Totally wacked



Jag är totally wacked så det får bli sängen nu, vilket jag inte direkt sörjer då det är min gamla hederliga 120's som är så j***a skön! Det finns nog ingen annanstans som jag sover så skönt som i den här! Imorgon blir det en sväng in till Metropolen Söderhamn för ett besök på glasbanken och en puss på Öster där Fredrik befinner sig. Vi kör nämligen som så att vi delar på oss varje gång vi är hem hit för att få spendera så mycket tid som möjligt med våra familjer. Dessutom kanske jag åker en liten sväng till bästaste lilla sötnöten Isak och snussar. Tror inte det finns något som luktar så gott som bebis! Vad ska ni hitta på imorgon?


Psst... Glöm inte tävlingen!

5 mardrömsnätter?

Sitter i min säng här i Sandarne och småfryser efter en promenad med mamma och hunden ute i regnet. svär över linserna som kommer fel i ögonen då och då och skär som glas känns det som. Men jag är inte bitter! Katten är däremot kåt på hunden igen, och vi misstänker fem hemska nätter fulla med skrik. Dessutom har vi fullt sjå att få henne att förstå att denna säng inte är hennes...



Kortkort

Kort bloggning. Åker till Söderhamn om en timme, och jag kom precis hem. Full rulle här hemma med andra ord! Skriver mer när jag kommit hem till mamma och pappa!


Stövlar med rätt att döda




Eftersom Fredrik städade och jag är en toffel så bakade jag hans favorit, kladdkaka, och den skulle avnjutas framför Desperate Housewives. Nu råkar det tydligen vara som så att kanal 5 beslutat sig för att ställa in allt bra på teven för att visa CSI Special. Skit ner er! Visserligen har jag fortfarande Cugar Town. Tittar ni på det? Själv tycker jag det är riktig Vänner-klass över det och tycker det är skitkul! Synd bara att Jules (som jag gärna vill kalla Monica) dumpade hunken Josh i kvällens avsnitt. Alltid försvinner 10-poängarna.. Se bara på Rex i Våra Bästa År, Lucas i One Tree Hill och.. jaa.. Kan ni komma på fler? 

Föresten har jag glidit runt här hemma med mina skitsnygga högklackade stövlar hela dagen. Jag har typ bara använt dem en endaste gång (tror det var på after skin på Statt 2006) för att de dödar mina fötter! Har varit nära på att sälja dem flera gånger, men jag kan bara inte skiljas från dem.. De är som en drog för mig, och hamnar alltid på en speciell plats i skogarderoben. Så nu har jag gett mig fan på att jag ska kunna lära mina fötter att tåla dem. Och faktiskt så måste jag erkänna att de är inte så farliga längre. Så kanske de får hänga på ut någon gång!



Från H&M i Stockholm för 400 kr har jag för mig
 


Helvetet med att packa



Herregud vilket helvete det kan vara att packa! Insåg att en vanlig helgpackning inte fungerar i längden, eftersom vi blir borta dubbelt så länge den här gången. Dessutom så ska jag ju ut på lördagen, vilket betyder en hel outfit till.. Sen åker jag hem själv på måndag, då Fredrik har lov och stannar en vecka till för att umgås med sina vänner om också är hemma från sina universitet och högskolor. Hur sjutton ska jag få med mig allt?!

 


Alla garderobens godingar



Jag fick nog över hur det såg ut där inne i skogarderoben och drog ut allt på golvet. So this is it.. Plus skohyllan då också förstås. Jag skulle verkligen behöva lite ordning där inne i garderoben. Men det kanske kan vara något, att skaffa en skohylla dit vill säga? Att montera dit hyllor känns bara onödigt. Frågan är om det finns så pass små skohyllor. Vad tror ni?

Pssst... Tycker inte ni att vi borde ha en matta i hallen? Det tycker inte Fredrik, medan jag anser att det är för kalt på golvet. Hallen är ju så stor! Det ni ser är bara halva ytan.

Varning - Avreaktion

Frun i detta hushåll är på krigsstigen för tillfället. Fredrik vet att jag msåte spendera den här dagen till att plugga, jag har nämnt det hundra gånger minst. Lägenheten ser förjävlig ut då det inte funnits tid till att städa den på två veckor. Vad tror ni han kommer och säger när jag sitter och skriver för fulla muggar om inte "nu ska vi städa". Fuck you skrek jag och drog upp allt jag hade inom mig. Han är ledig i två veckor. Det är inte jag. Jag sliter med skolan minst lika mycket som han. so what om han pendlar? Jag pendlade i 2 år jag med! Jag städar och lagar mat, ja allt för att han ska vara nöjd. Men då läser han till civilingenjör och jag till fjuttig förskollärare. Snaka om att göra skillnad på folk och folk.

Men nu städar han minsann på egen hand. Man kanske ska baka något gott åt honom. Toffel som jag är..



För oavsett om du är en jävla skit ibland så är du mitt allt ♥


Sommarfräscht





Jeansjacka 299 kr
Klänning 149 kr
Skor 399 kr
Stråväska 99 kr
Halsband 69,50 kr
Ring 49,50 kr


Denna outfit skulle inte sitta fel i sommar, eller vad säger ni?
Allt kommer från HM och det är bara att shop til you drop :)


Brevbäraren är allt snäll ibland!

Sov ut och njöt av sängen en stund innan jag äntlgien klev upp halv 11. tog tummen ur och ringde och bokade sjukresebuss tills på tisdag när jag ska på Akademiska igen, och nu sitter jag här framför Våra Bästa År så klart. Haha...  Posten kom precis, och titta vad som damp ner i brevlådan!



Vad blir det för mat - Ungstorsk



Idag fick det, till Fredriks förpestelse, bli ungstorsk till middag. Inser nu att det kanske inte ser allt för aptitligt ut på den här bilden, men jag lovar er - tycker ni om torsk så är det här skitgott! Och nej, torsken är inte utrotningshotad längre. Brorsan min som är frysansvarig på ICA Kvantum har sedan länge tillbaka gett klartecken om att det är grönt att köpa det, men samtidigt är ett bra alternativ hokifilé. Aja..

På tal om mat. Vi åt på IKEA och det blev kottlettrad (såklart) och jag passade på att fråga en sak som jag länge funderat över: hur många kotlettstänger gör de av med, dvs de där långa stängerna som de skivar upp i skivor. Jag fick veta att i lördags, när det var löning dessutom, så hade de gjort av med hela 57 st köttstänger på IKEA i Valbo. Det ni!

Vill ni ha receptet?

Ungstorsk för 3-4 personer

400 gram djupfryst torsk
ca 0,5 dl vetemjöl
3 cm purjolök
1 tomat
smör/margarin
1 dl räkor (vi tycker inte om räkor, så vi skippar det)
2,5 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

♥  Ställ ugnen på 225 grader.
♥  Dela upp det djupfrysta torskblocket i 3-4 bitar och lägg dem i en ungsform. Låt det vara mellanrum mellan bitarna.
♥  Strö över mjölet över torskbitarna.
♥  Hacka purjolöken (vi skivar den först, sedan delar skivorna på mitten) Skär tomaten i skivor och dela sedan tomatskivorna på mitten. Strö ut i formen.
♥  Tillsätt de tinade räkorna om du vill ha såna. 
♥  Skiva smör med en osthyvel och strö över fisken. Det räcker med en liten bit per torskbit. 
♥  Salta och peppra efter beeeehag, som Melker skulle ha sagt. 
♥  Kasta in firren i ugnen i ca 30 min.
♥  Servera med kokt potatis.   


 


Akuttvätt

Det var många av er som var intresserade av en bloppis här i bloggen gällande mina skor, och det vore verkligen roligt att ha en! Frågan till er som vet är: hur fraktar man på billigaste och bästa sätt ett par skor? Vore ju bra om jag visste fraktpriset innan jag slänger ut skorna här i bloggen, eller hur? jag lovar att jag ska ta reda på det snart, och sen "öppnar" jag min bloppis!

Här hemma håller vi på och tvättar för fullt.  Insåg att om vi vill komma hem till Söderhamn nu i påsk för 5 dagar med rena kläder så gäller det att tvätta tvätta tvätta nu. Visserligen har vi inte så mycket tvätt om jag ska vara ärlig, men vi är bortbjudna på lördag på fest hos en kär vän, och jag har redan min outfit klar i huvudet. Dock ligger de jeansen i tvätten, så därav akuttvättningen :)


Är ni intresserade?



Så här ser det ut i min skogarderob för tillfället. Kanske dags att göra något åt den här röran? Börjar faktiskt inse vad Fredrik menar med "en in - en ut". Vad säger ni, om jag skulle plocka fram de guldkorn som gömmer sig där inne och på andra ställen, skulle ni kanske vara intresserade av en bloppis? Vill ni att jag ska lägga ut bilder på de jag kan tänkas sälja? Och ni ska veta att jag har skor som knappt är använda. Inget par kommer överstiga priset 200 kr heller. Alla skor är i storlekarna 38 och 39.

Äntligen en som förstår shopping!

Aaa vilken härlig dag jag haft! Äntligen någon som förstår det här med shopping! Hade tänkt mobilblogga lite under dagen, men vi hade fullt upp med att spendera pengar ;) Hittade dessutom ett par killer heels på rea som jag tidigare svort över att de inte funnits i min storlek inne på Eurosko här i city. Men tänk att i Valbo fanns de! Självklart fick de följa med hem då!




Heels med peetoe i skinn, Roots/Eurosko 599 kr  250 kr




Kavaj i kort modell, H&M 299 kr  100 kr





Baskoftor i kortare modell och tre kvartsärm i Mörklila och puderrosa/lila,
B Young 199 kr/st  99 kr/st





Långa baslinnen (Ni vet att jag älskar dessa!) i turkost (är mer turkos i verkligheten) och vitt, BikBok 99 kr/st   2 för 99 kr


5 sanningar om mig

Okej... 5 sanningar var det. Utan hämningar. Klarar ni av det? Okje, nu kör vi!

Sanning 1: Jag är livrädd för hajar! Så jävla rädd att jag vägrar bada i det svenska havet till och med. knäppt? Ja. Sunt? Nej. Men jag tänker ändå inte bada där!

Sanning 2: Jag ägde psykologin i gymnasiet, men sög på psykologin på högskolan! Anledningen kanske var att på högskolan läste vi mest neuropsykologi och på gymnasiet socialpsykologi. Jag vill inte bli hjärnkirurg, utan jag vill veta mer om hur vi beter oss inför oss själv och andra.

Sanning 3: När jag är ensam hemma är jag en rockstjärna! Spotify/stereon åker på, håret rufsas till och så rockar jag loss så det smäller om det! Oftast blir det hela konserter, och publiken älskar mig!

Sanning 4: Jag tycker det är pinsamt att gå ute med höga klackar! Jag vet inte varför, men om jag har high heels en vardag på stan så känns det som att alla tittar på mig. gör man det? Det känns som att man hörs och syns med klackar, och tror folk att man är overdressed? Kanske är det bara the spotlight effect som spökar, dvs att man tror att alla tittar och pratar om en, fast de i självate verket inte gör det. Psykologiskt psykbryt.  

Sanning 5: Jag har kläder, skor och väskor för flera tusen som jag aldrig använder! Och nu blir det pinsamt, men majoriteten av dessa har jag bara använt max 1 gång. Skäms på mig!




I Belfast var jag en riktig rockstjärna i mina Abbabrillor! Och kolla in min stalker i bakgrunden! Haha



Usch fy och blä på samma gång

Hade en rätt tjatig natt i natt. Gick och la mig vid tolvsnåret, men kunde inte somna förrän kl 2.30, eftersom Fredrik satt uppe och katten lekte med en blyertspenna på golvet. Tog emot som fan att kliva upp nu, men här sitter jag ändå. Ska hoppa in i duschen och tvaga mitt fettbarr eftersom jag ska ut bland folk idag för shopping med Lisa och Helena H. Hur många Helena känner jag egentligen? 7 st?

Bjuder strax på 5 hemligheter om mig. Börjar jag smått känna ångest?

Missa inte morgondagens hemligheter!



Jag gör som Skrållesöt och kryper ihop på ett skönt ställe nu.
Dock föredrar jag sängen framför Fredriks ryggsäck... Imorgon blir en spännande dag med lång shopping med Lisa och Helena H som kommer ner till Gävle och Valbo. Själv blir det nog inte så mycket, då jag drar till Uppsala och träffar ögonspecialisten Gunnar Zoega den 6 april, och spenderar eftermiddagen med bästaste Elin på stan där sen. Men ni känner mig.. Jag kommer komma hem med minst en påse i alla fall ;)

Imorgon hade jag dessutom tänkt bjuda på 5 stycken sanningar om mig som bara mina närmaste vet. Det får ni inte missa! Kanske det vore ett bra tips om du prenumenerade på mig via bloglovin? Valet är ditt!



HallonBlåbär Sundae



Eftersom jag var lite kärleksfull mot Fredrik så gav jag honom en Sundae utan dess like bestående av Sia's hallonglass och en hemmagjord glassås gjord på mixade hallon och blåbär blandat med sprite och lite florsocker. Mums! Fast själv höll jag mig till en banan, vilket också är gott. Men innerst inne i mina tankar så kastade jag mig över denna!

Vad blir det för mat?

 


Idag fick det bli den gudomliga rätten Flygande Jakob med en god grönsallad till. Egentligen ska det ju vara banan i, men varken jag eller Fredrik är förtjust i varm banan. Och så klart var jag bara tvungen att ha på extra dragon ovanpå ;)

Förövrigt har jag haft mina linser i sedan kl 11 i dag, och det är tamefan rekord! Har haft supersyn hela dagen och det känns underbart! Stabila kontaktlinser tar lång tid att vänja sig med, eftersom det skaver som sjutton, men optikern tipsade mig om att vara ute mycket, då kyla "bedövar" ögat, och jäklar vad skönt det var när jag gick till och från stan! Men nu är det rätt lungt för övrigt också. Men när jag tittar åt sidorna och uppåt så känns det som att jag har skräp i ögonen, men det går alltså framåt!

Och är det bara jag som är irriterad över att allt bra på teven är inställt idag pga sport? Först Gossip Girl på kanal 5 och nu Brothers & Sisters på kanal 9. Suck! Förvånar mig inte om de ställer in Johan Falk också...

 


Med brillorna på




Många har kommenterat att de gillar och vill se en bild mina nya brillor som ska skydda mina Stålmansögon i sommar, så denna är till er! De finns som sagt på Åhlens och kostar ynka 99 kr!



Hur jag har råd att shoppa en massa jämt



Lina ställde en fråga som jag faktiskt hade tänkt besvara redan innan jag fick den. Det har blivit en hel del inköp på senaste tiden, och jag skäms lite själv över hur mycket jag har handlat. Men det finns några hemligheter bakom det hela som kanske kan var tips för även er;

Jag spar! Jag får shopaholicperioder två gånger per år ungefär, oftast i samband med terminstarter. Vid dessa får man mer pengar + att jag under loven arbetar och tjänar en hel del pengar. Visst, jag handlar även mellan dessa perioder, men inte lika intensivt. Jag har alltid en budget att göra av med, coh jag håller den.. Oftast i alla fall ;)

♥ Rabatter och fynd! Som ni kanske märkt så är majoriteten av mina plagg köpta till ett rabatterat pris. Jag är inte allt förtjust i REA-snurrorna i butikerna, utan brukar faktiskt hoppa över dem. Tycker alltid att de ser så fruktansvärt överfulla ut, och oftast är det bara skit där (enligt min smak och mitt tycke). Däremot får jag väldigt ofta rabatter från Kappahl, Lindex och H&M och jag ser till att utnyttja dem! Dessutom tänker jag logiskt. Har jag procentuella rabatter på en butik så ser jag till att spendera dem på dyra ting. Jag kan t ex gå runt inne på Lindex och välja ut vilka saker jag vill ha, kollar vilket  som är dyrast och ser till så att rabatten dras på just den varan. Som mina boyfitjenas t ex. De kostar 499 kr, men med 30% rabatt betalade jag dryga 350 kr. Det lönar sig!

Vi har ett separat matkonto! När vi flyttade ner hit till Gävle så knallade jag in på Handelsbanken och startade ett nytt konto anknytet till mig och såg till så att vi fick ett VISA-kort till det. På det här kontot för vi varje månad över en summa pengar, och den summan har vi att röra oss med i matväg. Alltså behöver jag inte bekymmra mig om den här punkten på mitt egna konto, utan det jag har kvar där efter räkningar och överföringar är den summan jag har att disponera hur jag vill. Jag för alltid över pengar till mitt sparkonto, och resten shoppar jag oftast för. Inget krångel med att ständigt inte veta hur mycket pengar jag egentligen kan shoppa för, och vi behöver inte krångla för att få matutgiften jämn. Det smartaste valet jag gjort!

♥ Ibland lever jag jävligt fattigt! Haha, behöver jag säga något mer om den här punkten egentligen? :) Jag bränner oftast pengarna på engång, och får vara fattiglapp resten av månaden, medan Fredrik gottar sig i sin rikedom.


Kanske dessa tips kanske kan vara något för er också? Kom bara ihåg att detta fungerar för mig, och det kanske inte alls fungerar för dig. Vi är alla olika och har olika sätt att hantera saker och ting. Men ni kan ju testa om ni vill.

Boyfit med målarfärg



Jag vet inte hur det är med er, men själv tycker jag att Boyfit-modet kan vara ruggigt snyggt! Kunde inte låta bli att köpa de här jeansen från Lindex när jag ändå hade 30% rabatt. Älskar "målarfärgsstänket" och att det är resår nertill. De är så där härligt pösiga med tunt material, och kommer bli riktigt sköna i sommar tror jag tillsammans med snygga linnen och toppar. Finns på Lindex och kostar 499 kr, men jag betalde 349,50 kr med rabatt som sagt.

Vad tycker ni, hiss eller diss för mina boyfitjeans?


Jag skulle vilja äga den här bikinin!

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!



Jag har gjort som alla andra och designat en bikini hos Nelly.com. Jag tycker det är ruggigt snyggt med vit bikini och svarta detaljer, så självklart skulle jag köpa denna om den fanns i butik! Om ni också gillar den så kan ni väl rösta, man får rösta på hur många man vill! Om ni som röstar på min bikini har designat en egen, skriv en kommentar till mig med en länk till ert bidrar så röstar jag på er!

Hur var det nu egentligen med sommartiden?


Vaknade rätt nöjd och belåten imorse. Insåg att jag hade en hel timme kvar tills klockan skulle ringa och jag drog mig riktigt skönt i sängen. Tar mobilen och tittar om det har hänt något.

Va....?!

Inser att jag totalt har missat att ställa fram klockan en timme, och där rök min ligga-och-dra-mig-i-en-timme-tid. Flyger upp, gör frulle bestående av grova "någonting", philadelphiaost, rökt skinka och gurka tillsammans med ett glas ananas/apelsinjuice, och sitter nu har med dator och katt i knät. Och sommar tid my ass.. Det snöar ju för sjutton ute!


Glöm inte att tävla om ett sminkkit här

God natt!

Jag måste då såga att filmen var skitrolig rent ut sagt, och vi skrattade hejdvilt många gånger! Men så klart slutade den som alla andra romantiska komedier, vilket blir så förutsägbart och tråkigt i längden. Men enligt min åsikt gör Sandra Bullock sin bästa roll i den här filmen.

Nu ska här nannas. Imorgon är det nämligen inlämning på min slutuppgift, och jag har slutdiskussionen kvar att skriva. Om jag kommer hinna klart i tid? Klart jag kommer. Om jag vill kräkas över den här uppgiften? Klart jag vill!

Hörs i morgon mina små!









Tips om filmer välkomnas!



Vi har precis tittat på andra delen av Millenium: Män som hatar kvinnor (vi har filmen, men tänkte att det kunde vara kul att se de nya scenerna). Har lovat fredrik att plocka fram glassen, så jag får väla göra det. Sia's hallonglass är ruggigt god! Till glassen blir det filmen The Proposal med Ryan Reynolds och Sandra Bullock. Har ni sett den? Är den bra/dålig?

Vi är föresten med i Lovefilm. Kanon om man vill hyra filmer till kanonpris! Men vår filmlista börjar bli tom, och vi behöver tips. Kan ni inte skriva några filmer ni tycker att vi bör hyra? Hyr vi just "din" film så länkar jag till dig!

Vill du vinna ett sminkkit?




Vill du vinna ett splitternytt sminkkit från Oriflames kollektion Visions? Nu har du chansen! Jag lottar ut en Freaking Amazing Waterproof mascara i färgen “Black” och ett Bootylicious Lip Gloss i färgen “Oh Baby”. Båda produkterna är självklart oanvända och redo för att flytta hem till dig!

Att tävla är enkelt! Allt du behöver göra är:

Länka till det här inlägget i din egna blogg. Du får gärna låna bilden!
♥ Kommentera i detta inlägg att du är med. Glöm inte att skriva med ditt namn och din mailadress!


Tävlingen avslutas nästa lördag, den 3 april kl 23.59.

Lycka till!

Vill ni veta en hemlighet jag bävar att berätta för er?










Detta tar emot att berätta för er, men vi har en sportintresserad katt. Fredrik är överlycklig över att Skrållan alltid sitter bänkad på första raden när det är sport på teven, medan jag hatar allt som inte har med Tre Kronor i ishockey att göra. Vad har jag gjort för att få en sportintresserad katt i födelsedagspresent? Och ekonominyheterna... Seriöst? Fredrik skrattar och hyllar medan jag svär. Alla svordomar jag lärt mig genom åren.  Vad är det för fel på OTH, Grey's Anatomy, Gossip Girl och True Blood? Nej, då sover hon istället...


I våra shoppingpåsar finns...






Snygga solglasögon med rosa detaljer, Åhlens 99 kr








Aprikosfärgat baslinne, Gina Tricot 99 kr








Solbrun rouge i färgen "Nut" - min favorit i sminkväskan! Make up Store 155 kr








Fredrik har länge velat ha ett par sneakers från Lacoste, och han valde de jag tyckte var snyggast! Scorett 999 kr







På köpet fick han detta snygga USB-minne från Lacoste of course






Fredrik hade sett en snygg Peaktröja (han har en huge crush on Peak) på MQ, men när han skulle köpa den så var den så klart redan såld. Däremot hittade han den här snyggingen från Billabong på Stadium för 299 kr









Shopping

Jag och älskling är på stan och shoppar riktigt snygga saker. Visar er sen!

Vad köpte jag igår egentligen?






Idag har jag på mig långt baslinne från BikBok, den grovstickade tröjan från Kappahl som jag tipsade er om och som jag köpte igår. Kostar egentligen 279 kr, men jag betalade 209 kr med 25% rabatt. Tog en S istället för M då de är väldigt overzized. De slitna jenasen kommer från Lindex, och örhängerna finns på Glitter  och armbanden kommer från Kappahl de med.


Hiss eller diss med marininspirerat?


Till och med katten grät en skvätt till I taket lyser stjärnorna






Till min stora besvikelse var det ju ingen Solsidan ikväll, så istället fick det bli en dusch, i med linserna (jag ska vänja ögonen med em och bara ha dem i lite då och då nu i början) och sedan knäppte vi på I taket lyser stjärnorna. Jag läste boken hösten 2008 då vi hade det som skoluppgift, och jäklar vad bra den var! Så klockren över vad jag kände då i och med mammas sjukdom och att vi inte visste hur det skulle gå då. Och självklart fick man svårt att hålla tårarna tillbaka även under filmen. Och jag var inte ensam om det. Skrållan, ja hon hade svårt att slita sig från teven, och ligger forfarande framför den, trots att den är avstängd.



Luktar ostbollar verkligen fotsvett?



Här hemma har det bunkrats upp inför Så ska det Låta, Solsidan och I taket lyser stjärnorna på dvd ikväll! Fredde får chirre, OLW's Sourcream & Onion (vad annars...) och själv får jag OLW's Cheese balls. Gott! Fredrik tycker dock att mina ostbollar luktar fotsvett och vill knäppt vara i samma rum som mig när jag äter dem. Hmm.. Vad tycker ni, luktar de fotsvett? Och vad ska ni se på ikväll?


Mary Kay vs Reporia



Som jag skrev igår så lönar det sig många gånger att köpa de dyrare produkterna, då dyr faktiskt kan vara lika med kvalitet. Denna Mary Kay-produkt är ett sådant fall! Jag har haft den i väljer 2 år, och jag vill inte ha någon annan. Den har gjort mirakel med min hy, och även med Fredriks. Dessutom köper jag den på Tradera i obruten förpackning, och betalar aldrig mer än 200 kr för den, och det är inte så farligt dyrt för den här, då den en dryg som bara den.Det räcker med bara en liten droppe för hela ansiktet! Brukar ha en förpackning i minst ett halvår till 9 månader.

Men Garderobsgrubbel & Byråbekymmer tipsade mig igår om en budgetvariant, Reporia Tjärtvål som ska vara ruggigt grym. Kostar endast 19 kr på ICA och ni slipper bekymmer som invänta vunnen auktion, frakt osv. Känner ni mer att detta är er grej? Har du testat denna? Jag har själv dessvärre ingen personlig erfarenhet av den, men jag vill gärna höra din åsikt! Kommentera här och recencera den, och jag länkar till din blogg!


Så här skriver Taniina om Reporia:

Jag har faktiskt använt "Reporia" för min mamma använder den, har även använt den från Mary Kay också och det är inte samma sak.

Tvålen gör att huden blir torr och det gör att den torkar ut typ finnar och liknande. Den är bra när det gäller "rengöring" av finnar och liknande så den gör ju huden lenare i längden men man måste smörja in sig efter rengöringen!

Mary Kay var ju helt annorlunda, det var ju bara att använda, skölja och så var det färdigt och huden kändes som ny :) Så man kan säga att man kan använda tvålen för att bli av med orenheter på ansiktet (finnar) sedan för att bevara huden så använder man Mary Kay.

Get it? :)

Ha en bra helg!
/T a n i i n a ♥


HippHurra!

 



Gissa vad - Linserna fungerade perfekt och nu har jag dem faktiskt i. Det enda som behövs nu är att vänja ögonen med dem och få bort den smått skavande känslan. Men redan nu märker jag att mina ögon anpassas mer och mer. SKÖNT! Jag får nästan huvudvärk av att se världen så tydligen igen. Har ju gått med kass syn i 3 år och blivit van med det, så ni kan ju tänka er hur ovant det är nu!

Kunde inte låta bli att springa in på Nian när jag kom hem till Gävle igen. Blev shopping för en slant, trots att vi ska på stan i morgon. Men det är lika bra att passa på, för när man är med Fredrik är allt begränsat. Tro itne att man få gå i mer butiker än 5 st :) Idag fick i alla fall dessa saker följa med hem. Örhängerna är från Glitter och kostar 89,90 kr, Armbandet och skärpet finns på Kappahl för 69,50 kr respektive 99 kr. Märker ni att jag gillar det marininspirerande modet? ;)

Köpte även en sak till, men det får ni se imorgon!

 


Får jag se världen hädanefter?

Morrn då! Är uppe med tuppen idag för jag ska åka till Sandviken och träffa min optiker (jag har hela 4 st, haha vadå viktigpetter?). Mina speciallinser har kommit och det är nu dags att testa dem. Om det funkar bra med synen och jag ser världen igen så får jag ÄNTLIGEN ta hem dem! Sen gäller det bara att vänja ögonen. De är nämligen hårda linser, och ögonen tror att det är skräp. Så ni kan ju tänka er hur det skaver.... Fördelen med att flänga till optikern 1 gång i månaden och till ögonspecialisten var 6:e vecka är att man får gå helt osminkad. Jag får en massa pupilvidgande, bedövningsmedel och färgning i ögonen, så det rinner över hela facet innan det är klart, så ni kan ju tänka er hur det hade sett ut med spackel på.

Fick ett kanonbudgettips av en tjej som jag också ska göra ett Lyx vs Budget-inlägg på, så stay tuned!

Favorit i repris

Jag har visat er detta inlägg förr (för typ 2 år sedan kanske) men nu gör jag som ni ser det igen.

Ibland är det värt att lägga pengar på dyrare produkter, då dyr = kvalitet faktiskt kan stämma såsom Mary Kay, höga klackar osv... Men här har ni något där jag faktiskt slår ett slag för budgetvarianten! Jag hat testat båda dessa handkrämer för två år sedan, och än i dag har jag Natusan's handkräm i badrumsskåpet! I och med  min ögonsjukdom får jag snustorra (och nu kan man egentligen reflektera över hur torrt snus är egentligen) händer, och denna kräm gör susen! Dock har jag tröttnat på doften på av den. Men vad gör man inte för sina kära tassar?


Sweet Silver Lining

So many people are looking to me
To be strong and to fight
But I'm just surviving
I may be weak but I'm never defeated
And I'll keep believing
In clouds with that sweet silver lining

Most days
I try my best to put on a brave face
But inside
My bones are cold and my heart breaks
But all the while
Somethings keeping me safe
And alive

I wont give up like this
I will be given strength
And now that I've found it
Nothing can take that away

But so many people are looking to me
To be strong and to fight
But I'm just surviving
I may be weak but I'm never defeated
And I'll keep believing
In clouds with that sweet silver lining


Varför jag väljer att skydda min sötnöt

Jag har fått en del frågor om min brorsson Isak, och jag tänkte att jag nu ska besvara dem en gång för alla.

Först och främst; Isak är född i november och är 4½ månad nu (shit vad tiden går fort!). Han är otroligt lik sin pappa, men har sin mammas haka enligt min åsikt. Dessvärre har stackarn fått ärva den potatisknäsa som jag och Andreas har, men det gör inget, för han är så söt min lilla sötnöt. Och jävlar den som mobbar honom för den när han blir äldre!

Anledningen till varför jag inte väljer att publicera bilder på honom här i bloggen är för att jag vill skydda honom med hela mitt hjärta. Ni är ett par hundra som läser min blogg nu för tiden, och Isak är inte ens min. Han är så liten och han kan inte välja och bestämma över sitt liv än. En del har svårt att förstå mitt resonemang och min ståndpunkt i den här frågan, och menar att han redan ligger publicerad på Facebook. Till det kan jag bara kommentera att dessa bilder är inte publicerade utav mig, utan av hans föräldrar. Det är deras val och deras ansvar, och det lägger jag mig inte i. Jag personligen är av den åsikten att jag tänker inte publicera bilder på någon som inte vill det, och ännu värre - är oförmögen att föra sin egen talan (och har jag gjort det så säg till så tar jag bort bilderna genast, och jag ber om ursäkt).

Varje dag jag är ifrån Isak är han ständigt i mina tankar och varje dag jag är med honom så får han mitt hjärta att smälta. Det är helt sjukt hur mycket man kan älska en sådan liten krabbat redan från första stund. Jag kommer nog aldrig glömma den 15 november 2009 när mamma ringde kl 4.30 på morgonen och talade om att jag blivit faster till en liten kille, och jag kommer aldrig heller glömma när jag ringde och gratulerade Andreas för första gången och han talade om att han skulle heta Isak. Det var så självklart. Han är en liten Isak och ingenting annat. Men mest av allt kommer jag aldrig att glämma när jag fick höra att han ska heta Karl i mellannamn efter vår bortgångne morfar. Att Andreas och Helena är av samma åsikt som mig att vi vill hylla morfar genom att döpa våra barn efter den bästa morfarn i världen som dog alldeles för ung (65 år) är rörande. Och varje gång jag ser på Isak så tänker jag på vems namn som han kommer döpas till och på så sätt känner jag att morfar lever vidare med oss.  

Det är underbart att få komma hem och se hur mycket han har utvecklats, vilket han gör varje gång. Det går så fort, nästan för fort! Sist jag var hem och bar honom i över en timme så fick jag träningsvärk i armen! Men jag ville inte lämna ifrån mig honom. Jag vill alltid vara med honom. Isak har, och kommer alltid att ha mig lindad runt lillfingret. Det är något speciellt med de där förstfödda. Jag skulle ge mitt liv för honom, och jag kommer alltid att älska honom så länge vi båda andas.

Det är av just dessa anledningar jag har valt att inte publicera några bilder på honom i nuläget. Jag hoppas att ni kan respektera mitt val i den här frågan, och nu har en djupare förståelse för varför jag gör detta. Men jag tror att ni skulle göra samma sak. För det finns inget mer älskvärt än att skydda de man håller i sitt hjärta. Och vem skulle inte vilja skydda en ängel från himlen?



Det var nästan en orgasm i munnen!




Vi var ju och storhandlade (för hela 1 120 kr! Herregud!) tidigare idag och stötte på denna glass i frysdisken. Jag kände att jag ville testa den, men vad kostade inte glassen då, om inte hela 26 kr?! Jisses, vast är världen på väg egentligen? Tacka vettja Piggelin som håller sina 6-7 kr! Nåja, vi fick helt enkelt dela på en för att inte få dålgit samvete ekonomiskt.

Men åter till den här glassen. Den var GUDOMLIG! Twister har fått sig en konkurrent tror jag visst. Om ni gillar jordnötssmak á la Snickers så är det här glassen för er utan tvekan! Leta upp Ben & Jerry's Peanut Butter Cookie Dough i er frysdisk!



¨
Så här nöjd var min ostylade och trötta Fredrik


Det ska vara Ekströms frasvåfflor!




Det visade ju sig vara Våffeldagen idag till min förfäran..
Fredrik älskar våfflor så mycket att jag blivit less på det, men vad gör man inte när ens kärlek ber med hundögon under luggen om att få det till middag?

Men de enda goda våfflorna är Ekströms frasvåfflor enligt vår mening, men de var ju så klart slut på Willys, så det fick bli deras egna märke. Sega och inte ett dugg frasiga så klart.. Men med Sia's hallonglass och jordgubbssylt blev de aptitliga i alla fall!


Har ni ätit våfflor idag?


Vad var det egentligen som kom från Lindex på posten?




Det var dessa snygingar som kom på posten från Lindex idag!
Kommer ni ihåg att jag visade dem för er häromdagen? De kostar 299 kr, men eftersom jag hade en rabatt på 30% och dessutom beställde via internet där man fick 10% rabatt på hela ordern så hamnade slutsumman på 207 kr inklusive avgiften på 19 kr.

Vad tycker ni, hiss eller diss?


För att stohandla måste vi först till skolan - logiskt?

Nu har jag äntligen fått upp Fredrik så att vi kan gå och storhandla. Först måste vi dessutom pumpa hjulen på vår packåsna (cyckeln) och det får vi tydligen gå enda till Högskolan för att göra. Varför har mackarna här bara munstycken till bilar?

Men det bästa med denna promenad åt fel håll är att Lindex är efter vägen, och jag har fått mitt paket som jag kan hämta ut idag. Kan ni gissa vad jag beställt?


Jag 2006-2010

Man förändras ju genom åren som alla vet. Har ni någonsin jämfört er själva genom åren? Jag tittade precis genom mitt bildarkiv på datorn, och valde ut några bilder mellan 2006 och 2010. Så här har jag sett ut i 4 år! Och ja, jag hade bruna linser 2006-2008.













































En förmåga som bara föräldrar har

Det här med föräldrar är en lustig grej. De har alltid en tendens at ringa och väcka en när man ska upp om ungefär en halvtimme, och så vill de bara säga något litet vilket resulterar i att samtalet är över på bara någon minut och de avslutar samtalet med "nu kan du somna om igen". Vilket man så klart inte kan. De misar även den lilla detaljen att om man har en kattunge är detta mission impossible, för när katta märker att man är vaken, ja då ska det gosas och kurras och lekas.

Men idag ringde pappa hela en timme före väckarklockan. Han frågade om jag alsrig var i skolan nu för tiden. "Självstudier pappa, självstudier" svarade jag. Så här har man minsann varit vaken sedan kl 8. Har svarat på era kommentarer och ätit frulle sedan dess. Åter till arbetet jag skriver på? Kanske det får vänta tills efter Våra Bästa År ändå ;)

De två bästa pojkarna i stan!

Sitter just nu och tittar på en av de bättre serierna som finns, True Blood. Följer ni den? Om inte - börja! Jag kommer ihåg att jag tyckte att första avsnittet var sjukt konstigt, men jag fortsatte att titta och jag blev snabbt hooked! Dessutom så har Alexander Skarsgård aldrig varit så het som här!

Och till True Blood behöver man sällskap i form av två gudomliga pojkar,
 Ben & Jerry's och deras Cookie dough.








Föresten, vad vill ni läsa om här i bloggen?
Något ni vill ha mer eller mindre av?


Världens sötaste kissemiss


Detta jäkla matbesvär

Fredrik kom hem vid 18:45 idag som vanligt, och jag hade hela dagen känt att jag inte hade en endaste droppe till ust att ställa mig och laga någon mat idag. Det räckte med disken tyckte jag, och förutsatte att Fredrik kunde laga maten för omväxlingsskull. Den brukar ju annars stå på bordet när han kommer hem. Han föreslog att vi han skulle laga en maträtt som tar 1,5 timme att göra, och jag var inte direkt sugen på att få mat runt kl 21.

Nu sitter vi här, vid varsin dator, och klockan är 20.
Tror ni att vi har ätit?
Nej.
Tror ni att maten håller på att lagas?
Nej.

Det kommer gå bra det här.

Min nya favorit i sminkväskan




Äcklig bild bild kanske, men jag ville bara visa er hur fina läppar man får av mitt nyfunna läppglans. Jag plockade fram en väska som jag inte använt på ett bra tag och hittade det här läppglanset, "Jasmine" från Face by Stockholm. Läpparna blir hudfärgade och glosset har en härligt krämig konsistens, och dessutom blir läpparna supermjuka efteråt. Ett plus för att glosset håller länge dessutom!


Tacka vettja skatteåterbäringen!

Hade en kort men härlig stund med Susanne! Käkade jävligt nyttigt med kyckling och bulgur (som kändes som att äta grus) och ogräs. Så visst är jag på G allt! Dessutom har jag nu anmälningskoden till den specialisering jag vill läsa, så nu är det bara att anmäla sig! Heja mig!

På vägen hem var jag dessutom in på BikBok och såg att de hade den randiga hoodien. Blev lite i valet och kvalet. Jag tycker att den är skitsnygg med, och kanske till och med snyggare, men hur fin blir en vit hoodie på en skala? Nähee.. Jag har fått tre röster för att jag ska behålla den marinblå, så jag går nog på det. Kan ju alltid höra vad Fredrik tycker på lördag..

Och när jag kom hem från skolan och stan loggade jag in på mitt skattekonto och såg att det blir en fet inkomst runt midsommar. Tacka vettja skatteåterbäringen!


Och frikort hos Landstinget!




Onsdag är det idag va?

Dagarna går så fort så jag har svårt att hänga med vad det är för dag. Klar och redo för att pallra mig iväg till skolan och luncha med bästaste Susanne. Ska först förbi på sjukhuset en sväng och få frikort och räkningar makulerade. Sen ska jag väl hem och skriva på mitt arbete igen. Roligt va? Lägenheten är i strongt behov av att städas också, men det hinns bara inte med. Visst är det roligt att vara Caroline Pettersson? Ska försöka hinna klart innan lördag, för då ska vi göra stan. Oväntat va? Fast det är inte jag som ska shoppa, utan hör och häpna: Fredrik. Han ska köpa sig ett par nya sneakers, och det ryktas om ett par skitsnygga Lacoste. Dyrt, men kvalitet!

Jacques Lemans Atlanta

 


Jag vill så gärna ha en herrklocka, och Fredriks Jacques Lemans Platinum som han fick av oss i Studentpresent är ruggigt snygg! Dessvärre verkar den inte finnas kvar längre, men däremot hittade jag dessa snyggingar.
Jacques Lemans Atlanta heter den här modellen, och kostar runt 1 000-2000 kr (beroende på design och inköpsställe) så jag tror det får bli en sån en vacker dag!


Denna outfit vore något!


Isaks doppresent

Jag kom ju på en sak - det är hög tid att beställa Isaks doppresent! Det har inte bestämts något datum än, men presenten vi tänkte ge honom kan ta ett tag att få hem, så det är lika bra att vara ute i god tid. Vad det är kan jag inte visa er tyvärr eftersom jag vill hålla den hemlig för Andreas och Helena, men jag lovar er att jag kommer knäppa kort på den och visa er den när de har fått den. Men den är underbar i alla fall! Jag vet att den finns här i Gävle också, men inte på det sättet som jag vill ha den, så jag får helt enkelt beställa den på en kanonsida på internet. Visar er även den när Isak fått sin present!

Det ständiga brottandet med maten...

Står vid spisen och söker inspiration. Funderar på vad vi ska äta till middag idag, precis som alla andra dagar. Känner att ibland är det bara skit det här med mat. Dessa dagar har jag ingen som helst lust att laga nån mat, utan jag skulle bara vilja köpa thaimat eller nått. Tacka vet jag thaimat.

Thaimat.. Det innehåller ofta kyckling. Jag väljer kyckling i min thaimat, för det är så jag gillar det.

Kyckling...Vi har 3 kilo kyckling i frysen. Jag älskar kyckling. All kinds of it. Man kanske ska äta kyckling idag? Men så var det det här med tillbehör. Inte ris och jordnötssås. Jag känner att jag vill vara nyttig idag. Nyttig... hur får jag kycklingen så nyttig som möjligt? Jo, jag kokar den. Så gjorde mamma till pappa. I buljong. Så får det bli.

Men så var det det där med tillbehöret igen. Vad har vi i skafferiet? Nudlar? Kan man äta portionsnudlar med smak á la studentliv till kyckling? Ja.. Det kan man. Så länge det är en god smak. Och det är det, för vi har bara den enda goda smaken, dvs nudlar med orientalisk smak. Så får det bli. Orientaliska nudlar med kokad, mör kyckling. Gott! Hoppas jag...

Lindex är generösa



Som ni ser så känner Lindex sig lite generösa och ger 10% på hela ordern när du handlar online. Jag var in på Lindex här igår och var ute efter ett specifikt plagg, men den storleken jag skulle ha hade de bara ett expemplar kvar av i butiken, och det var trasigt, så jag valde att gå in på internet och köpa det istället. Och dessutom hade jag en rabattcheck som gav 30% på dyraste varan, så jag fick sammanlagt 100 kr i rabatt. Kan ni gissa vad jag köpte för plagg?

Klicka på bilden för att komma till internetshoppen!

Vår och classy på samma gång




Vitt linne - BikBok
Pastellila spetslinne - Kappahl
Kofta - Gina Tricot
Leggings - Gina Tricot
Diadem med rosett - Kappahl
Pärlörhängen - Accent
Pärlarmband med rosett - Kappahl
Väska - Kappahl



Idag känner jag mig vårig och classy på samma gång, trots kräksnön utanför. Hade ju tänkt gå på stan oc htitta på BikBok om de har den randiga så jag kan se  verkligheten, men nu står jag nog över idag. Dessutom är det två stycken osm tycker att jag ska behålla den marinblå. Hmm... Vet inte riktigt hur jag ska göra.


Bregott é gott!

Blev ändrade planer, och jag ska träffa sockerpullan i morgon istället. Lite skönt faktiskt, med tanke på att det kräksnöar ute. Dock betyder det att jag måste vara effektiv i mitt skolarbete idag, och det är ju inget jag direkt anser roligt. Men vad gör man inte för karriären? Haha..

Sitter i soffan med linne och en filt. Har precis tryckt två fullkornsmackor med philadelphiaost och kokt ägg. Måste faktiskt medge att det här med att använda cream cheese istället för smör går galant. Men visst längtar man efter bregottet som står i kylen i ibland, det kan jag inte förneka!

Föresten, såg ni den gulliga tanten som vann 5 miljoner på Trissskrapet på TV4 imorse? Tänk er att tanten köpt/har fått  en trisslott för 25 kr, skråapar fram 3 tvrutor, hamnar i direktsänding och får fem millar. Inte illa pinkat! Något som en annan aldrig skulle vara med om.

Bör jag byta?


Hmmm.. Är inte den här färgen snyggare än den jag köpte? Undrar om den finns på BikBok här? Jag var ju bara in en snabbis och såg mig inte riktigt om. Den vita finns där i alla fall, och den var riktigt snygg, men jag kände att den skulle inte hålla sig så fin allt för långe. Visserligen är den här mycket vit också, men den var riktigt snygg med sina marinränder!

Bör jag byta ifall den finns? Jag måste kolla i morgon! Eller tycker ni att jag ska behålla den marinblå?

 


Så här har ni aldrig sett mig förut!

Sitter i soffan med lappien i knät och Skrållster på sidan av sovandes i en väldigt egen position. Blir förundrad över hur många olika ställningar hon kan inta, och hur denna lilla katt är. Samtidigt som hon kan bli den minsta lilla bollen kan hon även blir hur lång som helst, och det gör mig facinerad. Och förundrad med, för den delen.

För utom min lilla shopping som ni ser i inlägget här nedan så har jag även tvättat idag. Behöver jag ens nämna hur skönt det är med egen tvättmaskin i lägenheten? Men samtidigt så höjer det ju också elräkningen, så det jämnar väl ut sig i längden antar jag.

Imorgon är det tisdag och även en dag jag ser framemot. Jag ska nämligen till högskolan och luncha med bästate Susanne som var med till Irland. Trots att det skiljer 13 år mellan oss så fick jag känslan av att vi boundade ordentligt på Irland, och det är jag glad för. För tänk vad roligt vi hade, jag och sockerpullan!




Caroline "Benny Andersson" Pettersson och Susanne "Björn Ulvaeus" Frykholm Eurovision Song Contest the IP version på St Mary's College i Belfast


Fortsätter att spendera



Marininspirerad Hoodie, 299 kr BikBok







Liten Chanelinspirerad väska med nitar, 149 kr Kappahl






Nitarmband, 79.50 Kappahl


En dagens, tack!




Puderrosa klänning - Gina Tricot
Leggings - Gina Tricot
Pärlörhängen - Accent
Halsband - Accent
Armband - Kappahl


God morgon!

Den här natten slapp vi i alla fall en pilsk katta. Antar att hon tog igen den förlorade sömnen igår, för hon sov kosntant frå ndet att vi kom hem. Har i alla fall bestämt vilken veterinär vi ska ha och det blir nog bra. Har bara hört bra om dem så.

Idag ska jag sätta igång med min slutuppgift i den här kursen som jag har. Läser just nu två kurser som är sammanslagna, De yngre barnens läs- och skriverövrande och Matematik från början. Låter det spänannde? Låt oss säga sä här: vi viker pappersflygplan och tittar på barnprogram i skolan. Givande va?
Jag måste även en sväng på stan, då det visade sig att Fredrik glömt sin tandborste i Söderhamn. Tänkte även ta en sväng in på Lindex och kolla om de har de där armbanden jag visade er igårkväll. Gillade ni dem? Det gjorde jag i alla fall! gillar blandningen av classy och rock.

Leave out all the rest


Önskelista hos Lindex



Om jag bara råkade få ett presentkort på Lindex för få se nu... 1 225 kr, så skulle jag köpa denna outfit utan tvekan. Armbanden var riktigt snygga med en blandning av classy och rock.
Vad tycker ni, hiss eller diss?


Ge mig ge mig ge mig



Dessa snygg/söta ankelboots skulle gärna vilja flytta in i min garderob, det känner jag på mig! Perfekt till.. ja, allt! De kostar 300 kr och finns på Skokanonen. Dessvärre var jag där i går i Söderhamn, men jag kunde inte se dessa. Bättre lycka nästa gång?


För stora jeans?



Idag har jag på mig ett vitt linne från BikBok, mïn "Shakespeare-thischa" från Gina Tricot och ett par halvslappa (för stora ?) bootcutjeans från Zara.


Katt-fan

Någon som vill ha en kåt långhårig katt-fan på 8 månader? Fan vad dryg hon har varit i natt! Somnade kl 1 för att vara vaken mellan kl 4 och 7 för att sedan vakna igen kl 9. Katta har skrikit konstant, och hon är så irriterande så att till och med Nicky är less på henne, och då är det illa minsann. Så vi får väl se hur pigg man kommer att vara när man kommer hem till Gävle viid 15-snåret. Just nu är det ätt lungt, men det har ju en tendens att komma senare.


Kvalitetstid med Isak

Idag har det faktiskt inte blivit någon uppdatering alls som ni märkt. Blev väckt kl 5 i morse av Nicky som sov med mig och som hade fått för sig att han ville ut då, och sen kom kurr-Lisa kl 6 och ville gosa. Nu är det föresten konstaterat at hon är könsmogen, för jäklar vad dryg hon är! Skriker och viftar med rumpan för Nicky konstant så till och med han som annars avgudar henne blir less. Har hållt på och skrikit hela natten dessutom.

Sen drog jag in till stan och E-Center för att kika runt. Hittade inget av värde och åkte till Hällåsen för att pussa på den underbaraste sötnöten i världen, Isak. Gud så stor han har blivit! Och tung. Efter att ha bärt på honom i 1,5 timme så är min högerarm helt död nu, så mamma har fått gett mig en starkare Voltaren. Så nu känner jag att jag knäppt kan skriva, då mina muskler slappnar av. Men det var värt det, för han får mitt hjärta att smälta gång på gång på gång igen.

Godnatt från Sandarne



Nu går jag och lägger mig. I mitt gamla flickrum ligger sedan två timmar tillbaks en stor golden retriever och snarkar och en katt på dryga 2 kg spinger runt och hittar på en massa bus som vanligt när man ska sova. Imorgon kanske det blir lite Isak-tid och sedan middag hos svärföräldrarna. Busy busy woman.


Behind the scenes



Detta är väl en sorts variant av behind the scenes kan man väl säga. För om jag tar 20 bilder vid ett tillfälle så ser kanske 15 av dem ut just så här. För vem vill vara seriös hela livet? Inte jag i alla fall! Bjud till och lev ut! Annars kommer ni bara bli hämmade och olyckliga i slutändan och önska att ni levt livet annorlunda. Släpp det bara! Vi är alla mänskliga. Det är mitt bästa tips till er.


Husets Pasta på DärmedPasta




På den italienska restaurangen DärmedPasta åt jag och mamma denna underbara Husets Pasta! Den bestod av färsk tageliatelle, kycklingbitar som var så mör att de smälte i munnen, rödlök, färsk basilika och mozarella. MUMS! Solklart bland det godaste jag ätit ute! Så jag rekommenderar absolut detta ställe, som ligger på Södermalm och Folkungagatan 140. Detta är deras lunchmeny, så var där i rätt tid! Man kunde även få denna rätt med räkor, bacon eller skinka. Men kycklingen var som sagt helt jävla gudomlig! Dessutom var det en jätteportion, och vi orkade bara äta cirka hälften.


Hujedamig sån dag de va...

Äntligen hemma i Sandarne hos mamma och pappa efter en hel dag i bilen. Åkte från Gävle kl 9 i morse, kom till Stockholm vid 11 snåret, letade parkering i hundra år, käkade på en underbart god restaurang som heter DärmedPasta (visar er vad jag åt för gott senare), kollade lite på utsikten från Ersta Sjukhus som har utsikt över vattnet, Djurgården, Viking Line osv. Hämtade pappa, åkte mot Uppsala för IKEA, Akademiska och Ångströmslaboratoriet för att hämta Fredrik, till Gävle för att hämta våra saker och katt, till Söderhamn och Vågbro för att lämna Andreas, tanka, Broberg för att droppa av Fredrik, Sandarne och ICA Nyplan och nu ÄNTLIGEN på Långrörsgatan! Pju.. En heldag med andra ord. Men jag skriver mer sen - nu blir det nämligen tunnbrödrulle för mig och mamma!

Så klart sov jag över...



Linne - BikBok
Topp - Lindex
(Den jag köpte igår, 99,50 kr på rea)

Sen på bilden har jag mina treggings från Lindex, men jag har ändrat mig och kommer ha ett par jeans från Zara.


Och så klart sov jag över en timme och vaknade kl 8, så nu har jag panik för att hinna. Stockholm och Uppsala idag!


Vi säger godnatt

Godnatt allesammans, nu krypr vi till kojs här hemma!
Sent, men det har diskats 7 ton disk, och sen har det packats eftersom vi först åker till Stockholm och Uppsala, och sen till Söderhamn. Ska kliva upp kl 7.. Tror ni på den själv...?



Vinterkräksjukehallon

Andreas, min storebror ringde precis. Han är frysansvarig på ICA Kvantum i Söderhamn, och nu har följande uppdagats:



Läs hela artikeln här.


Själv tycker jag det är vidrigt, med tanke på att jag hatar vinterkräksjukan och jag brukade köpa dessa hallon innan vi flyttade ner till Gävle och började handla på Willys.

Andreas sa att det gällde alla förpackningar, oavsett datum, och att om ni har en sån här påse hemma så ska ni ta med er påsen till er närmsta ICA butik omedelbart.


Min hemliga dejt var...

Självklart var det ju min vän Mary som jag träffade idag. Hon var på väg hem till Göteborg efter besök uppöver, och hade 1½ timmes väntan på tågbyte gär i Gävle, och eftersom jag var ledig så mötte jag självfallet upp henne och tog med henne med till mig och Skrållan på en kopp te. Roligt att få prata i kapp, och jag så gott som lovade att komma ner till Göteborg en sväng i majsnåret. Göteborg är underbart den tiden på året tycker jag!

Efter att ha lämnat av Maria på tågstationen igen så gick jag en sväng på stan (otippat va?). Hittade ett rejält fynd på Lindex, men det får ni se först i morgon sörrni, då jag tänkte ha på mig det då. Kommer spendera halva dagen i bil i morgon föresten. Jag, mamma och Andreas ska nämligen ner till Stockholm och hämta pappa som har varit där i några dagar. Sen åker vi med uppöver för Söderhamnsvistelse. Har ju inte varit hem sedan jag var så förbaskat sjuk. Hoppas mamma har spritat av mitt rum....?




Jag och Mary utanför Liseberg en solig dag i maj 2007.


Historien om när Caroline Pettersson skulle steka plättar

Fredrik har tjatat om plättar. Som den gode framtida hustrun så är det självklart att jag gör plättar åt honom... Ähee vad fan.. Jag steker hans jäkla plättar så att han kan back off and leave me alone about it!

Så jag slänger ihop en smet på två röda, plockar fram mormors 100 år gamla plättjärn i äkta gjutjärn. The real shit, med andra ord, ska det va så ska det va. Börjar steka de små jävlarna.






Vänta nu..  Detta ser ju riktigt bra ut. Inget kladd och all smet ligger där den ska vara. börjar känna mig nostalgisk och minns tillbaka till det att vi var små och åt plättar hos farmor och farfar. Farmor gräddade och gräddade så att svetten rann, men vi var snabbare! "Näheemen har ni hål i tallriken ungar?" sa farmor - med barnröst naturligt vis, varvid jag och brollan tjöt av skratt. Och man skulle ha socker på, det var grejer det! 

Börjar nu känna att jag har grepp om det här. Fan, jag är född till att grädda plättar! 







Vänta nu... Vad är det som börjar gå snett? De spricker, kladdar och inte för att nämna den i mitten...? Börjar jag tappa greppen? Jag hänger inte riktigt med... Plättjärnet i äkta gjutjärn blir för varmt.. SKIT SKIT SKIT . ! . 







Men det lugnar ner sig och turbulensen är över. Jag andas ut och inser att jag är så jäklans kung på det här med att steka plättar, så jag hinner minsann äta under tiden. Men jordgubbssylt på. Man är ju vuxen. Och på assiett också dessutom. Man vill ju snåla på disken... Njuter och steker efter vartannat. I'm in the feeling.







MEN VA?!?!?! Plötsligt blir det en smärre explosion! Det är tallriksflisor och plättar överallt. Vad var det som hände? Jag var ju kung på det här?! Och till råga på att så dog en av mina 6 favorittallrikar på köpet. Slänger in smetfan i kylen och vrider av plattan skitsur. Skickar ett mms till mamma och Fredrik om att jag ALDRIG I HELVETE MER TÄNKER STEKA PLÄTTAR!
 


My playlist

Tryck bara på "next" för att bläddra bland låtarna (eller "pause" om ni vill att den ska sluta). Enjoy!





The look of today



Linne - BikBok
Topp - Gina Tricot
Kofta - H&M
Treggings - Lindex


Torsdag 18 mars

Idag skiner inte solen så som den har gjort i en vecka nu, vilket är tråkigt. Men det ger väl med sig antar jag. Fredrik har åkt till Uppsala för att skriva tenta och kommer inte hem förrän kl 21 så det blir home alone för min del. Men fram tills dess ska jag på dejt med en long lost friend kan man väl säga, och det ser jag framemot! Tror det är mer än ett år sedan vi träffades, eller?

Nu sitter jag här framför VBÅ och har precis slängt i mig min frulle. Jag kanske inte har nämnt det, men jag har slutat med smör och kör nu istället med Philadelphia. Hiss eller diss? Vi får se om det gör något resultat. Något jag däremot äter varje dag är kokt ägg. Jag älskart! Dessutom jävligt nyttigt, so that's a good thing.

Snygg i randigt


Jag skulle bra gärna vilja se dessa grovstickade tröjor i min garderob. Testade dem idag både ute i Valbo och här i City, och jag fick beslutsångest dessvärre. Jag tyckte den var lite stor i storleken, så jag skulle nog få ta en S istället för en M. Vem vet, kanske de flyttar in i min garderob innan det är klart? Skulle nog sitta fint till våren tillsammans med jeansleggings, eller treggings som de egentligen heter, solbrillor och ett par coola heels eller ett par sköna hederliga Converse. Fan.. Jag måste ha en! 

Tröjan finns på Kappahl och kostar 279 kr, men om du har en 25% rabattkupong som man fick på lådan häromdagen så kostar den dig 209 kr.
Det är 70 spänn rabatt det!

Efterlysning: Chanel Maxibag i kopia

Jag är GRYMT sugen på en Chanel Maxibag, men som student (och privatperson också för den delen...) så har jag verkligen inte råd att punga ut närmare 25 lökar för denna (om den verkligen kostade i lökar så hade jag köpt den direkt, haha!). Men som med allt annat i märkesväg bör det väl finnas kopior?! Bara den liknar denna är jag nöjd :) Någon som vet? Kom igen och hjälp mig, I'm in desperate need! Jag vet redan att Kappahl och Glitter har i den här modellen, men de är små som kuvertväskor, och jag är ute efter den här storleken. Så hjälp mig, är ni världens sötaste :)



Lauren Conrad är inte bara snygg, hon har även väskan!


IKEA och Valbo


Äntligen blir det ordning och reda i min garderob! Tidigare låg ju som ni ser allt på golvet i högar, men nu har jag ett enkelt och bra förvaringssystem. Visserligen hade de andra backarna varit snyggare (de i tyg), men så var de också 20 kr dyrare/back, och det gjorde jag mig inte råd med. Dessutom var det tur att vi slog till just nu, för denna serie, Antonius, är ett utgående sortiment. Så om även ni vill ha dessa: skynda er! Ett stativ på 70 cm med fyra trådbackar kostar 199 kr. Självfallet fick även Fredrik en till sin garderob :)


Det blev även ett till spets linne från Kappahl, 129 kr, men med rabatt betalade jag 97 kr. Som hittat tycker jag :) Jag har ju redan ett i khakigrönt, och skulle nu köpa ett i svart, men så vände jag mig om och såg denna ljuva pastellila färg. You like? Blir fint till svart eller vitt i vår/sommar!






Äntligen Äntligen Äntligen!

Nyss hemkommen från Valbo och ÄNTLIGEN har vi hyllsystem i våra garderober! Eller ja, just nu är det bara i min garderob, för vi har inte byggt ihop den som ska stå i Fredriks än, men det kommer det med. Ni får se bild sen, för nu ska mamma och jag ner på city och spana runt!

Och tack Sanne för dina tips om Thailand!

Mamma och hund på väg

Inväntar mami och hundi om cirkus en halvtimme. De ska spendera hela dagen här, så det blir först en promenad med Nicky i Boulongern (stava?) och sedan en sväng ut till Valbo. Shopping? IKEA! Lunch? IKEA!!! Finns inget godare än Kocken Rekommenderar!






Skrållan är alltid mys på mornarna


Efterlyses: Min nya favorit som inte är min



Jag älskar rutiga skjortor som ni redan vet!
Dock var inte Fredrik allt för haj på att låna ut denna till mig.. What the...? Den är ju som gjord för mig!
Någon som vet vart jag kan få tag på en liknande?! Jag MÅSTE ha en egen!

Ps. Det är kvällsfrisyren ni ser på bilden,
ingen jag-går-ut-och-slår-klackarna-i-taket-offentlig frisyr.


Gulaschgryta

Jag skrev ju tidigare att jag höll på att laga en ny dish, och att den verkade bli supergod, och nu kan jag avslöja att den blev skitgod och att det var nedanstående maträtt. Jag älskar att experimentera när jag lagar mat, men tyvärr suger jag på att dokumentera mina mängder, utan jag går bara på känsla och smakar av tills jag träffar mitt i prick. Men här är på ett ungefär det recept jag fick fram:





Gulaschgryta med ris (bilden gör inte grytan rättvis!) ca 4-5 port

500 g grytbitar av nötkött
1 gul lök
1½ msk paprikakrydda
½ msk chilikrydda
1 liter vatten
1 röd paprika
1 liten burk skivade championer
2 köttbuljongtärningar
2-3 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
ca 1 tsk salt
Basilika
Dragon
Maizena redning


♥ Hacka löken och fräs den i en gryta/stor kastrull. Tillsätt ca 3 dl vatten, paprikakkrydda, chilikrydda, championer och hackad paprika. Låt koka på svag värme under lock.
♥ Skär grytbitarna i mindre bitar (Jag delade varje "normalstor" bit på två, och de större på tre). och bryn dem i en stekpanna.
♥ Tillsätt grytbitarna till grytan och tillsätt resten av vattnet. Smula i buljongtärningarna och rör om tills de löses upp.
♥ Tillsätt krossade tomater och pressad vitlök.
♥ Smaka av med salt, peppar, basilika och dragon.
♥ Låt puttra på svag värme i ca 45 minuter.
♥ Tillsätt Maizena redning för en tjockare konsistens (här är smaken som baken. Jag föredrar krämigt istället för blaskigt).
♥ Låt puttra ytterligare 15 minuter medan du rör om då och då.
♥ Köttet ska vara mört och grytan ska vara skitgod när den är klar!

♥ Servera med ris.

Mina favoriter i Fredriks garderob



Rumble





H&M





H&M





Zara, Teneriffa





Hollywood





H&M
(Min absoluta favorit)





H&M





Jack & Jones





Jack & Jones




Batistini, Dressman





Och så klart finkostymen, Batisitini hela köret, Dressman





Slipsen, Batistini, Dressman





Björn Borg


Hurra! Vi firar!

Idag firar vi! Fredrik fick samtalet som jag väntat på, och jag behöver ni inte känna oro för sommaren nå mer. Han ska återigen jobba på ICA Kvantum i Söderhamn i sommar, och jag har bara en sak att säga om det: Hello utlandsresa augusti 2010! Nu gäller bara att välja vart: Turkiet, Cypern, Rom, London? Eller ska vi jobba skiten ur och och spara till Thailand 2010/2011? Fast Thailand vet vi inte om vi har tid med i och med skolorna. I så fall skulle vi böehöva åka direkt efter nyår, men då är det ju dyrare än dyrast. Vad tycker ni?

Förutom det så håller jag på att laga mat, och det verkar som att det kommer bli en killerdish! Vad det är får ni kika in lite senare för att se!

En trip på stan




Vi kör stenhårt på outfits här idag! På stan hade jag, förutom mina kläder,
 min skinnjacka från ICHI (Randiga Rutan), Converse All Star från Eurosko och nyinköpt stickad tubhalsduk från Pieces (Vila).
Halsduken kostade 130 kr.


Jag har fortfarande glasögon



Randig tischa - H&M
Kofta - H&M
Jeansleggings - Lindex
Väska - Lindex
Armband - Kappahl


Jag fick en fråga tidigare angående att jag inte har några glasögon på mina bilder. Nej, jag har inte fått mina speciallinser än, och nej, jag har inte fått min hornhinna opererad än heller. Grejen är den att jag inte har glasögonen på mig när jag fotar, och jag ser crap! Men jag självklart har jag brillorna på under dagen, och då ser jag ut så här:



Osmickrande morgon



Väldigt osmickrande bild, men det bjuder jag på! Sitter här i soffan framför VBÅ nyduschad i pissgul morgonrock. Detta känns som deja vú, men solen skiner ute och det är underbart på balkongen! Efter VBÅ blir det lite styling och sedan stan en sväng. Måste handla lite till maten och sen ska jag ju så klart titta på Beverly Hills 90210. Och så är det det även Fredriks garderobs tur att bli genomsökt, så kika in i eftermiddag för mina favorit plagg på honom!

Hemlighetsmakeri

So.. What have I done the last couple of hours? Jag har lagat mat, ätit mat, och tittat på Laguna Beach. Varför kan man ju undra, men om sanningen ska fram så gillar jag Lauren Conrad. Jag tycker att hon är en cool brutta i lyxförpackning, och hon har en cool stil. Dessutom får hon kyssa en massa pretties, och det är inte fy skam det heller!

Veckan ser ut att bli lugn. Mamma och Nicky ska komma ner till Gävle och spendera onsdagen med oss, och på torsdag har jag en dejt med en old friend. Vem det är? Det får ni helt enkelt vara nyfikna över i ett par dagar till! I know I'm a badass!




Lauren Conrad är en riktig pingla!


Dags att vidga mina vyer?




Linne med spets - Kappahl
Kort kofta - Lindex
Jeansleggings - Lindex
Örhängen - H&M

Jag har insett att jag måste variera mina shoppingbutiker.
Tittar man tillbaka på mina outfitbilder frå ndet här året så är det rätt klart och tydligt att jag har H&M, Kappahl och Lindex som mina främsta inköpsställen. Men det gör visserligen inget, för jag gillar mina kläder. Men nästa gång jag ska utöka min garderob så är jag nog i Uppsala (jag ska nämligen till ögonspecialisten den 6 april, så då kommer jag också viga lite tid åt shoppingen där) och där har jag lite fler butiker att välja mellan.


Beverly Hills 90210




Hur underbart är det inte att TV4+ visar Beverly Hills med start den här veckan?!
Sweet! Jag som önskat detta länge nu. Gissa vad jag kommer sysselsätta mig med kl 13.35 varje vardag i fortsättningen...


Mina garderobsfavoriter








Sitter på ballen och njuter av värmen






Rubriken kanske blev lite väl, men det är ju sant! Underbart väder på balkongen! Solbrillorna är på, Katten Nyfiken är på balkongupptäcksfärd och jag håller ett öga på henne och svär lite smått över hur skitig hon blir. Men som sagt, underbart ute! Kameran är färdigladdad och bilderna är knäppta, så nu ska jag bara sätta ihop ett kollage med alla saker, så snart får ni se dem!


Varför jag inte gillar havet

Det är av såna här anledningar som jag INTE badar i havet


Vårväder we like!

Ännu en underbar dag idag! Just nu sitter jag framför Våra Bästa År, men efter det tänkte jag ta mig en solare ute på balkongen. Kanske kan man börja få lite färg på sig nu? Det vore trevligt att få sig en solkyss på kinderna!

Jag ska även rota i garderoben och leta fram mina favoriter senare. Märkte att kamerabatteriet var slut, så det ska bara få ladda färdigt först. Det kanske blir fler än 10 plagg, för jag spanade igår lite smått efter vad jag skulle ha med, och märkte att 10 saker fanns endast i garderoben, och att det därför inte ksulle kunna bli några skor eller väskor med på listan, så det få bli så många det blir, okej? Dessutom tänkte jag att jag visar er mina favoriter i Fredriks garderob imorgon. Blir det bra?

Himmelskt trendigt från Topshop



Topshop har många snygga produkter och är en väldigt trendig butik just nu. I skoväg ska det vara högklackade sandaler i vår/sommar, och allra snyggast (och främst kanske skönast?) är de med platå. Dessa skor innefattar alla dessa "krav" och är riktigt snygga tycker jag! Jag skulle gärna se dem i min skosamling!
Pris: £70 (ca 840 kr)


Imorgon blir det spännande!



Eftersom det blev en lätt middag kl 15.30 i form av grillkorv och mos så fick det bli en varsin tallrik med vaniljyoghurt, sylt, hallon/blåbärmüsli, linfrön och solroskärnor - mumma! Allt detta till Gossip Girl of course.

Imorgon är det skola, men den tänkte jag faktiskt skippa. Dålig förebild kanske, men jag har ingen lust att gå dit för 3 timmars meningslöst babbel, eller ännu värre - vi kanske ska vika pappersflygplan eller nått igen...? Nej tack. Jag får mycket mer gjort hemma, och jag hade tänkt börja skriva på min slutuppgift i den här kursen, som jag idag kom på ämnet till. Men den karamellen suger jag på en stund till ;)

Däremot bör ni kika in imorgon igen, för då kommer jag visa er mina 10 favoriter i garderoben. Det blir en salig blandning av kläder, skor och väskor, så håll utkik!

Antingen-Eller


Sweet Lemon



The Body Shop känns ju alltid extra lyxigt i och med deras kärmigt härliga produkter. Själv har jag deras Body Butter i Jodsgubbsdoft, men jag kan endast använda den på benen då den blir så sjukt fet på kroppen. Men nu har de lanserat en ny doftserie, denna gång i form av Sweet Lemon. Jag var in i butiken här i Gävle häromdagen och testade denna, och jag absolut älskade doften av uppfirksande citron! Detta är en hit till sommaren vill jag lova, och ni kommer inte bli besviken! (möjligtvis på resultatet då kanske, men absolut inte på doften). Själv kommer jag inhandla Body Scrubben nästa inkomst. Nackdelen med dessa produkter är att de är rätt dyra.

 


Vad gör jag?




Linne med spets - Kappahl
Kofta - Vero Moda
Jeansleggings - Lindex


Idag är det varmt och skönt på balkongen så jag spenderar en stor del av min tid där idag.
kl 13 ska vi visserligen tvätta (vi har ett berg inne i badrummet och 4 omgångar sängkläder) och jag måste verkligen plugga en sväng i dag också. Men solen har man alltid tid för, inte sant? Jag är bara tacksam för att det inte snöade i helgen som det var varning för! Kanske vi kan få en vår till påsk trots allt? Förra påsken var det stekande varmt vill jag minnas, och vi var ute i bara kortärmat, grillade och åt chokladdoppade jordgubbar i Sandarne. Mums!


Nytt nytt nytt

Jag har bytt design, kära vänner! Vad tycker ni? Var den förra bättre, eller är den här mer nu? Nostalgisk är den allt med bilder från barnsbenen. Och se hur blond jag var! Oh my...

OTH och Mello

Sitter nu här med ett glas vitt och väntar på maten. Ikvällen serveras lövbiff med klyftpotatis (hemmagjorda of course) och vitlöksmör och vitlöksbaguette på sidan av. Gott, inte sant! Lyssnar dessutom på Kate Voegele - Sweet Silver Linning på Spotify som spelas på Lucas och Peytons bröllop i OTH. Ja, jag vet.. Jag är helt såld och inne i en OTH-period just nu. Men vad kan man annars vara i denna perfekta serie ;)

Ikväll blir det så klart Melodifestivalsfinalen och det ryktas om att Björn Gustafsson gör comeback ikväll, så håll ögonen öppna! Melodifestivalen har ju aldrig varit så bra som 2008 då det var han och Kristian Luuk, eller vad tycker ni?

En dag på stan


Linne - BikBok
Thischa . Gina Tricot
Jeansleggings - Lindex


Fredrik hade lovat mig en dag på stan idag, så efter en grötfrukost och styling så gick vi ut i solskenet. Solbrillorna åkte på och det var underbart ute! På stan hände inte så mycket visserligen, men jag köpte mig ett par jenasleggings på Lindex (lika som dem jag har på mig idag) då jag älskar dessa! Det enda jag inte jag gillar med dem är att de förgar av sig trots flertalet tvättar, men det får det vara värt. Så länge man tvättar dem med endast helsvarta plagg så är det lungt. De finns som sagt på Lindex och kostar 199 kr.



The Twilight Saga: Eclipse

Trailern till The Twiligt Saga: Eclipse har precis blivit released, och min uppfattning om den (i och med att jag tycker att detta är den bästa boken i serien) är att den är lite.. tja vad säger man... klen? Den tar inte upp så mycket, och jag hoppas att det kommer en annan trailer närmare 30 juni då den har premiär. Eller så kanske de bara spar på all the good stuffs som de har i filmen? We will see. Edward verkar dock vara ruggigt snygg i den här filmen, och det är då fan på tiden!



Dålig update

Det blev som jag sa dålig uppdatering idag, men det är som sagt pga att vi har folk här i natt. Carina bjöd på pizza och vi valde att hämta och äta här hemma. Efter det blev det lite fika i form av min morotskaka som faktiskt hade kunnat haft med smak i självaste sockerkakan (påminnelse till nästa gång). Glasyren däremot blev gudomlig!

Imorgon börjar jag skolan kl 9.15, men Carina ska vara där redan 8.30 så jag gör henne sällskap då. Tänkt att det kunde vara trevligt att gå tillsammans imorgon. Jag slutar vid lunch, så jag hoppas på att Freddeboy redan har lunchen på bordet när jag kommer hem ;)

Morotskaka



♥ Ingredienser

2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/4 dl olja
2 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 krm salt
1 tsk mald kanel
3 dl rivna morötter

♥ Glasyr
200 g Philadephiaost
2 dl florsocker
½-1 msk citronextrakt

♥ Smörj en form, ca 26 cm i diameter, och strö på socker
♥ Sätt ugnen på 175°.
♥ Vispa samman ägg, socker och olja.
♥ Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten.
♥ Tillsätt morötter och blanda väl.
♥ Häll upp i formen och grädda morotskakan mitt i ugnen i ca 45 minuter.

♥ Stjälp upp kakan och låt den kallna.
♥ Blanda samman ingredienserna till glasyren, gärna med elvisp.
♥ Bred glasyren över morotskakan.
♥ Sikta malen kanel över kakan.


Gäster = bakning

Idag kommer som sagt Carina och Oskar hit och sover. Just nu pågår städning (eller ja, jag ksa börja heter det väl...) och en morotskaka håller på att gräddas i ugnen. Mums! Jag slänger ut receptet åt ser sen när den är klar! Ikväll blir det väl inte så där super mycket bloggande eftersom vi har "gäster", men man vet aldrig.

Idag ser jag likadan ut som igår, fast jag kör med en annan väska, nämligen denna från Lindex,




Två av mina hjärtan


Ge mig tips, tack!

Hmm.. Imorgon får vi besök av svärmor och Fredriks lillebror som båda ska sova över här. Carina läser Lärarlyftet här på HiG, och har skola både torsdag och fredag, och jag har skola på fredag, så då får jag i alla fall sällskap, och det är ju alltid trevligt! Vi hade tänkt äta mat här, men Carina ville tydligen bjuda ut oss, så det blir också mysigt. Ser framemot morgondagen faktiskt!

Men detta medför även att jag har en del att göra i morgon. Jag måste röja upp här hemma och dra ett drag med både snabeldraken och dammtrasan. Sen vill man ju ha något att bjuda på också, och jag har mina aningar om att vi har en Vinetta-glasstårta i frysen. Men sen tänkte jag baka också, men vad? Morotskaka är min stora favorit, vad är din? Kan du ge mig något tips?  

Se True Blood streamat

Eftermiddagen har bjudit på en kort visit av mamma min, balkongvistelse med katten, korvstroganofflagning och korvstroganoffätning. Den här kvällen bjuder på tvkväll med Grey's Anatomy och True Blood. Jag har redan sett dessa avsnitt streamat, men TB var nästan ett halvår sedan, och en jävligt bra serie, så lite refreshing skadar inte. Och om du inte sett True Blood än, så har ni möjlighet att göra det streamat här: CastTv eller WatchXOnline

Vårkänslor



Linne - BikBok
Tunika - Vero Moda
(Nyinkommen och kostar endast 160 kr!)
Leggings - Gina Tricot
Örhängen - H&M


Jag vet inte vad det är med mig, för jag känner mig så vårig nu för tiden. Är det vädret och känslan av att snökaoset är på väg bort må tro? Jag brukar i vanliga fall få vårdepp på våren, precis som andra får höstdepp. Men nu känner jag mig på topp!


Jag vet typ nada

Jag har äntligen fått tummen ur och gjort lite nytta (skolarbete, så klart) idag. Efter det har jag gjort ännu mer nytta i form av en välbehövd dusch, så nu sitter jag här i morgonrock funderar på vad livet ska ta vägen här näst. Jag vet att jag måste ut med soporna och återvinningen, och jag vet att mamma kommer en timme runt kl 15 idag för hon ska på konferens här i Gävle. Vad vet jag mer? Typ nada. Bra va?


Kör ni Converse?

Sitter här i mina nya supersnygga skor och känner följande: "Bra jävla köp, Pettersson!" De är sköna, skitsnygga och dessutom.. ja skitsnygga. Alla borde äga ett par Converse All Star! Själv skulle jag redan vilja ha fler färger. Jag hade nämligen problem med att välja mellan gråmelerade och svarta, men de gråa drogs till mig och var den första anblicken. Men ett par svarta skulle inte heller sitta fel.

Äger ni ett/flera par Converse? Hur ser dina ut? Färg, modell?

Naley - Good Enough

Tidigare när jag surfade runt på internet så stötte jag på en omröstning om tidernas seriepar, och så klart var mina favoriter Nathan Scott och Haley James Scott från One Tree Hill, eller "Naley" som de också är kända för, i toppen. Efter det hittade jag denna video på You Tube, och say no more. Jag tycker att videon är en perfekt spegling på deras förhållande som hela tiden har handlat om Nathan och hans kämpande för att vara "good enough" för Haley. Så om du också gillar detta par, se videon och känn ögonen vattnas....

...Och så klart munnen vattnas över Nathan Scott....



 


Converse All Star



Converse All Star, 700 kr Eurosko


Äntligen i mina ägor!
Visserligen började jag svettas rejält där inne på Eurosko pga denna utgift (visserligen hade min övervälfodrade skinnjacka stor del i det hela), men som jag tidigare sa så hade ju mina skor gått sönder, så jag behövde ett par nya oavsett. Så nu är jag stolt ägare av ett par Converse All Star också!


Jag älskar rutiga skjortor!




Vitt linne - BikBok
Rutig oversize skjorta - H&M Divided
 (Mitt nyaste tillskott i garderoben, 199 kr. märker ni att jag har en thing för rutiga skjortor denna vår?)
Jeansleggings - Lindex


Vårväder är en inspirationskälla

Sov ut länge idag, vilket kändes behövligt. Även denna dag bjuder på solsken och värmande vårväder, och det tackar vi för. Eftersom mina skor är trasiga och jag behöver nya så funderar jag på att gå ner på stan och kika runt efter ett par nya, och för att få lite inspiration i vardagen. För visst är detta väder en inspirationskälla? Och nu kan till och med solbrillorna åka på!


Mina kära dojer har dött

Jag har varit skittrött idag rent ut sagt sedan jag kom hem, men likt förbannat så drog vi ut till Hemlingby och shoppade matvaror på ICA Maxi. Väl där märkte jag att jag har hål i min sko, och att jag skulle bli tvungen att överväga att slägna dem. Väl på väg därifrån märkte jag att det även var hål i den andra skons sula, och jag fick konstatera att jag måste slänga dem. Så, här sitter jag nu och icke-sörjer över att jag måste gå på stan imorgon (igen) och titta på nya sneakers. Jag har ett par Adidas, och de är fit for fight, så de duger fint, men jag har varit sugen på ett par Converse Allstars nu ett tag, så jag kan ju i alla fall kolla in stans utbud på dem imorgon, right? Och inte är jag shopaholic inte, Susanne. Det verkar du ha fått om bakfoten ;) Jag har bara jävligt mycket pengar ;) Haha!




Men på tal om skor, dessa coola boots finns på Eurosko och kostar 599 kr, bara så att ni vet ;)

På min utbildning gör vi pappersflygplan minsann!



Svart linne - BikBok (Har massor av dessa linnen, de är perfekta!)
Topp - Vero Moda Basic
Väst - Kappahl
Jeansleggings - Lindex

Underbart väder ute! Idag fick till och med skinnjackan vara ute, och jag svettades i den i solen till och med! Men härligt! Efter skolan där vi vek och kastade pappersflygplan (givande va?) så åt Lina och jag lunch på stan. Efter att Lina åkt hem mot Bollnäs så hittade jag ett plagg som faktiskt fick följa med hem, men vad det är får ni nog se imorgon i en outfitbild, okej?

I skolan

Sitter i skolan på matematikföreläsning. Idag handlar det om mätning med barn i förskolan, och i eftermiddag ska vi höra ett intressant grupparbete så vi får se när jag kommer hem. När jag går hem tänkte jag ta vägen hem genom stan och titta på en poster som jag såg häromdagen, plus att strosa omkring i butikerna. Det finns nämligen inget bättre än det efter en dag i skolan. Terapi kanske det kallas? Haha.. Vi får se, jag slår vad om att jag kommer hem med en påse.

Sanningens ord om att kämpa

"Tragedies happen. What are you gonna do, give up? Quit? No. I realize now that when your heart breaks, you got to fight like hell to make sure you're still alive. Because you are. And that pain you feel? That's life. The confusion and fear? That's there to remind you, that somewhere out there is something better, and that something is worth fighting for".

- Nathan Scott, One Tree Hill


Vi hittade en gubbe i frysen!

Häromdagen när vi lagade mat så fick vi en rolig syn i kycklingförpackningen. Ser ni gubben? Vi tyckte den var klockren!





Denna afton har bjudit på Gossip Girl och nu Brothers & Sisters. I reklampausen lyssnar jag på finalisterna till Melodifestivalen. Jag har två favoriter, Darin och Eric Saade. Darins låt är starkare, men Eric har en sån grym utstrålning och är en riktig publikfriare. Men till Norge vill jag nog helst se att vi skickar Darin tror jag. De andra låtarna tycker jag är värdelösa rent ut sagt. Neo hade varit en solklar hit i Eurovision anser jag, så där tabba ni er Sverige. Vad tycker ni, vem ska få åka till Norge och slåss för Svearike?

 


Miniräknare på handleden?

Hur seg är inte jag på en skala? Känner att den här grejen med att vara uppe halva nätterna inte är min thing längre. Jag har blivit gammal, rent ut sagt. Förjävligt eller kanon? Ni bestämmer!

Satt och kikade runt på Asos och kom in på klockor, och jag hittade den här klockan. Man kan väl inte direkt säga att jag fattade tycke för den, men jäklar anamma vad fräsig den är! Om den faller er i smaken så finns den även i en anann variant och i rosa och kan bli er för 278,35 kr, och ni hittar den här.



Isak the hacker

Finns det någon underbarare än denna lilla sötnöt? Och att han tar efter pappa sin, det kan vi ju alla se här.

 


Jag är fortfarande ung!

Här hemma var vi vaken till kl 3.30 i natt, så det känns rätt slitet idag. vet inte vad den sena sänggången berodde på, men det kändes skönt att veta att jag fortfarande har det i mig, de sena kvällarna. Idag blir det en riktig slappardag minsann, och det är också efterlängtat. Solen skiner inte idag, men det gör ingenting. Våren är på väg, och det känner man :)


Biooutfit




I biomörkret vill man vara bekväm. Ikväll (eftersom jag gick i städoutfit till kl 16) har jag haft på mig detta:

Svart linne - BikBok
Randig topp - JC
Jeansleggings - Lindex
Flätade armband - Vero Moda
Klocka - Chemistry

Alice i Underlandet var då ingen storfilm direkt,
och det kändes lite väl mycket Narnia över hela filmen. Men det fanns guldkorn i den så klart! Fredrik å andra sidan verkade vilja avlida efter 15 minuter.

 


Söt á la Gossip Girl




Nu när man känner att våren kommer så blir jag så sugen på skor. I år tänker jag försöka ha så mycket klack som möjligt, för jag hittar verkligen så många underbaringar! Dessa pjucker känns Gossip Girl så det smäller om det, vilket är en het trend fortfarande. De här sötnosarna kommer från Asos, och ni har möjlighet att klicka hem dem för 556,70 kr här.


Varför ingår inte mineralvatten i biomenyerna?

Nyäten och proppmätt. Vettesjutton vad det är, men jag kan sitta och äta, och som från ingenstans så smäller det till och jag blir så där äckligt kräkmätt, ni vet så mätt att man tror att man ska kräkas vilken sekund som helst.. Tycker det börjar bli väldigt jobbigt nu, för jag mår däligt ett bra tag efteråt. Dessutom äter jag så pass mycket mindre portioner nu än vad jag gjorde innan jag blev sjuk, vilket gör att jag borde inte känna så. Jobbigt är det i alla fall.

Om lite mindre än 2 timmar ska vi på bio och se Alice i Underlandet. Längtar efter biopopcorn! En sak jag dock funderat på är att man inte kan ta mineralvatten istället för läsken i menyerna...? Nej tack, jag vill inte dricka 70 cl läsk på två timmar.

Separationsångest inför kläder

Städning pågår, och därmed även en rensning i garderoben. Vilken separationsångest man har inför vissa plagg (speciellt min gamla bästa Everestjacka som är trasig och skitig och inte går att få ren). Men nu får den allt åka i soporna tyvärr. Jag har en ny Everest, och nästa vinter är jag sugen på en Everest i längre modell. Det återstår att se!


Konsten att mötas halvvägs

Jag är uppe. Fredrik sover som vanligt. Faktum är att vi är lite ssmått sur på varandra. Jag är less på att han alltid ska veta mer än vad sportnyheterna tar upp, de kan inte reglerna, detaljerna och att de alltid har fel och bla bla bla.. Då kan man ju undra varför inte han har deras jobb då?! Och han är såklart sur på mig för att jag skällde på honom över detta. Men jag ger inte vika, inte denna gång. Annars är det ju alltid jag som är den kortsinta och bser till så att vi blir sams igen efter 5 minuter. Vad hände med att mötas halvvägs? Aja...

Jag tänkte denna underbara lördag (vårsol idag igen på vår balkong!) ta och städa så att jag har det gjort. Det ser ut som ett helvete här hemma, och Fredrik ser inget problem i det. Äckligt!

På Spåret

Härliga fredagskväll! Vi har precis ätit vitlöksmarinerad fläskfilé med potatisgratäng vilket var supergott (som vanligt när jag lagar maten, haha) och nu inväntas På Spåret. Själv har jag lite svårt för det programmet, och tittar mest för älsklingens skull. Jag tycker att det är pinsamt, eftersom Fredrik är grym på alla dessa frågor, medan jag som läser till akademiker inte har en chans på frågorna. Kan de inte åka till Belfast någon gång? Jag som kan halva deras historia tack vare vår supertrevliga busschaufför som vi hade på mornarna.

Sen suktar jag efter skorna jag visade er i det tidigare inlägget. Var de inte skitsnygga? Och så klart var de ännu snyggare på. Jag börjar smått göra en deal med mig själv känner jag, och det är att om jag går ner 4 kg till så köper jag dem. Men då är de väl så klart slutsålda i min storlek. Men jag kan vara stolt över mig själv, då jag hittills gått ner 9-10 kg sen i slutet av oktober. Visserligen tack vare min sjuka som jag haft den senaste månaden, men jag har inte gått upp dem, och jag kan, eller rättare sagt ska vara stolt över mig själv. Så kanske att jag förtjänar ett par heels för 549 kr?

High Heels Cravings



När Fredrik var och klippte sig så hämtade jag ut våra biobiljetter tills imorgon och strosade runt sedan inne i Nian. Och vad hittade jag inte inne på Din Sko om inte dessa underbaringar! Jag totalt älskade dem på, och gud vad jag vill ha dem! Men priset ligger på 549 kr så de får allt finnas i mina drömmar, eller flytta in i min skogarderob nästa månad. Men vad tycker ni om dem?

Vem behöver en väckarklocka när man har Skrållan?

Skrållan har fått en liten thing för sig. Denna thing går ut på att när hon tycker att det är dags för mamma och pappa att kliva upp så har hon först ner lakanet som hänger för fönstret (det går inte att sätta upp en rullgardin och persienner skulel de ha 1000 kr för) så att det blir jätteljust i sovrummet, sen går hon och drygar sig på mig genom att slicka i näsborrarna eller på hakan. Gulliga kattfan. Speciellt tidigt händer detta när man har sovmorgon.

Biljetterna till Lady Gaga i Globen den 7 maj släpptes idag, och vi har sugen på att gå eftersom vi båda gillar henne, men jag fick en smärre chock när jag gick iin på Ticnet och såg priserna. 1000 spänn för en plats där man ser något??!! Nej tack!





Vår söta lilla kattfan på sin favoritplats: min studentmössa
 högst uppe på bokhyllan......


Prison Break och Alice i Underlandet

Handling är gjord, maten (citron och honungsglaserad kyckling, ris och jordnötssås - mums!) är intagen, lite godis är snaskat framför Prison Break - The Final Break och biobiljetter är bokade till Alice i Underlandet tills på lördagkväll. Tänkte se den imorgon, men vi vill gärna gå på bio på kvällar, och imorgonkväll ska ju min älskling se På Spåret, så vad gör man..? :) Men nu får vi i alla fall se filmen i vår favoritsalong på Filmstaden här i Gävle, och dessutom ha samma platser som vi alltid har i den salongen. Gotta love seat 195-196!



Bara en liten snabbis!

Hemma en snabbis. Ska strax (efter Sex & the City) ta itu med diskberget som skriker mitt namn inne i köket. Fredrik kommer hem kl 16.45, och då ska vi gå på Willys och handla lite smått. Och lösviktsgodis som jag har haft cravings efter hela den här veckan!

En strålande dag!

God morgon! Idag är det en strålande dag med solsken och snösmältning, vilket betyder att våren är på väg! Egentligen tycker jag att våren är den sämsta årstiden, för jag hatar snöblasket som blir, men nu vill jag ha sol och värme så att jag kan bli frisk någon gång.

Om 45 minuter ska jag ta mig en promenad till högskolan för litteraturseminarie och gruppredovisning kl 12-16. Det är alltså en ovanlig dag idag med en 4 timmars. Men det gör ingenting, för det är som sagt en underbar dag idag!




Idag har jag på mig:

Vitt linne - Only Basic
Grönt linne med spets - Kappahl
Kofta - Gina Tricot
Leggings - Gina Tricot
Armband - Kappahl

Paradise Hotel-Cimon är en förebild!

Cimon från Paradise Hotel var mig allt en bra jäkel. Han som nått ut att vara en fåfäng liten diva på snart 20 bast har överbevisat mig. Hur? Läs detta. Mer såna här killar åt folket!

Funny One Tree Hill moments

If you're a huge One Tree Hill fan like me, you will love this clip.
Enjoy yourself!





Sen missar ni väl inte kvällens två höjdarpremiärer:
Grey's Anatomy kl 21.00 på kanal 5
och True Blood kl 22.00 på SVT1?


Fredagens planer

På fredag är både jag och mitt hjärta fredrik lediga från HiG och Uppsala Universitet, så jag hade tänkt en mysig dag hela dagen. Vi har två biobiljetter som sitter på kylskåpet, och diskussionerna har varit vilda om vilken film vi ska se. Jag vill se Alice i Underlandet medan Fredrik vill se Snabba Cash. Vilken tycker ni att vi ska se? Alice går hela dagen, och det vore lämpligt med en dagsvisning för oss. Sen ska jag försöka få Fredrik att klippa sig också, då barret börjar bli tjockare än mitt nu. Sen kanske en middag ute? Los Sombreros buffé skulle sitta fint. De har både tacos och annat, och jag älskar bufféer där man kan testa en massa olika rätter.

Nu sitter jag här i soffan inlindad i en varm filt och snorar och hostar. Jäkla sjuka och jäkla väder! Ge mig vår och värme nu tack så att man kan ligga i solstolen ute på balkongen iklädd bikini!

The look of today



Linne - Kappahl
Kofta - H&M
Jeans - Gina Tricot
Katt - Bollnäs


Vissa turistar i Thailand, andra turistar i Sandviken

Nu är jag hemma igen! Jag överlevde, men jag kände mig som en jäklans turist där i Sandviken och fick sitta i smsbombardering med min gode klasskamrat Sarah. Tillpassningen gick bra, jag tror att jag och optikern Gia kom fram till ett passade par. Dock måste jag bara berätta hur förjäkligt obehagligt det var att ha hårda linser i ögonen! Jävlar vad det skavde (eller skav eller hur man nu än säger...) ! Men Gia lovade att det skulle gå över när jag haft dem ett tag, och jag hoppas på det. Vi fick i alla fall till paradiset på vänster öga, vilket aldrig tidigare har skett, så nu längtar jag tills den 26 mars då jag äntligen får dem (det tar tid då vänsterlinsen beställs från utlandet).

Nu sitter jag och smuttar på en smoothie gjord på jordgubbar, hallon, blåbär, ananas, mango, citronextrakt, vaniljyoghurt och honung (mums!) och funderar ut vad jag ska göra här näst. Städa kanske?






Igårkväll kände jag mig lite vårsugen, så jag gick runt med mina
nya ballerinas från Chili, 499 kr 249 kr.
Kommer bli supersnygga till ett par solbruna fötter i vår/sommar!






Mot en ny syn

Fick kliva upp utan sovmorgon imorse igen och sitter nu på en buss på väg mot Sandvikens sjukhus. Den här gången har det ingenting med min sjuka att göra, eller ja... Jag ska dit och tillpassa hårda kontaktlinser så att jag ser någonting och så att hornhinnan i vänster öga kan börja formas. Jag här inte gjort operationen än, då specialisten i Uppsala ville träffa mig igen om då 6 veckor (dryga 3 veckor kvar) för att se hur det har utvecklats. Operationen är nämligen krävande på ögat, då de, varning för äckligt, skrapar bort det yttersta lagret av hornhinnan och sedan var det 3 månader - 1 år innan ögat anpassar sig. Skönt... Inget jag ser framemot om man säger så, och jag är tacksam om det går att lösa på andra sätt.. Men den läkaren var i alla fall kanon, och jag är glad för att det kommer vara han igen nästa gång jag är ner till Uppsala. Men som sagt, på bussen nu på väg till hårda linser. Wish me luck!

Man blir tydligen tjej när man är snorig

Man känner sig inte direkt sexig när man sitter och snyter sig, dopar sig med nässpray, nyser, snyter sig på nytt, dopar på nytt, nyser på nytt, snyter... Ja ni fattar vitsen.. Dessutom frös jag ballen av mig om jag hade haft någon, så när det blev dags för den obligatoriska tvagningen så gjorde jag det till ett sjujäklans bubbelbad istället och tjejade mig med benrakning, fotfilande, hårinpackning, inkletandes med body butter fron the Body Shop och so on so on.. Tänk vad lite snorandes kan göra med en?

Men nu får det bli en kopp Roobois Sömntuta till mitt älskade Desperate Housewives.. Jag har sett en sneakpeak, och jag lovar er att det kommer bli spännande!






En liten ledtråd.... Missa inte de nya avsnitten kl 21.00 på Kanal 5!


Trött, inte piggelin

Är hemma efter en halvlång dag i skolan. Hade först föreläsning i förskolematematik tkl 9-12, och sedan grupparbete till kl 14.30. Sov som jag skrev i natt som en kratta, och vaknade kl 6 imorse när Fredrik skulle iväg. Så det var bara att ge upp och kliva upp. Fick ju skönt nog lite extra tid på mig i morse i och med det, och kunde sitta och mysa in mig i min pissgula morgonrock. Påminnelse till mig själv: Köp en ny morgonrock i en coolare färg.


Today's look



Idag ser jag ut så här. Påminnelse till mig själv: KÖP NY KAMERA! Självutlösaren ger supersuddiga bilder, och utan blixt i spegeln måste redigeras.. Nu bär det av till skolan för lite förskollärarstudier. Men snoriga jag skulle kunna döda för att ligga kvar hemma i sängen.

Skjorta: H&M - Love it!
Linne: BikBok (vet inte hur mnga såna jag äger nu..?)
Svarta jeansleggings: Lindex (Färgar fortfarande av sig i tvätten!)
Klocka: Chemistry (Endast £6.99 på Irland!)

 


Sömnlös i Gävle

Jag kan inte somna, trots att jag gick och la mig för 2 timmar sen. Skrållan ligger på min mage och försöker lära mig att kurra. Börjar få in rytmen nu...

Wedins utförsäljning

Wedins här i Gävle ska stänga igen sina portar och rear därför ut ALLA sina skor på 50-70%. Älskart! Som ni kan se i mitt Shopaholic-inlägg här nedan så fick ett par kilklackar följa med mig hem, vilket är sommarens största fottrend, men jag stod i valet och kvalet mellan dem och ett par andra. De andra skorna var kanske hur snygga som helst, och de var ännu snyggare på. kruxet med dem var att de var lite hala, men fan alltså.. Jag känner ett begör efter dem. Så nu blir det helt enkelt att droppa in på Wedins imorgon runt lunch när jag slutat skolan och testa dem ytterligare en gång. Priset? 799 kr ordinare och 70% på det = 239,50 kr. som hittat!




Shopaholic






1. Jeansjacka i kortare modell - H&M 299 kr (Jag betalade 149 kr tack vare rabatter).
2. Väska - Barratts £ 9.60 (REA. Ord pris £ 22).
3. UGGS - Priceless £ 12.
4. Rutig skjorta - H&M 199 kr.
5. Blazer - BikBok 199 kr, Jeansshorts - Lindex 249 kr, Solglasögon - Gina Tricot 59 kr.
6. Jeansleggings med fickor - Lindex 249 kr
(Jag betalade 199 kr tack vare rabatt. Är mycket ljusare i verkligheten).
7. Kofta - H&M 149 kr, Grönt linne med spets - Kappahl 129 kr (Jag betalade 97 kr med 25% rabatt)
8. Kilklackar - Wedins 149,50 kr (70% REA, Ord pris 499 kr).
9. Topp - Gina Tricot 99 kr.


RSS 2.0