Jaa.. Vad ska man säga?I brist på andra händelser så spenderar jag min Valborgsmässoafton med kurslitteratur... Frivilligt dessutom. Hujedamig. Är jag en patetisk människa nu?

Ni då, vad gör ni ikväll?


Varning för fjortisierier

Jag har tidigare sagt att jag lever efter att inte ångra något, men det finns något som jag har djup ångest över; alla mina sista april mellan åren 16-21. visst, förra året var faktiskt lungt och skönt med kära vänner, så det står inge på ångestlistan riktigt. Förrutom att min cykel blev stulen på gården kanske? Man frågar om lov först, ouppfostrade tjuvar! Men åren innan det. Fyfan säger jag bara. F.Y.F.A.N. Vilken jävla skit Caroline Pettersson, Elin Svedberg, Maria Grehn, Emma Norman, Karin Wimark och Claudia L.F Araya hittade på! Men för stunden var det bra skit! Häxblandningar, slattar från föräldrarnas barskåp. Vodka Explorer blandat med strössel (Que?), föräldrar som köpte lögnen att man var på nudelbuffé därav citronerna och limen (hållå MTV...........) Och fan så kul vi hade! Men vilka fjortisar vi samtidigt var. Inget jag direkt är stolt över om man säger så. Men samtidigt, det är sånt som hör till tonåren på gymnasiet! Jävlar vad jag saknar gymnasietidens påhitt!Dedikerat till dig

"Tragedier inträffar. Vad ska du göra, ge upp? Sluta? Nej, jag inser nu att när ditt hjärta går sönder, så måste du kämpa som fan för att se till så att du fortsätter leva. Eftersom du gör det. Och all smärta du känner? Sånt är livet. Förvirringen och rädslan? Det är där för att påminna dig, att någonstans därute är något bättre, och att något är värt att kämpa för." - One Tree HillDessa tänkbara ord är tillägnade till en vän som har det svårt just nu. Jag vet att det känns hopplöst för tillfället, och att det kommer göra det ett bra tag till, men försök komma ihåg att när du är redo för det så kommer lyckan att finna dig igen. Ge inte upp tron på dig själv. Du är värd så mycket mer än så ♥


Livets goda ting

Är hemma i Sandarne nu. Hunden är glad, katten är högt och lågt och maten är gratis. Vad kan man annat begära? Nu fattas det bara en liten Isak, men han ska jag pussa på imorgon. Livet leker!

Hunden är människans bästa vänTänk.. I midsommar blir det här stjärnskottet hela 10 år, och i 10 år har han haft mitt hjärtas första plats. Den dagen då du lämnar oss kommer himlen gråta, men jag vet att morfar kommer ta hand om dig i himlen, och en dag kommer jag se dig igen, och du kommer komma mot mig med ett av dina hundra gosedjur i munnen. Precis som du alltid gör. Men en sak är då säker; den dagen du lämnar oss så kommer du ta en stor del av mitt hjärta med dig. Du räddade mitt liv en gång, och det kommer jag aldrig glömma ♥

Men imorgon då ska vi busa gubben. Det är allt för länge sedan vi gjorde det nu!

Om idag vore din sista dag

Min bästa vän gav mig det bästa rådet;
Han sa att varje dag är en gåva och inte en given rättighet.
Lämna inte något ogjort, lämna din rädsla bakom
och försök att ta den okända vägen.
Det första steget du tar är det längsta steget.

Om idag var din sista dag och i morgon var för sent,
kan du säga adjö till igår?
Vill du leva varje ögonblick som din sista?
Lämna gamla bilder i det förflutna?
Skulle du donera varje krona du hade, om idag var din sista dag?
Tänk om, tänk om, om idag var din sista dag?

Att gå mot strömmen bör vara ett sätt att leva.
Vad somär värt priset är alltid värt kampen.
Varje sekund räknas för det finns inget andra försök.
Så lev som du aldrig lever två gånger,
Åk inte snålskjuts i ditt eget liv.

Om idag var din sista dag och i morgon var för sent,
Kan du säga adjö till igår?
Vill du leva varje ögonblick som ditt sista?
Lämna gamla bilder i det förflutna?
Donera varje krona du hade?

Och skulle du ringa till de vänner du aldrig ser?
Minnas gamla minnen?
Skulle du förlåta dina fiender?
Och skulle du finna den du drömmer om?
Svär vid Gud att du till slut blir förälskad om idag var din sista dag?

Om idag var din sista dag,
vill du markera dig själv genom att laga ett brustet hjärta?
Du vet att det är aldrig för sent att sikta mot stjärnorna,
oavsett vem du är.

Så göra allt som krävs
för du kan inte spola tillbaka en stund i detta liv.
Låt ingenting stå i vägen,
för tiden står aldrig på din sida.

Om idag var din sista dag och i morgon var för sent,
Kan du säga adjö till igår?
Vill du leva varje ögonblick som ditt sista?
Lämna gamla bilder i det förflutna?
Donera varje krona du hade?

Och skulle du ringa till de vänner du aldrig ser?
Minnas gamla minnen?
Skulle du förlåta dina fiender?
Och skulle du finna den du drömmer om?
Svär vid Gud att du till slut blir förälskad om idag var din sista dag?
Ovanstående text kommer från en av mina favoriter, Nickelback - If today were your last day. Lyssna på låten. Tänk på texten. Ta till dig av den. Låt den påverka dig. Låt den forma din dag. Ge det en chans och förändra ditt liv till det bättre. Det är värt det, tro mig.


Today was a good day

Idag har varit en bra dag, trots det att Fredrik inte kommer hem förrän sent ikväll. Jag har hämtat ut Isaks doppresent som jag är nöjd med (fast de hade kunnat göra vissa saker annorlunda, men ajaa..). Jag har dessutom fått frågan om jag vill vara barnvakt åt lillsötnöten en sväng på fredag, och självklart vill jag det! Utöver det så har jag även skrivit klart min temaplanering och min första reflektionsuppgift, så nu kan jag pusta ut och åka hem imorognkväll istället för på fredag förmiddag. PLUS att jag har slagit in svärfars fördelsedagspresent, då han fyller åt på fredag. Fredrik den lymmeln tyckte inte att vi behövde slå in presenten, men screw him. Man ger inte en resent som är inslagen på ett eller annat vis! Eller vad säger ni?Harmonisk men ändå tragisk

Woke up and wished that I was dead
With an aching in my head
I lay motionless in bed
I thought of you and where you'd gone
and let the world spin madly on

Everything that I said I'd do
Like make the world brand new
And take the time for you
I just got lost and slept right through the dawn
And the world spins madly on

I let the day go by
I always say goodbye
I watch the stars from my window sill
The whole world is moving and I'm standing still

Woke up and wished that I was dead
With an aching in my head
I lay motionless in bed
The night is here and the day is gone
And the world spins madly on

I thought of you and where you'd gone
And the world spins madly on.


- "The world spins madly" on
av The Weepies.


Today's plans

Denna förmiddag har spenderats på förskolan för temaplanering, och nu ska jag väl egentligen sätta mig ner och pränta ner det i ett dokument som ska in på fredag. Jag har dessutom en reflektionsuppgift som ska göras, och den borde egentligen göras så först ssom möjligt, med tanke på att jag hade tänkt försöka åka hem till Söderhamn på torsdagkväll. Eller så får jag helt enkelt vänta tills fredagförmiddag innan jag kommer hem, we will se.

Dessutom har jag ett paket på posten att hämta ut. Har en svag liten aning om att det kan vara Isaks doppresent. Hoppas bara att den blev bra! Ska saffa något mer och sedan fattas det väl kanske bara en sak; ett datum.

On my top 10


Jag kommer aldrig att släppa taget om mitt hjärta

Jag öppnar inte allt för ofta upp mig själv. Jag låter det istället sakta äta upp mig inifrån, som en frätande vätska som sakta rinner genom min strupe. Det är som att mitt inre ropar och skriker på hjälp, men ingen hör. För när jag biter ihop är tystnaden total, och allt som hörs är de glada skratten. Tills jag låter det gå för långt och bägaren svämmar över. Det är som att jag kräks och inte kan sluta, hur mycket jag än vill att det ska ta slut. Jag bryter ihop, och jag kommer igen. Jag finner styrkan i att se dessa sammanbrytningar som en rensning av det onda, och jag kommer igen, som en ny människa varje gång - redo för att börja om på noll. Det är så jag överlever. För det är en del av mig, och det kommer alltid vara en del av mig. Jag har mina anledningar till varför jag agerar så här, och jag mår nog bäst av att inte släppa in någon så fullständigt. Jag har som tidigare nämnt blivit bränd allt för många gånger, och på det här sättet kan jag vakta mitt hjärta. Den lilla del som jag vet att det för alltid kommer förbli helt ifall jag mot förmodan skulle blli bränd igen. För utan denna lilla bit av mitt hjärta så skulle jag gå sönder och aldrig mer komma åter.

Dagens tanke

För att det är först när du testat som du verkligen kan upptäcka vem du är. Och det är bara när du testat som du upptäcka vem du kan vara. Den person som du vill ska finnas, någonstans på andra sidan av hårt arbete och tro och övertygelse och bortom sorg och fruktan för vad livet har.

Känslosamma jagSå här känner jag för att arbeta med mitt arbete just nu. Så här känner jag inför en mssa skolarbete, och så här känner jag speciellt för att springa ärenden runt hela stan idag när jag verkligen inte har tid. Heja mig va? Well well.. Best to get things going, right?

Jag är mer än vad jag har blivit

Det förra inlägget fick mig att börja tänka på livets alla stora gåtor. Allt för många gånger hamnar vi vid ett vägskäl, och vi tvingas välja vilken väg vi ska gå. Väljer vi rätt och får uppleva livets lycka en stund till? Väljer vi fel och blir bränd i slutändan? Och kanske viktigast av allt; vem är det som väljer vilken väg jag ska gå? Är det jag själv, eller låter jag någon annan påverka mitt val - kanske rättare sagt låter dem styra mig totalt? Allt för många gånger har jag låtit andra styra och ställa över mitt liv. Jag har blivit tillsagd över vad jag ska säga, hur jag ska uppföra mig och hur jag ska hantera situationer. Resultatet? Jag har blivit bränd allt för många gånger och min tillit till andra människor har fått sig en törn. När saker och ting går fel klandrar jag mig själv, eftersom det trots allt var jag som valde att lyssna på rösterna. Endast jag är ansvarig för mina egna aktioner, och det är endast jag som kan ta skulden för de felsteg jag gjort i livet. Men vid en tidpunkt fick jag nog. Jag blev trött på att leva som andra talar om för mig, och jag började sakta men säkert att slå mig fri - fri från alla tankar och fri från alla påståenden. Jag gav mig sjutton på att detta är mitt liv, och att jag faktiskt bara lever en gång. Vill jag tänka tillbaka på det liv som aldrig riktigt var mitt liv och ångra att jag aldrig sa nej, eller vill jag blicka tillbaka på något jag är stolt över? Vill jag kämpa för mig, som en individ med mänskliga rättigheter? Jag bestämde mig för att kämpa.

Vid blotta 22 år sitter jag och tänker på allt jag har gjort, både ur negativ och positiv aspekt. Jag är inte stolt över det negativa, men jag vill inte heller glömma det som engång varit. Jag vill se detta som en lärdom - det är misstagen som gör oss mänsliga och ger oss erfarenheter. Jag kommer aldrig mer göra om det misstaget att jag lät någon annan styra mitt liv allt för ofta, men jag är samtidigt glad för att lät detta ske. För hur skulle jag annars finna mitt riktiga jag? Du är mer än vad du har blivit pryder min header, och jag kan inte mer än hålla med. Jag är mer än vad jag har blivit. Det är mitt förflutna som har tagit mig hit; till en självständig person som inte är rädd för sanningen. Sanningen gör ibland ont, men jag är medveten om detta och väljer den väg som jag tror är bäst för mig i slutändan. Jag lyssnar på vad andra har att säga, men i slutändan är det mitt val, mina beslut, som avgör vilken väg jag ska tar. Jag tänker aldrig mer ta någon skit från någon som inte har en aning om mitt liv, och jag tänker absolut inte låta någon i min omgivning trycka ner mig. Jag har varit där. De som kan såra oss mest är de som står oss närmast, och jag tänker aldrig mer tillåta det. För detta är mitt liv.

"Det kommer en tid när varje liv hamnar i obalans. I denna desperata stund måste du välja riktning. Kommer du att kämpa för att stanna på vägen medan andra säger åt dig vem du är? Eller kommer du kategoricera dig själv? Kommer du att vara hedrad av ditt val? Eller kommer du att ta till dig din nya väg? Varje morgon kan du välja att gå framåt eller att helt enkelt ge upp."

Varje morgon är en ny dag med nya valmöjligheter, och varje dag är en kamp mot att att hålla sig kvar på vägen. Men varje morgon vaknar jag med en kämparglöd att hålla mig kvar på den väg jag tror på. För om jag ger upp är jag ingen. Om jag ger upp låter jag mitt förflutna vinna, och det kommer sakta att bryta mig sönder i tusen bitar tills jag inte har en identitet kvar längre. Det är mitt mål att hålla mig på den väg jag vill gå, och jag lever för mitt liv. Inte för någon annans. Detta är min kamp, och i slutändan är det min vinst. Och vilken vacker sådan.

Tänkbara ord

"Det kommer en tid när varje liv hamnar i obalans. I denna desperata stund måste du välja riktning. Kommer du att kämpa för att stanna på vägen medan andra säger åt dig vem du är? Eller kommer du kategoricera dig själv? Kommer du att vara hedrad av ditt val? Eller kommer du att ta till dig din nya väg? Varje morgon kan du välja att gå framåt eller att helt enkelt ge upp."

- One Tree Hill


Jaja...

Baaah.. Josefine nästintill slog mig på fingrarna här bland bloggkommentarerna om att jag suger på att uppdatera, och visst har hon rätt. jag suger. Verkligen S.U.G.E.R. Men vad ska jag skriva? Motivationen är som totalt bortblåst, och allt jag vill göra är trycka i mig OTH-avsnitt så jag får en lagom dos av Nathan Scott. Hahaa vilken liten fjortis man är ibland. Det, och att börja längta till Grekland i slutet av sommaren så klart.

Men.. Det var pengar i fredags, vilket resulterade i tre nya toppar och ett skärp. Fast en av topparna åker möjligtivs tillbaka till HM imorgon efter en sväng till skolan. Vi får se. den andra toppen ligger i tvätten efter användning och den tredje hänger i garderoben, så det blir dessvärre ingen visning just nu. Tragiska människa, tycker ni säkert. Men jaa.. That's life.


Så Josefine, är du nöjd nu? ;)

Vart jag köper mina Mary Kay-produkterSvar: Jag har tidigare köpt mina Mary Kay-produkter superbilligt via USA och en internetbutik som heter touchofpinkcosmetics.com, men dessvärre verkar det som att de slutat sälja dessa produkter där. Nu förtiden köper jag därför dem endast via Tradera, och självklart endast nya och oanvända produkter. Och även här kan man fynda!

Eldflamman rykerDet är många som gillar min eldflamma i håret, men tyvärr är den inte riktigt jag. Jag är inte rödhårig, och har aldrig velat vara det (förutom när jag var helt galen i Julia Roberts á la Pretty Woman). Så nu SKa den, förhoppningsvis, bli ljusbrun istället. För kontrasten gillar jag, det gör jag. Men bara den är i en lite mer naturlig färg. Wish me luck! 

Vårens outfitMin kära klasskompis Sarah hade denna outfit på sig i lördags, och den var så snygg! Och så enkel dessutom. Hela kombinationen går på endast 198 kr, och ni hittar den på Gina Tricot. Så vad väntar ni på - skynda till närmsta Ginabutik!

SkrållesötJag vet att jag kallar henne för kattfan, men likt förbannat så finns hon i mitt hjärta. För hur kan man förneka en kärlek till denna sötnos? Hon är så fin, vår lilla Skrållan. Men vi tänker ändå kastrera dig. Så fort som möjligt. Det kommer du tyvärr inte ifrån.

Mmmmmm.....

I och med igår med en massa gotta så skiter vi nu i våra två veckor. Men inget på veckodagarna är det sagt, så då är det lungt! Och jävlar vad gott det var!

Min eldflamma

Så.. Vad tycker ni om barret nu då? Hiss eller diss? Själv är jag förtillfället inte allt för bekväm i eldflamman där framöver, så kanske det blir en toning över den. Men Fredrik gillart.. Så vad säger ni?


Tack Aftonbladet!
Aftonbladet har blivit en riktig hejare på att sätta Söderhamn i rampljuset det senaste året. Precis som det ska va!

Ska det vara intensivt så ska det vara det också

Jäklaranamma vilken intensiv dag det blev igår! Först var jag orolig för att sova över och missa min färgtid hos Bellis på hennes Gesällprov, så jag skulle ju så klart vakna kl 4, 5, 6 ,7 och slutligne kl 8 när det var dgs att kliva upp. Sen satt jag där i flertalet timmar för att ist komma på stan och vara hemma kl 15, och då var det bara att sätta fart och göra sig i ordning för en kväll med brudarna och Josefines födelsedagsfirande med start kl 17. Ingen rast - ingne ro, med andra ord. God mat, gott vin och en kanonsällskap! Kvällen avslutades vid tolvsnåret för min del då jag tappade suget på att gå ut och blev kanontrött istället. Och nu sitter jag här. Sarah hade en skitsnygg outfit igår som jag funderade på att själv leta upp på stan. Kanske blir en sväng dit trots att jag är urfattig?


Jag har haft hår till navelnNi ska veta att jag har haft ett jäkla barr en gång i tiden! Detta var för fyra år sedan, 21 april 2006 för att vara mer exakt. Visst saknar jag det ibland, men det är bra skönt att slippa det också. Men jag tror inte att jag riktgit var medveten om hur långt hår jag egentligen hade då. Det föll mig likksom aldrig in att det var så långt. Och det var mitt hår till 100%. Jag har aldrig haft extencions i håret, och kommer nog inte ha det heller.


En present ska man vilja ha själv

Jag börjar känna mig ruggigt nervös inför morgondagens hårfärgande. Jag vill INTE bli svart eller röd, och jag har alltid en tendens att bli väldigt mörk så här i början av en färgning, så det skulle inte förvåna mig om jag är svart imorgon, men chokladbrun efter sisådär 2 veckor. Får bli ett intensivt hårtvättande i början i så fall.. :)

Nåväl.. Efter skolan drog jag, Josefine och Emma på systemet och laddade inför imorgonkväll. Eller ja.. Eftersom jag och Emma skulle luncha och uträtta några ärenden innan jag skulle hem och hon skulle iväg och jobba så var vi där första gången bara för inspiration, medan Josefine strongt nog köpte HELA TVÅ STYCKEN cider. WOW! ;) Emma och jag upplevde ett nästintill lika pinsamt läge på en annan butik för en betydligt lägre summa pengar efteråt, men det kan jag inte riktigt avslöja. Det är nämligen en del i en överraskning, och det kan ju vara så att en viss läsare inte ska få reda på det.. :) Don't wanna spoil anything.

Nåväl... Jag och Emma åt god buffé på Bienvenidos och sedan en del strosande i jakt på det där lilla perfekta. Och jag tror vi hittade det. Jag brukar alltid vara av den åsikten att när jag ska ge bort någonting så ska jag vilja ha presenten själv, får då känns det mer rätt på något sätt. Hoppas personen i fråga blir lika nöjd som jag och Emma blev! (*host piiiik piiiik *host)

Tack Gina Tricot!Ni vet ju att jag är en sucker för randigt! Efter frisören idag så gick jag en runda på stan bara för att fönstershoppa, and look what I found. Gina Tricot visar att randigt aldrig dör ut, och kör stickade pösiga tröjor för 199 kr, och tröjorna finns i fyra olika färger. Nästan så att..........

Nyklippt och hårmodellÄr nyklippt och det känns jävligt bra om man får säga så!
Det blev rätt mycket kortare, topparna vilar på axlarna för att vara exakt, och nästintill en decimeter försvann. Blir kanon till sommaren! Dessutom undrade hon om jag ville vara hårmodell på lördag, och jag får en gratis färgning i två nyanser. Tackar man nej till det när man har en utväxt på flertalet centimeter? Svar nej, så på lördagmorgon ska jag vara hårmodell alltså. spännande! Dock trivs jag i min nuvarande hårfärg, men nu kommer jag bli chokladbrun med ett inlägg i kopparnyans. Vad tror ni om det? Och det blir ju lagomt till sommaren, så jag kommer snabbt bli den här "vanliga" färgen igen, så om det skulle bli så att jag trivs bättre i den nya färgen så blir jag snart mitt riktiga jag igen. Men det ska allt bli spännande!

Idag är en bra dag!

Min kropp riktigt sprudlar av energi idag, och det är härligt! Vaknade upp kl 8 på strålande humör och hade gott om tid på mig att göra mig iordning inför ett möte. Mötet gick bra, och nu är det projektet i rullning och det känns bra! Ska snart även iväg till skolan, men först blir det till att hämta ut ett paket på posten. Heja denna dag!


Din studentoutfit kanske?

Mitt bloggande kommer verkligen i omgångar, och det kan jag bara beklaga. Men samtidigt vore det inte dirket meningsfullt att bara sitta och bajsa ut inlägg på inlägg som jag inte tro på, eller hur? Så det kommer helt enkelt när det kommer, som nu.

det är varmt och härligt ute, och det får mig att längta efter sommaren och härliga varma soliga dagar. Något som jag tycker är ruggigt snyggt på sommarn, och nu så här i studenttider dessutom, är gudinnelooken. Därför har jag här satt ihop ett kollage till er, denna gång från Halens!

Klänning 349 kr
Väska 249 kr
Skor 199 kr
Armband 129 kr
Vi är på gång!

Sedan jag och min älskling slöt dealen om två veckor i renhet från snaskwhatsoever så har vi också varit ute och powerwalkat en timme varje dag. Det har varit helt underbart väder idag, och Fredrik kom hem från skolan i tid så att vi kunde äta i lugnan ro och sedan gå ut och gå. Har varit sugen på att komma ut hela dagen, men det är inte direkt roligt att gå själv. Visserligen har man tid till att reflektera och filosofera över livets alla stora ting, men inget går upp mot lite sällskap. Men det absolut bästa med dessa promenader är att komma hem, ta en avsvalkande dusch och sedan mixa ihop en riktig energikick iform av en fruktig smoothie. Mums!

Våren är här!Vilket underbart vårväder det har varit i två dagar nu! Denna förmiddag spenderade jag ute på balkongne i solen med bikinitopp  och jeans (ett steg i taget!) och kurslitteraturen. Solbrillorna var på, så det trycktes rätt många sidor i boken, och nu har jag snart läst ut den med. Vad är det för fel på mig? Varför känner jag en sådan hunger efter pedagogiska böcker?

Ajaa.. Solbrännan 2010 är i alla fall påbörjad som ni kan se här ovanför, and we like it! Undrar hur brun jag kommer vara efter en sommar vid havet i Sandarne och vid en pool på Rhodos en vecka i augusti?

Det finns en anledning till alltHär har ni svaret på min drastiska frånvaro. Jag är helt hooked av att läsa kurslitteraturen, och efter att ha plöjt igenom Yvgotskji så är jag nu inne på min andra lånade bok; Glasfåglar i molnen av Birgitta Kennedy. En mycket bra bok som är skriven som en berättelse och jag tycker det är synd att jag inte köpte den här boken. Men tre böcker från Adlibris får räcka! Men en dag kanske den här hamnar i min pedagogiska del av bokhyllan. Den innehåller i alla fall många bra temaarbeten som man kan använda sig av till expempel.

Annars är det som vanligt. Jag och Fredrik tog en promenad i morse på en timme genom Gävle och när vi kom hem städade vi denna lya på 66 kvm, så nu är det riktigt rent och fräscht! Maten bestod av fläskfilérester från igår, och till det slängde jag ihop en gudomlig potatisgratäng som tillagades på ett litet annorlunda vis. Berättar mer om det sen!

I jakten på allmänbildning
Idag gjorde vi ett nytt försök med planksteken, och se - de bleka bajskorvarna är ett minne blott! Dock hade inte Fredrik den rätta snitsen med spritsen, men det kommer ska ni se. Träning ger färdighet, som man säger! Gott blev det i alla fall med entrecôte och fläskfilé, en kall thai sweet chili & vitlökssås och dill på mosen. Mumma!

Jag har kommit in i en sådan där period igen där jag vill känna mig allmänbildad, och har därför suttit/legat och plöjt igenom kurslitteratur, därav min frånvaro här på bloggen. Jag har nu slukat Vygotskij och hans teorier om fantasi och kreativitet, och jag vet inte om jag stött på någon mer komplicerad bok att läsa? Hans teorier är bra, men meningarna är långa och tugget är gammalt, vilket gör att det blir svårt att hänga med. Men snubben levde 1896-1934, så vad kan man egentligen begära av språket? Men Janusz Korczak är fortfarande min Gud! Härnäst har jag gett mig in på att läsa Anne Franks Dagbok, så jag får ta och låna den nästa gång jag är i närheten av ett bibliotek. Har ni läst den? Vad tyckte ni?

Gulledig Fredrik!

Fredrik är ju ett gullegull han också. Jag berättade ju för er om vår lilla deal, och jag håller den. Har ätit soppa gånger 2 idag, och det funkar. Men gissa vad den stödjande pojkvännen åt till middag mitt framför ögonen på mig? Panpizza! Och inte endast en, utan två stycken!

Han kommer då inte bli nominerad till årets pojkvän 2010.. Var så säker på det.. Nästan så att man plockar fram alla de cupcakes som är i frysen!

Hello summer of 2010!

Jag måste först och främst bara få säga att gårdagens cupcakes blev gudomliga, och utan att överdriva är de nog de godaste muffinsarna jag någonsin ätit! Så gör dem - ni kommer inte bli besvikna!

Men nu är det slut med gotteligott för min och Fredriks del. Vi gjorde en deal igårkväll om att skippa allt som har med gottigheter i form av snask i 14 dagar, så heja oss! Beach & Grekland 2010 - here we come! Inleder starkt med potatis & purjolöksoppa ikväll. På en fredag...


American Chocolate Chip Cupcakes
Jag och Fredrik tog en promenad i morse för att hämta lite böcker på skolbiblioteket och på vägen hem gick vi på Clas Ohlsons för att köpa plåster, och det fick även bli en muffinsformplåt, och se så roligt vi hade när vi kom hem! Det blev American Chocolate Chip Cupcakes fyllda med mjölkchokladbitar toppat med citronfrosting och hackad mjölkchoklad. Mumsfillibabba! Kanske ni vill ha receptet?


12 stora muffins:
4 dl vetemjöl
1 3/4 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
175 g mörk eller ljus choklad efter smak
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja


Frosting:
125 g philadelphiaost
75 g smör
150 g florsocker
ca 1 msk saft från en citron


Garnering:
25 g hackad choklad


Gör så här:

♥  Sätt ugnen på 175°C.
♥  Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao. Rör om och blanda väl.
♥  Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 min med elvisp.
♥  Rör ner äggvispet i mjölblandningen och rör till en jämn smet.
♥  Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i pappersformar för Amerikanska muffins. Fyll dem lite mer än hälften.
♥  Ställ på stora chokladbitar på högkant och tryck ner dem lite, lite försiktigt så att inte all choklad hamnar i botten utan i mitten när muffinsarna gräddas (det sjunker ner).
♥  Grädda 20-25 min i mitten av ugnen, om du använder små muffinsformar ca 15 min. Låt sedan kallna.

♥  Blanda Philadelphiaost, smör, florsocker samt citronsaft till en jämt smet. Smaka av till rätt citronsmak.
♥  Bred ut frostingen på muffinsarna.
♥  Toppa med hackad choklad.


Inget internet

Det blev ingen action här igår då mitt internet inte ville samarbeta med datorn. Men i alla fall så var jag till skolan och hade kursstart i en kurs som verkar vara väldigt intensiv den här gången. Nästa vecka blir det fullt upp i allt som heter skola! Sen kom gulleplutten Fredrik hem så vi åt lite tacos och hade det mysigt.

Idag hade vi tänkt ta en promenad till högskolan så att jag kan låna lite böcker där. Jag måste även ringa min optiker när de har telefontid och höra med henne om det ska bli nya passformer på mina stabila linser eller om jag ska få testa mjuka. Hoppas på det sistnämnda!

Resfeber och njuka kontaktlinser?

Sitter här i min ensamhet (börjar kännas som en vana?) och får lite panik. Tänk om Rhodos inte blir bra? Tänk om det blåser? Tänk om det är kallt? Tänk om det inte blir någon sol? Tja.. you know the drill.. Resfeber redan nu.. Det är inte illa pinkat!

Det gick bra på Akademiska idag.
Zoéga är osäker om jag har ögonsjukdomen eller om jag bara har en rugbyboll i ögat.. Ja.. Ni hänger nog inte med på den fronten, men det skulle ta allt för lång tid att förklara. I alla fall började vi prata om att det finns en möjlighet för mig att ha mjuka kontaktlinser trots allt, och att det är värt en chans, så nu ska jag ringa till min optiker och höra vad hon säger..


Jag ville ha en bil, Fredrik ville till Grekland

Det blev lite bloggande idag, men jag har haft fullt upp.. Eller ja.. Fullt upp och fullt upp. Först skulle det ju vaknas, sedan packas, sedan åka hem på ett knöfullt tåg så klart - Hatar tågåkande under storhelger! Lite smått bitter på att Fredrik vägrade gå med på att köpa en bil istället för att åka utomlands, men tja.. Sånt är livet. Får hoppas att en vecka i Grekland och Medelhavet är värt detta tågflängande...

Nu blir det duschen och sen nattinatti. Ska iväg tidigt imorgon och ner till Uppsala då jag har en tid hos ögonspecialisten igen. Hoppas på ett bra besked, oavsett vad.

Tävlingen är avslutad!Vill du vinna ett splitternytt sminkkit från Oriflames kollektion Visions? Nu har du chansen! Jag lottar ut en Freaking Amazing Waterproof mascara i färgen “Black” och ett Bootylicious Lip Gloss i färgen “Oh Baby”. Båda produkterna är självklart oanvända och redo för att flytta hem till dig!

Att tävla är enkelt! Allt du behöver göra är:

Länka till det här inlägget i din egna blogg. Du får gärna låna bilden!
♥ Kommentera i detta inlägg att du är med. Glöm inte att skriva med ditt namn och din mailadress!


Tävlingen avslutas nästa lördag, den 3 april kl 23.59.

Lycka till!Tävlingen är avslutad - Grattis Maria Persson!

De perfekta sandalerna?

 När jag rensade i skogardderoben så insåg jag att jag inte har några platta sandaler till sommaren, och det går ju inte för sig! Jag kikade runt, och hittade dessa på HM för endast 99 kr. Vad tror ni om dessa? Skulle de inte bli perfekta att bara "slippa" i? Dessuom är såna här skor lätta, och det är precis vad jag behöver i Grekland sen! Tillsammans med en stråväska och en stråhatt kanske?

 


Rhodos 18-25 augusti 2010!


Nu är det bokat och klart och Emma gissade rätt. Fredrik och jag åker till varma härliga Rhodos, Grekland i augusti, och det ska bli så underbart! 4-stjärnigt All Inclusive-hotell vid stranden blir en underbar semester! Det är nästan så att jag är avundsjuk på mig själv!


Mina fötter heter HejkomochhjälpmigSitter här med ett härligt, lite för varmt fotbad. Mina fötter ser ut som hej-kom-och-hjälp-mig så detta är välbehövligt kan man säga! Skrållster är bra nyfiken när jag sitter och plaskar, och själv försöker jag att bestämma mig för ett hotell. Gaaah.. Detta är ett helvete! Verkar som att det blir Oledoledoff innan det är klart.

Ikväll är det festligheter,
men kanske inte allt för många timmar för mig och Fredrik. Det är ju inte direkt lätt att slita sig från Isak som ni kanske kan förstå :) Men förhoppningsvis åker de hem runt 20-snåret så vi kan åka med dem, eftersom Camilla som vi ska till bor bara några meter ifrån dem, och på det viset missar vi ingen tid med gullet.


Kasst system

Här är det lungt. Lugnet före stormen kanske? Mamma sover (försöker i alla fall) då det inte kom någon nattköterska, så mamma hade inget annat val än att stanna kvar och jobba kl 22-07 också, så hon fick vara vaken i 24 timmar stackarn. En annan hade varit måttligt bitter (vilket jag tror att hon var också). Dessutom får hon ju ingen extra ersättning för det här, förutom att hon får vara ledig nu idag istället, men då sover hon ju bara så det jämnar ju inte precis ut sig. Behöver jag säga att systemet verkar vara kasst?

Vid 15-16 tiden kommer Andreas, Helena, Fredrik och Isak ut hit på middag. Lillplutten ska få sina nya strumpor och en massa pussar från faster! Sen ska faster försöka få byta en blöja också, för vet ni - även fast jag har praktik på lärarutbildningen så har jag aldrig i hela mitt liv bytt en bebisblöja, vilket jag vill få erfarenhet av. Udda va?
Sen ska ju jag och Fredrik äntligen boka vår semester!

Kan det bli augusti snart eller?

Det blev ingen resa bokad ikväll, då vi inte riktigt kan bestämma vilket hotell vi vill ha. Just nu är vi nere på två stycken, men håll ut - imorgon avslöjar jag allt med bilder och grejer! Vad jag däremot kan säga är att det kommer att bli ett
4-stjärnigt All Inclusive-hotell vid stranden
, och att en av er faktiskt har gissat rätt! Men som sagt, I'll tell you all about it tomorrow!


LÄNGTAR!

Teneriffa december 2008


Min skönhetsmiss
Idag kör jag flätat lugg och svartvitt, bokstavligt och bildligt talat som ni ser. Och till er som undrar: jag har ett ärr i det högra ögonbrynet. Jag har haft det sen jag var typ 1,5 år gammal och ramlade på en vass sten. Själv tänker jag inte så mycket på det, eftersom jag inte "känner till ett liv utan det" eller hur jag nu ska förklara det. Ja, ni förstår nog. Men visst önskar jag att jag inte hade det. Jag kan tex inte få en bra form på ögonbrynet tack vara det där. Ärret hamnar hur jag än gör i mitten av brynet. Och måla äver det blir faktiskt inte så snyggt, eftersom det är rätt mycket som är borta och det är alldeles klar där. Så det är bara att gilla läget helt enkelt!

 


Stackars lille gullsötnöten dåStackars bästaste vovven! När han och mamma var ute och gick i morse verkar han ha skurit sig på glas eller något, och han har fått ett rejält jack i tassen. Det verkar som tur är inte finns något kvar där inne, så nu är det bara att få såret att läka. Vilket inte är det lättaste på en lekfull goldenpojk. Dessutom verkar det göra grymt ont, så nu hoppar han runt på 3 ben och vill gärna vara nära en. Han blir lite klåmig när han gör illa sig :) När jag tittade på Bevvan så haltade han sig på tre ben upp för trappen enbart för att få lägga sitt huvud i mitt knä. Gullsötnöten. Som vi kommer sakna honom den dagen han inte finns längre!

I bakgrunden ser ni tigern Nisse! Haha..

Tacka vettja streamat från USA!

Idag är det en riktigt mysmorgon, då jag ligger kvar i sängen och tittar på senaste Grey's Anatomy-avsnittet streamat. Tacka vettja två saker: Skatteåterbäringen och streamat från USA! My life savers!


Mamma börjar jobba kl 14, så jag ska skjutsa henne till V-backen sen så jag får bilen. Åker till Öster runt 17.30 och då ska Fredrik och jag förhoppningsvis boka resan. Äntligen händer det grejer!


Gissa utlandsresan

Fredrik och jag har suttit på och tittat runt på utlandsresor nu ikväll, och hittat ett mycket möjligt paket. Jag ska till hans familj på påskmiddag imorgon, och kanske bokar vi då. Spännande! :)
Kan ni gissa till vilket land? Den första personen som gissar rätt får en länk!

Det är med tiggande barn är tragiskt

Tror det har slutat att regna. Här ser jag till att mamma och pappa inte öppnar dörren när det plingar på. Det är bara tiggande påskkärringar, och jag tycker det är makalöst att ungar ska gå runt att tigga pengar. Godis, det är helt okej och självaste påskkärringgrejen ska barn vara med om, men pengar...? Bortskämda kallas det! Och då läser jag pedagogik, så jag vet hur barn kan vara. Förstör inte deras framtid, snälla! Det är ju helt sinnessjukt att barnen inte nöjer sig med att ge ett målat påskkort till den man plingar på hos utan att få någonting.

Annars då? Jag har inte rört en endaste liten bit påskgodis! Här hemma finns det inget av en anledning, men jag vet att Fredrik vältrar sig i godis på Öster. För på Öster finns det alltid något gott. Men ändå är hela famljen slimmade. Livet är bra orättvist ibland. Visserligen ska vi på middag hos Fredriks farmor på söndag, och då blir det väl något gott som vanligt. Men vi åker utomlands i sommar, så heja mig!

En snygg blazer är hett!Jag köpte ju en blazer för kanske 1,5 månad sen på BikBok för superbilliga 199 kr. Dock tyckte jag att den var lite väl lång vilket gjorde att den såg förstor ut ansåg jag. Men eftersom jag har en grym mamma så kortade hon av den, och nu älskar jag den! Den kommer defenitivt bäras i vår och sommar, och den här outfiten vore complete med ett par höga klackar. Vad tycker ni, kan jag visa mig offentligt så här? :)

 


Present till Isak
När jag var på stan kunde jag inte motstå att köpa dessa strumpor till Isak.
Är de inte fräsiga? Det är storlek 19/22 på dem, men med hans växtfart så kommer han strax att kunna ha dem. Nästan så att jag skulle vilja ha ett par själv. De kommer från Kappahl och kostar 39.90 kr.
Träffade inte honom idag då han var med Helena och hälsade på sin mormor och morfar. Men på lördag blir det mys, och då ska han få sin lilla present.


Spöregn

Vaknar upp av att det är lungt och skönt. Ingen hund och ingen katt... Inte ens ett par föräldrar? Jamen då sover man ett par timmar till så klart!

Kastade dock in handduken och klev upp kl 10. Tittar ut och ser att det SPÖREGNAR (???!) ute. Ajaa.. Snön försvinner ju i alla fall. Nu blire stan!
Nicky ville säga hej till er


RSS 2.0