Gott Nytt 2009

Gott Nytt År kära vänner!


Ikväll är det middag med Robert och Carro hemma hos Robert på Färsen. Alldeles strax ska vi gala till oss, och vi ska göra oss superba. Dock har jag en lätt feber, men det ska nog bli bättre framåt kvällningen hoppas jag.

Vi kommer att käka en trerätters, där jag dessvärre inte kan delge menyn än, eftersom jag inte riktigt vet vad som kommer bli till huvudrätt, men jag har med mig kameran, och kommer göra mitt bästa för att få dem på bild. Det kommer förhoppningsvis även bli bilder från tolvslaget nere på Rådhustorget med skumpa och allt!

Ha det så trevligt ikväll! :)

 

Det är full rulle förstår ni!

Jag har varken haft tid eller ork att vara här på bloggen den senaste veckan, men kanske att jag kan skärpa mig nu..? Vi har faktiskt mest spelat Monopol hela dagarna och har det skitkul. Dessutom har vi haft parmiddag och spelkväll med Robert och Carro i lördags, Oskar kom hit och övernattade igår tills idag och imorgon ska vi träffa Robert och Carro igen för lunchning och planering av nyårsafton. Det är liksom full rulle här.

Pinsamt nog har jag ju inte fått ut resedagboken än, men den kommer. Det kommer även bilder från juldagen och det kommer bilder på anant. Så håll ut!

En kluring

Vill ni ha en kluring som ni kan fundera på?


Vad har Duran Duran, Tom Jones och Madonna gemensamt?


Fundera på det ni! Svaret kommer imorgon.Svar: Alla har gjort ledmotiv till James Bondfilmer

Alla julklappar som kom till detta hushåll

God fortsättning på er allesammans! Vad kom tomten med? För oss blev det

Caroline:

♥ Spel - Trodde du ja!
♥ Soda Streamer Design
♥ 500 kr
♥ 500 kr till en dataväska
♥ Presentkort Coop (och alla medmera-ställen) 300 kr
♥ En klocka
♥ Godis
♥ Märkeshörlurar
♥ Kinderägg (En tradition i vår familj sedan vi skaffade Nicky. De överraskningar man får i dem samlas på ett och samma ställe ute i Sandarne. det har blivit en hel del med åren)
♥ Dassbok
♥ Ungsform i glas


Fredrik:

♥ Spel - Monopol Världsutgåvan med kreditkort
♥ Spel - Med andra ord
♥ Pengar - 2400 kr
♥ Presentkort på körlektion
♥ Adidas träningsoverall
♥ Tröjor
♥ Kalsonger
♥ Film - Guilty
♥ Film - Casino Royale
♥ Film - Gladiator
♥ Godis
♥ Kakor
♥ Presentkort Bio
♥ Deo Björn Borg
♥ Plättjärn + stekspade
♥ Logikkub

En julhälsning

GOD JUL
&
GOTT NYTT ÅR

KÄRA LÄSARE


Klockor gånger flera...?

Idag har jag hämtat ut en ny klocka på Herambs Uraffär. Det blev en av samma märke som den förra, Storm, fast den här i en större modell. Jag vet att urtavlan här på bilden ser hemskt grön/gul ut, men i verkligheten skiftar den liksom i en pärla, om ni förstår? Blixten på kameran verkar bara inte vilja att det ska synas på bild. Och lägg märke till sekundvisaren som är Storm-gubben! (som på bilden var upp och ner)
Det lönar sig faktiskt att täckna försäkringar tydligen. Och urmakarna tyckte det var väldigt roligt, eftersom de såg att mamma och pappa hade varit in och köpt min gamla klocka den 20 december 2001. Alltså på pricken 7 år sedan idag så hämtar jag ut en ny. Sammanträffande?
Klocka STORM
995 krDet fanns dock en annan som jag ville ha, men som kostade 398 kr, och jag hade ett försäkringsbelopp på 999 kr att hämta ut, så de sa åt mig att jag var dum om jag tog en så pass mycket billigare klocka, eftersom den gamla försäkringen kommer att skrivas över på den klocka som jag väljer.
Den andra var dock mer som ett smycke, och jag har önskat mig den i julklapp av Fredrik istället :) Den hade ett silverfärgat länkat metallarmband och med en stor rund silverklocka med en svart urtavla. Så som sagt, den skulle passa bra till fint, eller vad man ska säga.
Tjaa.. vad mer kan jag säga? Ni får se den på bild/i verkligheten om tomten är snäll.

Efterlysning

Jag blir inte klok på att lära mig Photoshop CS4. Camilla, det är dags att komma nu! :)


Det är fett nice med para!

Okej, det finns inte så mycket annat att göra här ute på Playan, så jag kan väl lika gärna bidra lite till.
Hundan är bättre nu, men får bara i sig välling än så länge som verkar vara en grym hit. Jag själv å andra sidan, håller på att dö av tristess. Så allvarligt så att jag sett Våra Bästa År och svort åt att de inte visar dubbelavsnitt. Hur bra är det på en skala egentligen? Nu vet jag också att VBÅ is the shit, men realistiskt? svar negativt. Jag har till och med beställt en skiva åt mig själv (Sebastian Karlsson) och Simpsons - The Movie, åt Fredrik (den gick lös på hela 9 kr, så jag kunde sjunka så lågt. Själv svor jag åt att Polarexpressen var slutsåld i 9 kronorskampanjen). Har även häckat på Facebook, så nu får det allt ta och ske något av intresse,

Mamma kommer hem ikväll igen, och vi ska vid 18.30 slaget till mormor och gratulera på 81-årsdagen. Hela bunten och en krämkaka. Fett nice med para!


Spyflugan heter Nicky

Idag när jag hade tänkt skriva fortsättningen av reseberättelsen så blev jag väckt av att pappa ringde kl 8 och undrade om han kunde hämta mig och köra ut mig till spyflugan Nicky. Självfallet sitter jag här med en mager medelstor stackare som inte får behålla någonting av det han äter. Men det är bara att hålla ut. Är han inte bra imorgonkväll så blir det veterinären på lördag.  Men det ska nog gå över.

Jag slipper ju i alla fall städa hemma idag, och imorgon är det som sagt tenta och sedan juluppehåll. I'm dreaming!

Stackars lille Nicksen

Hujeda mig, det gick idag. Nu är det bara tentan kvar, och sen så är det juluppehåll. Eller ja.. Självstudier heter det väl snarare. Sen har jag även sett schemat för halva min vår, och än så länge ser det HELT underbart ut. Imorgon är jag fri som en fågel, och jag ska väl egentligen bara hjälpa Robert med en grej. Kanske att jag måste skjuta på det dock, då jag blev informerad om att Nicky är kanonsjuk och bara spyr, och så mamma är på sjukhuset i Uppsala och pappa jobbar, och eftersom jag är ledig så erbjöd jag mig att åka ut till honom om det var så att han fortfarnade är dålig imorgon. Tydligen så spyr och skakar han bara för fulla muggar.
Andreas och Nicky hösten 2000


Sen är det mormors s81-årsdag imorgon, och vi ska åka ut dit när Andreas slutar. det är alltså mycket att stå i.

Morgondagen är som en dimma, men jag orkar inte riktigt bry mig

Hemkommen från julbord på Mariagården, och än en gång må jag säga att jag är inget fan av julbordsmat. Förrutom Jansson's Frestelse då som jag kätt skulle kunna ha som enda rätt på bordet.

Jag har även skrivit det jag ska skriva tills morgondagens examinerande seminarie, och mer än så tänker jag faktiskt inte engagera mig om jag ska vara ärlig.

Och eftersom planerna till nyår blev sabbade så känns det som om klänningne blev sydd helt i onödan, vilket är rätt pissigt då det varit på plnaerna sen förra nyår. Men men. Vi kör nu på en backup-plan, och det löser sig allt. Jag tror i alla fall på ett magsår i julklapp i år.


Tjaa.. Vad gör man inte för skolan..

♥ Kursportföljen är inlämnad.
♥ Julklapp till Andreas och Helena är inhandlad.
♥ Julbord kl 16.30.
♥ Textunderlag till examinerande seminarie 11 - Språkets och Matematikens betydelse för kunskapsutvecklingen.
Skvallerkärringar har vi inte tid med.


Klappat och klart.


♥ Ett magsår beställt.

Klänningen och Fredriks inköp

Klänningen är klar! Och jag är nöjd! Jag och Fredrik var dessutom in på Dressman och köpte en outfit åt honom. För honom blev det rätt dyrt, men han fick i alla fall 40% på skjortan. Dessutom kommer han att bli klippt av My på Hårcenter på fredag, så det blir en stilig gosse på jul och nyår.
Klänning 450 kr

Skjorta 399 kr, 239,50 kr
Väst 399 kr

Jag ber om ursäkt

Inte vart det någon reseberättelse idag heller. Jag suger, jag vet. Men jag har sett på bilderna som ligger i mappen för den 3 december, och det är ruggit många bilder, så det känns som att det kommer ta tid att få ihop det inlägget, och den tiden har jag inte ritkigt ännu. Kursportföljen är visserligen klar, men det är så mycket mer som ska göras och lämnas in. Men på fredag, den 19e, då har vi casetentan, coh sen är vi fria för det här året. I alla fram till 7 januari. Fyfan.. .

Imorgon ska jag upp och ner på staden och uträtta en del ärenden, sen blir jag hämtad av mamma som är i stan med mormor för att hämta ut en legitimation, och efter det drar vi ut till Sandarne och fixar med klänningen. Det är inte långt kvar nu, mamma har fållat upp klänningen till rätta längden, och om jag har fattat det gela rätt så ska vi sätta dit tyllet imorgon. Så alldeles strax, mina kära vänner!


Vinn 1.000 kr!Jag är med och tävlar om 1000kr i kontanter hos
En Andra Chans.
        Tävlingen avslutas den 16 december kl 23.59.
Var med du oxå, extra julkklappspengar.
Lycka till!

Kursportföljen är ett minne blott!

Det blev ingen dag 4 på reseberättelsen, och det blev inget inlägg överhuvudtaget igår. anledningen är för personlgi för att tas här, men nu är det som det ska vara igen. Idag har jag dock bara lagt tid på Kursportföljen, och gissa vad? NU ÄR SKITEN KLAR!!!!!!!!

Mer tänker jag nog inte göra ikväll. Fredrik lovade i torsdags att han skulle städa, men för tillfället, söndag kl 17, sitter jag i centrum av en orkan känns det som. Han själv är hemma hos sig och spelar dota eller nått skulle jag tippa på. Typiskt? Värt att nämna kan också vara att han faktiskt var vaken hela natten de var borta och trots att han lovade att hålla sig vaken så satt han och sov i soffan i går kväll kl 21.30. Så där slutade den kvällen. Inte blev det någon bio som jag hade planerat heller. Nöjda gatan må ni tro.

Men inget av det där betyder något just nu, för jag är klar med Kursportföljen!

Kan hända att dag 4 på Teneriffa kommer in senare.

Il Divo - HallelujahHör den, älska den

En Fredagskväll så tråkig

Fredrik är ju som nämnt i Alfta på KU-grejs. Han upplyste mig om att det inte var något sovtvång där, utan att de flesta skulle vara vaken hela natten, och vad kommer det att ge för resultat? Jo, han kommer somna innan kvällens början imorgon och sen var den helgen förstörd. Tack älskling, jag som hade planerat.

Den här Idolfinalkvällen till ära sitter jag med kursportföljen. Jag vill gärna få den klar innan söndagens slut, eftersom vi, enligt mig, har det värsta examinerande seminariet på onsdag och i och med det ska vi lämna in det skrifitligt och vi ska ha refererat till två vetenskapliga artiklar. Så vi får väl se hur det kommer att gå. Jag börjar mer och mer tro på att HiG's mål är att ge eleverna magsår. Får det är ungefär som så det känns. Eller vad vet jag. Jag har aldrig haft magsår, så långt jag vet.

igår och idag så arbetade vi på klänningen, och jag står kvar vid mitt ord - den är helt underbar! Nu är det inte alls så mycket kvarp å den, men det är en bra bit ändå. Fodret ska in och sys fast i klänningen, kanter skall vikas ner och sys, sömmar skall strykas, klänningen skall fållas upp till perfekt längd och sen skall tyllet in i nederkanten på fodret. Så än är vi inte klara kära vänner, inte än. Men man kan svaja runt i den i huset om man så vill. Det kan man. Imorgon ska jag först träffa Andreas vid 10-tiden för att åka och titta på julklapp åt mamma och pappa, och sen ska jag väl hämta upp Fredrik, för att sedan dra ut till Sandarne och lämna bilen och så att mamma kan få fixa lite mer med klänningen. Vi vill göra så mycket som möjligt på den nu, för nästa vecka ska hon in på Uppsala Sjukhus igen. Och innan vi vet ordet av det så är det ju julafton, och jag hade tänkt ha den redan då om det tillåts. Jag hade inte tänkt delge er med en bild än innan den är helt färdig, så ni får hållas på halster ;)

Nu ska jag se vem som vinner Idol 2008 (Kevin, utan tvekan), och sen ska jag kanske sätta mig och påbörja dag 4 på reseberättelsen. Då blir ni väl glada? Men jag kan redan nu tala om att det är dag 7 som ni ska hålla utkik efter, för det är dag 7 som vi var på Loro Parque, och det är dag 7 som innehåller späckhuggare, delfiner, sjölejon, vit tiger och pingviner från nordpolen tillsammans på världens största konstgjorda glaciär. Det ni!

Vinnarlåten Idol 2008

Ursäkta mig, men är inte Idol 2008's vinnarlåt den bästa vinnarlåten genom Idols historia?
Och ursäkta mig igen, men ägde inte Kevin skiten ur den?

I loved it, I loved it, I loved it

Teneriffa - dag 3

Tisdag 2 december:

Började vi dagen med att slappa i den sol som fanns tillgänglig. Vi käkade lunch i poolbaren och sedan begav vi oss ut på stadens alla gator igen som alla andra dagar. Jag var på jakt efter en kuvertväska, och tillslut hittade jag en som jag gillade. Jaf hittade också en strandklänning som jag köpte nere på en marknad vid stranden. jag köpte även ett par skor som jag ska ha till min nyårsklänning, och vi köpte varsinna handdukar med en karta över Teneriffa.

Att välja på menyn kan vara svårt ibland...

...men efter mycket om och men blev det en kycklingtoast.

Här ser ni området Safari. Häromkring fanns det många "exklusiva" (jämfört med det andra utbudet) affärer som bl a Escada, Cartier, Rolex, Lacoste, Nike och Carolina Boix (där jag köpte mina skor). På övervåningen som ni kan se på bilden finns även Playa de las Americas mest finaste restauranger, och på en av dem skulle vi komma att äta senare i veckan. Rakt fram ser ni även en fontän som inte är på för tillfället, men på kvällarna kl 20, 21 och 22 är den på, och i takt till musik som strömmar ut ur högtalarna så ändrar vattnet färg och form. Häftigast var när det var musik á la Sagan om Ringen och
Jesus Christ Superstar.
Big mama!

En av strandpromenadens alla restauranger

Strandklänningen jag köpte på marknaden Malibu, €12

Handduk €3. detta är min, Fredrik köpte en i blått (som jag nu inte vet vart han gömt i lägenheten)

Svarta skor från Carolina Boix. De var på rea, och skulle nu kosta €20, men jag fick dem tydligen för €15, så det blev ett fynd! De är även jättesköna att gå i.

Svart kuvertväska, €12.

En av alla de vackra juldekorationer som fanns runt om i Playa de las Americas. Denna stod vid Safaris område.

Fredrik hittade en bil han ville köpa när han blir stor.
! Alla bilder är © Caroline Pettersson !

´

Teneriffa - dag 2

Måndag 1 december:

Dagen började rätt tidigt vill jag säga, med tanke på att Johnny B kom tidigt kvällen innan. Fredrik sprang ner på Supermercadon och köpte nybakad baguette, medan jag bekantade mig med balkongens besökareDet var fortfarande rätt molnigt efter frukoste, och vi bestämde oss för att ge oss ut på en upptäcktsfärd. Vi hamnade tillslut nere på strandpromenaden och gick runt en liten pir och tittade på vågorna. Under tiden tittade solen fram lite grann. Det gjorde visserligen ingenting att det var molnigt heller, då det i snitt låg runt 23-25ºC varje dag.Stranden runt Playa De Las Américas


Vi låg lite vid poolen, och på kvällen gick vi återigen ner på staden (vilket vi gjorde i stort sett varje kväll). Vi hamnade vid ett rätt ödelagt köpcentrum som innehöll en biograf, en vacker fontänstaty och Intersport bland annat. Sedan såg vi en häst med vagn som man kunde åka med om man ville, men jag blev djuraktivist för tillfället, och totalvägrade, eftersom hästarna inte fick göra så mycket anant än att springa runt på asfalt och de mest trafikerade vägarna fram och tillbaka i värmen. 

 
! alla bilder är © Caroline Pettersson !Teneriffa - Dag 1

Söndag 30 november:

Började redan kl 2.45 på morgonen då vi klev upp och satte oss i bilen på väg ner mot Arlanda. Nicky halvt som halvt vägrade att gå till bilen, och undrade väl mest vart nattens sämn tagit vägen. Det flöt på i två timmar, och ganska percis kl 5 var ni nere på Arlanda, i godan tid dessutom då incheckningne skulle öppna 6.15. (Vi ville åka i skaplig tid utifall det skulle bli något efter vägen). Väntan gick bra, och innan vi visste ordet om det så var vi innanför säkerhetskontrollerna. Väl inne i Taxfreen så försökte jag få tag på mamma och pappa och höra hur det gick för dem att köra hem, men ingen svarade, och då blev man ju rätt orolig (med tnake på att det regnade och de sovit dåligt), så jag kunde inte slappna av innan jag till slut fick tag på pappa på hans jobbtelefon. Sedan fick man sig en klar upppfattning om våra medresenärer: det var vi och så var det pensionärerna.

Flyget gick också helt kanon, och jag ville på resan dit bli pilot. Detta yrkesval skulle dock ändras med resans tid, som ni kommer få läsa om. Och utsikten med soluppgången var helt underbar!Vid 13.30 lokal tid (14.30 svensk tid) anlände vi till ett varm men samtidigt svalt Teneriffa och Aeropuerto Sur. Dryga timmen senare var vi på hotellet (Marola Portosin), där vi checkade in, gjorde oss hemstadda på hotellrummet och gick ner till poolbarnen och deras Happy Hour. På Happy Hour (kl 16.00-17.00) fick man 2 st Purple Rain till priset av € 3.70. Denna var nog den godaste drinken.Sen tog vi det mest lungt, kollade in stan lite och så. Jag kan tala om att kvällen tog slut kl 19.30 för min del då mina ögonlock inte klarade av att vara öppna längre. Jag hade nämligen endast sovit 1 timme i Sandarne och 45 minuter på planet. Men det var riktigt skönt att få sova i en dubbelsäng á la 2.0 meter må jag säga! (Det var egentligen två st enkelsängar á 1 m vardera och med ett nattduksbord emellan, men vi möblerade om så att sängarna stod tillsammans, och nattduksbordet mot soffan)Hotellrummet har ni här: 


 
! Alla bilder är © Caroline Pettersson !


 


Reseberättelsens inledning

För att ni ska få ta del av den i en inte allt för uttröttande del, så kommerj ag att publicera reseberättelsen i delar, där ett inlägg blir en dag. På det här sättet orkar jag att skriva mer, ni får se fler bilder, och alla blir nöjda och belåtna. Okej?

alla bilder som jag publicerar är i mina ägor. Vill man låna någon bild får man alltså kontakta mig först och fråga om tillåtelse. Enligt Copyrightlagen är det olagligt att bara ta och använda bilder som tillhör någon annan utan lov. tar man en bild från denna reseberättelse utan lov från mig, så riskerar man alltså att bli anmäld. Jag publicerar dem här för att ni är många som frågat om min resa, och vill ta del av bilderna. De tillhör alltså mitt privata fotoalbum, och det är inte okej att bara kopiera dem, inte ens för eget bruk. Jag ber er alltså att respektera detta, tack.

We live all alone

Jag kan meddela er mina vänner, att klänningen kommer bli helt underbar! Den är bara grundad än, men när jag stod där i spegeln och såg på hur mamma nålade in och upp den efter mina mått så kände jag bara att jag älskar den redan nu! Den är perfekt i färg, perfekt i storlek och perfekt för jul och nyår. Gissa om jag är mer än villig att testa den. Herregus, jag ville ju inte ens ta av mig den!

Sen har jag skrivit en del på Kursportföljen. Det är faktiskt inte allt för mycket kvar att göra heller om jag ska vara ärlig. And that's good. Eller jaa.. Det är nog en hel del trots allt.

Imorgon ska jag skriva på Kursportföljen, få magsår pga allt skolarbete och eventuellt ska jag väl ut till Sandarne så att vi kan jobba på klänningen. Efter det ska jag och en vinare umgås, då Fredrik lämnar staden för Alfta tills på lördag eftermiddag.

All alone, again...


En liten tjuvtitt!

Okej, jag är fortfarande vaken, vilket måste vara rekord av något slag. jag och Andreas har krånglat lite med datorerna, men nu verkar vi ha fått ordning på det som skulle göras. Jag har även kameraprogrammet nu, och bilderna är inlagda. Så en reseberättelse ska väl itne vara allt för långt borta. Det gäller bara att finna tid för den dock.

Men till dess,
titta vad jag har sett!

Dagens bestyr

Idag drog jag ner mot Gävle och skolan kl 10. Jag kom hem kl 17, och jag började egentligen jobba 16.30. Sen har det varit fullt ös med julpynt och julkort fram tills nu, och jag har även hunnit slå in lite julklappar. Så om det blir någon reseberättelse innan Johnny B ikväll? Svar negativt. Där emot har jag hunnit fixa så att min dator återigen är lösenordsskyddad och tittat in här, så det är nog på G snart. Kursportföljen till perspektiv på läraryrket A som egentligen ska vara inne på söndag kl 24.00 får vi lämna in innan tisdag eftermdidag, så där fick man lite mer tid på sig.
imorgon ska mamma och jag börja med klänningsskrädderiet, och jag ska ta tag i lite skoluppgifter tänkte jag. Hujedamig, det verkar inte bli någon reseupdate förrän januari!

Jag vet att ni väntar

Jag vet att ni är många som väntar på bildero ch berättelse om resan, men jag har inte lyckats fixa kameraprogrammet än. Jag lovar att det kommer. Jag har också en kursportfölj som ska vara inne på söndag, så jag måste även prioritera den, så jag kan inte lova något innan den är klar, tyvärr. 

Däremotkan jag säga att jag köpt lite julklappar idag, främst till Fredrik faktiskt. Vad det är är en liten hemlis än så länge, men det kommer antagligen upp så småningom det med :) 


Hem ljuva hem

Vi är hemma och välbehållna. Jag tänkte att jag skulle lägga in en reseberättelse med bilder ås fort jag får möjlighet. Datorn har varit på omformatering och är nu pigg som en nötkärna, men inga program installerade, så jag ska fixa med det först. Sen tar det nog ett bra tag och föra över alla filmer och bilder som vi har med oss från Teneriffa. MEn jag återkommer!


RSS 2.0