Vankas det resfeber?

Nu är det nära! Om fåtalet timmar drar vi mot Arlanda och varmare vyer. See you later, alligator!


Tänk på oss, kära kalla Sverige

Skoluppgifterna är klara och inskickade, och det känns huuuuur skönt som helst! Vi har istort sett packat klart, och nu sitter vi här i röran med en varsin cider som vi hade i kylen. Kallt och gott. Lägenheten ser ut som ett ruggbo, möjligen att vi må ha ruggat en rugguggla med tanke på att det är dun överallt efter att jag tvättade soffklädseln igår. Men jag kan känna mig duktig i alla fall.
 
Imorgon ska jag städa hela lägenheten, och så ska jag föra över alla filer och dokument jag vill ha kvar på datorn till brorsans externa hårddisk, och gå över med datorn till honom, då han ska formatera om den medan vi är borta. Så kära inbrottstjuvar - bebisen Lappie kommer inte vara hemma så länge vi inte är hemma, så det är ingen idé. Om ni inte vill ha våra kräa mullteve så klart. Vi håller också på att göra advent och jul här i lägenheten. Våra fina julpåslakan och adventstjärnan på ekfot kom även idag ,så ni ksa få se bilder på det också. Kameran är laddad och nerpackad så det kommer inte bli några bilder innan vi åker.

Jag vill också säga att utan Fredrik hade jag aldrig klarat viktgränsen på väskan. Vi har packat om den tre gånger minst. Snabbare bantning får man leta efter!

Men tänk på oss, kära kalla Sverige. När vi sitter där  ivärmen med en kall drink och njuter av ledigheten.


I'm so excited!

Idag kantas dagen av plugg på biblioteket, plugg här hemma och städning. Jag vette sjutton hur jag ska hinna med allt, men det går nog. Sen hörrni, åker vi till Sandarne imorgon för att invänta avfärd. I'm so excited!

Det blir inget mer än så här

Det har itne blivit något inlägg idag, och det kommer tyvärr inte bli mer än så här. Jag är upp över öronen i skollitteratur och de svåraste fårgorna som jag måste lämna in innan vi åker.

Det resterande innan vi åker

Fredrik och jag kom nys hem. Idag har jag varit flitig. Jag har gjort klart skoluppgiften som jag började med i morse, och sen har jag, Nina och Alex jobbat rätt så flitigt med gruppuppgiften som ska vara inne den 7 december (men eftersom jag åker nu på söndag och inte kommer hem förrän den 8 december så var vi tvungen att sätta fart nu)
Sen har vi jobbat på barngrupperna. varit hem till Fredrik och hämtat paketet med filmen 21 (love it, love it, love it!) och till sist varit och solat. Så nu är vi igång. Jag har bara en uppgift kvar, och den ska jag sätta igång med imorgon. Jag ska även tvätta mellan kl 11 och 15, och även soffans överdrag ska slängas in i maskinen. En svart soffa blir också skitig fort må ni tro. Jag ska även sätta upp ljusstakar och gardiner imorgon, så det är fullt ös.

På fredag ska vi väl ecentuellt hem till Fredriks föräldrar och käka och säga hej då och så där, och på lördag morgon ska vi packa, och sen har vi tänkt oss att dra ut till Sandarne mot kvällen och få äta middag med mamma och pappa för att sedna sova där. Lämpligare så när vi kommer åka runt 3-tiden på söndag morgon. Ååå.. nu är det nära, kära vänner! Just det, det var ju tänkt att brorsan ska skjutsa oss, men mamma och pappa erbjöd sig att göra det istället så att Andreas kan gå på Julshowen med Kvantum fullt ut på lördagen där. Och dessutom känns det lite säkrare med pappa som kär som är van med att köra mitt i nätterna och i alla olika slags väglag. Så det blir nog jättebra. 

Jag vill också paspa på att redan nu berätta att det kommer ju inte bli så där jättemycket bloggande under 29 november-8 december, och detä r ju rätt logiskt om man säger så. Däremot kommer jag nog kolla mailen nån gång när jag är där nere, och då ska jag öven passa på att säga hej! Så håll ni utkik!  

Min vän x - Shoppingberoende

Jag har en vän, vi kan kalla henne X för att vara riktigt klassisk. X har ett stort begär, och det är shopping. Hon kan spendera alla sina pengar på en och samma gång utan problem, och det på onödiga ting som kläder och skor. Hon har tidigare berättat att hon själv inte ansvarar för hennes kontokort, utan att det är en anhörig som har hand om detta, jsut för att hon hela tiden spenderar alla sina pengar. Jag förstod väl inte riktigt hur illa det var, förrän jag fick veta att hon spenderat närmare 10 000 kr inom loppet av två veckor när hon fick ansvaret för sitt kort igen. Igår var jag med henne när hon köpte ett par skor. Dessa pjucker med skyhög klack kostade 449 kr (ingen faslig summa, jag vet) och hon köpte dem utan tvekan. När hon sedan sa att hon bara tänkte använda dem en gång trodde jag först att hon skämtade, men hon tänkte verkligen det. jag frågade henne varför, och jag fick svaret: men när ska jag använda dem? Och jag kommer bara att ha sönder dem.
Jag, som fick dåligt samvete för min klänning jag hade i påsen och som kostade 199 kr, kunde inte se på när hon betalade. Man förstår kanske inte allvaret med detta alltid. Men det är faktiskt en sjukdom.Nu har inte X fått den här diagnosen, men jag skulle kunna sätta alla mina tillgångar på att hon skulle få det om hon uppsäkte en terapeut. Personen som har ahnd om hennes kontokort har inte en aning om att X spenderat alla de där pengarna än, men den dagen kommer. X svarar själv med att hon är snäll. Det går inte att hantera detta på ett snällt sätt. Det bästa X kan göra är att söka hjälp om detta. Jsut nu bor hon sambo kan man väl säga, men betalar inget. Den dagen då hon kommer ha ansvar för räkningar kommer hon att slå botten, och vem vet? Kanske blir det kronofogden i slutändan? Så klart vill man aldrig att det här ska hända någon, men för att få ett stopp måste man som sagt göra någonting. Jag tror att X själv är förblindad av detta, men det finns vissa hopp hos henne ändå, då hon faktiskt erkänner att hon har ett problem, och att hon inte kan sluta med viljan.

Jag skriver detta, med hennes samtycke, för att ni andra ska inse allvaret med shopping. Visst är det roligt med nytt, men hur mycket lägger ni ner egentligen? Hur klarar er budget detta? Undersök detta under en månad eller fler för er egen skull. Tro mig, det är värt det.


Stackars lilla vovve

Den här morgonen är Nicky här. Visserligen höll vi inte på och få in honom i porten, hunden totalvägrade. Men till slut fick vi in honom. Stackarn.nu följer han mig istället vart än jag går i lägenheten. Inte en lugn stund på våra 48 kvm.

jag ska börja på en av uppgifterna som måste vara inne innan jag åker. Kanske inte tillfälle att sitta här då? Jag tittar in senare. Och ni får ju inte missa min berättelse om min Shopaholic till vän.

Nu blire hard stuffs!

Brorsan kom precis över med Molipect. Nu ska hostan få sig en omgång, för nu blir det hard stuffs!


Ny klänning

Jag har även hunnit med att shoppa den där klänningen jag skrev igår att jag var sugen på. Dock blev det denna färg
Gina Tricot
199 kr


Jag tror att den kommer bli utmärkt att ha nere på Teneriffa också på kvällarna när det blir lite svalare.
Jag kommer bära den tillsammans med svarta strumpbyxor och pärlvita pumps. Tillsammans med det kommer jag ha en svart liten söt väska med rosdekoration och pärlor i öronen som matchar skorna.
Det kommer nog bli göttans.


Imorgon blir det spännande!

Jag är hemma och vi har månadshandlat. Jag har även skirvit en uppgift till skolan, och imorgon måste jag göra det samma. Det examinerande seminariet som jag missar nästa onsdag skulle jag få skicka in skriftligt, vilket betyder att jag måste skriva ytterligare en uppgift. Men det kommer gå bra. Vi måste ju ha den inställningen, eller hur? Sen ska jag träffa Nina och Alexandra kl 13 imorgon och föra en utvecklingspsykologisk diskussion. Fullt ös - medvetslös!

imorgon kommer jag även skriva ett inlägg om en  min vänskapskrets. Den här personen har faktiskt ett allvarligt problem. Hon är shoppingberoende så det smäller om det. Och det är inget skämt heller. Jag har fått tillåtelse av henna att göra det här inlägget, så ni behöver inte tycka att det är kränkande. Dock kommer jag inte nämna hennes namn. Men jag tror att det finns många fler därute som har, eller som är på god väg till det här beroendet själva, så det kan var abra för alla att få ta del av det. Men det kommer som sagt imorgon.

Nu får det vara nog med förkylning!

Sitter här och kikar på snön utanför. läste precis hos Denise att de varit till Arlanda och att det var kaos att ta sig dit. Visserligen kom de från Norrtälje, så det var ju inte sama väg som vi kommer åka, men ändå? Måtte det bli bättre tills på söndagmorgon!

jag är på väg att klä på mig. Ska iväg till skolan igen då vi har en föreläsning kl 13. Hostar slem så jag nyss höll på spy gör jag också. Nu får det liksom vara nog!

Well well. Vi hörs väl ikväll antar jag! ♥


På hottentott-ön behövs inga element

Jag sitter här med mitt jordgubbste, duntofflor, kofta, mjukisar och fleecefilt. Det är kallt som en jävla igloo här inne, men jag orkar inte höra av mig till Faxeholmen ytterligare en gång och klaga på elementen. Det verkar helt enkelt vara som sa att när de lagar ett element så slutar nått annat att fungera. Just nu har vi 16-17 grader här inne, och för en som vill ha runda slängar 24 grader så är det kallt kallt kallt. Och det är inte så himla skönt att sitta och huttra när man redan har ruggigt ont i halsen. Jag är dessutom näst intill utan röst nu ikväll. Men jag tänker mig att jag kan runga till slutet av veckan om det inte nlir någon skillnad, så kan de fixa det medan vi är på hottentott-ön och inte behöver bekymra oss om vad element heter.

Vill ha och färg jag kommer haDenna tunika hittade jag på Gina Tricot, 199 kr.
Den kommer säkerligen inhandlas. Eller.. Vi får se vad budgeten min säger efter Kanarieöarna.Sen hittade jag även denna klänning på samma butik. Dock är det ingen jag tänker köpa.
Däremot så har den samma färg som min nyårsklänning kommer ha.
Så ni kan få ett litet smakprov. Fast det är ju inte samma modell som min kommer vara i.Annars kostar den 299 kr

Kontaktsfunktionen kopieringsbar? My ass..

Jag må säga att ni är på hugget idag, mina bloggläsare. Vart kommer ni alla ifrån? Är det så intressant att läsa om min tråkiga vardag? :)

Det examinerande seminariet idag gick i alla fall great. Ingenting att oroa sig för där inte. Jag säger som Therese, jag tror inte att vi ska ta dessa uppgifter på för stort allvar, utan det har märkts att vi har tagit i för mycket och kört slut på oss själva, för att det sen ska visa sig vara en liten grej bara.

Vad som däremot inte är en liten grej är att jag fått tillbaka min telefon från servicen idag. Jag vet inte om den håller måttet än, det återstår att se till veckan. Däremot vet jag att mitt SIM-kort verkar vara stört, och att det vägrar kopiera över kontakterna, så ni vet vad jag ska göra ikväll - sitta och skriva in alla kontakter på nytt i telefonen.

Storm idag - regn i helgen

Natten har varit rent ut sagt förjävlig. Halsen är alldeles igenbommad av rossel, och stämbanden har fått sig en rejäl smäll i natt. För tillfället har jag ingen röst, men jag hoppas att den kommer under dagen. Stormen är utfärdad till idag med, men mot helgen skulle det bli tvärtom - varmgrader och regn. Så det kan ju bli jävligt roligt att komma ner till Arlanda mitt i natten. Ååå.. Det fattad bara det..


Denna förbaskade storm

Och måtte den här stormen vara över innan vi ska åka. Såg precis på nyheterna att Arlanda är avstängt. Och vore det inte typiskt om vår semester blir förstörd pga att just det jag önskat mig - snö..


Det gäller även att hålla koll på nyheterna och X.trafik imorgon bitti. De har ju som sagt ställt in resor för mindre saker. Och vore det inte också lägligt om resorna ner till Gävle blir inställda imorgon när vi ska ner och ha examinerande tillfälle?

För just nu blåser det så in i helvete, om ni ursäktar ordvalet..

Kikärtsbiffar

Är det någon av er som testat Kikärtsbiffar? Det ska vara jäkligt bra att äta har jag hört, men på Du är vad du äter så sa hon att det smakade som blött papper. Men som sagt, har ni testat? 

 
Ingredienser 4 portioner:
 • 2 burkar (à 400 g) kikärter
 • 1 bit rotselleri, ca 150 g
 • 1-2 vitlöksklyftor
 • 1 msk citronsaft
 • 1-2 tsk rivet citronskal
 • 1 tsk salt
 • 1/2 krm kajennpeppar

 • Så här gör du:
  Spola hastigt av kikärterna och låt dem rinna av. Skala och skär selleri och vitlök i mindre bitar.
  Mixa kikärter, selleri, vitlök, citronsaft och -skal, salt och peppar i en matberedare till en slät färs. Forma färsen till små biffar.
  Stek kikärtsbiffarna i oljan i en stekpanna cirka 3 minuter per sida.


  Utmaning till mig själv

  School mañana. Och inte vilket tillfälle som helst heller, utan ett examinerande tillfälle. Det betyder alltså att vi blir betygsatta, och vi kommer väl antagligen alla få säga någonting. Säkert har de också kommit på nya frågor till oss, och inte alls kommer ha de 5 som vi har. Eller kommer det blir så? Det borde det vara. varför skulle vi annars ha dem anser jag. Jaja.. bara morgondagen kan förtälja historien. Jag börjar alltså i Gävle kl 13, men läre ta 10-tåget ner. Väl där nere får jag ABSOLUT inte glömma att hämta ut mitt nya pass, för då kan det bli illa.

  För tillfället är det Gossip Girl på teven, och är det bara jag som tycker att Vanessa är ruggigt snygg? Munnen, håret och ögonen are to die for, och jag skulle inte tacka nej till Nate Archibald som pojkvän.  Vanessa spelas av Jessica Szohr  Själv hoppas jag att den här dieten ger utdelnign, men det kan jag väl säga att den redan har visserligen. På en månad har jag droppat 4 kg och 5 cm i midjan, så jag kan inte vara anant än nöjd. Och som resultat på det börjar jag bli väldigt exalterad över min nyårsblåsa som jag och mamma ska göra. Jag kan väl till och med säga att jag nästan längtar efter att få komma hem från Teneriffa och få börja med den. Men först ska vi ha en varm och skön semester. Där nere är det mycket friterat, men jag ska göra allt för att undvika detta. Jag ska sätta min fokus på mycket frukt av alla dess slag, och som kött får det bli fisk och kyckling. Att hålla sig till kyckling är inget problem för mig dock, eftersom det är det godaste jag vet. Visserligen kommer det väl bli en del drinkar, men det får ajg helt enkelt simma bort i poolen. Jag ger mig själv en offentlig utmaning här i bloggen, och det är att jag ska gå ner minst ett kilo där nere. Och ett kilo kanske inte låter så hemskt mycket, men enligt pappas dietist så är det normala 0.5 kg i veckan. Så nog har jag en del press på mig trots allt.
  Tror ni att jag kommer klara min utmaning?

  Gardinbyte

  Jag har fått min bedömning på min utredande text, och jag kan väl inte säga mer än att jag är förvånad och supernöjd! Men jag antar väl att all rapportskrivning på psykologin ger utdelning nu.

  Jag har även bytt gardiner i vardagsrummet till de som passar bra till vintern och julen. När jag väl i full fart ville jag även byta till julgardinerna i köket, men det får allt vänta ett tag till. Dock kommer vi ju spendera både första och andra advent på Teneriffa, så jag får smygfixa med ljusstakar och gardiner och dylikt innan vi åker.
  Vi har också kommit till det där skeendet i månaden då vi inte vet vad vi ska äta. Vi har en massa mat i frysen, men inget som är sammanhängande med varandra. inte heller kan vi handla, för det är pengar på tisdag, vilket betyder just handling. Å andra sidan så behöver vi inte köpa så där kanonmycket mat nu i början av perioden då vi inte kommer äta hemma under 8 dagar, sen är jag ju också inne i det här att jag inte äter vad som helst heller, vilket i stort sett bara lämnar kycklingfiléerna kvar, och det åt vi ju igår. Så.. I'm out of inspiration...

  Tjat och gnat

  Denna förkylning suger. Den suger riktigt totalt. Jag sover max tre tillar i sträck, innan det är dags att gå upp och snyta sig igen. Kl 8 i morse kände jag att det var ingne idé längre, jag skulle inte kunna somna om, så det vara bara att kliva upp. Ute är det i alla fall snö. Det är i alla fall värt någonting.

  Idag vet jag inte vad som händer. Fredrik och hans familj tjatar om att vi måste till hans mormor och morfar och hälsa på. Men vad med min familj då? Jag har inte så mycket fritid, och min enda lediga tid förra helgen gick åt till att vara hemma hos Fredriks föräldrar. Ska den här helgens tid alltså gå åt hans morföräldrar...?
  Jag och F har flertalet gånger pratat om det här, men det verkar aldrig komma någonvart. Han svarar bara: "Men jag kan gå dit själv också", men sen verkar han glömma bort det och börjar tjata igen.

  Personlighetstest

  Jag gjorde ett sånt där personlighetstest, och här är mitt resultat. Mina karriärsalternativ passade väl in i alla fall?

  Vill du göra testet?
  Klicka här

  Ge mig snö, ge mig snö, ge mig snö

  Det blev en massa frukt för mig och chirre för F. eftersom han var ett sånt stöd och köpte snask när jag avstår från sånt, så jag fick tia vilka frukter jag ville på hans betalning. Men nu sitter jag här och känner smått suget efter bara ett enda litet pyttelitet flan. Men ack den som ger sig. Det är ju egentligen inte ens gott, så jag sitter hellre här med min frukt och mitt vatten.

  Det känns som om det har varit världens längsta helg av någon anledning, och jag kan inte känna nägra som helst antydningarpå att det är lördag idag. Lika så kan jag känna mig avundsjuk på alla er som skriver om att ni har massvis med snö där ni bor och att det fortfarande snöar. Jag vill också ha en massa fin snö. Jag kan också känna ett litet behov av kaffe. ´Men vi vet ju alla att man inte borde dricka det heller egentligen då det innehåller massvis med gifter. Jag har ju visserligen grönt te på påse också, men man ska ju alltid bli sugen på det man inte har. Så jag antar att det får bli ett glas vatten till. Behöver jag nämna att jag pissar som en gnu som resultat av allt vatten jag dricker?


  Vilken stålman till karl man har

  Fredrik är ett sjuhimlans stöd ibland.

  Jag: Ska vi gå och köpa frukt när jag tittat klart på det här?
  Fredrik:
  Tystnad....
  Jag: Hallå?!
  Fredrik: Jag tänker...

  Fredrik: Får jag köpa en chipspåse då?

  När man inte ens har några begär efter skitsaker längre, ja då ska han köpa en chipspåse. My ass... Och för tillfället kan jag nämna att han sitter och VRÄKER i sig saltade jordnötter.


  How to be a brownie

  Förvånande nog så har jag lyckats blivit klar med uppgiften alla redan, vilket betyder att jag har resten av helgen free. Eventuellt att jag börjar på uppgift två som jag måste skicka in nästa lördag, men det kan ju vara skönt att få vara lite ledig också för omväxlingsskull. Jag, Fredrik och snoret mitt ska ha middag ikväll som kommer bli mumma! (tror jag i alla fall, vi hoppas på det, och säger ingenting annat). Jordnötssåsen är den godaste jag testat, så det blri nog bra. Den är så god så att man skulle vilja äta dne som soppa. (Eller njaa.. Men vi kan väl låtsas)

  En man med en hudsjukdom har tipsat oss om hur vi ska undvika att bränna oss nere på Teneriffa. Enligt honom ska vi sola solarium 2 gånger veckan innan vi åker, så vi har våra funderingar på att göra det på tisdag och fredag. Först trodde jag att det kan väl inte vara en sån vidare bra idé, men nu så här i efterhand då jag googlat lite och hört mig för, så har jag ändrat uppfattning. Vår hud är nu inställd på att det är mörkare tider, och att den inte behöver lika mycket pigment för att den inte exponeras för solensstrålar lika starkt som på sommarhalvåret. Genom att sola solarium så värmer man försiktigt upp piggmenten igen och lockar fram dem igen. När vi väl är där nere så kommer inte vår hud att få sig en smärre chock och bli röd på engång, utan den kommer anpassa sig och bli brun. I'm gonna be a brownie!

  1 vecka, 16 timmar

  Ny dag, nya tag. Jag ska skriva klart de sista två frågorna är det tänkt. Grejen är att jag vet liksom inte vad jag ska skriva. Eller jo. Egentligen vet jag väl det, men det är väl bara det att jag liksom inte ritkgit pallar. Näsan läre tömmas varannan minut- Den minuten den inte tömms så nyser jag istället vilket leder till den där minuten då jag måste snyta mig. Det suger ordentlgit att vara förkyld må jag säga. Men no worries, om en vecka och 16 timmar är det dags för oss att dra mot varmare stränder och böljande palmer. Det är nästan så att jag blir avundsjuk på mig själv. 

  Nopes, nu ska här kläs på (jag har tittat på One Tree Hill fram tills nu) och sedan ska jag ta tag i barns och ungdomars utveckling, promise. ♥ 

  Idol

  Må säga att jag varit grym ikväll. Fredrik åt en massa kolhydrater, men jag, jag käkade en laxsallad till middag. What about that?

  För övrigt så kikar vi nu på Idol. Vem tycker ni var bäst ikväll?


  Och förresten, det skulle vara totalt tillåtet för mig att ligga med Andreas Carlsson i Idoljuryn enlgit Fredrik. Han har en Ferrari, han är hur het som helst när han ler så där på snedden (ni vet, när han gillar något han hör, så åker liksom ena mungipan upp och han tittat så där himla sexigt. Grrr....) och dessutom: han var på galej hos Elton John i veckan. Just that!


  Vi är tre i det här förhållandet tydligen

  Jag har bara de två sista frågorna kvar nu sen är jag klar med den första uppgiften. Fredrik å andra sidan, verkar tycka att det är extremt tråkigt att jag spenderar all tid åt att göra skolarbete. Titta bara vilken kreation jag fann inne i sovrummet när jag gick mot köket
  Nu vankas det en promenad i kylan. Vi har liksom inget annat för oss känns det som, och hur mysigt är det inte att komma hem alldeles frysen och få ställa sig vid den varma ugnen och laga mat? Vad ska ni göra ikväll?

  Den som väntar på något gott får alltid slita häcken av sig

  Just nu sitter jag med dessa frågor:

  - Redogör för vilken betydelse rörelse har vad gäller barns och ungdomars fysiska, sensomotoriska och psykiska utveckling.

  - Diskutera vad du som pedagog kan göra för att bidra till en positiv självbild hos alla elever när det gäller kroppen, rörelse och fysisk aktivitet?

  - Hur kan förskolans/skolans fysiska miljö vara utformad för att stimulera barns och ungdomars utveckling?


  - Ge några exempel från situationer i förskola/skola på varför det är viktigt att barns och ungdomars motorik är väl utvecklad.

    

  - Ge ett konkret exempel på, samt beskriv, någon arbetsform eller aktivitet där du som lärare i din verksamhet och med dina elever får in rörelse i undervisningen. Förklara, med hjälp av din kunskap om barns och ungdomars utveckling, vilket värde denna arbetsform eller aktivitet har för eleverna på kort och lång sikt.  Kul va? Svar ja.. faktiskt. Det är ett viktigt ämne som det är bra träning att få ta ståndpunkt i,  men jag har ingen som helst motivation. Och ännu bättre: nästa examinerande seminarie är den 3 december, och vi ska ha skcikat in våra svar skriftligt innan den 2 december, och då är jag och steker på Teneriffa. Alltså måste jag skriva klart och skicka in dess frågor innan vi åker på morgonen den 30 november. plus att vi har en gruppdiskussion som ska vara inne senast den 7december som vi måste göra nsäta vecka också, efterosm jag inte kommer hem förrän morgonen den 8 december. en som väntar på något gott får också slita häcken av sig. Det är priset det.
   


  Say hallo to ms Disgusting!

  Okej mitt hår är verkligen skitäckligt. Jag menar så där ruggigt jävla vidrigt så att hela kroppen känns pyton. Anledningen är för att jag den senaste perioden har kommit in i att tvätta håret i stort sett varje-varannan dag, och det är som känt inte alls bra för barret. Så nu när jag varit hemma den här veckan så passar jag på. Jag har inte tvättat det sen i tisdags, och jag tänker mig kunna pressa på det tills imorgon. Håret läre avvänjas, och vem är inte jag än ms Disgusting. Äckla på bara, gott folk, och gör håret friskt!

  Som sagt ska jag försöka mig på att börja med uppgiften jag har tills på söndag. Det ska nog funka, tror jag, Efter en hel del om och men visserligen. Vi ska även ta oss ner till affären och handla lite proviant till helgens middagar som ikväll består av ungslax, klyftpotatis och cold sweet chilisås (för min del blir det väl en laxsallad, då jag kör hårdvecka) och imorgon kyckling, ris och jordnötssås (-ris, + bulgur för moi). Jag ska även försöka köra samma taktik när vi är på Teneriffa, men vi får väl se hur det går. Tydligen verkar de bara veta vad en fritös är för något. Men frukt i mängder! Meloner av alla slags, vindruvor, körsbär, plommon, bananer, jordgubar, ananas,  ja.. you name it! Både billigt och smaskens där nere!. Och de måste ju i alla fall ha kyckling som inte är friterad. på 1 månad har jag fått ner mig själv 5 cm i midjan, och mer skall det bli. Och på händena, ja, där har jag tappat en ringstorlek. Men å andra sidan.. Äre semester så äre!


  Vackert pianospel

  Jag som trodde att det här skulle bli min första lediga helg på evigheter, men icke. Jag har en uppgift som ska vara inne på Blackboard på söndag, så what the heck.

  Om man endå kunde spela piano. Jag älskar alla dessa vackra pianostycken som finns till filmer och vasckra låtar. Lyssna bara på dessa

   
  Sonata Artica - Tallulah


  Edward Cullen - Bella's Lullaby/River Flows In You
  Twilight

  21 - Simply the best

  Fredrik har fått en massa rabattcheckar från CDON (varför får aldrig jag några? jag har handlat för 1000-tals kronor där, och han har handlat två gånger...?)  och i och med det så beställde han nya favoritfilmen 21. Jag kan knappt bärga mig tills den kommer och vi får se den igen! Om ni inte har sett den, så se den!


  Sen har jag fått meddelandet om att min telefons service är klar, och telefonen är på väg tillbaka. Men jag har väl inte sån tur så att jag hinner få den innan helgen tänker jag så vi ses väl på måndag då, kära w760i.

  21

  169 kr
  CDON


  Locka fram barnet i er!

  Kika bara in dessa godingar! Det gäller att locka fram barnet i alla!
  1 199 kr
  Brandos.se  Skulle du önska dig dem i julklapp?

  Ge mig en dag till

  Om du fick en dag, en till chans, med någon som gått bort, Vem skulle det vara? Vad skulle du säga? Och vad skulle ni göra?

  Valet för mig skulle inte vara svårt. Jag skulle spendera dagen med min morfar, och vi skulle rpata om allt som har hänt sedan han dog. Hur saknad han har varit och jag skulle göra allt som vi skulle ha gjort innan han dog. Morfar var alldeles för ung när han dog, och jag var alldeles för ung för att förlora honom. Vi skulle åka och göra saker som betydde mycket för oss. Vi skulle fiska, något som jag inte längre vill göra. Jag skulle visa honom Nicky, som jag vet att han skulle älska från första stund.  Vi skulle åka till skogen och ta en promenad vi tre. Springa, busa och prata. Åldern skulle inte ha någon betydelse, för den här dagen skulle jag vara morfars lilla tjej. Vi skulle ta vid där vi slutade och. Jag skulle sitta i hans knä och känna hans skägg mot min kind. 


  Funderar ni själva på det här? I så fall rekommenderar jag er att läsa Ge mig en dag till av Mitch Albom 

  det är snö jag vill ha!

  Fortfarande sjuk. Om möjligt sjukare? Fredrik kom hem med 1 kilo godis igår som jag kan mumsa på lite när jag känner för det de här dagarna, för när man är sjuk finns det inget godare än godis.

  Ute ligger snön på marken och livar upp. Kan det få stanna kvar nu? Jag skulle gärna vilja lämna ett snöigt och kallt Sverige och komma tillbaka till detsamma igen när vi drar till Teneriffa. Kallt och varm. Precis som jag vill ha det. För snön är vacker, otroligt vacker. Inte snöblasket, utan när den ligger där och glittrar och ser kall och inbjudande ut. Och en jul utan snö är ingen vinter, vilket vi inte haft de två senaste jularna. Så ge mig snö!  Vad jag behöver

  Okej jag är sjuk. Jag är jättesjuk. Så där sjuk så att det känns som om hela världen är i katastrof. Jag orkar inte röra på mig, jag fryser och jag är göörvarm. Livet är pyton känns det som. Jag är alltså hemma från barngrupperna då jag inte ens pallar att ta mig från soffan till toaletten. Så här ligger jag under täcket och tycker synd om mig själv i förd leggings som agerar långkalsoner idag, pyjamasbyxor och en skön Team Sportia-tröja.

  Och vet ni vad jag har gjort? Jag har börjat skriva dagbok igen. Alltså inte á la blogg-sagbok, utan på ett mer personligt plan. I min dagbok är det bara jag som får ta del av mina tankar, mina reflektioner. Det är bara jag som kan kommentera det jag skriver, och det är bara jag som kan ta lärdom av dem. Jag behöver den. Jag behöver få en plats där jag kan få ur mig alla tankar om mitt inre. en plats där jag kan skriva precis vad jag vill, utan att någon annan får reda på det, men samtidigt en plats där jag kan gå tillbaka och läsa det jag skrivit ner och tänka till. Det är precis det jag behöver.

  Praktikanter på verkstäder

  Var som sagt med mamma till Bollnäs idag. Hon till sjukan och jag till Däckia. Ja, jag knallade in jag till kassan, sa
  "Hej, jag skulle lämna in en Volvo v70 regnr XXX XXX. Ni skulle balansera fälgarna och däcken på den"
  Karln i kassan tittade lite underligt på mig, slog i datorn och mumlade lite innan han svarade:
  "Jaaa.. Den ska in här intill efter bilen som står där"
  Jag: "Ja okej...."
  Någon minut passerade innan jag glappade: "Du vill inte ha nyckeln?"
  Kassasnubben: "Jo, det kan ju vara bra"

  Sen gicks det en repa med hunden för att lagom komma tillbaka tills de kärde in volvon. Vi var snabbt efter och stod där inne i garaget eftersom det var svinkallt utomhus. Till förvåningen tillkommer: De hade inte en aning om varför bilen var där i verkstaden. Efter lite info så får vi till vör dase se hur de bit för bit plockar isär bilen. Det enda jag kan tänka på är: "Pappa kommer bli skitarg......"
  Men till slut verkar de få koll på vad det är de ska göra. Och en praktikant börjar sätta ihop bilen igen.Lagom bra. Hela vägen hem satt jag och väntade på att däcken skulle hoppa av.

  Sen må jag säga att jag tycker att polisbilarna är jävligt heta, men inte fan är de så smoking hot när de åker bakom en i flera mil och man lätt gissar ut att de kontrollerar hastigheten på en. JAg kan även tillägga att det var en ful polisbil utan reflex och gammal volvomodell.


  Och klänningsproblemet inför nyår är löst. Mamma och jag ska sy en. Och den kommer bli så fin i mörkvinröd och svart tyll.

  Alla dessa människor

  Imorgon åker jag med mamma till Bollnäs. Hon ska dit och träffa en av sina specialister, och jag ska ta v70n till Volvo och fixa nått med en av de nya fälgarna som inte var som det skulle. Sen ska jag förgäves (?) leta efter en ny bordstablett då vi fick slänga en av de fyra som vi har eftersom den hade blivit förstörd. Jag var runt hela Söderhamn igår och letade efter en men det närmsta jag kunde komma var Dollarstores vita. Det är i hur som helst gjort av bambu. Men jag gör ett nytt försök imorgon.
  Sen när jag kommer hem ska jag iväg och jobba på barngrupperna så vi får se hur mycket annat jag hinner med. Om jag inte blir hemma imorgon förstås eftersom jag komiskt nog har fått världsont i halsen. Lotta sa att hon var sjuk och hade slemmig hals, och sen i kväll har jag också dragit på mig det. Fredrik "Jag blir aldrig sjuk" Wiström är också krasslig.  


  Och ni skulle bara veta vad jag stör mig på vissa människor på denna jord. Människor som tror att de är något, att de är viktigare än alla andra. Gissa vad? Ni är inte ett dugg bättre än alla oss andra dödliga medborgare, och ni kommer aldrig bli det heller. Så väx upp och inse och för guds skull - sätt fötterna på marken igen!  Fortsätter ni på det här viset så kommer ingen vilja vara med er tillslut. Ni blir slut som artist - finito! Och hur viktiga kommer ni då att känna er? Nej just det...

  Estocolmo

  Jag ska ju till Elin i Uppsala den 23-25 januari, och detta med hjälp av SJ's 25:- kampanj. Jag blev lite nyfiken på om man kunde åka flera gånger på dettam och gissa vad - det kan man tydligen. Så jag kollade upp lite tider. ringde Elin så att hon kunde skaffa sig ett Sj Priokort och så bokade vi tågbiljetter till Stockholm på den lördagen. Det blir alltså en heldag i Stockholm på vintern där vi inte är bunden till några aktiviteter, utan vi kan strosa runt lite som vi vill. Det blir alltså att packa ner ett par sköna promenadskor! Vad tycker ni att vi borde se och göra i Stockholm? Har ni något favoritcafé eller restaurant som ni vill slå ett slag för?  
  Tips om rätt med kycklingfilé?

  Nyss hemkommen från min lunchdejt med Lotta, och jag är mätt och belåten. det blev gamla kära Tacobaren och jag tog en burritotallrick och Lotta en nachotallrik as always. Sjävl hade jag aldrig testat brriton, men jag kan säga att jag kommer göra det fler gånger då den var behagligt god. Sedan gick vi vidare till Kappahl där jag köpte en eyemask som kommer vara skön att ha med på flyget om 12 dagar och sedan gick vi vidare och testade klänningar och nått silverjippo som Lotta gillade och som jag fick mannekenga i. Till sist fick jag också ner hyrfilmerna i brevlådan så nu är det gjort. Det tog bara ett tag för mig att få dem dit. Slutligen hamnade vi på Alén där jag köpte kycklingfiléer så det räcker för ett tag framöver. Kanske det kan bli något gott och smarrigt till helgen av dem. Någon som har något tips?  

  Faktum är att jag sitter och skriver på min loggbok nu och det är ju inte alls svårt. Men det är bara så sjukt tjatigt att börja skriva.

  Lunchdejt och telefonjippo

  Idag när jag borde göra loggboken så har jag anordnat mig själv en lunchdejt med min kära vän Lotta. Det är så det ska gå till kära vänner! Dock måste jag ju endåså vara hemma till kl 15 då vi ska tvätta, så jag kommer väl inte ifrån loggboken helt och hållet. Men visst ska det bli trevvligt att luncha med Lotta för engångsskull, eller vad säger du Lotta?

  och vet ni vilket helvete det är att ha en telefon som van använt i två år och blivit van med den, köper ny telefon som är av samma märke, men har knapparna och funktionerna på ett helt annat sätt än den gamla telefonen, bli van med den nya men får skicka in den på service efter 1 månad och använda den gamla så länge och allt bli kajko när man ska skriva ett sms till exempel? Jag vet inte hur många oläsliga sms jag har råkat skicka iväg till folk.

  Det är disco en trappa ner

  Mina grannar verkar tycka att det är HELT okej att ha discotek i vardagsrummet vid den här tiden en måndagskväll. Låt mig få tillägga att hon verkar helt störd.


  Slingorna jag la i håret tidigare ikväll värmde upp håret och tog bort den kalla trista tonen. Nu har jag mina funderingar på att lägga in blonda slingor som livar upp det ännu mer. Kanske att det kan vara något? Förövrigt tror jag att jag ska krypa till kojs nu. Imorgon vankas det skolarbete, städning och tvätt. Något mer jag glömt kanske? Tänkte också ta mig en vända ner på stan då jag måste posta hyrfilmerna.

  Och jo... Jag testade hårborttagningscremen. Den tog inte bort ett endaste hårstrå verkar det som. Men jag ska testa igen nåsta dusch.

  Natti natti ♥

  Veet hårborttagningscreme

  Slingning under progress. Jag funderar även på att klippa mig ännu kortare, kanske till coh med nere på Teneriffa. det sägs att det ska vara billigt och bra på salongerna dit vi ska. We see. Jag har även köpt Veet hårborttagningscreme för duschen. Någon som testat detta? Bra/dåligt? 100 kr på Kicks, jag betalade 30 kr på Dollarstore. Jag köpte även en eye-makeup remover från Lumene då min tagit slut. Med andra ord - budgetvarianten funkar alldeles utmärkt!   Lite hipp som happ men snygga kläder

  Hello puppies! Har egentligen föreläsning med jag orkade faktiskt inte bry mig. Nya tag på torsdag, right?

  So today... Jag har ingen aning om vad som händer faktiskt. Jag ska väl sätta igång med med min VFUloggbok tänker jag.


  Tills jag vet vad jag ska skriva kommer här ett par önskeplagg till garderoben:
  Melina Swing Cardigan

  $34.80
  Sequined Tube Top

  $17.80
  Demure Satin Top

  $24.80


  Forever.com


  Pratade nyss med mamma och hon ska till doktorn med mormor kl 14, och då ska de hämta upp mig, jag droppar av dem på sjukhuset och så tar jag bilen och åker och gör en del ärenden. Vilket betyder Dollar, ÖB, Skokanonen, Kicks, Coop, Kvantum och alla andra ställen. And I like it!

  Det är ju så att man skäms

  Ibland tycker jag att det är jävligt pinsamt att vara svensk. Anledningen? Läs detta

  Helgen i sammanfattat format

  Jag har inte bloggat på ett tag nu, men det har sina orsaker. Nämligen:

  Fredags - I fredags hade jag praktik (ja, jag vet att man inte får säga praktik nu för tiden, men vet ni vad? Det skiter jag fullständigt i, för egentligen, hur töntigt är det inte att säga VFU istället?). till 17.30 och sedan gick jag hem till bubben och vi gjorde korvstroganoff. Sen tittade vi på Idol, sörjde att den bästa åkte ur (Robin E) och snyftade till filmen Mask (Inte den med Jim Carrey, utan den från1985 med Cher som mamma till en missbildad 15 årig pojke, Rocky, som har en sjukdom som gör att han ser ut som ett lejon i ansiktet. Ja.. Ni kan ju tänka er att man grät en hel del. Och att den är verklighetsbaserade gör ju inte saken bättre precis.

  Lördags - Denna lediga dag blev inte så ledig med tanke på att jag infann mig på Mariagården kl 9.30 till 16.00 och hade ledardag. Vi fick faktiskt igenom en hel del smarta idér om hur vi kan göra saker och ting bättre och som vi efter nyår ska införa.
  Efter det promenerade jag och Andreas Onelius hemåt Fredriks föräldrar (Andreas bor åt samma håll, och med sällskap när det skymmer slipper man bli våldtagen i den här staden förhoppningsvis) där det vankades middag med en av mina favoriter - lasagne. Fredrik som avsskyr denna rätt käkade dock grillkorvar den tönten.

  ♥ Idag, Söndag - Klev vi upp och pallrade oss till UEK till 10.15. Sen var det konfaträff och hipp som happen och nu sitter vi här, då vi nyss har käkat Örtkyckling, ris och currysås och smälter maten innan vi ska göra Fredriks goda hallonsås och äta den tillsammans med vaniljglass. Mumsfilibabba.


  Hårddiet

  så var den över, VFUn... Skönt att få lediga dagar visserligen, men jag kommer sakna det. Det var så skönt på nå vis.

  Nina kom förbi på min lunch och droppade av två fina klänningar, så nu ska här trimmas misann så att de sitter som en smäck på nyår!

  Ikväll ska vi inte göra någonting tydligen. Jag kör på hårddiet nu i en vecka så får vi se, men det vettesjutton. Nu när jag absolut inte ska käka sånt så är jag kanske hur sugen som helst på snaskigheter och sällskapsspel. Stå ut! idol kan det hända att det blir också.

  Kappahl får in mycket snyggt denna årstid

  Jag köpte en tröja idag osm jag kda ha på julafton. Bild kommer in senare. Men det är en svart kortärmad topp med sidenband och rosett under bysten. 149 kr på Kappahl. Kappahl har fått in mycket snygga kläder faktiskt, som vanligt mot juletider.

  Ikväll ska vi se på Dumpad som kom på postlådan. Vad ska ni göra?


  Lunchrast med Karins födelsedag

  Hemma på lunch, vilken newsflash va? Men idag är det ingen vanlig dag för det är Karins födelsedag hurra hurra hurra! 21 bast och lovlig att åka till Vegas hon med.

  VFUn börjar lida mot sitt slut och idag har jag blivit intervjuad av Rektorn på Norrtull. Förvånadsvärt så blev hon så impad av mina reflektioner så hon vill att vi ska träffas igen på ett inbokat möte där jag ska få dela mig mig av de tankar och funderingar osm jag fått under de här två veckorna. Gud bevare mig väl.

  Nu måste jag tillbaka - tjing! ♥

  50 kr tur&retur till Uppsala är inte fy skam

  Helt slut efter 12 timmar med bara barn på VFUplatsen och bara barn på barngrupperna. Fysjutton. Skickat iväg telefonen har jag gjort idag ikväll också, och jag höll på att göra världens tabbe genom att lägga kuvertet på den vanliga postlådan, men precis innan jag släppte det så kom jag på att det var ett företagspaket som måste lämnas in på Posten. Men kärringen på kassan på ICA sa att jag skulle lämna den på postlådan ändå men fy skam den som ger sig. Jag fick henne att ropa på en annan som i sin tur svarade att hade jag lagt det på lådan så hade jag kunnat säga bye bye kära telefon. Må jag säga hur mycket jag missgillar ICA Alén har i Söderhamn?

  Sen har jag även bokat tågbiljetter ner till Elin i Uppsala. Eftersom jag har SJ Prio-kort så åker jag för 25 kr enkelresa i januari, så för 50 kr t&r så kommer jag spendera helgen den 23-25 januari hos Elimpa!

  Hamburgaren is the shit! Som man säger..

  Hemma på lunch och har inget bättre för mig än att kladda ner ett inlägg. Har precis ätit rester från igår och det var fortfarande mumsfilibabba. Gympalektionen gick kanon! Jag körde hamburgaren, svans-ta och under hökens vingar kom med dem. Hamburgaren är faktiskt en jättebra lek där man kan testa barnens förmåga och motorik och även mäta grupptryckets kraft hos varje barn. Så den var faktiskt mycket spännande i den här sexårsgruppen.

  Idag slutar jag 16.15 och då är det bara att gå hem och hämta matlåda och väskan för att gå iväg till Mariagården och ha Miniorer och Juniorer där vi ska göra tvålar ikväll. Sen ska jag även kopiera inköpskvitto på telefonen så att jag kan skicka iväg den imorgon. Och när vi slutat för kvällen ska jag givetvis hem och se nyaste avsnittet av 90210. Den serien börjar faktikst bli bra, fast inget slår gamla hederliga kult-Bevvan!


  See ya ♥

  Gymplalektion med sexåringar is my deal

  Imorgon ska jag stå för gympalektionen med sexåringarna. Eftersom jag fick veta det idag så har jag inte haft så lång tid på mig, och vad kan man ha på planeringen när det gäller gympalektion för en bunt sexåringar. Och vilken lektion sedan - 30 minuter. Så jag tänker mig lite FöljaJohn som uppvärmning, Svans-ta till huvudrätt och Hamburgaren till efterrätt så får de för en chans att slappna av. Vad tror ni om den idén?  Kanske en stunds avslappning på slutet om tiden räcker till?


  Jag måste även sätta fart och skriva den här VFUloggboken. Men vad sjutton. Det kan jag göra på tåget ner till Gävle den 20 november också. Och sen har jag ju en hel del jag måste göra tills vi åker ivåg också så jag slipper göra de uppgifterna när jag är i solen.

  Kyckling i tomat & basilikasås med pasta  Vi testade det där receptet som jag skrev om igår, och det blev ruggigt gott! Observera att vi använde tre olika pastasorter då det visade sig att vi hade nästintill slut på allt så det fick bli en blandning helt enkelt!


  För 4  normalportioner behöver du:

  1 grillad kyckling
  1 gul paprika
  1 röd paprika
  2 dl creme fraiche tomat & basilika
  2 dl lättcreme fraiche original
  Salt & peppar

  Rensa kycklingen och låt den stekas på i en stekpanna tillsammans med den strimlade paprikan.
  Tillsätt creme fraichen och eventuellt lite vatten (vi använde 1 dl vatten, med tanke på att creme fraiche har en tendens att "dra ihop sig" lite under tillagning)
  Salta och peppra efter behag.
  Servera tillsammans med favoritpastan. Själva föredrar vi färgad pennepasta

  En quicke

  Idag har jag VFU mellan kl 9 och kl 17.30, sen är det ju givetvis One Tree Hill när jag kommer hem ;) Ni får ge er till tåls så länge! Och förresten, idag har jag klänning och leggings. Undrar hur det ska gå i kylan på rasterna? Men idag ser det i alla fall lite lugnare ut. Och sen har vi fika i Norrtullscaféterian istället för en rast, så det ska nog gå bra. Tjing. ♥

  En god pastarätt med kyckling kanske?

  Jag hittade följande recept  hos Engla's Showroom och det verkar vara en god pastarätt som jag tänkte testa. Kanske i helgen?

   Pastasås med kyckling

  3-4 port.

  ♥ 1 röd paprika
  ♥ 1 gul paprika
  ♥ 1 burk creme fraiche med tomat/basilika
  ♥ 1 burk creme fraiche (mini eller lättvarianten)
  ♥ 2 kycklingfiléer

  Stek kyckligen och dela i små bitar. Salta och peppra, Dela upp paprikan i lagom stora bitar och lägg ner i stekpannan tillsammans med kycklingen. Häll i båda burkarna med creme fraiche. Tillsätt ev lite vatten. Låt puttra på svag värme medan du kokar upp din favoritpasta.

  Vitaminkickar är viktrasande

  Hemkommen och snuttandes på en vitaminkick till smoothie. Stavmixern som jag fick i present är nog dne mest efterlängtade och jag använder dne flera gånger om dagen. så fort jag känner för något sött gör jag mig en smoothie. Och är inte det bättre än en massa snask?
  i min smoothie ingår:

  Mangobitar
  Jordgubbar
  Hallon
  Blåbär
  (om jag har hemma)
  Flytande honung
  Vaniljyoghurt
  (Arlas är min favorit till smoothien)
  Lättmjölk

  Det blir riktigt uppiggande, och jag har faktiskt gått ner 2 kg sen jag bytte min frukost och snasksug till smoothies. Och det sedan den 29 oktober.  American Pancakes

  Får man påpeka att barn kan vara riktigt jävliga iband? Så där så att man aldrig mer vill ha hand om dem. Men sen finns det barn osm är så mysiga som gör det värt det heal återigen. Tack gode gud.

  Nu när jag kom hem så lagade jag och Fredrik mat tillsammans. Efterosm vi ska iväg ikväll så blev det något snabbt; American pancakes. Och det smakade delicious. tjocka pannkakor med sirap på sitter aldrig fel. Men tack och lov för att vi äter pannkaka typ en gång i halvåret. Mer pallar jag inte. 


  Vilken maträtt har ni svårt för att äta ofta?

  En snabbis är allt vi hinner med på lunchrasten

  Är hemma på lunchrast en snabb sväng. Har VFU till kl 15. Ska sedan ner på ICA och köpa mjölk och ägg. För vet ni, vi ska käka amerikanska pannkakor till middag ikväll. Sen ska jag jobba en sväng. Tjingeling på er ♥

  Filmer ni måste se

  Jag och Fredrik har nu i helgen sett John Tucker Must Die och Stardust. båda filmerna var kanon, på varsitt sätt. John Tucker må jag säga innehåller en hel del roliga moment. Se dem! Nu vill vi bara se What Happens In Vegas och Dumpad.  ikväll ska vi även se Hemma Bäst som går på 4:an. någon som har sett den förr?

  Nu ska vi äta qournfilé med råstekt potatis. sallad och mangoraja-sås. Det kommer även bli en jordgubb och rabarberpaj till efterrätt.


  På återseende! ♥

  Bloggportalen har blivit sämre

  Bloggportalen har varit mycket dålig de senaste tre dagarna. Man kan ibland inte ens logga in, och de påstår att bloggen överhuvudtaget inte finns ibland. Jag må säga att jag tycker det har blvit sämre sedan de bytte från blogg.se till publishme.se. Den fungerar mer sällan nu än vad den gjorde förr, och problemen med blogg.se var bara en liten harlort jämfört med de som är nu. Dessutom så lovade de fler och bättre avancerade funktioner på den nya bloggportalen. Vilak då undrar jag? Jag har nämligen itne märkt någon skillnad. Förrutom att man slipper verifiera sig när man lämnar kommentarer visserligen, men den funktionen finns ju på alla bloggar nu.

  Nej.. Publishme.se imponerar inte på mig.


  Tony kommer ikapp & syrlig hallonsås

  Ja, jag måste bara säga att Tony Irving - klart bäst ikväll på Stjärnor på is. Visst var Markus och Jespers nummer bättre, men Tonys utveckling är helt briliant. Tycker ni inte? 

  Till efterätt åt vi något så gott som vaniljglass med hallonsås. Fredriks hallonsås kan man väl tillägga. Han är inbiten på den, så han gör såsen på känn. Men den innehåller i alla fall: 

  ♥ Hallon (helst "självplockade" som är mer syrliga)
  ♥ Fruktsoda/Sprite
  ♥ Vaniljsocker


  Blanda hallon med läsken (ju mer läsk desto rinnigare). Blanda i lite vaniljsocker.
  Mixa med stavmixer.
  Servera med vaniljglass.

  (Innehåller såsen hallonkärnor kan det vara en bra idé att sila såsen innan servering)

  Den är ruggigt god, och ju syrligare hallon desto bättre!

  Receptet som jag lovat  SKAGENLAX MED PENNEPASTA


  För 4 personer:

  500 g skinn och benfri laxfilé
  2 dl creme fraiche
  1 stor tub skagen-mjukost
  1 - 2 morötter (rivna)
  färgad pennepasta
  Salt & peppar

  Värm ugnen till 175°. Skär laxfilén i mindre bitar. Salta. (tänk på att fisken suger åt sig mycket salt, så snåla inte)
  Lägg fisken i en ungssäker form.
  Blanda creme fraiche, mjukost och rivna morötter i en skål. Häll röran över fisken.
  Låt stå i ugnen i ca 20-25 minuter.
  Servera med färgad pennepasta och ett gott bröd.

  Smörgåstårta och tumvantar

  Nu har vi varit och fikat på Rådhuskondiset där Lisa jobbar. Åt en efterlängtad smörgåstårtsbit som smakade gottans och drack en kopp kaffe. Fredrik i sin tur tog ett wienerbröd och en cola. Sen gick vi ner på staden där jag köpte ett par nya tumvantar på Kappahl som är behövligt här hemma. Vad har jag gjort mer då? Sorterat tvätten. Fredrik och jag har desutom gjort upp en plan. Han ska sköta tvätten och disken idag så tar jag städningen. Synd att jag kommer ha mindre att göra än honom ;)

  Ikväll görs det en laxmiddag. Det blir supergoda lax i skagen"röra" och färgad pennepasta. Vill ni ha receptet? En bild och recept kommer ut i kväll när maten är klar!

  Överraskningslördagen

  Sov till kl 11 denna morgon och det kändes så välbehövligt. Jag måste hoppa in i duschen och göra mig i ordning och dra ner på stadens alla torg för att möta älsklingen och kika runt lite. Han har ingen aning om detta, men han har tjatat om att han vill gå och fika nån gång men det har liksom aldrig blivit av, så nu ska jag överraska honom. Ibland kan jag också vara romantisk hörrni.

  Duschen nu om jag ska hinna innan staden stänger och vi har tvättid kl 15.

  Chuck Bass we like!  Chuck Bass we like!

  Har ni tänkt på, alla ni Gossip Girlfans, att Chuck Bass blivit ruggigt snygg?
  Eller ni kanske alltid har tyckt det?
  I'm totally up for it ♥

  Look-a-like på inredning

  Rapporten är inskickad. Den blev inte bra, men what the heck. Jag pallar inte att sitta med den längre, så jag skrev klart den och skickade in den på Blackboard. För övrigt är jag skittrött och jag är grymt glad över att det äntligen är helg. Imorgon ska vi städa på och tvätta på eftermiddagen och sen vet jag inte. Jag får väl också ta tag i och skriva första veckans VFUloggbok som vi måste, vilket suger. Kanske att jag ska få Fredrik att gå ut imorgonkväll, men jag vet inte. Det är ju jobb på söndag kl 10 så. We will see. Ikväll sover Fredrik hemma hos sina föräldrar som åker till Elin (Fredriks syster) i mjölby tidigt i morgonbitt för att hjälpa henne och Patrik att flytta in i deras nya lägenhet. Vad jag gör ikväll har jag ingen aning om. Idol och tidig sömn röstar jag för. Med ett paraplyglas i handen.  Adventsljusstake

  Den här vore helt perfekt i sovrummet

  Halens, 249 kr  Och är inte den här RÄTT lik den som jag köpte på Ellos i tidigare inlägg?  Bordsstjärna på fot
  Halens, 149 kr

  Bilder från 80's


  Och slutligen bjuder jag på - Nicky!


  I'm going to bed with

  Ångesten över min rapport. Japp. En liten uppdatering så här innan kvällsningen. Jag trodde att klockan var allt för långt bort in på småtimmarna, men vad sjutton - hon är ju bara 22-snåret. Herregud, förr i tiden så var jag glad om jag somnade innan kl 1 liksom, men nu är jag döda fisken när uret koko-ar klockan 20.00. Jag är slut som artist. finito.

  Jag har också fått tag på CDON nu, och vad kan man göra mer än att ställa sig upp och ge dem en stor eloge? Supporten på Sony Ericsson suger, det kan jag tala om nu efter 2 dagar i samtal med dem, men man behöver bara skicka ett litet meddelande till CDON.com, och vad händer Jo, man får tillbaka ett meddelande om att de kommer sköta allting med serviceinskicket (jag kommer bara att bli tvungen till att packa ner telefonen i det emballage jag får hemskickat, och sen knalla ner på posten), och sen skulle jag naturligtvis få en ersättning. de är helt underbart, och jag har aldrig tyckt illa om denna nätbutik. Så ni som funderar på näthandelns trovärdighet - tveka inte över CDON!


  Sen har jag även shoppat lite, som vanligt vid den här tiden - julsaker.
  Påslakanset Fox med vättar
  149 kr/st
  Ellos


  Jag köpte två, och till priset av 89 kr/st

  Julstjärna på fot med belysning
  39 kr Ellos

  Felmeddelanden hit, felmeddelanden dit

  Jag sitter nu och skriver på min rapport, som jag kan avslöja handlar om att utreda påståendet "Leken är en viktig meståndsdel i barns utveckling". Det är faktiskt inte det lättaste, eller jaa.. Svårt och svårt egentligen.. det kan man väl inte riktigt säga, men man kan dock säga att det är svårt när man inte riktigt vet hur man ska göra. Vi har fått information på Blackboard och i klassrummet, men det har ju inte varit den bästa infon om man säger så. Vi skulle inte ha lidit av lite mer genomgående instruktioner. Men men.. Det är HiG..

  För övrigt måste jag skicka in min telefon som inte vill att alarmet ska fungera som det ska. Det drygaste är att jag kontaktat CDON, och de har svart, men de har gjort det på min sida på CDON.se, och det går inte att läsa meddelandet. Otypsikt?

  Jag väntar itlls imorgon, och får jag fortfarande samma felmeddelande då så får jag väl ta och kontakta dem igen.


  Nej, nu är det återigen tillbaka till rapporten. Tjing.


  Jag vet att jag är boring

  Jag ber om ursäkt för tråkiga uppdateringar. Jag sitter nu hemma från barngrupperna och skriver på den har förbaskade rapporten som jag nu inte har allt för många dagar på mig att göra klar innan den ska vara inne på fredag. Samtidigt så har jag ju som tidigare nämnt VFU på heltid också, så det blir lite tight om tid och rum. Men visst är det rätt bra frestande att kika in och skriva lite här då och då när jag endåså sitter med datorn hela tiden jag är hemma och skriver på rapporten.

  Och jag har insett att jag endast ätit lunch idag, så jag borde kanske ta en liten middagspaus. Visserligne känns det som att vi inte har någon mat hemma. Och inte heller kan jag gå och handla, för Fredrik skulle betala sitt Studenmössepaket, och det kunde man bara göra med VISAkortet tydligen, och eftersom han kör med Maestro så fick jag punga ut. Sen har han (trots att jag dagligen har påminnt honom om det) hela tiden glömt bort att göra en överföring, så jag är broke until then.


  Och jo.. Nästa vecka blir det ju "skoj" igen.. Mamma ska läggas in på sjukhuset i Uppsala hela vecka 46, och jag har VFU hela dagarna. Missar jag en dag så måste jag ta igen den, och när hade de tänkt att man ska hinna med det när skolan drar igång igen? Jag har ju hört att de har öppet på juldagen visserligen.. Kul....


  Barack Obama - USA:s 44:e President

  Ni har väl inte missat att Barack Obama är USAs näste President?
  5 november är en dag att minnas kära människor, för den 5 november är den dagen då den förste mörkhyade Presidenten genom tiderna har röstat fram.
  Och har ni sett vad Barack har får mål? Det är helt underbart. Jag hoppas nu att det blir så här.


  Dagens händelser - nothing to talk about

  Idag har jag inte gjort mer än att jag har haft VFU 9-17.30, ringt Sony Ericsson Support (eftersom alarmfunktionen endast tycks fungera 75% på min 1 månad gamla telefon), fått Flygande Jakob till middag av käraste Fredrik, och sedan skrivit på min utredande text. Vad som jag kanske bör nämna på den sistnämda punkten är att jag inte alls har kommit någonvart känns det som. Det känns mer som att jag bara svamlar på en massa skit när jag skriver, och att jag kör fast varannan mening typ. Men jag har tills midatt på fredag på mig, och jag kommer klara det här. Sen om jag får F på rapporten, det är en annan femma. 

   Imorgon har jag VFU 7.45-16.15, och sedan måste jag hem och direkt sätta mig med rapporten. Så nej, det blir inget barngruppsarbetande för min del. jag måste prioritera mina uppgifter nu för tiden, för tiden går verkligen inte ihop till allting jag har inplanerat.

  Tills bättre tider - ♥


  PS. Barack Obama måste bli USA:s 44:e President enligt min åsikt. DS.

  Cocktailparty

  $ 22.80

  Forever21


  Vi hade tänkt oss cocktailtema på Nyår. Vad sägs om denna blåsa?

  25 grader jämtemot 2 grader

  Jag lever, det är inte så att 80-talsfesten tog kål på mig - snarare tvärtom. Festen vart än en gång succé och jag må säga att jag är grym på Singstar, eller vad säger du Elin? ;) jag lovar att korten kommer in i framtiden när jag lagt in dem på datorn. Vi var riktigt heta må jag säga ;)

  Jag sitter just nu med den här förbaskade utredande texten, och jag håller på och blir tokig tror jag. Den ska vara klar på fredag, och jag vette sjutton när jag ska hinna klart med den - med tanke på att jag den här veckan och hela nästa vecka har VFU på Faxeskolan. Praktiken är dessutom på heltid by the way.

  Just nu vill jag bara att veckorna ska gå fort så att vi sitter på planet ner till varma, härliga Playa de las Américas. Idag har det mätts upp till 25 grader i skuggan. Det är skilland det jämtemot 2 grader här och nu. Visserligen går vi mot varmare dagar igen, men vad sjutton. Det är kallt ute!
  Angående kommentarregler

  En sak som jag sagt tidigare, och som jag åter igen påpekar: Jag har inget emot kritik i mina kommentarer. Ni är mer än välkommen med att skriva dessa då jag värdesäter era åsikter och dessutom står för det jag skriver. Vad jag däremot inte godkänner är såna kommentarer som är publicerade av anonyma. Kan man inte stå för en sådan sorts kommentar så har den inget här på bloggen att göra heller tyvärr. Men ni är välkommen tillbaka när ni står för era åsikter. 


  Ikväll är det 80-tals fest. Min outfit är dessutom grym!


  Happy Halloween!
   

  RSS 2.0