Jag hatar Windows 7

Jag har ju som tidigare nämt haft problem med routern och min nya dator. Efter blod svett och tårar har jag nu eventuellt kommit på lösningen till mitt problem, en lösning som jag tänkte på redan i början: Min router stödjer inte Windows 7. Ska ringa imorgon och förhoppningsvis få det bekräftat. 
Så.. Ingen som känner sig manad att skänka mig en ny router? 

Ps. Jag HATAR Windows 7.  

Teneriffa seems long ago but yet so far

För ett år sedan lekte livet!




Teneriffa visar sig uppe i det blå..


Måndag 30 november

Kommer tillbringa dagen i skolan, därav frånvaro. När var jag där senast, i måndags? En vecka sedan alltså. Tänka sig. Vakande i natt (som vanligt) av att Skrållan kände en plikt att tvätta mina näsborrar igen. Vänta du bara katta tills de är fulla med snor!

Och jo.. För precis 1 år sedan satt vi i detta klockslag på ett plan på Arlanda i väntan på take off mot Teneriffa. Jäklar vad tiden går fort...





Alltid lika roligt att ta en tripp genom memory lane på datorn...

Carlings Gävle och dess personal...

Fredrik och jag var ju på bio i eftermiddags, och vi vi hade bokat samma platser som vi hade på New Moon = ENORM salong! Den tar ca 230 pers, och lutar väldigt brant, vilket gör att man inte störs av personen framför (förutom att killen osm satt framför Fredrik hade en mössa á la Marge Simpson. Dessutom har den här salongne andra stolar som kan jämföras med bilstolar. Och kanske bäst av allt - MUGGHÅLLARE I VARDERA ARMSTÖD. Borde inte alla biosalonger ha det?

Filmen, Luftslottet som Sprängdes, var i sin tur lite så där. Inte imponerad av den. Och vad höll läkaren hennes på med? Flörtade han eller what?  Nej.. Inte impad som sagt.

Innan bion fick vi snällt styra våra steg till Carlings så att Fredriks nyinköpta Leejeans kunde bli fri från det kvarvarande larmet. Må säga att vi INTE är impad av Carlings här i city heller. För det första tog det killen en kvart (jag överdriver inte!) att ens serva Fredrik när han köpte dem i torsdags, och dessutom drog han då av 50 kr istället för 50%, och vägrade att inse detta. Undrar hur hans matematik hade gått ihop där när han såg att jenasen kostade 1 099 kr ordinarie pris, och det skulle vara halva priset på dem, och slutnotan hamnar på 1 049 kr. Han vägrade dessutom inse att Fredrik inte var intresserad av att köpa 3 par strumpor för 99 kr. Och håll i er.. Idag bad tjejen om ursäkt för missförståndetVilket missförstånd? Att ni har okompetent dryg personal?


Mitt nyårslöfte 2010

Mitt lilla vad om att jag ska kunna alla 44 st som varit USA:s President genom tiderna kommer lyckas! Det har blivit ett nyårslöfte för mig, och sedan sent i gårkväll har jag hittills präntat in följande:

1. George Washington
2. John Adams
3. Tomas Jefferson
4. James Madison
5. James Monroe
6. John Quincy Adams
(son till nr 2)
7. Andrew Jackson
8. Martin van Buren
9. William Henry Harrison
10. John Tyler
16. Abraham Lincoln
41. George Herbert Walker Bush
42. William Jefferson "Bill" Clinton
43. Geroge Walker Bush
44. Barack Hussein Obama II


Alltså 15 st av de 44. Inte så illa pinkat med tanke på att jag kan ALLA deras namn, alltså till och med mellannamnen. Stavningen är en annan femma.
Tror ni att jag kommer klara det tills nyår?

Jag kan Mount Ruschmore!

Nu mina damer och herrar så är det advent i stugan! Nej, inte jul i stugan, utan advent. Det är inga tomtar uppe här inte, utan dem spar vi till Lucia.

Och förresten, Mount Ruschmore består av George Washington, Tomas Jefferson, Teddy Roosevelt och Abraham Lincoln. Jag hade alla fyra rätt.




Fredrik och jag har gjort ett litet vad, på mitt initiativ.

Jag ska lära mig alla USA:s presidenter, och kunna rabbla upp dem utantill. (Årtalen är inte nödvändigt, då det är väldigt svårt att ta in så många årtal enligt psykologin).
I vinstpotten ligger ett biobesök bekostat av mr Wiström himself.



Inga tomtar förrän Lucia!

Natten har i stort sett bestått av en maktkamp mellan mig och Skrållster. Hon ville pussas, och det ville inte jag. Till sin protest så snodde hon en av mina kuddar ifrån mig, och jag kontrade med ett "fine for me, bara du låterm ina näsborrar vara oslickade!". Sov sedan till 12.15, och trodde inte mina ögon. Klockan måste helt enkelt gå fel, det finns inga andra alternativ.

Idag ska vi bege oss ner på staden en sväng och hämta ut biobiljetterna till Luftslottet som sprängdes som vi ska se imorgon. Tänkte också slänga upp lite adventsstakar, byta gardiner och sånt som man tydligen gör i dessa tider. Men tomtar, där går gränsen. Jag älskar också julen, men de ska inte uppförrän Lucia!

Skrållans nya hyss

Okej.. Så här ligger det till.. Jag och Fredrik tillskrev ett datorförbud denna fredagskväll. Vi skulle inte ens röra datorerna, utan istället skulle vi bara mysa till det kvällen till ära.

Vad händer?

Fredrik somnar i soffan tidigt. För tidigt.


Resultatet?


Här sitter jag.


Dessutom har jag ingen aning om vart katten är. Säkerligen i badrummet. Idag när jag var där inne så började hon riva ut tops som hon biter lite på och böjer till dem likt ostbågar. Jag sa åt henne att mamma inte alls gillar det, och tog ut henne därifrån.
 När jag några timmar senare går in till badrummet igen för att uträtta behov,
vad finner jag inte?




Kul skämt, kissen...


Barns funderingar på livet under tidigt 1900-tal

"Människans gåta.

Finns det människor som har ögon av glas, kan dom ta ut ögonen, kan dom se med sådana ögon? Vad ska man ha peruker till och varför skrattar folk åt dom som är flintskallig? Finns det människor som talar med buken, talar dom genom naveln, vad ska naveln vara bra för? Finns det riktiga trummor i öronen? Varför är tårar salta och varför är havet salt? Varför har flickor långt hår och varför är dom annorlunda - där? Växer det svampar på hjärtan och varför skickar man kort med hjärtan och svampar på till första april? Måste man dö? Var fanns jag innan jag blev till? Hembitrödet säger att somliga människor kan göra en sjuk genom att titta på en, men om man spottar tre gånger blir man inte själv sjuk. Vad är det som händer inuti näsan som gör att man nyser? Är galningar sjuka? En fullgubbe då? Vad är det som är värst: att vara full eller att vara vansinnig? Varför kan jag inte få veta hur det går till när barn föds? Är det sant att vinden blåser när det är någon har hängt sig? Vilket är bättre: att vara blind eller döv? Varför dör barn medan vuxna lever vidare? Ska man gråta mer när mormor dör än när lillebror dör? Varför kommer inte kanariefåglar till himlen? Måste en styvmor slå barn? Är mjölk från bröstet också komjölk? Om man drömmer om någonting, är det då så, eller är det bara som det verkar? Vad är det som gör att hår blir rött? Varför kan man inte få barn om man inte har någon man? Är det bättre att äta en gifit svamp än att bli biten av en giftig orm? Är det sant att man väcer fortare om man står ute i regn? Vad är ekot, varför hör man det ute i skogen? Hur kan det komma sig att man ser hela huset i handen när man gör handen till en kikare? Vad är en skugga för någonting, varför kan man inte springa ifrån den? Är det sant att om en flicka blir pussad av en man med mustasch så kommer hon också få mustascher? Är det sant att det finns maskar i tänderna, fast man inte kan se dom?"


- Barns funderingar på livet enligt Janusz Korczak (1878/79-1942). Utdrag ur Janusz Korczak och barnens värld av Leif Mathiasson (2004) mfl.

Helgens planer

Pengarna rullade ju in på kontot igår, och det firades med månadshandling för 1 000-lappen på Willys, en ny tutthållare på Kappahl med 25% medlemsrabatt en ask Ipren och 11,3 kg EverClean-kattsand till Skrållstermiester. Fredrik fyndade ett par 1 100:- Leejeans på Carlings med 50% rabatt. 

Eftersom det inte blev någon umgåsning med lille söte Isak helgen som var (Helena hamnade på BB på nytt med feber och magsmärtor, och de fick tillbringa nästan en vecka där) så tänkte vi åka hem den här helgen igen då de kom hem idag. Men nu slutar Fredrik sent imorgon, och dessutom så jobbar mamma den här helgen, så vi väntar tills nästa helg istället. Hoppas bara att man får snussa på lillkillen då. 

Den här kommande helgen får istället kantas av ännu ett biobesök i form av Luftslottet som Sprängdes. Dessutom så blir det lite plugg och så måste jag läsa the Salamanca Statement på 50 sidor inför Belfast. Fullt upp den här helgen med andra ord!

Nu går det undan

Jag tackade ja till Belfast i morse, och redan har jg fått mail om att jag måste kopiera mitt pass och skicka in det till ansvarig. Så nu går det minsann undan! Det börjar nu falla sig in... Jag ska få gå på Collage. Visst, det är "bara" under en tvåveckors-period, men ändå. Ett riktigt Collage.. Jag har alltid drömt om att få åka utomlands och studera, och Irland har varit ett av mina mål här i livet. Nu blir det visserligen Nordirland, men det är fortfarande en del av Irland. Och jag behöver inte låna en massa pengar för att få göra detta. Att jag är en av 35 st Européer som får denna chans är helt ofattbart, och det fanns egentligen ingen anlednign för mig att inte tacka ja. Detta är en chans för livet, och jag måste bara ta den ananrs hade jag ångrat mig för alltid. Så.. Nu ör det bara att räkna veckorna fram tills vecka 4.

Belfast 2010

Än en gång dags att göra saker och ting offentliga. Detta börjar bli ett vanemönster nu. Kanske dags att skapa en ny kategori?

Jag har fått ett erbjudande av en av mina instruktörer och Högskolan i Gävle att under tiden 25 januari - 6 februari 2010 åka till Belfast, Nordirland, och studera ett intensivprogram på St Mary's University Collage. Intensivprogrammet heter Special Needs Education: Participation in Society, och innehåller föreläsningar, seminarier, studiebesök och workshops. Istort sett allt är finansierat av Högskolan, så det är för mig bara att åka.

Visst borde jag ta den här chansen?

Skrållans nya smultronställe

Var igår och hämtade ut våra gratisbiljetter till New Moon, så på måndag kl 20.45 ska jag och älskling mysa till det. Och eftersom bion var gratis för oss, så blir det en stor popcornmeny ;)

Var även och handlade lite kläder och dylikt till lille Isak dessa dagar, och jag kan knappt hålla mig tills på lördag då man äntligen får snussa på lillkillen.

Btw så fick jag betyget A i kursen Kommunikativ utveckling och språktillägnande. lustigt egentligen.. På gymnasiet var det så mycket enklare, men det är nu, på en akademisk nivå, som man presterar toppresultat. Nästan att jag skulle vilja börja om gymnasiet igen för att se hur det skulle gå.

Skrållan var försvunnen var ovanligt lugn ett tag idag, lite väl oroendeväckande lugn.. Så jag gick och letade henne, och när jag inte hittade henne på hennes "ställen" så blev jag orolig. Men till slut hittade jag henne på ett lite mer otänkbart ställe...



Gör din röst hörd, lille vän

Det sker inte så mycket på den här fronten. Pratade med Andreas i telefon idag, och fick därmed höra Isak för första gången, och det är bra lillplutten, det är viktigt att göra sin röst hörd och testa sin röstkapacitet redan från första början :)

Däremot kan jag få vara med om äventyr snart. Kan i dagsläget inte avslöja så mycet mer än så, men jag lovar att så fort jag får veta mer så delger jag det med er.


Lille Isak

Det är helt sanslöst hur man kan älska någon så villkorslöst när han funnits i mitt liv i 14 timmar. Jag har inte ens träffat honom än, men jag skulle göra vad som helst för honom. Jag skulle till och med offra mitt liv för honom.
Det är en helt sjuk känsla, men den gör mig alldeles varm inombords.

Faster älskar dig, lille Isak!


Jag kan knappt vänta tills jag äntligen får träffa dig nästa helg.



Välkommen till världen, lille ängel

Efter många om och men så kom till slut en liten (visserligen var han rätt stor) kille ut via kjejsarsnitt vid 4-tiden imorse.
 Välkommen lillkillen! Faster älskar dig redan, och hon kommer göra allt för dig.


Spänningen är olidlig...

Strax ska jag hämta Elin på stationen. Äntligen! Och hela helgen stannar hon också, hur underbart roligt är inte det? Undrar bara vad vi ska hitta på... Några förslag?

Sen är Andreas och Helena på BB nu. Spänningen börjar bli olidlig! Men det är dags att komma ut nu lillplutten, för du är 15 dagar försenad... Jag är mest nyfiken på vad det blir - En pojke eller en flicka? Vågar ni gissa?


Jobb i jul och nyår

Mamma ringde nyss och meddelade att jag får jobba i jul och nyår, så där tjänade jag in min dator tack och lov! Kommer jobba julafton kl 14-21, men det gör mig inte så mycket, eftersom jag heslt vill fira jul med Andreas, Helena och bebisen, och de kommer vara med min familj på förmiddagen, för att sedan fira ute i Trönö med Helenas familj. Så 100% i ersättning, och jul med min familj. Kanon!


Pedagogik

Någonting har skett. Jag har återfått min motivation att studera igen. Jag läser gärna kurslitteraturen i den här nuvarande kursen, Identitet och Subjektskapande hos Barn och Unga 7,5 hp. Imorgon är jag ledig, och då ska jag till Skräddargården och lämna in ett frågeformulär. Efter det ska jag handla tills helgen då Elin kommer, och sedan ska jag läsa läsa läsa.

Jag kan verkligen säga att pedagogik är min gren här i livet. Pedagogik är så mycket! Här finns mångfaldd och variation, och man behöver inte jobba inom skola för att arbeta med pedagogik - det är där många har fel. Många tror nämligen att pedagogik är att arbeta med barn, men det handlar även om vuxna. I den här kursen har vi litteratur som berör alla åldrar, och vi har böcker så som Grupputveckling och Självkänsla och anpassning. Den sistnämnda boken är verkligen någon som jag rekommenderar. Vill du veta hur du kan stärka både dig sjävl och andra som individer? Läs den!

Johnsson, M. (2003). Självkänsla och anpassning. Lund: Studentlitteratur


Äntligen en datorväska!

Satt i skolan idag när telefonen ringde. När jag såg att det var Andreas och de går i väntans tider för 13 dagar seda, så kan ni ju tänka er varför jag trodde att han ringde. Nät han dessutom börjar samtalet med "vi är i Hudik" så kan ni väl tänka er hur mitt hjärta slog. Dessvärre så var det ingen bebis, utan de fick snällt åka hem utan igen. Men på fredag åker de upp igen, och då ska de minsann inte komma hem utan. Så... I helgen blir det både besök från käraste Elin och förhoppningsvis en liten plutt. Mysigt va?

Sen har jag ÄNTLIGEN fått tag på en datorväska. Det blev en Golla faktiskt, som jag varit lite anti. Men vad gör man när det inte finns så många alternativ när man har en 15,6"s dator? 599 kr gick den i alla fall loss på. Tragiskt, men sant. Dessutom köpte jag den på Telia. Hade ni kunnat gissa på det?


Bild: Webhallen.se

Hur länge är en normal 22-åring vaken om kvällarna?

Jag är fortfarande vaken, tro det eller ej. Börjar jag hamna i mina dåliga vanor igen, eller lever jag bara den standard som vanliga 22-åringar gör? Jag måste faktiskt erkänna att jag hellre somnar tidigt om kvällarna. men ikväll har jag faktiskt en ursäkt: jag har suttit och skrivit ett diskussionsunderlag. Jag har dessutom läst en del kurslitteratur, då jag fick fyra efterlängtade böcker idag. Dessa böcker verkar toppen, och jag kan nog helt ärligt säga att jag kommer att läsa dem från pärm till pärm för engångsskull. Isn't that good news?

Men nu, är det natti natti. Imorgon är ska min studiegrupp träffas och skriva ner de observationer vi gjorde idag för att sedan lämna in det skriftligt till vår kursansvarige.

Lindex - Smala kvinnor är sexiga kvinnor

Lindex har lanserat en ny kollkektion, och gör det med stormerier.

Ni som inte känner till detta så är det nämligen som så att Lindex nya kollektion är till för de smala människorna, enligt dem själva. Den nya kollektionen ska vara sexig, vacker och sensuell, och för att uppfylla dessa krav så måste den kvinnliga kroppen vara just det - kvinnlig. I och med det så har de meddelat att kollektionen endast kommer att släppas i storlekarna S (36-38) och M (40-42). Lindex har i sitt pressuttalande hänvisat att de större kvinnorna till deras plus-sizekollektion, Generous.

Jaa.. Jag säger då det Lindex... Där grävde ni ju er grav.. Vad menar ni med att de med storlek L och uppåt inte kan vara vackra och sensuella? Titta bara på Anna Book och Sarah Dawn Finer. Jag tycker de är skitsnygga. Och de får då inte på sig stl M (Eller kanske Anna gör det nu när hon droppat så mycket i vikt?). allt handlar väl om utstrålning, gör det inte det? Jag menar, utsidan är inte alls allt, utan för mig är det snarare hur någon för sig som avgör om någon är vacker eller inte. Jag tycker personligen inte att Angelina jolie är ett dugg snygg, och jag äcklas av Anna Ankas kropp. Vem är det som säger att de har rätten att få vara sexiga i snygga kläder då?

Lindex? - Nej tack!


Bild: Aftonbladet

Tjejen i mitten är bara senor och inte alls sexig, enligt min mening.


Vilken kattsand bör vi skaffa?

Nån där ute som kan tala om för oss vilken kattsand vi ska skaffa? Vi är inte riktigt nöjd med en vi haft nu, Katty (kartongen, inte säcken). Tog slut fort, pinkklumparna ramlade lätt isär + att den verkade tilltala Skrållan så pass mycket så att hon äter av den. Så.. några förslag?

Nu säger nog många av er EverClean, och jaa.. Vi hade tänkt testa det och se hur den är. Den är ju skapligt dyr, men det kanske blir billigare i längden med den? För Katty går loss på 60 kr på Willy's och räckte i en månad. Så 200 kr för EverClean kanske inte är så farligt jämförelsevis med Katty som kommer kosta minst 120 kr i månaden.

Eller så får katten helt enkelt lära sig att gå på den vanliga toaletten som riktigt folk!


Måndag 9 november

Varit en heldag i skolan idag. Blir det även imorgon, då vi först ska till min VFU-plats och sedan till Josefines och observera pedagogiska miljöer.

Sen efter skolan tog jag mig en tur ner på stan och till Handelsbanken. Var nämligen tvungen att skaffa ny e-legitimation till den här datorn så att jag kunde göra en ny bank-ID till CSN. Men nu är allt gjort, och datorn börjar ra sig. Nu fattas bara ett litet syskonbarn!


Att föra över 13 GB på ett 2 GB USB-minne

Nej, mina kära vänner.. Nu har jag suttit och pillat med överföring av filer från den gamla datorn till den här istort sett hela dagen, och nu har jag sorterat och rensat bland alla mina bilder. Vet ni hur många bilder jag hade? Ca 4 000... Det känns rätt sinnessjukt faktiskt. Men nu är alla skräpbilder borta, tror jag i alla fall.
Sen har jag ju så klart fört över alla musik också.. Och inte nog med det.. Eftersom min nya dator med Windows 7 som operativsystem inte ville synka med min gamla dator, så fick jag ta vad jag hade - ett Kingston USB-minne på 2 GB... Effektivt, ska ni veta!

Sen börjar jag fundera om inte mitt lilla syskonbarn kommer göra rekord och ingå i en graviditet som varar i 12 månader istället för 9... Hörrö lillplutten, om du väger över 4 kg så kommer mamma din inte få det så skönt när du ska ut, ska du veta.




God natt omvärlden!

Ska du köpa en datorväska?

Nog för att datorväskor kan vara dyra i dagsläget, men detta tar nog priset...


SIBA har kunnig personal har jag hört

Katten tycks vara enormt uttråkad idag och är allmänt dryg, irriterande och ett rovdjur. Hon flyger på allt och alla och smakar och slår. Men ack så stor hon har blivit!

Var ut till Valbo idag igen för att byta datorväskan. Skönast idag var nog:

Jag: "Det står ju till och med mpassade upp till 15,4" i den, och jag har 15,6"".
SIBAkillen: "Det var konstigt, för de passar för det mesta. Har inte hört nån som klagat tidgare. Men din dator kanske är extra mycket widescreen".

Till dig, käre SIBA-anställd, vill min bror hälsa: Det finns bara en storlek på Widescreen.


Ibland blir man less på ny teknologi

Jag hade skrivit ett jättelångt inlägg om att jag köpt en ny dator för en massa pengar och en datorväska som de på SIBA sa att den skulle passa till min datorn, men när jag kom hem så var den förliten så jag måste åka tillbaka imorgon och bla bla bla..

Men nu håller internet på och krånglar på min nya dator, och min käre storebror som kan sånt här (Fredrik suger på det) sitter i kassan idag ,så jag får inte tag på honom. Skitkul med allt. Men för tillfället tycks internet fungera, och fråga mig inte varför. vi får väl se om jag lyckas publicera detta inlägg eller vad.


The to-do-list of today

Kursportföljen inlämnad - CHECK

PM inskickat på Blackboard - CHECK

Avbrutit min beställning på CDON - CHECK

Beställt böckerna från Adlibris istället - CHECK

Reflekterande inlägg baserat utifrån individuella inlägg från kurskamrater inom kursen Bemötande - Funktionshinder - CHECK

Avbrutit 10 mordförsök av blommor. Gärningsman: Skrållan - CHECK

Diskat

Tvagat och klätt på mig för dagen

"Firat" inlämningarna med att köpa en ny dator för sura pengar







3 saker

  • Min dator har krashat igen.. PRecis innan jag skickade in min PM-skrivning på 20 sidor.. Puts väck.. Glömde jag säga att den ska vara inlämnad imorgon? Dock lyckades vi få fram den på annat sätt.. Så jag är räddad.. Det blir en ny dator i helgen.
  • Skrållan tyckte hon kunde göra mamma ännu mer förbannad när dator dog, så hon rev upp tapeten. Det resulterade i att hon fick se en helt ny sida av mamma. R.E.S.P.E.C.T
  • Det snöar ute på Gävles alla torg. Det betyder att det blir pan pizza i ugn till middag.

Katt-fan är ute efter min bulle

Sitter för närvarande med en kattunge i knät (Enbart för att hon vill ha min bulle som jag äter) och försöker skriva på min PM. Jag har kommit en lång bit, och jag har endast halva resultatet och min diskussion kvar. Hur illa pinkat är itne det när jag började på det igår? Sen kanske käre Meo (Mårten Eriksson, docent på HiG) kanske tycket att den är skit också, men vad vet jag.. Jag har gjort så gott jag kan på den.

Om en timme är det One Tree Hill. Har ni sett att de har börjat om från början igen på kanal 5? JAg som tänkte på det för någon vecka sen att jag vill se dem enda från början.

Tisdag 4 november

Nu har det varit lite dåligt tryck här. Vi har varit hemma i Sandarne under helgen och varit med om otäckheter och hemskheter, men också roliga saker. Dessutom fyllde mamma år igår, så vi passade på att gratulera henne i söndags.

Det blir bara bättre och bättre med Skrållan. idag har hon varit supergosig, och hon har legat långa stunder i mitt knä idag när jag suttit och pluggat.

Dessvärre har jag inte blivit faster än. Nopes.. Helena har inte kläckt än, men vi alla hoppas på att lillplutten tittar ut snart!

RSS 2.0