Det är en kokbok vi vill ha!

Äntligen ska mitt hår bli klippt idag så jag kan ha det utsläppt igen. Jag ska även ut på Coop och försöka få tag på en jättebra kokbok som Carina hade hittat där och som vi har fått pengar till av Fredriks farmor. Supergulliga Eva!


Dagens inköp
Tröjorna kommer från Kappahl

Det gör så ont

Kan ni ana om jag har världens träningsvärk idag eller? Det värker i varenda liten milimeter av kroppen, men då känns det ju i alla fall att jag har tränat.

Idag ska jag träffa Anna och Lotta för en lunchning på CFL. Mexikansk buffé är det som står på menyn, och det sitter väl aldrig helt fel. Sen ikväll är det midag hos Fredriks föräldrar och premiär för Så ska det låta. Det missar vi inte!


Efter träning

Träningen var superrolig, men oerhört jobbig! Men det var som sagt första gången, så det kommer ju fixa till sig. Men på söndag är det pilates, och då testar vi det också!

Efter träningen blev det minimorötter som är så smaskigt. Men vist är man bra sugen på de där ostbollarna man har i skåpet! Men de är undanlagda till Beck på söndag.

Träning

Sitter återigen ute i Sandarne. Nicky är dålig i det högra ögat, och det är på gränsen till att jag måste ta honom timm veteinären. Men vi avaktar än så länge.
Kl 16.30 ska jag hämta mamma som kommerfrån Uppsala, och sen halv 7 ska jag och Lisa iväg och sätta igång med vår träning. Ikväll är det boxercise på schemat, och det ska bli spännande. Jag har redan fått en hel del träning här ute - testa att skotta 7 cm ny tö-snö med ett dåligt snökar och en enorm tomt. Vid 14 tiden ska jag också ut och gå med Nicky.

På lördag är det partyparty och jag har fått en klippning hos My inbokad 13.15, så barret ska bli format igen kvällen till ära.


Jag hatar Högskolan i Gävle

Jag har länge nu undrat varför jag inte fått mitt slutbetyg i Estetiska Lärprocesser. I måndag mailade jag huvudläraren, och igår fick jag svaret. Min gruppansvarige lärare har inte angivit något omdöme om mig i skrivarmomentet och inte heller rapporterat in något betyg på mig i fältstudierna. Jag blev så klart förbannad, då jag gjort alla uppgifter man skulle göra, och de övriga tre i min fältstudiegrupp har fått betyg på rapporten, och mailade läraren. Jag får ett automail tillbaka som meddelar att han är på 3 veckors semester, och kommer inte läsa mitt mail förrens 9 mars. Jävla idiot! Fältstudierapporten var klar och inlämnad den 1 oktober i höstas, och skrivarmomentet färdigt i oktober det med. lärarna har 20 arbetsdagar på sig att rätta uppgifter och rapportera in betyg. Jag är inte haj på matematik, men nog fan vet jag att det är mer än 20 arbetsdagar från oktober till mars.. Ska jag behöva bli utan studiemedel för att läraren är en jävla latmask? Nej.. Detta ska vi nog bli två om.

Ännu en av HiGs alla brister...

Söder-H

Idag har jag suttit en heldag på SöderH-hotellet här i Söderhamn där vi haft konfaledardag hela dagen med planering om konfaåret 09/10. Mycket god lunch kan man väl säga! Många tankar och idéer kom ner på pappret och hamnade i nästa års ordning. Det är väl nästan synd att jag inte kommer vara med och se hur det kommer att fungera, eftersom det här är mitt sista år. Men jag känner att det är det bästa valet. Jag har tappat gnistan i och med allt annat jag har för mig och tankar som snurrar i huvudet, och blir det en flytt till Uppsala i höst så finns det liksom inga möjligheter att vara kvar. Men det har varit många fina år. Men nu är det som sagt dags att gå vidare. 

Imorgon ska jag äntligen träffa min kära hund igen. Mamma är i Uppsala och jag ska imorgon och på torsdag vara med Nicky om dagarna. Imorgon tänke jag ta med mig täckbyxorna och snowjoggingsen och tumla runt i snön. Han älskar ju det, den lilla rackarn! Och ni kan tro att jag saknat honom enormt mycket den senaste veckan!

Rabatter hos Jotex, Ellos och Lindex

♥ Få 100 kr rabatt på din Jotexbeställning här (Beställningen ska hamna direkt i din varukorg. Om den inte finns där vid utcheckning, kontakta kundtjänst)

♥ Få 40 % rabatt på en valfri vara hos Ellos genom erbjudandekod: 195827

♥ Du får 30 % Hos Lindex via erbjudandekod: LC09081

I'm back!

Jag är tillbaka. Förtfarande lite ostabil i sjukan, men det är mest host och rossel nu. Istället har jag ju missat en HEL DEL i skolan som jag nu måste ta igen, men det verkar flyta på bra ändå. Hade kursstart i min distanskurs Barns rätt och Barns röst - socialt arbete med barn och familj A idag, och det var en lång dag. Efter det så hämtade jag ut H&M-paketet, och tror ni inte att det visade sig att Fredrik behöver den större M-storleken, stl 50, på jackan trots allt? Börjar bli allmänt less på alla tillbakaskickningar nu. Men jag har sagt att nu får han sköta alla returer eftersom det är han kläder. Men tjocktröjan verkar bli bra. Han har inte provat den än, men han ska göra den efter att han kommer hem från Wolleybollen som han har nu ikväll. T-shirten hade jag tänkt ge honom i nån form av present, men jag tycker att den ser så hemskt stor ut, så han måste få prova den, eller om den också ska bytas nu med jackreturen.

Jag och Lisa ska börja på Söderhamnsgympan. 400 kr/terminen för alla gruppträningar. Så hellre det än ett svindyrt gym. Även Angelica och Madde H ska haka på, så nu blir det drag!

Sjukare än sjukast

Jag är sängliggandes med 39.6 i feber för tredje dagen i rad nu, och i riskzonen för lunginflammation, så bloggen får vila


Trippeltång

Vågtång OBH Nordica Artist 5838

Jag vill köpa en trippeltång, och har hittat en billig, 299 kr, OBH Nordica på Halens. Men jag vill inte betala fullt pris för den, så är det någon som har tips om rabattkoder hos Halens?


Nu är jag trött på att vara sjuk

Idag är jag ännu mer knäsvag. Febertermometern mäter upp till 38,4, och jag är klenisch. Problemet är att det är barngrupper ikväll, och Camilla smsat mig om att hon också är hemma och är sjuk. Det är alldeles försent att få tag på föräldrarna, och Fredrik kan av rutinskäl inte ha dem själv. Däremot har jag ju en tendens av att bli piggare mot kvällningarna, så jag kan nog ta mig till Mariagården och bara vara där. och så får Fredrik hålla i ställningarna.

Beställningar hit, beställningar dit

Jag har sedan eftermiddagen varit helt groggy. Jag har bara legat i sängen, och knappt kunnat röra mig för det har värkt i varenda liten cell i kroppen. men efter en Ipren nu så är det bättre. Men jag kan tala om att jag är väldigt less på att vara klen nu.

Annars så har jag ikväll lagt till jackan som Fredrik ville ha på H&Mbeställningen. Såg även att vi skulle få våra returbyten nästa vecka, så plussade på jackan på den beställningen. Tog storlek 48, den första M-storleken, så det borde funka. Enligt sidans måttabell så skulle Fredrik ha för små mått för stl XS till och med, så den är väl inte direkt att lita på. Men det är skönt att det är Fredrik som handlar, och inte jag.


398 kr, H&M

Ipod Nano

Jag har blivit seg på bloggfronten, jag vet.

Fredrik är piggare idag. Han tänkte stanna hemma idag med, men så insåg han att det var idag som de skulle till Utbildningsmässan i Sundsvall, så han fick pallra sig iväg trots allt. När jag pratade med honom nyss så berättade han att han hade ca 1 chans på 10 att vinna en Ipod Nano. Håll tummarna vänner!


Brillorna är på!

Fredrik är hemma från skolan idag med 38,5 i feber. Stackarn bara sover och sover och orkar inte ens äta. Om han är så här i den här graden, hur är han då i 39,5 grader?

Nu har jag äntligen mina nya brillor! Efter alla tillägg jag valde att ha på glasen så skulle slutsumman hamna på 3100 kr, men jag fick betala endast 2500 kr. Är inte Marit kanon?


15 februari

Ligger i sängen och tittar på Beck tillsammans med min supersjukling. Eller ja.. tillsammans och tillsammans.. Han somande för över en timme sedan, så jag tittar väl ensam. Man kan väl säga att 90% av lägerdeltagarna var sjuka, så jag är hängig och Fredrik, som aldrig blir sjuk, är glödhet och alldeles klen i kroppen.

Imorgon är det inte direkt full rulle. Jag ska göra en del ärenden, där även hämta ut mina glasögon ingår. Marit ringde i fredags när vi var på Järvzoo med konfirmanderna, och eftersom vi inte kom hem förrän idag så fick de gott lov att ligga på Glasögon City. Men imorgon så får jag dem äntligen.

En snabbis

Jag är hemma igen, men har inte så mycket tid nu. Ska svida om till kalasutstyrsel och dra till Öster på 44- och 75års kalas. Vet inte hur länge vi blir där. Beck ikväll. Tjing så länge


Idag
Topp med rosett i siden - Kappahl
Jeans - Hollywood

Kirby is back!

SKit i vad jag sa om att Nico dumpar Kirby. För nu är min förälskelse tillbaka igen!
Fredrik älskling, du vet att du är bäst. Puss.


Fullt ös - medvetslös

Okej, nu har jag slutat följa Lipstick Jungle, och det utav anledningen att Nico dumpar dregelobjektet. Jag kände mig förälskad i hela 17 avsnitt, men nu är det slut. Fy sjutton, att det jämt måste vara så..

Jag borde börja packa snart eftersom det är otroligt mycket som jag ska försöka få ner i min lilla väska. Det är inte det vanliga heller som åker med i väskan, utan utöver det så måste jag ha med mig termos, täckbyxor och ryggsäck. Man skulle ju kunna tro att vi ska ut på polarisvandring eller nått, men vi ska faktiskt se på djur kl 10-15. Dessutom ska vi få se när vargarna blir matade. Hur grymt är inte det?

Fast visst blir det lite tight idag. Kl 15.30 ska jag till Synsam för att testa mig fram till vilka endagslinser jag ska ha, och om jag kan ha dem är nog den största frågan. Sen måste man äta eftersom vi för engångs skull inte får någon man när vi kommer fram ikväll. Mamma och pappa skulle komma förbi med dataväskan, och sen äker vi från Mariagården 18.15, och jag antar att jag måste vara där tidigare och bära ut saker. Så fullt ös - medvetslös kan man väl säga.
28 årige Robert Buckley spelar dregelvarningshunken Kirby Atwood
i Lipstick Jungle. I verkligheten är det Lindsey Price, som även

spelar Victory Ford i serien, som har fångat honom.


Är det inne med skoteroverall?

Barngrupperna är avklarade för den här veckan, och så även jag känns det som. Har en svag liten aning om att jag kommer ligga däckad under lägret över helgen. Och på fredag ska vi även vara halva dagen på Järvzoo, ute i kylan. Skoteroverall, är det sexigt nog för er?
Eller så duger min hederliga Everestjacka finfint.


En av juniorerna kom och kramade mig när hon kom och sa att hon älskar mig. Hur sött är inte det? :)

Nu däckar jag i sängen och tittar på Lipstick Jungle.  Tjing!

Idag kör jag på det här

Okej, det blir inget långt inlägg. Jag är hooked av Lipstick Jungle, och jag sitter som klistrad vid det. men jag har i alla fall fått på mig kläder så...Linne - H&M
Topp - H&M
Jeans - H&M Divided
Klocka - TAJM
Brills - Diesel
(längtar efter mina nya dock)

Onsdag 11 februari

Ser att det är 20-talet av er som läser min blogg tidigt på morgonen. Får hoppas då att ni inte har läst de kvällsliga inläggen, så att ni i alla fall har någonting att läsa här hos mig. :)

Vaknade kl 7 imorse när Fredrik skulle kliva upp av att jag hade så svinont i halsen, och det blir tydligen inte bättre efter Strepsils, denna mirakeltablett. Så jag får helt enkelt härdas.

Åker till Undersvik på läger i morgonkväll och är inte hemma förrän på söndag kväll. Kommer till Söderhamn vid lunch på söndag, men eftersom Carina fyller år den 14:e och Bruno 75 år på söndag så är det dubbelkalas när vi kommer hem. Men jag tar med mig datorn till Undersvik hade jag tänkt. Det är trådlöst internet där nu för tiden, men mottagningen brukar vara kass. Men jag kommer ha med mig den och göra ett försök i alla fall. Så jag kan hålla koll på alla mina sidor på Högskolans portal.

1, 2 eller 3?
Jag fick tag på panelvagnarna så nu ser det ut som ovan i sovrumsfönstret. Fint va? Tjatigt nog så har vi så högt i tak så alla gardiner blir för korta, men vad gör det egentligen. Det blir lättare att städa! (Skyller jag på i alla fall).

Jag har även varit ute och kört pappas hyrbil ikväll som, en Volvo XC60 med ett jävla klös i! Pappa krockade nämligen med V70n innan jul, så den ska vara inne på reparation i ca 2 veckor nu. så då fick han en XC60 på försäkringen istället.

Efter det har vi ätit mumsiga amerikanska pannkakor, och jag har haft ett litet Lipstick Jungle-maraton. Jag har färgat bort det fläckiga håret, och jag måste säga att jag gillar färgen som blev nu..
Men nu behöver jag er hjälp.

Vilken av dessa bilder är bäst tycker ni? 


Det här med storlekar..

Morgonen ljusar, men jag känner hur halsen mörknar. Jag kan väl inte bli sjuk igen, tänker jag. Så i all min bitterhet så tar jag en tallrik fil och linfrön som min käraste sambo köpte hem igår..

Jag visade även min outfitönskelista till Fredrik för honom igår kväll, och han gillade den! (ja.. inte cardiganen då så klart) och han vill nu beställa jackan. Det krångliga är att det är storlekar som 44, 46, 48, 50 osv..H&Ms måtttabellsida står det att medium är lika som storlek 48 och 50, men då är frågan: vilken av de två ska han ha? Baaah.. Varför kunde de bara inte finnas i S, M, L, XL? Då hade det varit så mycket enklare...
..  
48 eller 50?


Idag ska jag som tidigare nämt ner på stan och retunera H&Mpaketet och hämta ut en bok på biblan. Mamma skulle på Apoteket, så jag hakar på henne ut till E-Center sen och kollar om segDollarstore fått in svarta panelvagnar än.

I love to give gifts to others

Okej.. Jag är en hemsk människa..Men en Jag-älskar-min-pojkvän-människa.  I smyg har jag nämligen lagt till den här tröjan i beställningen som kommer fraktfritt vecka 14. Inga pengar förlorade där inte!


Tror ni att han blir glad? Jag har haft mina ögon på den här tröjan ett par månader nu, men aldrig fått till det. Och när jag insåg att jag kommer få massor av nya pengar innan den här ska vara betald så slog jag till. Kanske får han den när han fyller år, som visserligen inte är förrän 25 juni, men det vore väl lite spännande att vänta så länge? fast vem försöker jag lura? Jag kan ju inte ens vänta två dagar innan julafton...

Sen börjar jag fundera på om jag börjar bli sjuk (igen). Halsen svullar, ögonen svider och näsan känns snorbubblig. Jag har itne tid med sjukaliteter igen!

Ibland är det hett med ett plåsterDenna underbara måne lyser utanför vardagsrumsfönstret just nu. så här i verkligheten ser den alldeles rund ut, så är det fullmåne må tro? Någon som vet?

Just nu är jag ensam, Fredrik skulle iväg på Biblioteket, KU och sedan ett mjölkinköp på ICA. Synd nog så har han inte kvar det supergulliga plåstret jag fick sätta på honom tidigare idag, efter att jag massakerat honom på en jättefinne.
Ikväll vet jag inte vad jag ska göra. Imorgon ska jag i alla fall lämna in returen till H&M så de nya varorna kommer någon gång. Jag måste även på Biblioteket och hämta ut boken som jag har reserverad innan den går ut. After that - no idea...Är han inte söt i sitt plåster?

Min önskelista på Fredrik

Update: Jag fick retunera hela paketet. Den grå tröjan satt lika löst som ett påslakan och var alldeles fladdrig, medan linnet såg ut att kunna tappa knapphålen när som helst, eftersom de var så tunna. Så det blev en tjocktröja åt Fredrik istället, då han är i behov av en. Eventuellt har han ju förlorat sin svindyra och assnygga Peaktröja i Undersvik när de var är för nästan 3 veckor sedan. Vi kan väl bara hoppas att de har hittat den när de städade lokalerna, så att han får tillbaka den när vi åker dit i helgen. De hade inte kollat när han ringde direkt på måndagen.


Gråmelerad
198 kr, H&M


Jag måste säga att jag älskar att köpa kläder till Fredrik! Det är så enkelt (bortsett från att man inte får ge honom V-ringat, något med för mycket tryck, något rosa.. jaa.. you name it...) Medan jag ändrade med returen så hittade jag följande önskelista till honom:Skjorta
249 kr


T-shirt
98 kr


T-shirt
98 kr

Jeans
398 krCardigan
298 kr
 (något som jag aldrig skulle få på honom dock...)Jacka
398 kr

Surfarshorts
249 kr
(visserligen har han nästan ett par såna här, men ändå)Armband
59.50 kr


Vackra vinterland!
Det är så fint ute idag med decimeter med nysnö! Dock skulle jag inte ha något emot sol och värme nu. Lite vårväder á la maj och en trevlig uteservering kanske? 

Skulle ha gått i skolan till kl 15 idag, men eftersom de glömt att dela ut dagens artikel förra veckan så blev vi lediga på förmiddagen. Inte fy skam det inte! Jag är skittrött, men ska strax ner på ICA och hämta ut H&M-paketet. så får vi se om det ska skickas tillbaka något eller vad det blir.   


Myspysigt


Brunos Havrekakor
Freddeboy och jag fick lite väl tråkigt ikväll, så vi ringde Fredriks morfar och bad om receptet på hans supergoda havrekakor. De är fettbomber så det smäller om det, men ack så goda! Riktigt smälter i munnen... Testa dem! Enkelt och behändigt!

Strax ska vi sätta igång med bakandet igen, då vi kom fram till att vi vill ha Scones till Beck - Flickan i Jordkällaren, på TV4 kl 21.00.

Stövlar eller boots?

Nu gäller samma sak som igår: jag har svintråkigt. Och när jag har tråkigt, då vill jag handla. Eftersom jag kommer att ha 167 kr att leva på tills den 25 februari så får jag endast drömma. Jag har sett ett par stövlar som jag vill ha från Halens, men jag kan inte beställa dem för
1) De kostar 699 kr
2) Jag har för stora vader för standardmodeller


Love Label Stövel

Love Label
699 kr, Halens


Anledning nummer 2 tycker jag dock att de borde ta hänsyn till. Det kan väl inte vara så svårt att göra modellerna med standard och vid modell? Och skulle de inte få sälja mer då tror ni?Jag har ett par stövlar därifrån sedan tidigare, och då fick man beställa skon med vid läst, vilket gjorde att skaftet automatiskt blev vidare. Visserligen finns det alternativ, så som dessa boots:


South
399 kr, Halens


Men jag tycker nog att den första var snäppet snyggare. Synd bara att de inte fanns i någon annan färg. Jag tror att mörkbruna hade suttit som handen i handsken! Jag gillade även klacken mer på de stövlarna än på de här.
 
Vilka föredrar ni?

Mina ord

Tycker ni att jag skriver de här orden ofta i bloggen?


New York?

Har ni också snökaos där ni bor? Här är det snö överallt!  Och imorgon ska jag ta mig till skolan. Har totalt glömt bort att skaffa ett nytt busskort också, så jag får väl köpe ett på tåget och beställa ett på internet så att jag kommer tjäna på det. Sen har vi ju idiotfesten här under.. De har tydligen tycker att det är SKITKUL att plocka bort portdörrshandtagen, både på in- och utsidan. Väldigt moget. Väldigt moget.
Så idag då... Idag är jag skittrött. och då skulle det sitta fint med en upppiggning. Englas Showroom lottar ut ett presentkort på 10 000 kr att resa för hos Airtours. Jag vill vinna för att jag länge har velat besöka New York. New York är för mig något orörbart, något som jag bara kan drömma om. Jag har alltid sagt att en dag, en dag ska jag ta mig dit och se det obefintliga. Jag vill se Ground Zero och jag vill minnas det som har hänt. Jag vill få uppleva staden som aldrig sover och jag vill springa längst Broadways alla hörn. Kanske kan jag få chansen nu tack vare Engla?

Mina kvällsprodukter

Nu är det dags för sängen. Ska upp och jobba imorgon kl 10, och alarmet ringer kl 9, så man vill väl få sova så mycket som möjligt egentligen. Hade gärna gjort det tidigare om inte partyt här i en av lägenheterna inte varit så högljutt. De har seriöst skrikigt så pass mycket och högt så man har kunnat tro att det varit en orm eller nått i lägenheten. Men nu har det tydlgien dragit på krogen så nu är det lugna bananer.

jag har under tiden sysselsatt mig med att sätta ihop mina kvällsliga produkter åt er. Hur spännande nu än det är. Men här har ni dem i alla fall.. Detta är vad jag änvänder varje kväll
Sen har vi en spännande filur inne i duschen som jag bara kände att jag ville presentera för er... Hälsa på Hulken! Vår egen lilla maskot.

Nu säger vi god natt, och vi hörs igen imorgon!

Melodifestivalen 2009 - Ett skämt?

Karin skickade till 118 100 och frågade vem Caroline Pettersson, Söderhamn är:

"Caroline Pettersson är en söt och intelligent tjej. Vi tror att hon gillar att gå i skogen och och att dansa i regn"


Jaaaa! Rätt i prick! Det är sååå min hobby!
Angående Melodifestivalen: Detta är ju ett ett totalt fiasko! Och det känns som att SVT kände sig tvungen att kompensera Björn Gustafssons stora succé ifjol genom att slänga in fler komiker, vilket blev total pannkaka. JAg letar efter den dolda kameran.
Och en förutsägning: Alcazar och Shirley kommer gå vidare. Scotts och Marie Serneholt kommer till andra chansen.


Fast jag fick just se att det håller inte. Men hur PIIIIIP kunde Ugglan gå vidare?!

Det är solklart - Jag är en pensionär

Jag är måttligt uttråkad. Fredrik med. Vi försäkte tidigare med en omgång Monopol, men det sket sig totalt när det visade sig att Fredrik hade sen dyraste gatan (Montreal i Världsutgåvan med kortläsare) fast jag redan hade köpt den, och då vägrade han så klart ge ifrån sig den. Det hela slutade med att jag sitter i vardagsrummet med datorn och tråkar medan Fredrik ligger i sängen och leker traktor (?). Någonstans i trappuppgångens 6 lägenheter är det tydligen fest, och jag är avundsjuk. Jag känner mig som en gammal pensionär som snart måste gå och lägga sig. Fast det kanske jag borde göra ändå, jag är ju rätt trött... Fast jag vill också på rajtantajtan...

Vi får se om jag ens håller mig vaken ikväll för Melodifestivalens första deltävlings skull. Såg att en Alftabo skulle vara med. Kul för henne. Hennes 3 minutes of fame?

Receptet på Kikärtsbiffar

Jeanette frågade mig om receptet på kikärtsbiffar. Det finns redan här på bloggen, under kategorin Mat & Recept.
För att få samma biffar som jag hade på bilden i gårdagens inlägg så följ detta recept:Kikärtsbiffar med indiankrasse (recept från Mimmismat)


800 g kokta kikärtor eller två burkar
1/2 dl havregryn
1 dl mjölk KRAV
1 st ägg KRAV
2 msk majsmjöl
10 st blad av indiankrasse
2 st späda morötter
1 st gul lök med blast
1 tsk curry
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
örtsalt
rapsolja


1. Blanda havregryn och mjölk, låt stå och dra en stund.
2. Mixa kikärtor, mjölkblandingen, majsmjöl och ägget till en slät massa.
3. Riv morötterna, strimla krasse och lök.
4. Blanda ner grönsakerna och kryddor.
5. Smaka av med örtsalt.
6. Forma till biffar (1/2 dl per biff) och stek i oljan.


Pettsons Thai

Jag hade så tråkigt imorse, så jag brände ut Stefans skivor, tog karl och muddering och vandrade iväg i kylan mot Öster. På vägen hem gick vi och köpte godis innan vi hamande här hemma igen och satte igång med maten. Ikväll blev det Pettsons Thai: (den här maten finns även att köpa som färdiglagad rätt på ICA Kvantum i Söderhamn, och är döpt efter min storebror. Och nej - han heter inte Pettson, men kallas för det. Pettersson - Pettson)
Den här maten kan uppfattas som stark, men tänk på att kryddstarkt ökar förbränningen.

4 portioner:

2 stora kyckling filéer
450 g wokgrönsaker
(jag väljer Findus Thai)
1 burk (400 ml) grytbas Grön Curry och Bambuskott 
1 burk kokosmjölk
(valfri storlek, beroende på hur starkt man vill ha det. Utan kokosmjölk är grytan hemskt stark. liten kokosmjölk - medel, stor (400 ml) - mild, fast med fart ändå) 
1 paket Nudlar

Strimla kycklingen och bryn den i stekpanna. Lägg i en skål eller på ett fat. Salta och peppra.
Woka grönsakerna i wokpanna eller i den tomma stekpannan.
Tillsätt kycklingen i görnsakerna.
Tillsätt grytbasen och kokosmjölken. Låt puttra ca 5 min. Salta efter behag. 
Koka nudlarna efter förpackningens anvisning.
 Klart att servera!


Vad man inte vill höra i klädbutikskassan

I och med all den här klädshoppingen har jag slagits av en grej. Det finns faktiskt saker som man inte vill höra när man står där och ska betala, så som:

♥ Nej men har du hittat ännu en till grej! - Jaaa.. Jag handlar mycket, än sen då? Jag kanske inte handlat på ett år?
♥ Klänningen du köpte igår var lika fin som den här! - Kul att du kommer ihåg mig.. Kul...
♥ Den där färgen/modellen klär dig verkligen inte... - Näheee?! Du vill alltså inte sälja varorna?
♥ Om du handlar för bara 200 kr till så får du det här läppglanset gratis - Så mina 800 kr var inte nog för dig? Jag svettas nog för den här summan... Läppglanset kostar 50 kr.. Jag kan köpa det istället för kläder för 200 kr till..
♥ Den här är jättepopulär! Jag har redan sålt 7 st idag! - Jaaa men tack! För jag vill ju verkligen ha likadant plagg som 7 andra idag!
♥ Men här var det någon som fått en stor lönecheck! - Nej, jag bara handlar mycket!


Nu är det ju inte som så att jag råkat ut för alla de här, men visst har man petat av någon av dem.. Hur är det med er, känner ni igen er?

Ibland hettar det till i provhytten!

Nu har jag verkligen köpt upp min klädbudget för det här halvåret känns det som, så nu får det vara bra. Jag väntar på mitt H&M-paket också nämligen. Eller ja.. Halvårsbudget och halvårsbudget... Det kan väl få gå två löner innan jag sätter igång igen. Nästa månad ska jag lägga undan de pengar jag får över tänkte jag. Men här ser ni i alla fall vad jag köpte igårSkjortklänningen har jag letat efter ett tag nu, och när jag och Karin var på Lindex igår så föll den i mina ögon. Väl vid provhytten vart det VÄLDIGT roligt också. Jag gick till den hytt jag har för vana att ta på Lindex i Söderhamn, och jag såg varken fötter eller huvud. Jag sneglade upp dörren lite, och ser att en likadan klänning hänger där. Jag tänkte säga till Karin (som också stod i en provhytt) att folk är hemskt duktiga på att bara lämna och gå tydligen då det var fullt med kläder där inne. Men i samma veva som jag öppnar munnen så ser jag ett huvud. I den pinsamma stundens hetta så ursäktar jag mig och stänger igen dörren, men den öppnas igen, och jag hinner väl tänka - ska hon slå ihjäl mig nu eller vad? Men då ser jag att det är Camilla och vi börjar garva ihjäl oss.  Så så kan det gå när inte haspen är på, kära vänner!

Skjortklänning - Lindex
Leggings - Gina Tricot

Tillkommit:
Klocka - TAJM

Kvällen är avslutad

Ikväll har Karin och My varit här. My och jag körde en runda Wii, och på slutet gick vi hårt in!

Jag har även hittat en perfekt skjortklänning som jag köpte på Lindex, som jag kommer visa er imorgon, så håll utkik!

Tävlingen är som sagt avslutad, och vinnaren blev Barbro Vigeant - grattis! Halsbandet kommer på posten.


Nu blir det nanna lagom. god natt på er!

Idag ser jag ut så härTopp - Gina Tricot
Storstickad bolerokofta - Kappahl
(dagens köp, 199 kr 149.50 kr)
Jeans - Hollywood
Brillor - DieselFick ett samtal från Karin tidigare, och hon är på G att plocka upp mig och så ska vi ut på E-Center. Jag tycks hänga en hel del där den här veckan. Hon ville på Lindex, och inte är jag sen att tacka nej. Jag kommer väl hem med påsar igen tänker jag..

Jag var in på Synsam och fixade endagslinser, så på torsdag kl 15.30 ska jag dit och kolla om jag klarar av dem. i så fall var det färgen som jag inte pallade trots allt. Blir det så att jag kan ha dem så kommer jag ha linser lite då och då, men köra på mina nya brillor som mest.

Kikärtsbiffar

Har ni sett att Forever 21 är på tapeten att rota sig i Sverige? I så fall vore det ju himmelriket! Deras kläder är snygga, billiga och i topp på cravingslistan, och om de skulle komma hit så skulle jag givetvis handla hos dem!

Till lunch idag blev det kikärtsbiffar. Eller jaa.. Biffar och biffar.. Man fick mest forma biffarna efter att man stekt dem och de låg på tallriken. Men det  var inte så äckligt som jag trott att det skulle vara. Fast det lär nog dröja tills jag gör det igen. Receptet jag hittade innehöll okokta kikärter, medan jag sett andra recept där de ska vara kokta. Hur gör ni?Jag har ännu inte uträttat nårga av mina ärenden i tidigare inlägg, men jag är på G. Fram till nu har jag jag tittat på GA (Varför ska det vara så förbaskat svårt att hålla ihop Derek och Meredith?!), duschat med tanke på att mitt barr var som dränkt i smör, och ätit lunch. Sen ska jag ner på staden och uträtta mina ärenden. Såg även att jag fått ett 25% rabattsmsKappahl så kanske hittar jag något billigt fynd?

Fredag 6 februari

Vaknade utav en massa bankande i lägenheten under. Men jag är inte förvånad om man säger så. Det verkar ju alltid vara något.

Idag ska jag göra följande hade jag tänkt:

♥ Betala några räkningar
♥ Köpa mjölk och bröd som jag glömde igår
♥ Gå på Apoteket
♥ Svänga in på Synsam och fixa endagslinser så att jag har det hemma
♥ Se nyaste Grey's Anatomy
♥ Käka tacolasagne till middag

Vill ni ha receptet på tacolasagne föresten? Det är riktigt gott! Jag slänger ut det senare då.


Om ungefär 7 timmar så avslutas tävlingen, så glöm inte att tävla!

Ni glömmer väl inte tävlingen?

Den avslutas imorgon, 6 februari, kl 17.00 - så skynda på nu!
Klicka på bilden för att komma dit.


Wii är också träning

Den här kvällen har jag nog varit duktig, med tanke på att jag har tränat i en timme. Men inte på gym eller nått sånt, utan med hjälp av Nintendo Wii. Nu är det nog många av er som tänker att det är inte ett dugg träning, men där har ni fel. Ta boxningen på Wii Sports tillexempel. Har ni testat det? Ni som har vet hur fruktansvärt jobbigt det är att köra den sporten, och ni som inte har testat har ju inte en blekaste aning, eller hur? Jag pratade med en sjukgymnasti, och fick veta att de faktiskt rekommenderar Wii som träning, eftersom det är lika effektivt och fysisk aktivering som att göra det i verkligheten. Sen kan det mycket väl vara så att det är snäppet roligare att träna med hjälp av Wii. Men vem vet - om jag hamnar i Uppsala till hösten kanske Elin och jag börjar gå på gruppträningar tillsammans? Eller vad säger du Elin?


Sen har jag satt upp en överbliven ljuslykta inne i badrummet. Har en likadan ute i hallen, och när jag kände att det var så tomt i badrummet så kom jag på att jag hade en till undanlagd. Dessutom har jag hela tiden velat ha levande ljus där inne. Så nu är det med liv där inne också.

Gillar ni thrillers? Då måste ni se Dolt under Ytan ikväll kl 22.00 på TV3. Där ser ni Harrison Ford och Michelle Pfeiffer i en spännande rysning!


Köp den!

Jag tipsade tidigare i ett Lyx vs. Budget-inlägg om handkrämer. Enligt Hennes test så skulle Natusan 24hour Moisture Hand Cream för ca tjugolappen vara minst lika bra som Kiehl's lyxvariant för ca 260 riksdaler. Idag beslutade jag mig för att testa bugetvarianten, då mina händer är som en blandning av russin och sandpapper. Ca 25 kr fick jag betala på ICA Kvantum, och jag kan nog bara säga att det var värt det! Efter bara en användning känns verkligen händerna som nya igen. Och om de känns så efter endast en användning, tänk er då efter flera! Jag rekommenderar er alltså starkt att testa den här krämen till era tassar!

Fredrik är nu hemkommen och ligger och sover här i soffan. strax ska jag fixa maten, som idag fick bli tunnbrödrulle eftersom vi har korv i kylen som måste undanröjas.


Ny form av inlägg?


Torsdag 5 februari

Fick tag på bovärden, och han skulle till lägenheten här under (hon som aldrig är tyst) efter lunch, och då skulle han slänga in vår nya bokningscylinder i brevlådan. Den gamla kunde jag lämna in på Faxeholmens kontor. Så då var det löst.

Nicky är här och myser som vanligt, och vi ska väl strax ut på en promenad. Mamma slutar 12isch, och då ska vi ut och äta lunch på stället jag valt. Som jag inte gjort än... Och efter det ska vi ut på E-Center. Mamma ska handla mat, och jag ska in på Dollar och kika om de fått in svarta panelvagnar än. Vill ju gärna få upp mina nya gardiner också...

Annars ska jag väl inte göra så mycket mer idag. Fundera ut vad vi ska äta till middag kanske? Vad tycker ni vi ska äta? Vad ska ni äta?Det sista för kvällen


Onsdag 4 februari

Hem ljuva hem.. Inget är så skönt som att få komma hem igen efter en jobbig barngruppskväll. Idag har det väl varit lite extra jobbigt av olika anledningar, och jag känner . vill jag ens vara kvar? Vi tycks ju bara agera barnpassning där.. Vi vill väl få ut något av arbetet vi gör också? Eller är det inte det man eftersträvar? Nog om det...

Carina skjutsade hem mig, så jag slapp gå själv i kylan och mörkret tvärs igenom den här staden. Efter alla dessa dödsfall, våldtäkter och misshandlingar så är man itne så sugen p åatt ta sig hem själv om vinterkvällen.

Det känsns också rätt skönt att få byta ut i garderoben lite. i och med att jag rensat och slängt ut en massa kläder så har jag fått plats för en uppdatering, och det är det jag är på god väg till. Jag ska se om jag kan hitta något plagg till, sen får det vara bra. Men jag vet att jag vill ha tunikot/blusar/klänningar som jag kan ha leggings eller strumpbyxor till nu i vår och sommar. Såg att Halens hade mycket fint i vårkatalogenFullt ös och nya kläder

Klev upp lite tidigare idag, i ett försök om att lyckas vända tillbaka dygnen. Sen dess har det varit rätt fullt upp. Var till Glasögon City och skaffade nya brillor. Dock kunde de inte hitta bågen nu, så Marit skulle beställa en ny, från Italien, Så det skulle väl ta ca 1-2 veckor innan jag får mina nya fina glasögon. Men det kommer bli väldigt fina :)

Sprang sedan in på Hollywood en sväng, och köpte denna fina tunikablus, som blir perfekt över ett par leggings nu mot varmare dagar.
Sen kom Andreas och installerade lampan och en dimmer, plus att han fixade en del till med datorn. Så nu är den så gott som klar. Märkte dock sen att eluttaget under dimmern inte fungerade, så han fick komma tillbaka och koppla om, men nu funkar allt.

Har beställt kläder från H&M också:


198 kr 148,50 kr
98 kr
Cardigan + linne 149 kr 49.50 kr


Ska nu iväg och handla på Alen, och sedan jobba, och efter det skjutsa Fredrik till öster och lämna bilen där. Så vi får se när jag är hemma.

Morgondagens schema
Just nu är Söderhamn på nyheterna. SJ har slutat med handikappanpassade tåg, och om man inte kan bli pålyft på tåget, så får man allt stanna kvar på perrongen - VAD F*N ÄR DET HÄR?! Säger inte jämlikhetslagen någonting? har inte Sverige skrytit om att man är så fruktansvärt jämställt de senaste två åren? Detta är bara bullshit, och det blir bara tydligare och tydligare att de gör skillnad på folk och folk...

Olle Parkerar - del 1 & 2

Har ni sett när Olle parkerar? Detta är helt sanslöst! Observera att det är en spritterny bil dessutom...

Del 1:Och del 2:


I'm cleaning out my closet

Jag gjorde ett litet ryck idag och slängde ut hela garderobslasset med kläder på sängen. Jag har verkligen en HEL DEL kläder som jag kan göra mig av med!

Ikväll ska jag se på Shear Genius och Andra Avenyn. Det känns som man inte kan bli slöare nu när man bara går en dagi veckan. Jag borde ta tillvara på den här tiden och börja läsa i skolböckerna. Men nu när jag kör på glasögon istället så blir jag mer trött. emn optikern sa att det bara var en vanesak.  


Men... Nu vankas det matlagning. Köttbullar, potatis, lingonsylt och brunsås. Det är vad som står på menyn.

Håret i dagsläget


Tisdag 3 februari

Nicky är här och skuttar och lever rövare. Jag vet inte vad jag ska göra idag förrutom ha honom till 14.30 ungefär, så det blir väl en del häckande framför teven och datorn. Kan ju vara skönt det med.

Var ju till Andreas igår och fick datorn fixad. det är en del saker till som ska in i den, men jag fick i alla fall nyaste Office, brännar Nero 9 (brännarprogram) och Photoshop CS4. (Inte för att jag kan med programmet ett dugg, men det ska säkert gå bra ska ni se... Jag kör främst med Paint.NET, vilket ni också kan använda)

Fick i morse svar från Uppsala Universitet. Jag mailade dem tidigare i frågan om jag kommer kunna byta skola utan att det blir progblem med min examen. Fick till svar att det skulle fungera utmärkt, men att jag måste välja till en helterminskurs i Svenska och Matematik. Grejen är den att jag gärna hade velat ta en specialisering, men att jag vill inte ha 5,5 års lån. Men jag kan ju också försöka göra det på bara bidrag. Ajaa.. Vi får se. Jag skulle få en blankett hemskickad i mitten av mars.Vilken hårfärg gillar ni bäst på mig, ljus eller mörk?

Inte mycket skrivet, men mycket har blivit gjort

Har varit på Mariagården ikväll på planeringsmöte, och sen åkte vi direkt till Andreas för att fixa med datorn. Är precis hemkommen, och ska krypa till kojs. Men vi hörs imorgon, och då är Nicky här :)

Ni glömmer väl inte......att ni kan följa min blogg via Bloglovin'?

Måndag 2 februari

Kom hem snäppet tidigare idag, och det kan man väl bara tacka för. Höll på att missa tåget i morse då jag fick stå och skrapa runtorna i evigheter. Hämtade även ut mina skollitteratursböcker från Adlibris på vägen hem, så nu har jag bara räkningen på 643 kr kvsar att betala. De verkar ju rätt intressanta också, så man kan väl hoppas att man gör sig tid att läsa dem. Eller tid har jag väl, men det är snarare orken det är brist på. Men det ska nog gå.

Hade totalt missat att det är lägerplanering ikväll också, men det är inte förrän kl 18 så det hinner man. Hande visserligen tänkt åka ut till brorsan med datorn en sväng medan Fredrik skulle på KU, men jag hinner det efter planeringen.

Up before the rooster

Uppe innan tuppen. Ska till skolan idag och är borta 7-16.30 tror jag.

Hårfärgen har lagt sig, och nu känner jag att det är bra. Den kommer också bli som vanligt inom ett tag ser jag.

Hårfärg

Ge mig den här färgen igen, tack!

Jag bara hoppas att den här färgen släpper lika fort som alla andra färger jag haft.. Då ska jag försöka få tillbaka den här som är på bilderna :)Vi är äckliga

Nu har Fredrik och jag varit så där ruggigt äckliga....
Vi väntar på att Beck - Skarpt Läge ska börja kl 21 på tv4, och till dess så sitter jag här vid datorn och ska läsa ytterligare en artikel (på engelska) som jag hittade för någon timme sedan, och som ksa vara gjord och reflektionsskriven om tills imorgon. Trevligt va?

Håret är klart nu förresten. Den här gången så lyser det blonda igenom, i vissa slingor, och jag tycker sånt känns fläckigt. Fredrik i sin tur gillade det, men ni vet ju hur han är med nyanser.. Ska dock låta det vara nu.Vilken film väljer ni ikväll?

Vill du ha 2000 kr på H&M?

Kissie är så generös!Det är riktigt roligt att göra album!

Jag har nu gjort klart albumet och jag är ivrig på att få fortsätta. Dock har jag inga fler bilder. Men just det där albumet har jag döpt till Caroline & Fredriks resor, och det kanske säger sig självt? Vi måste alltså åka på en ny resa för att jag ksa få fortsätta med det. Men Jag ska skaffa en till bok och göra ett album på Nicky. Har alltid velat ha ett sådant på honom, och nu har jag ju möjligheten. Har nämligen gjort mig medlem på samma sida som Carina, FujiDirekt, och de är ruggigt biliga jämfört med Expert.

Annars så har jag köpt en toning till håret. Fick tipset av en hårkunnig i affären, så idag har jag blekt bort det svarta (vart tog det mörkbruna vägen?) och lagt i toningen. Blev visserlgien lite rödtonat i hårbotten, vilket jag inte gillar, men det får vara så nu ett tag framöver. Håret måste få vila. Det som är bra är att det är en toning, vilket är mer skonsamt mot håret. Enligt hon som hjälpte mig så är det lika bra som färg i resultatet, och hon hade änvänt sig av toning i all sin färgningstid.

Och hör och häpna, men jag har faktiskt satt igång med pluggandet!


Söndag 1 februari

Mornmorn. Är uppe men gör inte så mycket. Fick låna Stefans bil nu de här dagarna han kommer vara i fjällen, så ska ut till E-Center om cirkus en timme. Måste köpa dubbelhäftande tejp till vårat Teneriffaalbum som vi fick bilderna till igår. Tejpen tog slut när jag kommit halvvägs. Det blir fint må ni tro (förrutom den lilla detaljen att jag är grym på att sätta bilderna snett) Måste även köpa en penna som faktiskt funkar på svart papper, eftersom pennan jag köpte i Stockholm inte syns ett dugg i albumet. 
Sen.. Ja.. sen blir det tråkigt nog också en invenstering i hårfärg. Igen. Så makalöst tjatigt...


 


RSS 2.0