Denna vackra lördag!



En varm, solig och vacker lördag kräver kläder därefter.  Idag har jag haft på mig det ni ser ovan, vilket är:

Vitt linne - H&M
Turkost randigt linne - Vero Moda, Hollywood
Kjol - Only

Idag har det varit genrep inför morgondagen kl 10.15-14.30
för min del. Imorgon är det kl 10-13.30 typisch. Sedan är det mors dags-middag hos svärmor och svärfar med Fredriks mormor och morfar. Sen vet ni rutinen -
plugg plugg plugg.. Vilket jag även spenderat några timmar till ikväll. Otjatigt..

Ni missat väl inte Kutcher och Kostner?

Ni missar väl inte att superba filmen the Guardian visas på kanal 5 för tillfället? Ashton Kutcher och Kevin Kostner. Need I say more?

Imorgon är det genrep inför konfirmationen på söndag. Sen på kvällen måste jag plugga massor igen. Jag vill bli klar, jag vill bli klar..

Thank God it's Friday!

den här förmiddagen/eftermiddagen spenderar jag åt utvecklingspsykologi, Piaget, och Weiten's 900-sidiga bok. Fredagarna är fyllda med lyx, inte sant?

Photoshop kan göra så mycket, så lite!

Shit.. Vet ni hur mycket vi måste tänka på innan flytten?
Inte nog med att det ska adressändras och beställas eftersändning, vi måste även folkbokföra oss i Gävle kommun. Sedan ska vi undersöka processen för hur Fredrik ska gå tillväga för att ändra stavningen på sitt efternamn från Viström till Wiström. Hans familj är tydligen av misstag folkbokförda med V, fast det skulle ha varit W. Och den dag vi gifter oss så tänker jag inte fjantstava med enkel-V :) Visserligen ska jag nog heta Caroline Pettersson Wiström.. Men på Gavlegårdarna står det i alla fall C. Pettersson & F. Wiström nu för tiden.


Föresten.. Jag höll på med Photoshop när jag kom på att jag ville visa er vad Photoshop kan göra för skillnad. tro inte alla bilder ni ser, är mitt budskap med detta:


Äntligen vet vi vad klockan är i köket igen





Denna fina klocka fick följa med mig hem idag, och bli placerad i köket.
För 135:- blir den också eran, och ni hittar den på Åhléns.

Sista dagen i skolan

Nu är hemtentan inlämnad, men jag är inte nöjd med den. Skulle vilja ha två sidor till tillgodo att skriva min diskussion på, men that's life. Läraren, Kia, kom i alla fall fram till mig när jag och Emma och Sara skulle gå och sa att min hemtenta var i klass med mina VFUobservationer, och på dem fick jag ju betyget A på, så håll tummarna nu, kära läsare.
 
Efter skolan gick jag och Emma och lunchade på Mingel Bar. Det blev en varsin egenkomponerad sallad, och efter det begav vi oss mot Söder där hon bor, och jag skulle i min tur vidare till Gavlegårdarna. Mina kära klasskamrater hade sagt till mig att det skulle ta ca 15-20 minuter att gå dit, men man gick ju i evigheter. Tror jag gått över en halvtimme inann jag kom fram, och det i spöregn, dessutom. Men nu är kontraktet påskrivet, och imorgon ska jag till Faxeholmen och säga upp den här lägenheten. Så om ni letar en lämplig 2:a på 48 kvm i centrala Söderhamn, håll utkik på Faxeholmen! Jag kan lägga upp bilder på den senare.


Dessa vill jag ha på mina fötter i sommar!


Annorlunda inlägg


Gult och turkost är fräscht i sommar!


Idag har jag på mig:

Vitt linne - H&M
Turkost randigt linne - Vero Moda, Hollywood
Kofta - Kappahl
Jeans - Only, Hollywood


Jag var även ner på på Hollywood och köpte ett till linne. Dock blev det inte lila, utan jag kände att det var fräschare med ett gult.
Så.. Dessa linnen finner ni på Vero Moda för 160 kr, i Söderhamn finns de på Hollywood, Furan Gallerian.


Godmorgon



Morgonens outfit:

Vitt linne - H&M
Turkost randigt linne - Hollywood
Flanell Pyjamasbyxor - Kappahl


Godmorgon är väl fel ord egentligen.
Men jag sov rätt länge idag, till kl 11 ungefär, så det får vara godmorgon för bloggen.

Jag funderar på om jag ska gå ner på Hollywood igen och köpa mig ett till inne, denna gång i lila. Jag har på mig det turkosa nu, och jag gillar det verkligen. Kommer vara jätteskönt varma sommardagar. Vad tror ni, ska jag gört? 


Det verkar blåsa upp till storm också. Det är väl mindre skönt.
 

Mitt nya somriga linne



Detta linne kom jag hem med idag, från Hollywood. J
ag tycker det är så somrigt, tycker ni inte?
Jag har kikat på det tidigare, men hela tiden tyckt att det är så urringat då axelbanden är lite väl långa.
Men idag testade jag det med ett vitt linne under, och då blev det så fint så..

Kontraktskrivning på torsdag

ÄNTLIGEN fick jag tag på Handläggar-Håkan på Gavlegårdarna, så på torsdag kl 14 skriver jag på kontraktet. Nu börjar det kännas på riktigt hörrni... Frågan är den om jag ska åka buss ner, eller om jag ska fråga mamma om jag får låna bilen. Gavlegårdarna ligger nämligen i Hemsta, och jag har ingen aning om hur jag tar mig dit med buss. Dessutom har jag två timmar innan jag ska vara där som jag måste fördriva tiden på. Men.. Billigare med buss..

Inte ens idag har jag ont i munnen,
och nu har ju bedövningen släppt totalt.återigen hejar jag på tysken!

Shopping till nya lägenheten

Vi måste ju ha lite grejer till nya lägenheten, så jag klickade hem detta från Ellos nyss, kolla in min superrabatt!



Tysken är grym!

Okej, min tandläkare må vara tysk och jag har svårt för tyskar, men denne tysk är grym! Jag kommer dit till tandläkaren, och får som alltid hos tandläkaren vänta. Efter ett tag får jag komma in i ett rum och få en bedövning av en tandläkaraspirant som insisterar på att få bedöva mig. Hon sticker och sticker, utan resultat anser jag, och sedan skickar de ut mig i väntrummet igen. Efter 10 minuters väntan till så får jag komma in i min tandläkares rum, och sitta där och vänta i tio minuter ytterligare innan han kommer. Han undersöker min bedövning, och visst hade jag rätt - hon kunde inte bedöva för fem öre.. så jag fick en till spruta och det blev så himmelskt så. Han börjar undersöka lite, och innan jag vet ordet av det så är tanden ute. What?! Var det första jag tänkte, men sedan blev det: den här Tysken är fanimej grym!

Dessutom sitter jag nu här med knappt nå ont..

Så är du i Söderhamn och har tandproblem - gå till Joacim Mertz!


Gårdagens bravader

De här senaste dagarna har jag suttit och plågats med hemtentan, men jag tror att den faktiskt är klar nu. Hur skönt känns inte det? Jag har visserligen kursportföljen i psykologin kvar, men den ska ju inte vara inne förrän den 5 juni, så det är grönt.

Igår satt jag på akuten i Hudik med mamma från kl 15 till kl 19.30, utan att hon ens fick träffa medicinläkaren. Just nu känner jag ett enormt missnöje mot Hudiksvalls sjukhus, och det hade ju gått snabbare att åka till akuten i Gävle. det var nämligen som så att mamma var ute och klippte gräset, när hon kände att det bara small till i benet. På hälsocentralen i Söderhamn så sa doktorn att det kunde ha varit en propp, trots att mamma sa att hon vet hur en propp känns, och det är ingen propp. Men han insisterade på att hon skulle åka till Hudik och fick en remiss itll akuten. väl där satt vi och väntade i två timmar innan hon fick komma och göra ett ultraljud, som i sin tur visade att mamma hade rätt - det var ingen propp. På det följde en väntan på ytterligare 2 timmar, innan vi fick tuppjuck och mamma istort sett dampade loss på en sköterska. Vi satt ju trots allt och väntade på att en läkare skulle tala om för mamma att det inte var en propp (som hon redan visste) och att det enda man kan göra är att gå med lindat ben. Så vi åkte faktiskt hem utan att ha träffat läkaren.
Väl på sjukhuset verkade det som om att jag fick fick feber, så jag fick min medicinering jag med, eftersom jag skulle köra bil hem till Söderhamn igen..

Snacka om åktur...

Idag kl 16 ska jag ner till en annan läkare, nämligen tandläkaren. Det är dags att operera bort den där extra visdomstanden som det har visats sig att jag går omkring med. Jaa.. jag säger då det...

Livet det kommer, livet det går..

Det händer väl inte så mycket spännande i livet just nu, förutom att det händer en hel del. Hemtentamen hit och hemtentamen dit. Skoluppgifter dit och skoluppgifter hit. sorgliga nyheter och glädjande nyheter. Överraskningar och mindre överraskande ting.

Där har ni mitt liv.

Aldrig förr har jag varit så rädd

Vi åkte till Smådjurskliniken i Hudik med Nicky idag, alla inställda på att vi skulle få ta bort honom pga hans haltande..
Tårar, tårar och mängder av tårar har forsat de här senaste dygnen som rent ut sagt har känts förjävliga, eftersom han varit så pigg annars.. Ni förstår nog inte hur hemskt det var att sitta i bilen på väg till kliniken, med tankarna på att han aldrig mer skulle få komma hem..

Men vilken kämpa han är, min älskling...

Veterinären klämde, drog och böjde hans och leder i 30 minuter, för att sedan söva honom i 1 timme och klämma, dra och böja ännu mer, och kunde så gott som konstatera att det inte är något höftledsfel på honom, utan att det verkar indikera på en kraftig inflammation i muskel och/eller leder. Så kraftiga mediciner i 14 dagar tillsammans med rehabilitering är ordinationen. Så förhoppningsvis så blir han bra nu.. Men än är vi inte på det torra.. Veterinären skulle återkomma om 14 dagar, så får vi se om han blivit nå bättre eller inte..

Så håll tummarna nu allesammans..





Vi är inte redo att släppa dig än...

Och flyttlasset går till...

Detta är min och Fredriks gemensamma lägenhet från och med den 1 augusti 2009
Stora Esplanadgatan 25G, Gävle



Fan vad jag står i!

Vet ni att det ser ut som ett helvete här hemma? Ingen av oss (läs: jag) har inte tid att ta itu med helveteshålan på dessa 48 kvm. Nej, för jag pluggar som sjutton! Här är det VFU på heltid + övertid, sen direkt hem och äta och sätta mig vid datorn och word. Men just nu känns det bara skönt, för vet ni? Jag skickade in min sista uppgift på distanskursen igår, så den kursportföljen är helt inlämnad nu och jag kan lämna den bakom mig. Hallelujah! 

Imorgon är det min sista VFUdag, och jag går 6.30-13. Sen ska jag väl hem till helvetet och göra det fint igen. OCh Fredrikponken han ska roa sig istället. Ja.. Vissa har tydligen tur de...   

Dagarna kommer, dagarna går

Jag går verkligen hela dagarna nu + övertid. Men det gör inget, det är bara roligt. Mindre roligt är att kursportföljen i BR&BR ska vara inne på söndag kl 24:00. Men jag har bara en uppgift kvar nu, och den är redan skriven til 75%, så det kommer att lösa sig. Däremot så känns det inte som att min prestation på uppgifterna är någon vidare. Men ett godkänt borde man allt kunna knipa tycker man i alla fall.

Sen har jag och Fredrik tagit ett beslut,
och det är ett beslut som gör att mina magsår försvinner, och allt känns kanon. Nu längtas det bara!

Denna sega dag

Hela den här dagen har varit tjatig. Regnet det bara öser ner och jag är i min tur skittrött. Inledde min sista vecka på VFU:n, och har idag avtjänat kl 7-16. Efter det blev bara att knata tvärs över gatan och laga Amerikanska pannkakor för att sedan sätta sig här vid datorn och plugga. Men kursportföljen i Barns rätt och barns röst börjar nu se sitt slut. Kvar återstår bara en kursportfölj i Utvecklingspsykologin och en hemtentamen i barns lek och lärande. Sen är det sommarlov!


Polisanmälning 2 inom loppet av en vecka

Vet ni, jag tror att bloggSverige sakta men säkert håller på att dö ut. det är inte lika hett längre.

Jag har ingen som helst lust eller motivation till att blogga längre. Dessutom har min cykel blivit stulen, så nu är jag riktigt bitter. På Blocket får man 1000-1500 kr för den cykel jag hade, och nu måste jag alltså köpa mig en ny. Sitter och kikar runt på gamla tantcyklar eftersom det är en sån jävel som är skönast för både kondisen och puppan/röven, men tror ni inte att de satarna går på 1000lappen de med? Jag har nog med utgifter ändå!

Bra tryck i helgen, som Angelica skulle ha sagt.

RSS 2.0