriffa och Playa de las Americas säger hej då.


Dock blev ju vårat plan hem försentat med 1½ timme, så vi fick sitta inne innanför säkerhetskontrollerna medan det var så fruktansvärt varmt utanför. Trötta och irriterade till tusen. Men ack vad skönt det var att få komma hem igen.


Jag kan garanterat tänka mig att åka tillbaka hit, men samtidigt vill man ju till andra vyer. Kanske Grekland nästa gång?
Men det har såklart varit en oförglömlig semester, som var välbehövd både privat och relationsmässigt.

Teneriffa - Dag 6 - Loro Parque

Lördag 6 december:

Den här dagen tänker jag inte säga så mycket om, utan jag låter bilderna säga sitt! Vi såg i alla fall vulkanen Tiede och alla otroliga djur på Loro Parque. Det här är baa en bråkdel av alla de bilder osm vi knäppte, men jag har valt ut de bästa.  Och som sagt, jag äger rättigheterna till alla bilder, så fråga innan ni kopierar eller spar dem för eget bruk.
Teide

Bananodling
Världens största konstgjorda glaciär! ALLA BILDER ÄR © CAROLINE PETTERSSON !


Teneriffa - Dag 6

Fredag 5 december

Den här dagen gick vi på en riktig utflykt kan man väl säga. Vi såg oss om i andra byar i Playa de las Americas, och vi hamande på olika strandmarknader och dylikt.Den uttorkade ånvi såg många vackra vyer

Hur kan man låta en sån här sötnos vandra fritt på gatorna? Halsband hade han också till råga på allt..

Vi hamnade mitt i en bouleturnering
Mänsklig staty som var full. Varje gång någon gav honom mynt så rörde han sig.


Denna klipprestaurant tillhärde ett av ön Playa de las Americas lyxigaste hotellUtanför satt denne man och tecknade. Först såg vi inte vad det var, men sen såg vi att han skrev ens namn med hjälp av olika symboler och bilder.

En till mänsklig statyVi hamnade på en marina men en hel del lyxbåtar. Här fanns också en hel serie i samma modell, alla med namn från James Bondfilmer. På bilden syns Casino Royale och Thunderball. Framför dem ligger Diamonds are Forever. De hade in till inne på putsning, men den såg man inte namnet på.BergenNär vi väl kom tillbaka till hotellet igen så hade de klätt julgranen i lobbyn.


Sen begav vi oss ut på finmiddag på Safari. Fredrik hade lovat mig en födelsedagmiddag i efterskott, så vi slog ihop det och Teneriffamiddagen. Vi åt något så förträffligt gott ska ni bara veta, även om det inte ser så ut på bilden. det var mediumstekt Oxfilé med bearneisesås, strips, rotmos och grillade grönsaker. Till det drack jag ett supergott rödvin som heter Torres Coronas. i bakgrunden hörde man fontänen spela så vackert och mäktigt på samma gång. Det var nog det mest romatiska jag varit med om. Förrätt var baguetter med någon havsgrejsimojs och aioli och till efterätt åt Fredrik banana split och jag cheesecakeglass.


Oväntat att min skitlugg delade på sig?Ett engelskt snällt par som ville knäppa kort på oss så vi fick ett på oss tillsammans.

Vi blev placerade vid bordet närmast fontänen.En pantomin på styltor var utanför på HollywoodgatanKvällen avslutades vid 21-tiden då vi gick hemåt igen, med tanke på att vi skulle upp vid 6 morgonen efter för att åka till Loro Parque
! ALLA BILDER ÄR © CAROLINE PETTERSSON !

Mitt 2008

Alla skriver en massa årskrönikor, men jag pallrar det verkligen inte. Därför kommer jag istället här med några snabba frågor.Hur har året 2008 varit för dig?
Ups and downs. Både det bästa och det sämsta i mitt liv. Jag fick Fredrik till en del av mig, men jag fick även vetskapen om att mamma är sjuk.

Bättre än förra året?
Båda sidor.

Har du träffat några nya vänner?
Absolut.

Isåfall vilka?
Skolkamrater, Fredriks vänner bl a.

Någonting du aldrig kommer glömma från 2008?
Lofsdalen, Teneriffa, Mammas sjukdom

Har du flyttat under 2008?
Nej

Har du hittat en ny låt som du älskar?
Ja.. Takida - Curly Sue, Daughtry's alla bl a
KÄRLEK

Hur har din kärlek varit det här året?
Alldeles underbar

Har du strulat med någon?
Inte strulat - hookat.

Har du sagt jag älskar dig till någon?
Eftersom jag lever i ett förhållade sen januari 2008, så ja.

Har någon sagt jag älskar dig till dig?
Samma svar som ovan.

Har du haft ett hemligt förhållande?
I början var det hemligt.
SORG & HÄMD

Har någon i din närhet tagit självmord?
Nej.

Har någon i din släkt avlidit?
Inte vad jag vet.

Har du slagit någon på riktigt med knytnäven?
Nej.

Har du varit i slagsmål?
Nja
PERSONLIGT

Har du gjort någonting du ångrar?
Ja

Isåfall vad?
Många saker. Man ångrar att man gjort annorlunda osv.

Har du skämt ut dig?
Det har jag säkert gjort.

Har du ljugit för en vän?
Vit lögn?

Har du gjort något dumt mot en vän?
tyvärr..

Har en vän gjort något dumt mot dig?
Right back at ya...
SKOLA

Har någon varit elak mot dig på skolan?
Åååå.. Bitchen på Psykologin!

Hatar du någon på din skola?
Samma svar som ovan.

Har du gjort något framsteg?
Mer än jag hoppats.

Har du haft alla rätt på ett prov?
Inte under det här året.
VÄNSKAP

Har du träffat nya vänner?
Har jag inte svarat på den här redan?

Har du förlorat en vän?
Ja

Har du fått tillbaka kontaktet med en gammal vän?
Inte vad jag vet..?

Har du gått bakom ryggen på en vän?
Nej

Har du ljugit för en bästa vän?
Inget seriöst i alla fall.

Har du haft en relation med en vän?
Sexuell? Eftersom Fredrik först var min vän så måste jag väl svara ja.

Har du många killkompisar?
Det är väl en del.

Golla - Bra eller Anus?

Jag ska köpa mig en laptopväska, och är sugen på denna från Golla. Jag är dock lite osäker, då det ser ut som att axelremmen är med kardborrband..? Någon som vet något om Golla?
Teneriffa - Dag 5

Torsdag 4 december:

Det här var den finaste dagen hittills (och skulle visa sig vara resans enda molnfria dag). Den började som vanligt med att vi fick besök av våt trogna balkongfågel lagom till frukosten.

Fredrik skulle som vanligt ha nybakt baguette, så han fick allt kliva upp och gå på Supermercadon. Under tiden knäppte jag lite kort på hotellrummet.


Jag hittade denna trevliga överraskning bakom rumsdörren.
Sen gick vi till stranden där vi skulle till att spendera hela dagen i slappandets tecken i en varsin solsäng


Vi hörde ett trummande ljud i timmar. När vi gick till McDonald's för att äta lunch (de skrattade när jag frågade om det fanns minimorötter. "Fritas soló!" fick jag till svar). Väl där fick vi se var det var. det var ett gäng i 20-25års åldern som var grymma på att spela! Och titta in den lilla sötnosen som fick vara med och spela! Innan hon fick en trumma så dansade hon framför dem.Det kom hela tiden stora båtar till den närliggande hamnen. Fredrik skulle bege sig på en liten strandpromenad, men var borta i 2 timmar. Gissa om jag var orolig... När han kom tillbaka så berättade han att han gick enda bort till hamnen och såg alla båtarna.
Gissa om solen tog...


Vi gick hem framåt 18-tiden, alldeles utmattade. God natt!


! ALLA BILDER ÄR © CAROLINE PETTERSSON !Vi skrattade hejdvilt

Vi sökte på Lochness, och fick detta som söksvar..Söndagen den 4 januari

Som ni kanske märker så har jag börjat slänga ut reseberättelsen sen Teneriffa igen. (Jag vet, den är HEMSKT mycket försenad, men varken ork eller tid har funnits till förrän nu. Och nu när jag behöver plugga så har jag en anledning till att börja skriva på den igen). för er som vill ha de publicerade inläggen i följd, klicka på kategorin Resor i vänsterspalten eller under inlägget.

Jag börjar äntligen bli bättre. Jag har inte lika hög feber längre, utan jag är nere på lätt igen. Däremot är jag grymt irriterad över at min Sebastian Karlsson skiva som jag beställde veckan för flera veckor sedan inte har kommit än. Jag har fått mail från CDON att de är medveten om att den är försenad av någon anledning, men att jag ska få den så fort den finns tillgänglig. Vilket jag tycker är konstigt, eftersom den finns hemma i lager enligt deras sida. Snart kommer jag skicka till dem och säga att jag inte vill ha den.

Teneriffa - dag 4

Onsdag 3 december

Denna dag spengerade vi nere på staden som vanligt. Fredrik hade lovat mig att ta mig med till Gucci och såna ställen, så det fick det bli. På vägen dit visade han mig spelautomater där man matade in 20 cent och så hamnade den på ett ställe, och så var det en plattform som åkte in och ut, och hade man tur så fick det inmatade myntet ner andra mynt som låg där, coh så fick man dem. Vi vann en hel del, men vi spelade upp dem som gissat. 

 


Vi hamnade sedna vid en fint fontänområde
Innan vi kom tillbaka till hotellet igen, där vi slog oss ner vid mega size-schackspelet och åt en varsin äcklig kycklingsallad. Efter det gick vi upp på rummet och satte oss på balkongen med drinkar och kortspel.
På kvällen gick vi till det hotell där Fredrik bodde när han var nere med sin klass. Tyvärr blev det inga bra bilder som är av värde att visa här. Jag fick se mitt livs första hora (kan hända att jag sätt dem förr, men här var det under förhandling och allt) och sen gick vi ner på stan igen (vad annars?).
 
Hollywoodgatan under kvällen

Vi gick till Safari där vi senare udner resan skulle äta, och vi såg den spelande fontänen in action (ni vet den som spelade musik, och ändrade färg och vattenteknik efter musikens rytm)

Sen blev det slut på den kvällen så småningom
! ALLA BILDER ÄR © CAROLINE PETTERSSON !Nyår 2008

Jag har varit helt däckad i feber de här dagarna, men just nu på morgonen orkar jag ialla fall göra lite saker. Vi får se hur det blir till kvällen. här kommer i alla fall nyår i bilder:
Frisyren för kvällen. Det är en lock ni ser till vänster på bilden, men den skulle till att sättas upp.

Robert och Carro. Det slog oss att jag ock Robert matchade varandra med vinrött och svart, medan Fredrik och Carro i sin tur bar grålila och svart.
Jag och Fredrik
Förrätt - Snittar fyllda med rökt skinka och cantandouost med gräslökssmak och gravadlax med gräslöksosten.
Huvudrätt - Något som jag inte vet vad det hette, men det var i alla fall smördeg till botten, strimlad bacon och lövbiff, paprika, vitlök, gräddfil och toppat med ost. Kan hända att jag missade någon ingrediens.
På tallriken  med en grönsallad
Efterrätt - En hemmagjord frozen cheesecake
Han lyckas alltid blunda på kort som jag gillar

Vi såg Grevinnan och Betjänten på den pyttelilla teven
Jag fixade även Carros frilla.
Jag har nog inga mer kort av värde att visa, då jag blev så klen under kvällen.


Febrans

Jag inleder det nya året med nästan 39 graders feber. Gott Nytt År med andra ord! Bilder från igår kommer.

RSS 2.0