Stjärnkockar, se upp!

Slängde precis ihop en köttfärslimpa á la to die for! Jag har visat er receptet förr, men jag körde andra mängder än vad som anges i det, och det blev ännu godare!

800 g köttfärs
8 msk ströbröd (1 msk/100 g köttfärs)
1,5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
2 ägg
2 tsk salt
1,5 tsk peppar
Grillkrydda, basilika (haha!) och dragon efter behag.
150 g oststavar

Värm 0,75 dl vatten och lös upp buljongtärningen.
Blanda köttfärs, ströbröd, vatten, buljong, ägg och kryddor till en enhetlig köttfärsklump. Hur den ska se ut bestämer du själv - smaken är som baken!
Placera klumpen i en ungssäker form med relativt hög kant.
Tryck i oststavarna lite här som var i klumpen. Täck över hålen med köttfärs. Oststavarna är sluga rackare som gärna vill titta ut!
Skjuts in i ugnen! - 175ºC, ca 45-60 min.

OBS! Se till så att ni inte har ungsrengöringsmedel kvar i ugnen som ni hade i för 3 veckor sedan, och som ni totalt glömt bort att göra rent! Vilken tabbe vi gjorde!

Käka limpan tillsammans med potäter och en gudomlig brunsås som ni gör själv på skyn från limpan.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0