Halva tiden har redan passerat

Sitter pa hostelet nu och klockan ar ca 20.15 har. Har varit en valdigt rolig dag dar vi i grupper fick vara med Frank (var huvudinstruktor) och genomfora en uppgift som gick ut pa att gora ett flipperspel av tidningspapper. Grejen var att en av oss (jag) satt i en rullstol och var forlamar fran midjan och nerat, en annan var blind, en tredje hae bara en hand, och  det var den hand som man inter foredrog (alltsa en h;gerhant hade sin hogerhand tejpad sa att de inte kunde anvanda den. Tva stycken var sedan dova med fetvadd i oronen, medan tva personer var "normala". Grejen var att alla skulle vara inkluderade lika mycket i produktionen, och det var en valdigt givande och samtidigt valdigt rolig uppgift. De fick namligen for sig att de skulle lyfta ner mig pa golvet och allt gick som det gick som ni kan forsta.

Idag ar jag dessutom kanonforkyld, och jag hatart. Dessutom verkar jag ha en latt feber ocksa, och det suger. Jag hoppas verkligen att det blir battre, for imorgon ska vi pa utflykt till bland anant kusten, vilket jag ser framemot. Sa nu forlitar jag mig fullstandigt pa mina irlandska preparat som nasspray och paracetamol och Strepsils. Hall tummarna for mig!

Annars har jag gatt lite i butiker i dag. Blev bara shopping till mitt lilla hjartebarn Isak som ska fa tva trojor och en underbar filt. MEn pa sondag blir det forhoppningsvis mer shopping.

It's just the way it is

Knappt nagon somn i natt. Smittas med en djavulsk forkylning av en irlandare. Sendrag i vaden mitt i natten. En tjej har fot si nfot overkord av en taxi. Livet leker.


Specialskola och pubrunda

Idag har det varit ytterligare en intensiv dag... Borjade morgonen med att de hamtade oss 30 min forsent, och sedan bar det av till en specialskola dar barn med olika grader av disabilities och disorders gar. Det var en riktig upplevelse, eftersom jag inte ett en sadan skola i den bemarkelsen forr.. Det var sa mycket att ta in dar, och man hade massor av tankar i huvudet nar man lamnade stallet.

Efter deta var det samma intensivitet som vanligt. Det ar helt sjukt hur intensivt allt ska vara. Visst, det ar ett intensive programme, men det gar alldeles for snabbt. Vi svenskar ficktill och med se till sa att vi skulle fa raster  passen, for annars skulle vi sitta i 3 timmars block ganger tva utan pauser.

Denna afton borjade vi swedish people med mat pa the Crown Bar..
det ar en helt fantastisk pub pa Victoria St I think, och jag rekommenderar er verkligen att besoka den i fall ni nagonsin aker till Belfast. Det finns sa mycket historia dar sa det ar makalost! Har provade jag dessutom mitt livs forsta "fish n' chips", och jag tyckte det var ratt okej sa som vi fick den. Dessutom at det sa fruktansvart billigt har jamfort med Sverige, och jag maste aven saga att jag alskar Primark! For er som inte vet sa ar det en butik med VALDIGT billiga och snygga basklader, skor och vaskor. Love it! Sag ingenting som var dyrare an £19, och det ar ca 230 kr.
Efter maten sa joinade vi vart programs anordnade pubrunda med historisk guidning. Dock verkade vara mer for seendet av annat, men vi svenskar huttade pa.

Forsta dagen i Belfast

Belfast is amazing! Perfekt vader och perfekt utsikt! Dock ar jag inte allt fortjust i vanstertrafiken, och det galler att vara valdigt uppmarksam for annars blir man pakord i 180 km/timmen typ. Men annars helt okej!

Flygresorna hit gick snabbt och effektivt, men daremot bor vi ju inte direkt i den hogsta standarden. Men jag klagar inte.. Till skillnad fran m[nga andra. Jag ar ju van att aka Ljusne Taxi for God sake! ;)

Ikvall ska vi tillbaka till Collage for en internationell fest, men helst skulle jag vilja sova nu.

Well well.. Det far vara allt.. Har inte sa manga minuter kvar. Jag har mailat mitt hjarta som jag redan nu kanner ar mitt allt. Tack for att du finns Fredrik!


Jag åker

Imorgon åker jag till Belfast och kommer hem igen den 6 feb. Önska mig trevlig resa!


Tvättens mysterium

En sak som jag inte förstår.. Jag bokade ett tvättpass till idag, kl 13-16. Tar hela tvättkorgen med mig ner + en stor ikeapåse. Orkar inte sortera skiten här uppe. Kommer ner i källaren, men inte in i tvättstugan... What the...?! Ser att jag har tiden 16-19 istället och tänker "okej, fine with me". Men när jag sedan kikar på bokningen via internet så ser jag att jag inte ens har den tiden idag, utan det är kl 16-19 imorgon, Och hur sjutton ska det gå ihop när jag måste packa senast lördag?

Tur att man har tvättmaskin här uppe i placet också. Men surt ändå. Har jag blivit scenil eller nått sånt? Aja.. Nu går tvättmaskinen i badrummet med endast mina kläder så får jag tvätta Fredriks nere ii stugan imorgon. Det löser sig så farfar när han hällde Oboy'en i mjölken.


Vill också nämna att jag skänkte en fin slant till Rädda Barnen och Haiti igår. Gör det ni med!
Smsa "10katastrof" till 72950 för 10 kr eller "katastrof" till 72950 för 50 kr


Det kommer när det kommer

Jag har blivit väldigt crappy på att skriva här, men det får ni ge er till tåls med. Det kommer, det vet ni, och vi har alla våra ups and downs.

På söndag åker jag ju som sagt till Nordirland och Belfast och blir borta i två veckor. Jag kommer förmodligen inte ta datorn med mig, men det finns ju datorer överallt  i stort sett, så ni får allt hålla ut med de uppdateringar som blir.
Självfallet håller jag på och förbereder mig inför mitt kommande äventyr för fullt. Jag har hämtat ut en del kontanter i brittiska pund, och jag har köpt de provianter jag behöver ha med mig. Dessutom har jag förberett mig med en halv ny garderob. Way to go miss Pettersson! Antar att jag har min halvårsstrike med shoppingbegär nu.

Dessutom fick jag B i kursen Bemötande - Funktionshinder, och jag är nöjd och belåten. Hade faktiskt förväntat mig något lägre, så som D eller C. Positivt överraskad alltså.

Lördag 16 januari

Blogginspirationen lyser fortfarande med sin frånvaro. dagarna kommer och dagarna går. Jag hinner dessvärre inte riktigt med i svängarna. Nordirland och Belfast är bara 8 dagar ifrån verklighet, och jag vet inte riktigt om jag hinner ta in att det kommer att ske. Det är så mycket som jag skulle vilja hinna med innan jag åker.

En sak jag däremot vet är att min slutrapport är färdig och jag känner mig nöjd. Frågan är bara om Kia känner sig nöjd med den? Jag känner en press i och med tidigare resultat. Men jag har gjort mitt bästa, och jag tror att det framgår i slutdiskussionen. Sen ikväll är det 20-årsfirande av Robert som gäller. Nyktert för min del. Gissa vem som kommer le och vara skadeglad imorgon?

Korten på bordet var det...

Det har varit rätt tyst från min sida här på bloggen nu dessa dar. Jag har haft annat att tänka på, och jag har barai nte haft lust. Dessutom har ju portalen krånglat en hel del.

Men dagens anledning har varit av andra inre konflikter. Jag var till ögonmottagningen i dag, och det gick väl inte direkt som väntat. Jag hade förutspått att jag skulle komma dit och så skulle de bara konstatera att de inte var något fel på mig, utan att mitt problem bara är något som jag skulle få lida för.

Men jag hade fel.

Det har visat sig att jag med en stor sannolikhet har ögonsjukdomen Keratokonus. Detta är en sällsynt sjukdom, och som vad de sagt till mig istort sett bara drabbar män i första hand (Tydligen måste jag ta en extra titt på mig själv då...) Med den här sjukdomen menas att jag har en toppig hornhinna som växer utåt. Generellt är de inte så stora problem, och detta ger med sig med tiden. I mitt fall gör det inte det, då det misstänks att detta är något som växt fram under en mycket kort tid, och att det fortsätter att framskridas i en snabb takt, vilket kommer leda till allvarliga problem utan behandling inom en snar framtid. I och med detta ska jag nu till Uppsalas ögonklinik där ett ställningstagande från deras sida avgör. Det finns två alternativ; Det första är att gå runt med hårda linser som motverkar en vidare utväxt av hornhinnan. Men i mitt fall verkade detta inte vara tillräckligt, utan jag skulle snarare få alternativ två: att göra en laseroperation som förhårdnar hornhinnan, och sedan använda hårda linser som formar hornhinnan så som den ska vara. detta betyder alltså att jag kommer ifrån glasögon, och får använda linser igen.

Detta känns stundtals skrämmande. Vetskapen om att man har en sjukdom som är av en allvarlig sort, och som faktiskt kan göra mig blind i slutändan är väl inte så där superduper. Men samtidigt är det fruktansvärt skönt att veta varför jag ser så pissigt trots linser och glasögon, och att jag snart kommer få kunna se bra igen utan besvär.


Men nu vet nu hur det ligger till i alla fall, och håll tummarna för mig och mina ögon!

20% hos NovaQueen

Nu får du som är medlem på NovaQueen.se 20& rabatt när du handlar hos dem. Ange bara koden: "medlem" när du handlar. Varje produkt finns endast i en begränsad upplaga så skynda att klicka hem just din favorit!

Erbjudandet räcker januari ut.


Strul

Jag vet inte om det bara är för mig eller om blogg.se strular för fler? Jag har haft problem att komma in flera dagar i rad nu, och jag börjar seriöst dundera på att byta bloggportal, eller till och med lägga ner bloggen. Det är inte värt allt strul.

Jag vet att jag tidigare skrev att det inte skulle bli något PB idag, men det råkade visst bli 1½ skiva, alltså 6 avsnitt. Det är, som Edward Cullen säger, like a drug to me. Och jag är en riktig sucker för omöjlig kärlek måste jag erkänna. Allt som innehåller det - give it to me.

Denna afton har bjudit på tacos till mat som jag strax ska träna bort. Ja, jag vet.. Att träna kl 22 på kvällen låter inte riktigt vettigt. Men det blir som det blir ibland. Jag har ju även varit duktig och skrivit en sida på min resultatdel i slutuppgiften, så det går framåt.

I paketet hittade vi...
...Mary Kay TimeWise 3in1 Cleanser. My Favourite thing for the beauty! Finns ingen skönhetsprodukt som jag aktar högre än denna, och den är ständigt i mina ägor. Har använt denna cleanser i.. ja vad är det, 2 år nu? och jag fullständigt avgudar den. Vill inte ens testa någon annan. Har även sett att de har ändrat förpackningen på den till det snyggare, så nu ser den ännu mer lyxig ut.

Själv köpte jag denna för 198 kr inkulsive frakt från USA. Prisvärt anser jag! Vill du veta mer om denna produkt, så kan du läsa om den här

 


Tisdag 12 januari

Den här dagen får bli en dag utan PB tror jag närmare bestämt. Jag har så mycket annat att göra, såsom arbete på min uppgift, svara på mail och dessutom gå till Konsum och hämta ett paket på posten som är väldigt efterlängtat. Vad det är för något visar jag er senare när jag har hämtat det.

Nu ska jag strax hoppa i träningskläderna och köra 45 min på crosstrainern. Heja mig!

Grettis till min morbror som fyller år idag!

Kniven mot strupen

Är det någon som har sett Kniven mot strupen på tv3? Jag tycker det är ett patetiskt försök på att göra Gordon Ramseys Kitchen Nightmares till en svensk version, Kocken står och skriker i tron om att han är den perfekte Gordon, men i själva veket så är det så synligt att han bara kopierar stjärnkocken. Och vadå "Sveriges främste stjärnkock"... Hur många vet egentligen vem den här snubben är?

Natti natti

Det har blivit lite fattigt här på kvällskvisten... Efter att ha skrivit självaste introduktionsdelen till min slutuppgift på 2 sidor (kanske inte låter så mycket, men det är faktiskt en hel del men alla akademiska grunder och litteratur) så hängav jag mig själv till PB, och är nu på avsnitt 5 i säsong 2. Fredrik sa vid middagsbordet att när jag blir inne i något så blir jag lite väl galen i det, och så drog han upp Twilightsagan som exempel. Själv har jag ingen aning om vad han pratar om......... Aja nu blir det i alla fall bingen så att jag kan kliva upp i skaplig tid imorgon och vara utvilad så att jag orkar med en dag med hemmaarbete.

Ikväll äter vi...

Kvällens middag hittar ni här,
fast vi har valt att göra den på resterande fläskfilé denna gång.
Smaklig måltid!


Min förmiddag är avklarad

Ni ska tro att det var skönt med en promenad! Det var visserligen rätt kallt, men inget går upp emot att få känna frisk luft och ta del av en underbart vacker vinterdag som denna.
Väl på högskolans bebilotek lämnade jag tillbaka den bok jag skulle lämna, och kom på den briljanta idén att jag skulle låna böcker till min slutuppgift, så nu har jag tre relevanta böcker som jag med exaltion ska ta del av. På vägen hem svängde vi in på äffaren i gallerian och handlade och när vi kom hem igen så tryckte vi de två sista avsnitten av PB 1, så nu ska jag bara komma igång med min skrivuppgift, och sedan ska vi ta itu med säsong 2. Can't wait!

Kort natt i natt

God morgon på er! Här har man knappt hunnit vakna till då Prison Break blev allt för spännande, och vi blev fast framför det till kl 3 i natt. Nu har vi bara två avsnitt kvar på första säsongen, men de får vänta till kvällen, eftersom vi strax ska iväg på en promenad till högskolan och lämna tillbaka en bok som ska vara inlämnad idag (tur att det finns påminnelsemail, för jag hade totalt glömt bort den!) och sen ska vi ta en sväng förbi en matbutik och handla lite.

Tills dess får ni en dagens outfitbild, men ni kan ju glömma att ni får se mitt ansikte idag, för det så kallade barret på huvudet står åt alla håll och kanter, och det får bli en mössa idag, eftersom jag inte har någon som helst ork att fixa till det :) 
Tee - HM
Väst - JC
Långt linne - BikBok
Jeansleggings - Kappahl

Prison Break får avsluta kvällen

Efter att ha skrattat åt Tobbes uttalanden i En annan del av Köping så knäppte vi på dvdn och Prison Break. Tror vi är på avsnitt 11 i första säsongen, och nu börjar det bli riktigt spännande. Jag följde ju aldrig serien till fullo, utan känner bara igen vissa delar. Men det är en sjukt bra serie i alla fall, och Wentworth Miller är en riktigt dregelbit.
Men det här avsnittet får nog bli det sista för kvällen,
för imorgon är en ny vecka med lite mer allvar. Vi tänkte inleda dagen med en promenad till HiG då jag måste lämna tillbaka en bok på skolbiblioteket.. Verkligheten kallar...


Om ni vill hålla koll på när jag uppdaterar bloggen så gör ni det enklast genom att prenumenera på den via Bloglovin.
Bara ett klick på bilden nedan :)En annan del av Köping

Bloggportalen har verkligen krånglat ikväll, och jag har först kommit in på riktigt nu. Men det är inte riktigt om det ska nu heller, så vi får väl se om ni får detta inlägg.

Jag skrev tidigare:


Ni missar väl inte första avsnittet av den nya säsongen av En annan del av Köping tv4 ikväll kl 20.30? Tobbe är min favorit, vilken är din?

Till detta blir det en filt i knät i soffan, en stor kopp Sömntuta-te och hallonblåbärpaj med vaniljsås.

Mats, Micke, Tobbe och Linda återser vi äntligen ikväll
 


Hårvård till specialpris

Lyko.se kör nu sin januarirea, och där hittar vi bland annat dessa produker som gör ditt hår gott.
 Klicka för bilderna för att komma till det specifika erbjudandet.
Söndag 10 januari

Snart lider även denna söndag mot sitt slut, och runt hörnet väntar en ny vecka, vilket betyder en hel del hemmaarbete för mig. Jag har en slutuppgift att skriva, och dessutom har jag en de förberedelser inför Belfast, vilket jag åker till om 14 dagar. Tänk vad tiden går fort när man har roligt!

Jag har i alla fall hunnit med att stryka en bunt gardiner så nu fattas det bara att de blir uppphängda. Dock behöver jag Fredriks hjälp, och han är trollbunden framför teven och Prison Break för tillfället, så det får vänta en stund till. Om hela sanningen ska fram så är väl även jag fast framför serien just nu.

Britney sätter ribban för idealet

Jag såg precis Britneys nya musikvideo till singeln "3", och då slogs jag av en sak; Britneys mage dallrar! Och med det har jag inget ont att säga, utan jag tycker bara att det är skönt att denna supersnygga tjej coh en stor förebild för många faktiskt visar att man inte behöver vara superslimmad och size zero som många andra. Jag beundrar Britney i denna video, och jag glädjs åt att hon nu ser hälsosam ut.


HemmamysslappardagIdag har jag på mig min nya sköna stickade klänning från Lindex och bomullsleggings från Gina Tricot. Under har jag mitt vita långa linne från BikBok och en vit thissa från HM.
Hemmamysslappardag idag. Kanske att vi får upp gardinerna i sovrummet också? Lite dammning skulle heller inte skada.

Angående incidenten med planksteken igår
Lotta, du är en ängel! Jag har lagt bud på en på Tradera nu, så håll tummarna för mig! Billigt och bra, och precis en sådan som mamma har, med kartong och allt, så då vet jag ju hur den är. Tack för att jag har sådana gulliga läsare, som dessutom bara blir fler och fler. Och visst skrattade vi en hel del åt den så kallade mosen också :)


Det roligaste jag sett på länge!

Fredrik och jag zappade i pausen av Robinson:Karibien ikväll, och vi hamnade på kanal 9 och Top Gear innan det var färdigt. Där visade de dessa scener, och seriöst, det var nog det roligaste jag sett på länge. Vi skrattade så att vi fick andnöd och tårarna sprutade. Det hela handlar om att de tre programledarna ska bygga sina egna polisbilar, för att sedan genomgå tester för att se vilken av dessa tre bilar som är mest lämpad för den brittiska polisstyrkan. Komik på hög nivå var det allt! Och observera de svenskimporterade poilsbilarna!


 


Jag vill vinna!


Jag tävlar om ett presentkort värde 500:- hos Louiseinteriör i Nikitas blogg
tävla HÄR du med!


Produkterna som fick mig att lukta våffla

På begäran från en söt läsare så visar jag er de produkter jag använde tidigare idag när jag badade, och som fick mig att lukta våffla (enligt Fredrik).
Även Skrållan tycks gilla dem :)

1. TimeWise 3in1 Cleanser comb/oil skin,
Mary Kay
pris ca 200-250 kr
2. Dove Go Fresh Burst
pris ca 25-35 kr
3. Les Plaisirs Nature Organic Vanillia bath & showergel (Ekologisk), Yves Rocher
pris 59 kr
4. Aussome Volume Conditioner, Aussie (Finns bl a på Åhléns)
pris ?
5. Aussome Volume Schampoo, Aussie (finns som sagt bl a på Åhléns)
pris ca 100 kr
6. Biolage Hydrateraphie Schampoo, Matrix (finns hos frisörer, lyko.se, forhair.se mm)
pris 189-199 kr för 500 ml
7. Catwalk Fashionista Coloursafe Conditioner, Tigi
pris ?


Jag testar just nu att schamponera håret med Aussie första gången, och Matrix andra gången för att se hur volymen och håret ter sig, och det är glansigt, lätt och verkar må bra. och en sak till: Hello Volume!
1. Strawberry Body Butter,
The Body Shop
pris 165 kr
2. Les Plaisirs Nature Organic Vanillia bodylotion (Ekologisk), Yves Rocher
pris 149 kr


Dags att vakna tv3!

Hur bra fantasi har tv3 när de nu har visat samma avsnitt av Singing Bee Celeb för tredje gången på 2 månader? Det är ju nästintill pinsamt.

Sen har jag äntligen hittat Isaks doppresent, och jag ska beställa den inom en snar framtid så att jag har den tillgänglig när dopet väl blir datumsatt. Jag önskar att jag kunde visa er den redan nu, men tyvärr vill jag inte avslöja något för Andreas och Helena.

Efterlyses: En sprits i hårdplast/metall

Jag och Fredrik fick plankor till plankstek i julklapp av mamma och pappa, och idag invigde vi två av dem. Men mosen ska ju spritsas ut på plankan, och efter att ha vänt upp och ner på hela Gävles utbud av butiker och inte hittat någon i hårdplast/metall, så fick vi allt nöja oss med vår gräddsprits i mjukplast. Och... jaa... En bild säger mer än 1000 ord...
Dagens middag bestod alltså av fläskfilé och bleka bajskorvar på planka...


Innan vi bjuder någon annan på detta så måste vi verkligen få tag på en sprits i hårdplast/metall. Tips, någon?


Min utstyrsel

Nästan samma outfit som igår, men what the heck. Vi som inte är richbitches måste köra samma gamla.
Men idag har jag i alla fall på mig

Randig topp - JC
Långt vitt linne - Only Basic
Kofta - Gina Tricot
Jeans - Gina Tricot
Duntofflor (Det är kallt!) - Kappahl


Återfuktning efter ett skönt bubbelbad

Nytränad och nybadad - hur härligt är inte det? Håret luktar dessutom helt underbart efter att jag har vårdat det till fullo med massor av produkter, och nu luktar det blommor och gräddkola och det är även supermjukt och lent. Det var verkligen kanonprodukter som jag fick i julklapp! Ska även strax gå och smörja in benen med jordgubbsdoftande body butter och resten av mig med vaniljlotion. Återfuktning är viktigt efter bad!  

Ps.
Nu när jag är insmord och klar så säger min käre Fredrik att jag luktar våffla, och det kan väl inte vara annat än en komplimang?

Inredningsbutiker som är värda ett besök

Vitt, creme, puder... Gillar du att inreda i mysig Engelsk lantmiljö? Då ska du kika in i dessa butiker.  Som krabban Sebastian sjunger: Du kan inte bli besviken, det framgår med tydlighet oh yeah!
Lördag 9 januari

Tittade några utav er på Let's Dance igår? Vad tyckte ni? Själv såg jag inte, men av någon anledning är Molly Sandén min favorit. Tycker hon är bedårande vacker och sjunger makalöst bra, så henne håller jag tummarna för, trots att jag inte tittar. Hörde av en fågel att det gått rätt bra för henne också...?

Idag idag idag... Vad händer idag? Jo, jag hade faktiskt tänkt träna på crossen. Kanske klämma ett avsnitt av Melrose Place under tiden. Jag älskar mordhistorier, så jag blev lite hooked av denna serie nu. Måste även ta treda på en massa nytvättat som har fått hängt alldeles för länge på tork nu, och så ska här dammas. Husligt va?

Signaturfontsyle, någon?

Vad tycker ni om min nya design? Inte lika mycket plotter på den här som på den förra, vilket jag tröttnade på ganska snabbt. En lustig sak som jag ser är att jag inte visar ansiktet på någon av bilderna i designen... Haha.. Jag får allt ta och skärpa mig på den fronten. Dessutom skulle jag vilja få tag på en fontstyle som ser mer ut som en signatur. Någon som vet en passande stil?

Aja... Ska nog gå och tvätta mitt trötta ansikte och krypa till kojs. Har blivit sena nätter nu på sistone, och jag känner att det måste bli en ändring på det nu snart. Kan vara skönt att komma in i min vanliga rytm igen.

Stickade favoriter


Nu när det är svinkallt ute så är stickade plagg härliga att gosa in sig i. Själv kan jag inte bära vilket stickat plagg som helst, för då börjar jag svettas floder. Men min nya klänning är perfekt, då den är luftig.
Jag har däremot valt ut några av mina favoriter från internetsidorna. Jag skulle personligen gärna vilja se att nr 1 och 3 flyttade in i min garderob. Enjoy!


1. BikBok, 399 kr
2. Nelly, 399 kr
3. La Redoute, 199 kr
4. BikBok, 499 kr
5. Ellos, 349 kr

På Spåret

Vad gör ni ikväll? Här sitter vi framför teven och På spåret som två old dogs. Fredriks favoriter Filip och Fredrik är ju med ikväll, och då missar man ju inte det. Och jag vill bara påpeka att jag kunde betydelserna av irl, brb och afk felfritt, och att jag visste att det var årtalet 2007 i Retur. Så mycket har jag aldrig kunnat i ett och samma program! Spännande va?Vad har skett?

Som en del av er kanske känner till så hade jag ju problem med internet när den här datorn var ny. Det löste sig dock genom ett kanalbyte och allt fungerade finfint. Men nu när vi kom hem igen efter att ha spenderat jul och nyår uppe i Söderhamn så är det hur stört som helst. Så fort båda laptopsen är ute på internet så ballar mitt internet ur totalt, och det blir segare än kola. det spelar ingen roll om vi gör kanalbyten eller något annat, och supporten kan inte hjälpa oss svarar de.

Var det någon som snodde vår internethastighet medan vi var uppöver, eller vad är det frågan om?

Min underbara stickade!

Kommer ni ihåg att jag hade sett en stickad klänning på Lindex i Söderhamn som jag ville ha, men som var slutsåld? Den fanns ju inte här inne i Gävle centrum heller, men när vi var ute på Valbo Köpstad idag så kände jag att jag var bara tvungen att gå in på Lindex där och ge det en chans, bara utifall. Jag var inte alls inställd på att hitta den, men till min stora förvåning så gjorde jag faktiskt det.

Resultatet?
Stickad klänning med polokrage
399 kr Lindex


Jag älskade den från första stund, och det verkade även Fredrik göra, för han överraskade mig med att köpa den. Utan att jag ens sagt något. Jag älskar min sambo! Dock tycker jag att den är lite väl dyr, men det är den värd. Den är totalt underbar och värmade dessa dagar.

The look of today med en dålig kameraLångt linne - BikBok
Randig topp - JC
Kofta - Gina Tricot
Leggings - Gina Tricot
Benvärmare - Ellos
Stickade sockar - Mormor


Bara jag som tycker att det är dags att vi skaffar en ny kamera?
Den är glapp, och den tar kassa bilder. Och nej Andreas, linsen är rengjord. Det är helt enkelt som så att den börjar sjunga på en sista refräng. Den är trots allt 5 år gammal.

Men nu åker vi ut på Valbo Köpstad. IKEA så klart ;)


Lika som bär?

Jag blev nyfiken på nya Melrose Place, så jag kikade på det, och då slog det mig:

killen som spelar David, Shaun Sipos, är väldigt lik Brad Pitt.
Eller vad säger ni? Ser ni vem som är vem?Värmande i filmmörkretRoobois Sömntuta i min gigantiska temugg - kan det bli bättre till filmmys?


Supergoda kex med smak av vitlök och basilika - min nya favorit!
(Oväntat att det innehåller basilika va?)


Ikväll tittar vi på...The Break-Up med Vince Vaughn och Jennifer Aniston i rollerna.

Amerikansk komedi från 2006. Konsthandlaren Brooke känner sig ouppskattad och försummad av sin omogne pojkvän Gary. Hon bestämmer sig efter två år tillsammans för att göra slut för att få honom att sakna henne. Men Gary missförstår hennes intentioner. Detta är början på ett krig som ingen kan vinna.


Har ni sett den? Jag har inte gjort det än, så ikväll kl 21.00 slår jag på 3:an!

 


Stjärnkockar, se upp!

Slängde precis ihop en köttfärslimpa á la to die for! Jag har visat er receptet förr, men jag körde andra mängder än vad som anges i det, och det blev ännu godare!

800 g köttfärs
8 msk ströbröd (1 msk/100 g köttfärs)
1,5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 ägg
2 tsk salt
1,5 tsk peppar
Grillkrydda, basilika (haha!) och dragon efter behag.
150 g oststavar

Värm 0,75 dl vatten och lös upp buljongtärningen.
Blanda köttfärs, ströbröd, vatten, buljong, ägg och kryddor till en enhetlig köttfärsklump. Hur den ska se ut bestämer du själv - smaken är som baken!
Placera klumpen i en ungssäker form med relativt hög kant.
Tryck i oststavarna lite här som var i klumpen. Täck över hålen med köttfärs. Oststavarna är sluga rackare som gärna vill titta ut!
Skjuts in i ugnen! - 175ºC, ca 45-60 min.

OBS! Se till så att ni inte har ungsrengöringsmedel kvar i ugnen som ni hade i för 3 veckor sedan, och som ni totalt glömt bort att göra rent! Vilken tabbe vi gjorde!

Käka limpan tillsammans med potäter och en gudomlig brunsås som ni gör själv på skyn från limpan.
Shopaholic, någon?

Det blev inte tunikan på Kappahl, trots att jag älskade den. Vad jag tyckte var felet med den var att den var av ett sådant material (bomull) som blir pösigt efter några timmar, och jag hade hellre sett den i trikå. Så jag sket i den. Men annars var den riktigt fin på! Perfekt till leggings.

Istället tog jag en sväng in på HM och Bikbok, och hittade två plagg. Är det bara jag och Emelie som är helt såld på randigt?

Baströja i längre modell och organiskt bomull
69.50 kr HM


Lång basiclinne med muddering nertill
99 kr BikBok


Dagens jag


Det är IKEA vi vill ha!

Vi ändrar våra planer och åker till IKEA imorgon istället och ingen är gladare än mig. Bussarna går nämligen bättre på vardagarna, och eftersom vi har jullov båda två så kan vi åka när som helst imorgon. Enda kruxet var att vi hade en tvättid bokad imorgon, men nu har vi bokat om den tills idag istället.
Vi har ju en del att köpa såsom;

- Förvaringsbackar med lock till garderoberna
- Krukor
- Plastblommor (finns inget mer uppskattat än plastblommor!)
- S
prits (Finns det där? Inte i mjukplast dvs)
- Örngott


Sen fick jag hem 25% rabatt på Kappahl idag, så jag ska nog försöka pallra mig iväg och köpa en tunika som jag hittade i förrgår när vi var där. Att Fredrik hatade den, det skiter jag i. Dock kräksnöar det ju ute.

Tunika 199 kr Kappahl


Pusselpall

Om jag hade haft råd skulle jag gärna vilja ge Isak en personlig pusselpall. Hur fint och smart vore inte det? Är du själv intresserad av en pusselpall? Kika in här så får du se vad jag menarPrison Break-maraton

Fredrik fick ju andra säsongen av Prison Break på dvd av mig i julklapp, och eftersom vi redan hade säsong 1 så köpte han säsong 3 och 4 själv eftersom CDON hade sådan bra rabatt på dem.
 Så gissa vad vi gör just nu?


Tävling: Vinn en design!

Vad är det för fel på att kompromissa?

Mitt hem börjar mer och mer kännas som ett fängelse. Varför? Jo, för att jag inte vill det här livet. Jag vill sedan länge leva ett vuxenliv, inte ett mellanting. Men för det så måste man vara två, och en av oss gör det rätt tydligt att den inte vill det nu. Så vad gör man? Jo, jag som är redo för det livet får snällt vara tyst med det jag vill, och vara en duktig fflicka och invänta att min andra hälft ska bli redo. Ett annat alternativ är ju att avsluta det här, men det är inte så enkelt. Jag älskar honom, och jag vill vara med honom, därför står jag ut. Men är det fel av mig att tycka att vi kan mötas halvvägs? Man måste ju kunna kompromissa om saker och ting, men det finns tydligen inte så länge ha nska studera i 4,5 år till. Och inte blir det bättre av att han är en snåljåp och inte vill något, och jag istället är en spender som vill mycket.
Jag vill inte ruttna i en lägenhet resten av mitt liv, och varför kan inte vi skaffa en bil när vi har råd? Och unge.. ja, det är det inte att tala om förrän om 10 år. Resa? Nej det kostar pengar, och den där möbeln är för ful.

 Som sagt.. Vart är kompriomissen? Nej, stå och se snäll ut i ditt hörn i stället och tig. Ingen vill höra det som skriks inom dig.

Ut med julen

Många festar idag eftersom det är trettondagsafton, men här hemma festar vi loss genom att städa ut julen. gardiner ska bytas, mysiga lyktor ska paketeras in, ljusstakar ska ner i sina kartonger, dukarna ska flyga undan och sängkläderna ska tvättas. Vi har ju även varit så smart att köpt julgransdekorationer och adventssaker på 50% rea, så de ska också donas och grejas med innan de ska ner i den stora julkartongen. När vi höll på att byta  i vardagsrummet så insåg vi att vi vill göra lite förändringar i fönstret, så vi ska ut på favorit-IKEA på lördag och handla. Älskar't! Fredrik har lovat att betala, och kanske får man sig en kockarnas klassiker på restaurangen också? ;)


Kändisarnas framtid?

Aftonbladet har uppmärksammat hur lika kändisarna är.
Är de unga stjärnskottens framtida utseende redan avgjort? Jag ser verkligen en likhet mellan dem, och tycker att det är lite skrämmande.
 Bestäm själva!
Fler jämförelser hittar ni här


Mitt bästa personliga skönhetstipsTimeWise® 3-in-1 Cleanser comb/oily skin. Denna formula för kombinerad till fet hy, rengör huden från överskottsfett och gör att huden känns riktig ren och fräsch. Samtidigt som den rengör, exfolierar och fräschar upp i ett enda steg, påbörjas en åldersförebyggande process med en fräschare och mer välmående hy som resultat.

Källa: Mary Kay

Bevis på att hunden är människans bästa vän

Detta är beviset på ett starkt kärleksband


Ost och kex till Alvin och Gänget

Nu har det varit mys i fulla muggar med god glögg med smak av blåbär/lingon, saltiner, vitlök & basilikakex, vitlök & örterost, gräslöksost, guldbrieost, gröna vindruvor, sharonfrukt, päron. Att man inte äter sånt oftare! Och så fick jag ju den briljanta idén att inviga tårtfatet vi fick i julklapp.

Och på DVD:n rullade Alvin och Gänget. Fredrik och jag har inte sett den tidigare, och fysjutton vad vi skrattade! Och lille Theodore ville man ju bara adoptera! Grym musik dessutom.
Ikväll blir det mys!

Det är så makalöst kallt ute! Men om jag klagar över våra -20 grader, vad ska då inte dalänningarna göra när de får -40 grader som de tydligen ska få här i veckan... Fyfan...

Det var ju visserligen varmt inne i butikerna, men när man skulle ta sig från centrum till Konsum Eken som ligger vis sjukhuset, och sedan mot Sätrahållet som blir en ordentlig promenad så förfryser man. Men nu är vi i alla fall hemma och inne i värmen, och ikväll ska vi till och dricka varm och god blåbär/lingonglögg ur vår nya glöggvärmare, och sedan ska vi äta frukt, ost och kex framför en film. Mymsigt värre! Ostarna vi köpte är brieost, Creme Bonjour vitlök & örter samt gräslök. Till det blir det vindruvor, sharonfrukt och päron. 

Vilka är era favoritostar till kexen?


Shopping hela dagen i -20 graderKalla dagar kräver en varm och härlig mössa. Jag brukar vanligtvis inte visa mig med mössa på offentligt, men denna passade mig otroligt nog!
Intersport 150 kr 100 krKommer ni ihåg adventjulsstaken jag pratat så mycket om, och som jag inte ville köpa för 259 kr? Nu säljs den på 50% rea! Dock var mitt hjärta så osmidig och smällde in en påse som innehöll en glöggflaska i den, så att ena G:et gick sönder, men det gick tack och lov att limma! Nu längtar jag tills nästa avent!
Village 259 kr 129,50 kr


Randiga baströjor
ligger mig varmt om hjärtat nu, speciellt de här som är av en liten längre modell och täcker höfterna. Dessutom hittade jag en kort svart väst som jag så länge letat på rean.
JC Tröja 199 kr + Väst 199 kr 99 kr


En kärlek mellan hund och katt

Vi är vaken här hemma, gubben och jag. Katta måste ha saknat hunden i natt, för hon kom och skrek mig i ansiktet vid fyra tillfällen. Stackarn, vad har vi gjort mot dem? Just nu sitter hon i drömmarnas värld och längtar efter honom, precis som hon gjorde häromdagen när "mormor" skottade snö på taket. Då och då jamar hon sorgset, "Nicky, min Nicky..."
Glamours Modechef tipsar om våren 2010

Våren 2010 är blandad och går tillbaka i tiden. Det hetaste plagget att ha i garderoben är en fin klänning som passar lika bra till vardags så som till fest. Färgerna som gäller är i vår puderrosa, knallorange eller cerise, menar tidningen Glamour.

Låt ett par stora örhängen
dingla i dina snibbar, lyx såsom budget, det spelar ingen roll!

 


Örhängen från Yves Saint Laurent

 
På dina tassar ses gärna ett par höga heels med grova klackar, och det är en stor fördel om det är en liten knasig detalj på dem, skriver Moderedaktionen. Annars är alltid ett par låga Converse ett givet kort för att pryda dina fötter.


När Badsäsongen kommer
så menar tidningen att det är het het het med 50-tals inspirerade bikinin, eller varför inte en tjusig baddräkt? Själv älskar jag denna! 
Bikini från Nelly.se

Kan man räkna morgondagen som träning?

Efter lite hemmastadgning så som soffslöande framför teven där jag kan titta på precis vad jag vill så är det nu dags att krypa till kojs. Morgondagen verkar bli en heldag med flängandes hit och dit, eftersom vi måste på Willys och byta en dressing som gick ut i augusti 2009 (ÄCKLIGT!), till Konsum för att hämta ut ett paket, och sedan på stan för lite januarirea. Det blir till att ränna över hela Gävle med andra ord.

Hur fröken Pettersson packar upp

Är det bara jag som inte pallar att packa upp packningen efter 2 veckors bortamatch? Jag vill bara slänga in allt i garderoben och låtsas som att det packar upp sig själv. Bra va? Men för att kunna göra det så måste man ju även ha plats för detta i en garderob också, och det har vi inte. Så jag tog en banan istället och begrundade kaoset. Skrållan, ja hon har gått och gömt sig i sin lilla sovvrå.

Praktpucko till IT-support

Alltså ibland undrar jag hur vissa supportrar kan få sina jobb. När jag försökte komma in på internet via datorn här hemma i lägenheten så gick det inte, och det fungerade inte heller på Fredriks dator. Försökte ringa supporten, men likt som alla andra gånger så verkar de inte vilja svara när jag ringer. Först när Fredrik ringde så gick det fram, och han fick prata med en riktig nöt som inte verkade ha en aning om vad han sysslade med, och sa istället att felet låg hos routern, men att vi skulle koppla in datorn i väggen. Hur går det ihop? Hur ska vi då se felet på routern? Med erfarenhet så visste jag hur vi skulle kunna göra, men då sa supportern nej till det förslaget. What?! tänkte min hjärna, och ringde istället storebror, som sa samma förslag som jag, och se... Det fungerade till slut. Så nu är man bra sugen på att ringa upp praktpuckot och fråga med vilken meritlista han fick jobbet som IT-support.

Bloggar via mobilen

Min dator är tom på batteri, och eftersom jag åker om en timme så fann jag ingen mening i att ladda den. Kom istället på den biljanta idén att jag har gratis internet på telefonen, och att det kanske gick att blogga via internet här (alltså inte via mmsbloggning) och det verkar fungera finfint! Svärmor ringde till Fredrik, och de hade varit in i lägenheten med vår packning, och precis som jag anat så hade hallen i lägenheten varit full med post. Vi var nämligen inte smart nog och satte dit en tillfällig "ej reklam, tack!"-skylt. Vi får vara så smarta till sommaren istället.

Separationsångest

God morgon bloggen eller vad det nu är för er alla! Själv har jag varit vaken i snart två timmar, och har packat och gjort i ordning för hemfärd. Man kan ju undra hur det blir för de stackars djuren nu som blivit bäsa kompisar och jämt vill vara i närheten av varandra. Fast jag har ju alltid tyckt att Nicky borde bo med mig ;)
Packat och klart... Förutom datorn i och för sig..


Kärlek! ♥


Var sak har sitt slut

Som ni redan fått höra så åker vi hem till Gävle imorgon. Det har varit 14 härliga dagar här uppöver, men allting måste ha ett slut. Blommarna vattnas inte av sig själva, har jag kommit på.
Det har ju blivit en hel del packning under dessa veckor, och tur nog så skulle Oskar på innebandycup i Uppsala måndag-onsdag (?), så svärmor och svärfar tar ner halva vår packning i bil. Själv åker vi tåg ner, och ska försöka komma ner i skaplig tid, eftersom vi måste gå och storhandla. Sen måste jag ta itu med en inlämningsuppgift som jag har tills den 14 januari. Det var då sjutton vad verkligheten kallade på en!

Vackra ting
KyssJohanna 699 kr


En himmelsk efterrätt

Jag måste ju säga att jag är en hejdare i köket.
Detta slängde jag ihop till gårdagens efterrätt
Marängsuisse á la Caroline


Har jag blivit gammal och tråkig?

Ikväll verkar blogg.se ha lagt av igen. Det tog mig 7 försök att ens komma in på min blogg. Är det så det ska vara, blogg.se?

Nu är det sista natten här i Sandarne, för imorgon åker vi nämligen hem!
Det ska bli skönt att få komma hem till sitt, men samtidigt vill jag inte hem till lägenheten. Under dessa två veckor som jag spenderat här uppe i snön så har jag mer och mer kommit på tankarna att jag inte riktigt trivs i lägenheten. Det hör inte med området till, utan snarare att jag vill bo i hus. Jag vill kunna köpa en villa nu, eller åtminstonde få bo i en radhuslägenhet. Det vore något det! Synd bara att det inte finns några sådana tillgängliga inne i Gävle centrum.
Dessutom vill jag ha en egen bil. Och en bebis. Ja... Jag är redo för familjeliv helt enkelt. Jag vill lämna de vilda ungdomsåren bakom mig. Igårkväll tog jag mig ett glas vin till maten, men efter det blev det bubbelvatten och gosigos med Isak i famnen. Har jag blivit gammal och tråkig?  

Fint under är en riktig egoboost

Jag var ut på Lindex för att köpa en helt underbar stickad klänning som jag hade sett häromdagen, men det visade sig att de var slutsålda, och att det endast var den på skyltdockan kvar, och den var i storlek S så klart. Så nu får jag titta i Gävle imorgon istället och se om de har den kvar.
Istället blev det en del underkläder för 400 kr.. Det blev denna otroligt fina bustier från Ella May som ger underbara former då den suger in magen, och en bh på rea, även den från Ella May. En sen julklapp till pojkvännen kanske?


Hujedamig sånt skit det var

Ähee.. Jag ger upp.. Jag har suttit och plottrat med min design sedan Isak, Andreas, Helena och Fredrik åkte hem. Jag vill ha den rundad, men jag får inte till det så att det blir jämt, och jag blir bara trött och förbannad, så jag slänger ksiten i väggen snart. Men jag är ju inte bitter av mig, bara sarkastisk, och jag lägger ner plottringen. Istället konstaterar jag  att jag gör den godaste gratängen, och att filmatiseringen av Olycksfågeln INTE håller sig till bokens handling. Punkt slut.

Imorgon ska jag i alla fall försöka komma iväg till E-Center för att kika runt, Västerbacken för att hämta ut en timrapportsblankett för januari (det är totalt värdelöst att jag har en arbetsdag i januari månad, och att jag inte kan skriva in den på decembers rapport. Det betyder även att jag får splittrad lön) och sedan till Bemanningen för att lämna in rapporterna. Dessutom ska jag åkta till Öster och lämna min packning. Tänt vare här!


Gilla!

Gissa vad? Min sötnöt är här ikväll, och är en riktig gosegris med sin faster.
Vart är Facebook's gilla-knapp när man behöver den?


Jävla kräksnö

Jag hade tänkt inleda min ledighet med en tripp i Söderhamns butiker efter något bra skräp, men se det blev inget. Ute kräksnöar det som vanligt, och det känns onödigt att halka runt ute på vägarna. Jag fär väl helt enkelt spara mig tills jag kommer hem till Gävle igen. Dock hade jag sett en en stickad klänning på Lindex här som jag var sugen på, och jag hittar den inte på internetbutiken heller. Men kanske att det är bättre väder imorgon?


Oxfilé och potatisgratäng två dagar i rad

Första inlägget på det nya året. Har inte blivt något skrivandes förrän nu, då jag först jobbade (mitt sista pass!) och sedan var det ju tänkt att jag och Fredrik, Andreas, Helena och Isak skulle äta här ute i Sandarne med mamma och pappa, men pappa blev ett misstänkt offer för magsjukan han med. Vi tyckte dock att det var konstigt, eftersom varken jag eller mamma fått det. Visserligen kan vi vara recistenta själva, men vara smittbärande. Så där rök de planerna, och jag åkte till Fredriks familj i kräksnön (det är ett helvete ute på vägarna här uppöver!) öch åt samma meny, oxfilé och potatisgratäng.
Det visade sig dock sedan att pappa inte verkar ha magsjuka, och att planerna flyttats tills imorgon istället. Så nu blir det oxfilé och potatisgratäng två dagar i rad för mig och Fredrik Så får vi se vem som är bäst på matlagningen!

RSS 2.0