Idol eller UB?

Min telefon är skickad men verkar komma först imorgon. Fredrik, som beställde sin innan mig, hans har inte blivit skickad ens. Så vi väntar...
Rapporten våran är klar, och jag kommer skicka in den imorgon, vilket känns skönt. Nu är det bara rörelse och dramauppgifterna kvar. Suck...

Ikväll är det Idol och Ugly Betty samtidigt kl 20. Vad kommer ni titta på? Här på Åsgatan blir det Ugly Betty.

Nu skall det käkas köttbullar och stuvade makaroner - något som Fredrik lagat helt själv. Framsteg hörrni...?


Det kommer en uppdatering

jag vet att jag har varit skitdålig på att skriva på sista tiden. Det finns ingen ursäkt, men det är som så att vi spenderar dagarna långa på CFL (grupprum 10:87, det är vi det) och jobbar på vår fältstudierapport som ska vara inne på onsdag kl 16. Den börjar arta sig riktigt bra, och vi kommer nog bli nöjda med resultatet.
Festen i fredags blev en riktig succé som jag redan tidigare nämnt. Vi skrattade så att tårarna sprutade (i alla fall på mig) och under elaka versionen av Sanning och Konsekvens bjöds det på en hel del smaskigheter. Kvällen finns i bilder, som jag kommer slänga ut några godingar från sen när jag tiggt till mig bilderna som Therese knäppte med sin kamera. Att ta från endast min och publicera blir nog lite tråkigt i längden.
Annars har jag och Fredrik också som sagt köpt nya telefoner som vi väntar på att brevbäraren ska komma med vilken dag som helst. Såg på CDON idag att de håller på och packar varorna, så vem vet - kanske redan imorgon?

Just nu har fredrik precis gått i väg till Mariagården för det är KU, och jag är lämnad ensam hemma med tvättpasset 19-22. Men det gör ingenting, jag tycker faktiskt det ska bli rätt skönt. Två timmar helt för mig själv.

Roliga grejer sker

Gör såhär:
1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga


1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?
Blev det en sån du tittade på i Gävle?

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Jag cyklar hem nu

3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Haha det lär ju bli fler gånger får jag hoppas! ;)

4. Vilket sms blev du mest berörd av?
Måste förbli lite mystik i det hela ;)

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Jag har inte tid just nu

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Det vore skitkul, men jag är med en kompis just nu.

7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
Haha men brorsan hann dit före ;)

8. Vad vill du höra mest av allt?
Jag kommer!

9. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?
Nu vill du att jag ska förklara antar jag?

10. Din romantiska replik?
haha, du vet att jag kommer ;)

11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Jag är blyg ;)

Sony Ericsson w760i på väg med posten

Fredrik och jag har gått och blivit ett töntpar. Varför? Jo, för vi har köpt exakt likadana mobiltelefoner idag. Dock kan jag försvara mig med att det var jag som sa att jag skulle köpa denna telefon, eftersom min börjar bli så dålig och jag inte har någon hemtelefon längre. Så.. Vi är tillsammans 6 000 kr fattigare och väntar med spänning tills de kommer nästa vecka..


Det blev en varsin Sony Ericsson w760i
2989 kr på CDON
.
Dessutom två dvdfilmer för 1 kr st.

Köpa nytt?

Vi Söderhamnare hade klassfest här hos mig igår, och fysjutton vad roligt vi hade! Helt seriöst så har jag nog inte haft så roligt på evigheter, vilket var välbehövligt. Vi kommer garanterat göra om det!

Jag är i valet och kvalet för övrigt. om jag ska handla lite för mina pengar redan nu? Vad sägs om en Sony Ericsson w760i?


Internetrabatter!

Jag har en massa rabatter och erbjudanden åt er på lager!

♥ Internetkod LC0837 ger er 25% rabatt på hela köpet hos Lindex
♥ För att få 30% rabatt på varannan vara hos Josefsson/Ellos, klickar du här.
♥ Erbjudande kod 185834 ger er 50% rabatt på valfri höstvara hos Ellos/Josefsson


Handla på och njut, nu när det är löning på torsdag och fredag! Själv ska jag spendera mina pengar på studentlitteratur

Detta är lärarutbildningen i Gävle

Vill ni se vad vi håller på med på våra lektioner?
Detta är alltså ÄVEN gymnasie- och komvuxlärarutbilningenVart är den ljusa framtiden?

Jag tog den här dagen med nya tag, nya förhoppningar om livet. Men vad sker inte? Jo, man ringer och pratar med mamma, och hon är verkligen inte bra just nu. Så vart finns motivationen? Jag kan inte hämta den någonstans just nu känns det som, och inte blir det bättre av att vi får mer och mer uppgifter till skolan. Jag vet inte när jag ska hinna utföra saker och ting, men jag hoppas väl på en ljusare framtid. Fast ingenting betyder någontgin längre. Ingenting förrutom att de måste hitta ett botemedel till mamma snart. Annars vet vi väl inte vad som sker...


Bloggen är mitt sätt att uttrycka mina känslor om mammas tillstånd. Om jag inte hade haft bloggen så hade jag kanske helelr inte öppnat mig om det hela, och tills slut mått ritkigt psykiskt dåligt. För som fd psykologistudent vet jag vilka möjliga utvägar det annars hade funnits för mig, och det hade inte slutat positivt. Jag mår inte bra nu, inte på långa vägar, men om utan uttalanden om mitt tillstånd hade jag jag rent ut sagt mått förjävligt. Jag är liksom inte den som öppnar upp mig, specielt inte om mina känslor, så det här är det enda sättet för mig att kunna bearbeta det som faktiskt händer. På något sätt blir det verkligt för mig här, eftersom jag kan gå in på min egen bloggadress och läsa och få en annan synvinkel på det hela. Jag får tillgång till att analysera mina egna tankar och förstå hur jag faktiskt tänker kring det här, och för mig är det en viktig process i hela bearbetandet.

Tävla härTävlar gör du hos Denise, fram tills den 1 oktober!

Himlen är så oskyldigt blå

Jag vet inte vad det är som händer.. Det känns som om jag tappar kontrollen..

När vi växte opp lekte livet, vi var evighetens hopp
Det var helt självklart att var framtid skulle bli oförbrukat fri
Somrar svepte fram, jorden värmde våra fötter där vi sprang
Rågen gungade och gräset växte grönt, hela livet var så skönt

Himlen är oskyldigt blå
Som ögon när barnen är små
Att regndroppar faller som tårarna gör
Det rår inte stjärnorna för
Älskling jag vet hur det känns
När broar till tryggheten bränns
Fast tiden har jagat oss in i en vrå
Är himlen så oskyldigt blå

Grekisk afton

Jag fick en thing för mig igår morse när det vankades middagsplanering inför kvällen, och fick för mig: varför inte köra olika kulturer? Vi har kört asiatiskt, indiskt och svenskt, och nu vore det väl mysigt med grekiskt? Så det blev en middag med följande:Grekisk fläskfilé fylld med fetaost och vitlök, tsatziki, klyftpotatis och en färsk sallad


Och nog smakade det heeelt underbart, och garanterat så kommer vi köra det igen. Jag är sugen på att hålla i en temaafton. Mat, dryck, dekoration och tilltugg efter temats riktning. Vad tycks om det?Förresten är jag lite midnre onöjd, då jag har fått lämna in min superfina skinnjacka på reparation. Den är använd i en månad, och alla redan har dragkedjan gått sönder. Randiga Rutan skulle lämna in den till skomakaren på måndag, och vi får väl se när jag får tillbaka den. Om jag får tillbaka den...

Jag har liksom inte tid

Jag vet att jag inte skriver lika ofta längre, men jag har liksom inte tid/orkar inte.
För tillfället håler vi på och städar vårt råttbo till lägenhet, och senare blir det Grekisk fläskfilé med tsatziki. Låter inte det gott?


Fredrik tvättar sina kallingar i handfatet

Jag befinner mig i Sandarne av den enkla anledningen att Fredrik har fått tvätta sian kalsonger i handfatet de senaste dagarna. Vi behöver rentvätt, och vår tvättstuga är fullbokad i flera veckor framöver.

Ursökta röran. vi går i skolan

Jag vet att jag har varit makalöst frånvarande jamfört med tidigare, men jag kliver upp kl sex på morgonen och jag kommer hem vid 18-snåret, och då är det mat, skolarbete och avslappning som gäller. Men jag försöker se ljuset i tunneln. Hoppas jag,
Just nu sitter jag och skriver en skoluppgift som är så tjatigt så tjatigt, men som jsa vara medtagen imorgon, så det är bar aatt bita ihop. Men imorgon kanske jag hinner skriva om våra tågupplevelser utöver det vanliga som vi har varit med om den här veckan.

Kvinnligt respektive manligt

Vad är det egentligen som skiljer dessa två ord från varandra, förutom att stavningen? Vem är det egentlgien som har bestämt att nånting är jsut kvinnligt respektive manligt? jag menar, nu för tiden så använder även killar smink. Tjejer är minst lika duktig på rally som killar är. Och visst finns det killar som går runt med rosa klädesplagg. så vad är det egentligen som avgör? Ett lysande exempel är just sjuksköterska. Betrakta bara ordet, sjuksköterska - Det skriker ju kvinnligt om det, och det kanske just på grund av ändelsen sjuksköterska. För vad hade hänt om det istället hade hetat sjukskötare? Hade det blivit någon skillnad? på hur man ser det? Nu har det visserligen blivit mer "acceptabelt" att killar jobbar inom vården, men flr inte allt för länge sedan var det en helt annan femma. Det klassades som skämmigt att en man var under- eller sjuksköterska. Detta kanske för att männen skulle ha "riktiga jobb" och kvinnorna var de som skulle ta hand om familjen, alltså vårda vilket i sin tur ledde till att det var kvinnan som skulle jobba inom vården, eftersom hon redan var bekant med det ämnet.

Jag själv tycker att det är bra att det blir allt mer manligt inom vården, men samtidigt så har det blivit överreklamerat. Där jag har jobbat (för att inte vara allt för utpekande så skippar jag enhetsnamn) så blev det mer att oj! det kommer en kille! oj vad roligt!!! Det ska vi fira! och ännu bättre . även om den här killen (singularis eller pluralis) bröt mot någon form av regel eller gjorde något anant fel, så spelade det ingen roll, för det var ju trots allt en kille som ville jobba inom vården, och bara det är ju värt att beundra. det blir en motslagseffekt, vilket kan bli helt fel. Innan det är klart kanske vi står där med en vårdpersonal betående av enbart män. Samma sak som på alla andra ställen gäller här .- det gäller att göra allt i måttlig mängd. Bara för att det kommer en av det manliga könet som ska arbeta inom vården så kan vi inte särbehandla denne, för vad ger det för effekt. Det är där vi svenskar generellt brister - vi kan inte göra saker och ting i rätta måtten. Missförstå mig inte nu, för jag tycker verkligen att det är bra att det kommer fler män inom vården, för tänk egentligen - där står vi kvinnor och tvättar både män och kvinnor nertill. De manliga patienterna (eller vårdtagarna, om det låter mer värdigt)  har ingen manslig karaktär att prata med om de känner för det. För vad man inte får glömma är att bara för att någon är gammal, så betyder inte det att den inte behöver någon som den kan öppna upp sig för, någon som den kan relatera till. Sen är det ju också så klart som så, att när det gäller ADL (Anpassning till det Dagliga Livet) nertill så är kvinnorna i överlag känsligare för om det är ett kvinnligt eller manligt bitråde som hjälper dem, än vad männen är. Hos männen är det snarare vanlgiare at det är fruarna som sätter stopp om vem som får tvätta dem ner till eller inte. Och där kan vi återigen se temat - är det ett kvinnligt beteende att sätta stopp? Nja, det ksulle jag inte vilja påstå, men i just det här sammanhanget sä verkar det vara det. I alla fall utefter mina egna erfarenheter. 
När människor ska välja färg till sin ofödda bebis så är det oftast grönt som vinner, då grönt anses vara en neutral färg. Men varför, egentligen? Vad är det som gör blått manligare än grönt? Enligt mig så rä de snarlika, det går inte att avgöra. Samma sak med gult, gult skulle väl lika gärna kunna vara en tjejfärg, precis som rosa? 
 
Men vi har en gemensam faktor, kära vänner, och det är inget mindre än de sociala normerna. Det är vi själv som har skapat dessa, och det är vi själva som måste bryta dem. Så sätt i gång och bryt upp - ändra samhället! För som det är nu så är det sjukt egentligen, när man tänker efter...


I'm yoursIdol 2008 Audition
Erik Ljung - I'm Yours

Jag ska berätta sanningen för er

Lördagen den 13 september 2008 kl 21.47

  

Som tidigare kväll så är den här dagens aktiviteter avklarade och därav också mina ansvarsfördelningar. Det har gått över förväntan, trots urusel planering på vissa saker (Jag menar, det är ju inte direkt så att jag har andra saker som cirkulerar i mitt huvud nu mer?) Men som sagt, vi åker hem direkt efter frullen imorgon, och sedan ska jag bara ta det lugnt hemma hade jag tänkt. Fredrik hade väl tänkt gå hem tills sina föräldrar, eventuellt tvätta och så, men jag känner inte för det. Jag ska vara helt ärlig inför er, no more talking behind the lines. Så här ligger det till


I våras fick vi veta att mamma är sjuk. Och nu snackar vi inte förkyld eller nått sånt. Inte heller något enkelt botligt som lunginflammation eller nått sånt. Kort och gott - min mamma är allvarligt sjuk, och vi vet inte utgången av det hela. Vad vi däremot vet, är att hon inte har den farligaste varianten, och tur är väl det, för då skulle hon nog inte leva så länge till. Men vi vet som sagt inte hur det kommer bli med den här varianten heller. Sjukdomen som hon har ät så pass ovanlig så läkarna har inga svar.Det hela fugnerar som så att hennes kropp producerar proteiner som bryter ner hennes organ i kroppen.  Man kan heller inte sätta in något potentiellt läkemedel, eftersom man inte vet varför man får den här sjukdomen. Allt är under utredning i hopp om svar och motverkan.

Nu vet ni hur det ligger till. Beskedet har väl vänt upp och ner på hela min vardag egentligen. Jag menar, jag måste försöka leva med kunskapen om att min mamma kan dö tidigare än vi har varit inställda på. Det kan slå till ordentligt, och  jag måste leva med tanken om att mina framtida barn kanske aldrig får träffa sin mormor. Men here's the deal - jag vill inte att folk tycker synd om mig. Jag vill inte att folk frågar hur jag hanterar det hela. För grejen är att jag hanterar den inte riktigt. För mig är det mer som att: min mamma är inte sjuk förrän jag har det på papper, svart och vitt framför mig. Hon är som alla andra friska mammor, Hon jobbar heltid och hon lever det liv hon alltid har haft. Hon är bara lite mer trött än vad hon brukar vara och orken räcker inte alltid till. För mig är min mamma endast sjuk när hon ger fysiska tecken på det. Men som sagt. Jag lever hela tiden med tanken i bakhuvudet om att kanske, kanske så...  Men där har ni svaret på varför skolan gick skit för mig i våras och varför jag mådde som jag mådde.


När jag väl klarat av att smälta det beskedet så kommer nästa: Mamma och pappa börjar ta upp funderingarna om vi inte ska ta bort Nicky (vår 8årige golden retrieverhane som är det bästa och vackraste jag har). Han har nu i några år fått som så att han får såna utslag på huden så att han kliar sig, kliar och biter så att han blöder. Och veterinärerna hittar inget som är fel. Han har till och med träffat på specialister i Hudik som inte ens de hittar något som är fel. Skulle det bli så att vi måste ta bort honom för det här så bryter jag ihop. Jag skulle inte klara av det. Inte efter tidigare besked. Det går bara inte.


Sen har vi det här med skolan. Just nu har vi bara för mycket uppgifter som ger mig ännu mer saker att tänka på, och jag håller på att gå under. Det känns på något sätt som om jag drunknar i mig själv snart. Jag minns inte sist jag var riktigt lycklig och mådde riktigt bra. Hela våren har kantats av händelser som varit mot det negativa i mitt liv. Jag har försökt hålla mig uppe på två fötter som jag alltid stått, men jag känner mot min fasa hur jag börjar tappa balansen. Och inombords så skriker jag efter att få komma bort, och få en paus från allting. Men tid och pengar räcker inte till. Hur mycket jag än behöver det så kan jag inte sätta mig i första prioritering. Och på allt det så kommer Fredrik och säger att de ska åka till Teneriffa med klassen. Över mitt 21års firande dessutom. Något som vi planerat nu i ett par månader och han lovat mig att det skulle bli det bästa jag någonsin har haft. Och det spricker ännu ett löfte i mitt liv, Det kanske inte är undra på varför jag alltid tar saker och ting med en nypa salt nu för tiden när jag blir lovad saker och ting. Grejen här är mest den att när han var utomlands sist så fick jag beskedet om hur det står till med mamma. Jag hade under den tiden redan det jobbigt och var nere i en svacka. Jag antar att jag nu tänker: men vad ska komma fram nu när han är borta den här gången? Vad kan toppa det som hände sist?

Men det verkar inte bättre än att jag ska få bo på olyckliga gatan ett tag till.


Där här ni allt svart på vitt. Det är mitt eget uttalande, och jag väljer att gå ut med allt för att slippa alla spekulationer och skitsnack. Ni vet nu sanningen till varför jag inte kan le och vara glad så som jag tidigare varit. Jag vill som sagt inte att ni ska tycka synd om mig. För det finns dem som har det mycket värre än mig. Jag har till exempel fortfarande min mamma i livet med mig. Det finns dem som inte har det. Jag har i alla fall fått en hund. Det finns dem som levt hela sitt liv efter en längtan efter en, men som aldrig kunnat skaffa en. Jag har i alla fall varit utomlands någon gång under mitt liv. Det finns dem som aldrig lämnat Sveriges gränser, fast det är deras högsta önskan. Det enda jag ber er om är att droppa spekulationerna och ha överseende om att jag inte alltid kan le och vara glad på beställning och finna att livet är underbart.


Jag har under hela den här processen sedan jag fick veta om mammas sjukdom haft tre personer omkring mig som har stöttat med tankar, ord och gärningar, och ord kan inte beskriva hur mycket det betyder för mig. Men Fredrik, Elin och Karin, ni ska veta att jag uppskattar det nå olidligt, och ni har gjort det enklare för mig att smälta allting. Ni betyder allt.


Ta vara på det ni har här i livet. Ni vet aldrig när det kan tas ifrån er.


Fredag den 12 september 2008 kl 22.10

Nu sitter man alltså här i Undersvik. Aktiviteterna är klara för kvällen, jag och Andreas har haft våra två pass, och jag sitter här på mitt rum - ensam, med en dator utan Internet (där av den senare publikationen än i skrivande stund) och med mina supertråkiga böcker till skolan. Men jag hade tänkt vara duktig den här helgen. När jag ändåså inte kan fördela den på nöje. Varför inte testa på en helg full med nytta? Har ni testat på det någon gång? Hur var det?

Lite tråkigt är det ju så klar att jag inte kan umgås med Fredrik, men that's work. No big deal.


Däremot så kan jag berätta mer om vår kära dramalärare. Som hade sagt vid förra tillfället att vi skulle få gå 15.45 idag så vi skulle kunna hinna med vårt tåg hem. För mig fanns det inget annat alternativ, eftersom vi skulle åka från Söderhamn kl 17. Men när klockan väl blir den tidpunkten så vägrar hon först släppa iväg oss. För det hade hon ju inte lovat, naturligtvis. Och det är synd, för jag hade i början av lektionen försökt ställa mig in på att jag skulle försöka få ett andra intryck av henne, att jag skulle gilla henne. Men icke. Tråkigt, tyvärr, som sagt.

Men vi drog, och vi skyndade oss till tåget. Och vi hann. Ungefär som vi kom, vi såg, vi segrade. Så kändes det väl på ett ungefär. Men hon hatar väl oss Söderhamnare nu antar jag.

Nej, dags att läsa lite kanske.


Idolsnack

Låt nervöse-Andreas gå vidare i idol för sjutton! Killen var ju bra.

Förövrigt så diggar jag den nya juryn till 100%, och jag tror att denna jury faktiskt kan få fram en stjärna 8till skillnad från Swartling och Tomita) I den här juryn kan alla tre sjunga, och Anders och Andreas har bara skrivit hitlåtar.
Men vad vet jag egentligen. Förutom att jag vill kunna tro på dem.


Ni har väl föresten inte missat detta:
Lindex ger 50:- rabatt när du handlar för över 200:- med hjälp av erbjudandekoden K10450

Vilken glassmak är din favorit?

Jag har läst ut boken, och jag har gråtit en eller två tårar. Jag rekommenderar er verkligen att läsa den, för det är en sån tankeställare som man behöver få sig lite då och då. (Som ni kan ta hänvisnignar till i mitt tidigare inlägg) Boken heter alltså I taket lyser stjärnorna och det är Johanna Tydell som har skrivit den.

Upplysningsvis så kommer jag befinna mig på utbildning fredag-söndag, så det kan hända att det inte blir några inlägg under den tiden. Däremot så kommer jag ta med mig datorn pga skolarbeten, och det ska finnas trådlöst internet där ute i bushen, så håll ändå utkik, det kan hända att jag får kontakt med omvärlden! Men jag kan som sagt inte garantera något.  

Jag måste även säga att jag har missat något på McDonalds. Jag, min kärlek och Karin var dit och tidigare, och eftersom jag lagt av med all skit så valde jag att ta Ramlösa och minimorötter till min kyckling, och gissa vad mycket godare det var! Hädanefter så kommer jag alltid skippa stripsen och köra på dessa saftigt goda morötter istället. Sen jag hade vinterkräksjukan så har jag inte varit något fan av skräp till tilltugg, och jag finner det bara gott med ca 5 chipsskivor (kan man säga chipsskivor eller?) vilket faktiskt är skönt. Och godis, ja det är inte ens gott längre. Det enda jag kan känna är gott är glass, riktig glass som Ben&Jerry's eller Häagen-Dazs, och speciellt deras Strawberry Cheesecake. Där mina vänner, där har ni min last. Cheesecake. Vilken är din?


Nu blir det Idol, sen Heroes
. Puss.


Kapitel 55

Om ens mamma är död, är man fortfarande en dotter då?

Jag är en mycket upptagen kvinna

Jag ligger här i sängen och läser I taket lyser stjärnorna av Johanna Tydell och skrattar ltie då och då för mig själv. Vi har som uppgift att läsa boken till skrivmomentet på måndag, men faktiskt så är den bra. Den handlar om en tjej, Jenna, som precis har börjat i sjuan och som lever med alla klassiska nyblivna tonårstjejproblem, såsom att brösten aldrig växer, att hon är olyckligt kär i en av nians populäraste killar osv. Men Jonna har även ett annat problem, Ett tyngre än alla andra. Hennes mamma är nämligen svårt sjuk i bröstcancer.
Ni borde faktiskt läsa boken ni med. Den ger en perfekt skilldring hur det kan vara att växa upp som inte den populäraste tjejen i klassen.

Annars har jag så mycket annat jag måste/ska göra idag. Madde kommer hit när hon kommer från Gävle och fikar och lämnar böcker och så. Sen måste jag göra två uppgifter till skolan, varav en ska vara klar imorgon och redovisas muntligt. Jag måste dessutom planera de två arbetspass som jag ska ha med faddrarna på utbildningen i helgen som vi åker på imorgon. Dessutom så bör jag läsa en massa annan skollitteratur som ska vara utläst tills nästa vecka. fullt upp, busy busy me.


You know you love itTunika
Laredoute från 189 kr

I'm gonna marry Jason Mraz - but in swedish

Ni har väl inte missat att Ellos/Josefssons har fått in en massa nya snygga plagg nu till höstrugget? Kika in!

Såg ni föresten Idol? Jag vet inte vad ni tyckte, men själv vill jag gifta mig med Jason Mraz-killen. Fredrik får bbara vara min Boytoy tills den killen (Vad hette han må tro?) blir lite mer känd och kommer hit. Yes please!

Vi kör på Heroes här ikväll och sen 90210. Vad spenderar ni kvällen med?

Ett mycket lärorikt pass i Rörelse

Har inte all tid i världen, men jag gör er givetvis ett besök här på bloggen!

Idag har vi nog haft världens roligaste arbetspass i Rörelse! Vi lekte allt mellan Pansar-kull till vattenskidåkningsstaffett och vi tävlade till och med i mattrace. Vi skrattade nog konstant tror jag, och det slog mig: att om ALLA idrottslärare utformade och använde såna här aktiviteter i sina idrottslektioner, så skulle nog fler elever i alla fall se någon glädje i lektionerna, något som de tidigare tyckt varit världens jobbigaste situation. För här får man verkligen skratta med varandra, och inte åt varandra, som oftast är problemet i skolorna.

Denise, som gjorde bloggdesignen åt mig, ska vara så underbart snäll och hjälpa mig att få till designen igen, och ingen är mer tacksam än jag. Eventuellt blri det imorgon, så ni får ha tillförseelse tills dess!


Tjing på er!

The outfit to die for

Jag vet, det är skittjatigt att jag mestadels bara har vill ha-objekt från forever21, (och jag vet att det blir sviiindyrt att beställa därifrån och få det skickat hit till Sverige (ca 300 kr för att vara exakt med frakt och tullavgifter)) men det är ju som så, att de har nya varor varje dag (!) och de är ju så fina! Spana bara in denna dröm!


Anledningen till varför min design ser konstig ut

Nånting har konstigt nog hänt med min design, kodmallarna verkar ha fått nå frispel, men förhoppnignsvis så är hjälp på väg!

Tandläkarbesök nr 2, del II

Hur det verkligen gick hos tandläkaren? Well.. Låt mig säga så här: jag har en liten thing där jag tyvärr inte pallar tyska språket, och nu mer är jag inte allt förtjust i min tyske tandläkare. Han konstaterade att det var inflammerat, men han tyckte att det lika gärna kan få försvinna av sig självt, självaste inflammationen alltså. Hur sjutton kan man säga att en inflammation i ett sytt sår ska få försvinna av sig självt? jag tar en Ipren var fjärde timme (så ofta som det är tillåtet) och ändå tror jag att jag ska dö varje dag. Jag kan inte tugga. Jag kan inte svälja utan att det ska göra skiton, ja för all del - jag kan inte ens gapa ordentligt! OCh så säger snubben så här med sin tyska dialekt (ni kan tänka er själva va?): "Ja, du borde tänka på att inte äta så mycket mat, och riktig mat bör du undvika". Käre tandläkare, vad har jag inte gjort den senaste tiden? Jag har gått 2,5 kg på en vecka, pga att jag inte äter som jag borde. Idiot.

Tandläkarbesök nr 2, del 1

Okej (har ni föresten märkt att jag startar mina flesta inlägg med ordet "okej"? Brist på fantasi, någon kanske?) så här liger det till: Jag ska till tandläkaren som känt kl 17.30 ikväll och tanken är väl att jag ska plocka bort mina stygn. Min plan för det hela är att han kommer fixa till så att jag åtminstonde kan stänga munnen eller i alla fall tugga utan att det ska göra ont. För som det är nu så ser det inte bra ut. Stygnen har släppt och (för er känsliga läsare, ursäkta mig men,) så har såret "släppt upp" sig självt, så jag har en tandköttsbit som står upp som en bulle i käften (eller hur man nu än ska förklara det) Sen är jag alldeles varm och röd i truten på högra flyern, så visst är jag väl inflammerad också. Men jag ser det så här: det är ju alltid trevligt att gå till tandläkaren...Skulle jag vara ritkigt mysig av mig så skulle jag kunna slänga ut en bild på hur det ser ut för er, men med risk för att bli anmäld för puplikation av olämpliga bilder på internet så skippar jag nog den biten.

För övrigt har vi HUR mycket litteratur som helst som ska vara läst till nästa måndag och onsdag i skolan, och jag vette sjutton hur jag ska hinna med alltihopa. Men det ska väl gå på något sätt antar jag, tjatigare är att vi bara får en kvarts lunch på fredag, så en föreläsning har blivit flyttad från den 19 spetember tills nu den 12:e. Men som sagt, allt går. Det är bara dramat jag verkligen inte gillar. Hittills.

Nej, tandläkaren som sagt, puss på er!

Max Factor Masterpiece Glide and Define Eyeliner

Hade dramaklass idag, vilken började jättebra och intressant, men slutade i något så olidligt långdraget och tråkigt. Men som vanligt när det var skola så blev det shopping innan:


NY! Max Factor Masterpiece Glide & Define Eyeliner - svartDet blev en Max Factor Masterpiece Glide and Define Eyeliner, vilket jag har hört ska vara bra. Upp till bevis alltså! Ni hittar dem på bl a Kicks, H&M, Åhlens för 100 kr jämt och slätt. Just min är inköpt på Kicks. (Klicka på bilden så kommer du till ett billigare alternativ hos tradera.se)


Imorgon befinner jag mig i skolan mellan kl 8.30 och 12, så framåt 15 tiden är jag garanterat hemma. Fast det är ju klart, då är jag okontaktbar under 40 underbara minuter av One Tree Hill.

Vill du vara med i en utlottning om ett hemligt paket?

Glöm inte att delta i min enkätundersökning! Lämna era svar i kommentarfältet, skriv ett sätt att kontakta er på (mail eller bloggadress) och vips så blir ni med i en utlottning av ett hemligt paket som tack för din medverkan!

Undersökningen finner ni här

Olyckliga gatan, där är jag trött på att bo

Fredrik var till Gran Canaria 23 april-7maj. Fredrik var till Frankrike 28 juni-7juli (jag med visserligen, men det var med Kyrkan och jag ledare, så för min del var det bara jobb). Fredrik var till Mantorp 25-27 juli. Fredrik ska nu till Teneriffa i oktober med sin klass. Kanske till och med över min födelsedag.

Vad har jag gjort? Ingenting.

Och jag som hela sommaren dag in och dag ut nämnt hur gärna jag vill åka iväg nånstans. Och Fredrik har sagt hur gärna han vill åka iväg med mig. Men jag kan inte, för jag läre se till så att vi har hyra, mat på bordet, el och alla andra räkningar. Men han, han kan åka iväg hur mycket som helst han.

Ååå.. Jag är bara så jävla less just nu... Och jag är avundsjuk. Vem vore inte det?

Ugnstorsk

Jag gillar inte potatis nå vidare, men till den här ungstorsken som mamma har framställt äter jag det mer än gärna. Nu vet jag att man ska vara snål med att äta torsk, men som min storebror som är frysansvarig på ICA Kvantum här i Söderhamn säger: det spelar ingen roll om svenska folket slutar köpa torsk. Den kommer ändåså in till oss i affärerna, och om ingen köper den som slängd det bort istället. Och då har den fiskats i onödan. Och hur bra är då det? Däremot så behöverm an inte köpa tosk var och varannan vecka. Och dessutom så är inte torken allvarligt utrotningshotad längre.


Till ca 3-4 portioner behöver du:


♥ 400 g otinad ishavstorsk
♥ 200 g skivad purjolök
♥ 100 g smör
♥ Salt och peppar
♥ Mjöl
♥ 1-2 dl grädde
♥ Räkor
♥ 1 tomat


Gör så här:

Lägg det otinade torskblocket i en smord ungssäker form.
Strö över lite mjöl, salt och peppar.
Täck över med purjolök, skivad tomat och räkor.
Klicka över smöret.
Häll till sist över grädden.
Grädda i ugnen i 225º i ca 30-35 minuter.


Servera med kokt eller pressad potatis.


Käften väntas fungera lagom till jul

Okej. min mun är riktigt illa nu. Jag är så pass uppsvullen så att jag inte kan stänga igen munnen ordentligt, och det är inflammerat på vissa ställen. Men jag ska ju dit på tisdag och ta bort stygnen, så då får jag antagligen en kur med antibiotika. 

Fredrik har börjat fråga mig vad jag önsar mig i födelsedagpresent, och jag vet faktiskt inte. Jag känner inte behovet av att fylla år längre, utan jag kan hellre byta dagen mot något annat. Typ solsken och 30 grader varmt. Jag menar, jag förväntar mig ingen platt-tv, inget Nintendo Wii och ingen dubbelsäng. Ínte heller en utlandsresa. Och det är väl de sakerna jag vill ha. Och en XC90, den är födelsedagsdrömmen. Men önskemålet hos föräldrar, sambo och storebror har lydit ett våffeljärn, en smoothiemixer som faktiskt fungerar mer än 1 månad och en volumaster. Sen ska Fredrik baka mig en tårta.

Men just nu vill jag bara se det nya avsnitet av OTH och ha en käft som fungerar. Synd bara att avsnittet inte finns tillgägligt förrän på tisdag och käften.. Ja.. Jag ska väl vara glad om den funkar lagomt till jul.

Den bästa jordnötssåsen av de bästa!

Jordnötssås


Detta är min absolut favorit av jordnötssåserna till thaimat och dylikt! Onyttig till en viss del kanske, men vad sjutton gör det...

Till ca 4 portioner behöver du:

♥ 1 gul lök (liten storlek. Om du har en stor lök, ta en halv)
♥ 2 vitlöksklyftor
♥ 1 msk smör- & rapsolja
♥ 1/2 dl jordnötssmör, gärna crunchy
♥ 2 1/2 dl Kelda Kokos (Kokosmjölk går också bra)
♥ 2 msk sweet chilisås
♥ 1 msk sojaGör så här:

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i smör- & rapsolja i en kastrull utan att den får färg.
Tillsätt Kelda Kokos, jordnötssmör, sweet chilisås och soja under omrörning.
Låt såsen sjuda ca 3 minuter.


OBS! Experimentera inte med mängden av jordnötssmör. Det får såsen att bli flottig!

Svårare än så är det inte!

Vinn fina muggar från Filippa KVinn dessa fina coffee/teamuggar från Filippa K hos Sandra Karin!

Sandarne - igen

Jag och F är ute i Sandarne med Nicky medan mamma och pappa är ute på äventyr. Det är tvättning för hela slanten och sen vet jag inte vad vi ska hitta på. Men ni kan väl svara på min undersökning lite längre ner så länge!


Enkätundersökning

Kära vänner, ni blir det en undersökning som jag skulle uppskatta om alla ni svarade på. Det tar bara ett par minuter, beroende på era svar. Bland de svarande kan det hända att en belöning sker.


♥ Vad är viktigt för att just DU ska följa en blogg?
♥ Vad vill du ser mer av/läsa om här i min blogg? Något specifikt ämne du vill att jag ska skriva mer om?
♥ Hur hittade du hit till den här bloggen, och vad tycker du om den?


Som sagt, de svarande är med i en utlottning om en belöning! Tack för just din medverkan! Söndagen den 14 september kl 21 samlar jag in alla svaren och sammanställer en liten sammanfattning.

Västisläkare kan vara bra ibland

Okej, det verkar som om det inte blir nån tjejmiddag ikväll, så det blir jag och allt tiggtugg och drickbart. Mysbyxor och finglas. That's the shit.
För tillfället sitter jag och tittar på det patetiska The HillsMTV och hånler lite för mig själv. I väntan på att jag ska laga mat. Kanske blir det tacos. Fast jag inte kan äta det med käften än. Men jag får väl testa. Sen ska det bli intressant och se vilken tid på dygnet Fredrik ramlar in genom dörren. Någon som vågar satsa?

Sen pratade jag och mamma med doktorn som hänger på Västerbacken och rondar, och han skulle i sin tur ringa till min husläkare, berätta om mina blodtrycksresultat och se till så att jag får komma och träffa honom, för han själv ville att jag skulle få göra en 24 timmars blodtrycksbevakning där man har en mätare på sig i ett dygn som läser av blodtrycket en gågn i halvtimmen, och sedan gör man en analysutredning av det. För Västisläkaren sa samma sak som mamma: det där är inte ett normalt blodtryck för en 21åring. Distriktsköterskan skulle i sin tur också få sig ett samtal, så nu blir det nog bra ska ni se.

Vad ska ni göra denna fredagsafton?

Distriktssköterskor är bara båg

Jag var till distriktsköterskan och tog blodtryck idag (det ska ju utredas eftersom jag har sånt skyhögt tryck) och jag fick pröjsa 100 spänn för det hela. Och gissa vad? Jag hade delt normalt tryck enligt henne. Men när mamma såg de olika värderna så sa hon att det inte alls var normalt. Så Allt är bara båg. Men men.. Jag spar i alla fall pengar.

Ikväll är Fredrik utskickad och jag och Madde ska eventuellt umgås. Så vi får se vart kvällen bär.

Jag behöver hjälp!

Hörrönini, jag behöver er hjälp! Jag har kommit in i tankarna om att jag kanske ska klippa mig, så som jag har på bildern här uppe i headern. Vad tycker ni, ska jag göra det?Det heter shoppingberoende

Shopping idag igen (jag vet, jag är en hemsk människa) för att fördriva tiden innan VFUinformationsmötet. Denna gång blev det en efterletad sjal och tre stycken trosor, som ni kan se nedan.Sjal
79.90 kr, H&M
Tre par valfria trosor från Pieces
129,99 kr, Vero ModaSen väl hemma fann jag en sur sambo. Varför? Fråga mig inte, jag vet inte.
 

Stickat är hett - Köp billigare!


Jag vill ha nytt

Jag har fortfarande ont i käften precis som om någon har tagit en hovtång och plockat ut hela käken för mig. Men annars är det lungt. Jag har städat i garderoberna, coh nu har Fredrik en helt egen. Sen har jag även suttit och spanat runt på mobiltelefoner då det är dags att byta ut min. Jag vill gärna ha en Sony Ericsson w980i, men snåla tanten i mig sätter stopp. Jag menar, jag har ju pengarna, men jag tänker nu för tiden "tänk om jag skulle behöva dem till något annat". Visserligen så fyller jag år snart om inte allt för länge, och man kan ju alltid önska sig pengar. hur tråkigt det nu än är.. Vad har ni för telefoner kära läsare?

Nu trillar vinsterna in

Förvånatsvärt fick jag ett paket på posten idag, som jag itne hade en aning om varför. Tills jag öppnade det. Ni ser min överaskning här nedanJag vann den nya komedin Min brors flickvän av tidningen Hennes

50% hos JosefssonsHämta rabatten här

Dagen efter det smärtfria

okej. Nu är det inte längre smärtfritt. Verkligen inte alls. Just nu känns det som om jag har fått hela käken utsliten och jag kan bara gapa till hälften och äta mat, det ska vi inte ens tala om. Här är det fruktsoppa för hela slanten som gäller. Och då har jag värktabletter som är under verkan just nu också. Så det är ritkgit tjaskigt för tillfället. Så som ni kanske redan har räknat ut då så blev det ingen skola för mig idag, utan jag laddar inför imorgon istället då jag ska på VFU (Verksamhetsförlagd utbildningsområde) information och få min praktikplats till veckorna 45 och 46. Tills dess hoppas jag bara att någon kan komma hit med en bedövningsspruta. Det vore tacksamt.

Klädtips
Nu när hösten smyger sig på så vill jag inget hellre ha än en skön tunika och ett par långa leggings eller ett par snygga strumpbyxor till. (Förutom mjukisbyxor då, men det är en självklarhet). Här är två favoriter från Halens.
Topp
Från 229 kr
Tunika
179,90 kr

Jag älskar att gå till tandläkaren

Okej, jag lever. Och det var faktiskt helt smärtfritt och jag kände inte ens när jag fick bedövningssprutan. Dock blöder jag ju som en stucken gris nu, och den 3-4 dagen skulle med stor säkerhet bli en plåga sa den tyske tandläkaren, som för övrigt var riktigt skön och pratade med tanden genom hela processen. Men nu är jag vilande, och väntar på att timmarna ska gå så att jag får ta smärtstillande, för bedövningen har börjat släppa. Nästa tisdag ska jag dit samma tid för att ta bort de stygn som han var tvungen att lägga dit eftersom han fick snitta lite grann.
Och han sa att jag var ett mycket facinerade fall, då jag hade 2 tänder mer i nederkäken än vad man brukar ha, 2 två stycken extra tänder som bara ligger och "chillar" där i tandköttet under de andra. Men det blir väl så, när man är så speciell som mig hörrönini.
Men det blir en kost av isglass imorgon tyckte han, eftersom jag borde se tilll så att såret är nerkylt hela tiden.

One Tree Hill och Nervösa Gatan

ÄNTLIGEN har One Tree Hill dragit igång i gen i USA, och jag är inte den som är sent efter. Det blev som jag ville, och nu hoppas jag verkligen att det kan stanna kvar så, och inte ändras igen, för då vette sjutton om jag kommer fortsätta följa serien.

Om 1½ timme ska jag befinna mig hos Folktandvården och plocka bort visdomstanden. Jag må ha gjort det en gång tidigare, men då hade jag inget val. Då kom jag in akut och så plockade de ut den på engång. Den här gången har jag fått vänta i tre veckor på att få komma dit, och gissa om jag börjar bli nervösa gatan herself. Jag är hela tiden nära på att plocka upp telefonen och ringa och såga att jag har ångrat mig. Men Det måste bli gjort, annars kommer bara problemen tillbaka. Men fy sjutton, rent ut sagt

20% hos Ellos Heminredning
Börja handla här

NickyNicksen

Nicksen har precis åkt hem, och jag måste säga att det känns lite tomt varje gång han åker. Jag saknar att ha honom runt mig om dagarna, så som det var hemma. Det är inte sig likt längre, men det är väl en del av hela processen med livet. Jag är dock fast besluten vid att han ska börja spendera mer tid här. Dock går jag istort sätt varje dag nu i skolan septembermånad, men sen så. För han är ju trots allt min baby.Konsten att få passet att lukta melon

Nu ska jag berätta dagens "roligaste". Jag öppnar lådan där mitt nya pass (skaffat sommaren 2008) ligger, och finner att passsjutton är fullt i klet. Men inte vilket klet som helst, utan värmande massageolja. Där rök 400 spänn. Och inte nog med det: en hel biocheck var bara till att kassera. Skoj va? Det positiva är ju att passet numer luktar ljuvligt av melon.

High-heels

Senast idag fick jag en fråga av en tjej: varför får jag så ont i fötterna av mina högklackade skor?

Och svaret är mycket enkelt, kära vän. Det hör till vanligheten (i alla fall hos oss fattiga studenter med pissig ekonomi) att vi köper ursöta, snygga skor billigt på alla dessa billiga skobutiker. Sen när vi har dem en utekväll så känns det som om vi blivit överkörda med en ångvält och skorna slangs med en svordom in någonstans i en mörk garderob. Hemligheten bakom detta är skons innervinkel från häl till tå. Billiga skor är dessvärre inte vinklade med kärlek förstår ni. självaste vinkeln är oftast rak eller L-formad, och det är inte bra för din fot. Vinkeln ska vara mjukt, lite vågigt formad (anpassad till din fot) för att dina fossingar ska må bra, vilket de dyrare alternativen är bättre på. Så införskaffa er i ett par heels i en lite dyrare prisvariant än vad ni hade tänkkt er, för det är värt det. Ni kan ha dem i flera år och som min kära vän Elin brukar säga: slår man ut summan på alla gånger ni använder skorna så kommer det inte alls bli nån faslig summa.

Men man får ju givetvis inte glömma att ett par höga pjucker kräver lite träning för att kunna hanteras. Så det är bara att shoppa och gå in skorna så mycket som möjligt hemma först. Ta dem till postlådan, till soporna eller varför inte till toaletten?


Min nota på Gina Tricot

God morgon världen tänkte jag säga, för det är ungefär så jag känner mig just nu. Upp med tuppen kl 6 i morse för att pallra mig iväg till tåget mot Gävle och skolan. Dagens shopping blev ett par nya jeans, då mina som jag hade idag är helt trasiga i grenen. Det blev även ett litet paraply som man praktiskt kan ha med sig i väskan. Bådda föremålen från Gina Tricot. (Bilder kommer ut senare, då jag redan har jeansen på mig för att känna om de är bra). Byxorna hade gärna kunnat få vara snäppet tightare nere i benen, men aja. Man kan inte få allt här i världen, och jag tänker inte dra på mig ett par med skinny fit och low waist. No way.  Vad hamnade notan på då? Jo, 558 kr och två stämplar på bonuskortet. Jag har sedan den 27 augusti spenderat 785 kr på Gina Tricot. Fy sjutton. Men visst behöver en tjej lite kläder..

Vad står högst upp på din shoppinglista i höst?

RSS 2.0