Dygnsklockan må gå bakåt en timme, men min biologiska hoppar framåt

Den här söndagen har inte bestått i så mycket mer än mathandling, städning (andra gången den här veckan, nu börjar vi hamna i pensionärsvarningstriangeln!) och matlagning + ätande. Åh, just det - jag har även grilljerat en helgskinka som jag har skivat upp till smörgåspålägg. Min första egna skinka. Så nu kan jag bocka av det på min lista också! Men sen råkar ju Fredrik vara kräsnare än Skrållan, och han äter inte sån skinka...?! Nu får han väl ge sig någon gång. Men aja, jag längtar redan till alla de jular då man har en egen familj och ska göra all julmat! Biologisk klocka...???

Var nöjd med allt som livet ger

Jag är verkligen lyckad lottad. Jag har världens finaste människor (och djur) runt omkring mig och jag är älskad av en underbar kille som jag vill dela mitt liv med och skaffa små söta knoddar med. Jag har fått en berikad uppväxt och nu får jag följa min underbara brorsons utveckling genom livet. Jag har fått den lyckosamma lotten att få världens bästa hund i min familj och en katt som är sockersöt när hon inte är på hugget. Jag är dessutom omringad av världens härligaste vänner. Elin är grymt saknad men jag vet att jag alltid har henne där att vända mig till, oavsett vad, och jag hoppas att hon vet att det är lika för henne. Mina klasskompisar och då speciellt sex stycken otroligt fina flickor har växt fast vid mig, och jag hoppas att den vänskap vi byggt upp är här för att stanna. Jag är så klart även tacksam för övriga nära och kära och jag önskar alla ett långt och givande liv.

Jag med andra ord så otroligt lycklig över det här livet, och jag älskar er alla!

Shopping är dyrare nu för tiden

Det är väl helt sjukt vad dyrt det har blivit att shoppa nu för tiden? Jag menar, inte kostade väl kläder lika mycket som idag som för några år sedan? Aja, det blev i alla fall en klänning till den svarta garderoben, en väska på rean och ett par hipsters från H&M, ett par örhängen från Glitter, och en luxury-tutthållare från Twilfit (min nya favoritbutik!). Och vips så var man runt 700 kr fattigare. Men trevligt var det i alla fall!

Finfrämmande?



Skrållan började bete sig väldigt knäppt i köket, och det trots att det var ljus tända (hon brukar hålla sig rätt lugn i närheten av dem), så jag var ju tvungen att kolla vad kattfan höll på med, och vad såg jag inte om inte en nyckelpiga! Stackars  liten, det måste vara skitkallt ute åt denne. Då Skrållan vägrade att ge sig utan prompt skulle ha den så fick jag rädda stackars liten och sätta han/henne uppe på bokhyllan. Men dessvärre verkade han eller hon vara självmordsbenägen, och flög därifrån och eftersom kattfan inte är dum så lyckades hon fånga nyckelpigan och nu verkar det inte bättre än att livet är slut för den lille då Skrållan belåtet slickade sig runt munnen.

Tre små ord...




...Men med en sådan stor betydelse...


Dagen efter

Ligger i sängen och bara drar mig. Jag var så sjukt trött igår men ändå var jag uppe till halv tolv, så det fick bli en ordentlig sovmorgon idag. Fredrik är även han hemma, och jag älskar dessa helger som blir så mycket längre då. Undrar vad vi ska hitta på idag? Fredrik hade tänkt klippa sig, och egentligen så skulle jag också behöva det. Men det vettesjutton om det får bli idag.. En sak är då säker: Det blir tacofredagsmys ikväll!

Men nu drog Skrållan ner skynket för fönstret (vi har varken persienn eller rullgardin här inne), så nu är det väl dags att kliva upp antar jag.

En bra födelsedag!



Så börjar den här födelsedagen att lida mot sitt slut. Dagen har varit bra, bortsett från en kass föreläsning där vi elever fick lära läraren. Men en fullpott på hemtentan som skickades in för tre veckor sedan, en massa Isak-pussar, presentkort på H&M, röda rosor, en inbokad Stockholmstur med en massa shopping och övernattning på femstjärniga Radison Blu Viking Hotel, pengar, en massa fika och denna lyxmiddag så känns det faktiskt helt okej att nu vara 23 år. Även om det inte känns som att jag fyller år idag. Dessutom har jag sedan tidigare fått Ladies Night som vi var på förra lördagen i tidig födelsedagspresent och så har Fredrik sagt att jag ska få välja ett par jeans under shoppingturen i Stockholm. Inte illa pinkat!  

Grattis till mig!




23:an idag! Lilljänta börjar bli gammal nu...


Men Helvete!

Jag har bakat en jäkligt grym tårta idag, chockladmoussetårta skulle man väl kunna säga. Men jag spar med bild tills i morgon. En pulla måste väl få flasha med det hon har att komma med, right?

Men det var inte det jag täntke skriva om, utan jag täntke helt enkelt bara publicera en bild, och skriva JÄVLAR VILKEN BÖNA! En sån där Lovekiller.



Kul att ialla fall McDonaldskillen fick en bra dag!

Jag och min kära studiegrupp var på äventyr idag. Vi tog 3:an ut i skogen och gick på studiebesök där vi fick gott kaffe. Och tur var väl det, för det var kallt som stryk ute och att man fick kliva upp i en omänsklig tid var inte humant. Logiskt nog. Men på vägen tillbaka och mot HiG så fick vi en rökpaus på 15 minuter. Och eftersom ingen av oss röker så gick vi så klart på McDonalds och köpte med oss frukost. Och man kan väl säga att vi gjorde dagen för snubben i kassan. En sån där händelse som han kunde leva gott på resten av dagen. Och det var väl tur det! Undrar förresten om han får provision?



Ooops!



Alltså... Det kan hända att jag tagit det här med födelsedagsbakandet på lite väl djupt vatten... 10 lådor med bakelser (som jag inte tänkt spoila för att hålla något lite hemligt för mina B-daypartygäster, ni får helt enkelt se då!). Men de är jävligt goda i alla fall! Men nu får det nog vara bra... Eller? Nähee.. Jag ska ju baka en tårta på onsdag till själva dagsfirandet.

Morgondagen ser vi framemot! Calle Carling är enligt schemat dagens föreläsare, och det mina vänner, det är ett hallelujahmoment det!

Sinnessjuka människor



Efter träningen, som jag trodde jag skulle kollapsa på i och med min kondition nu efter en veckas förkylning, så blev det en sallad från Lido Konditori, och äntligen har jag hittat ett ställe som gör GOD sallad här i Gävle. Så om ni är i Gävle och vill ha en god sallad, köp den hos Lido Konditori (Stortoget, bredvid Indiska). Jag tog en med rökt lax och pestopasta, och väl hemma fyllde jag på med räkor och fetaost. Mums!

Och något fick mig att gråta idag, se själva. Helt jävla sinnessjukt vilka jävla sjuka människor det finns där ute. Men tack gode gud för människor som Zack och Michelle Anderegg.


Förberedelser

Klockan ringde för 20 minuter sen, men jag ligger fortfarande och drar mig. Skrållan har gjort mig sällskap och ligger förtillfället på mina ben och kurrar så där avslappnande så att jag bara vill somna igen. Har en del jag måste göra idag, och det främst att kliva upp kanske? Ryktet säger att vi som inte betalat kåravgiften själva måste ringa och fixa vårt Studentkort, som faktiskt går ut på söndag. Man tycker ju att vi hade kunnat få den informationen tidigare...? Men högskolan i ett nötskal kan man väl säga...

Jag börjar förresten bli riktigt taggad inför min Halloweenfödelsedagsfest. Ska bli skitkul att se vad de andra är eftersom vi har hållit den punkten hemliga för varandra. Dessutom tror jag att det blir en oförglömlig kväll. Jag har en del saker som jag ska komma underfund med i mina förberedelser, men jag har ju lite mindre än två veckor på mig, plus att vi har självstudier hela vecka 44 så jag har all tid i världen. Längtar!

Härliga söndag!




Inledde helgens sista dag med en välbehövlig och lång sovmorgon, till och med Skrållan verkade tycka det var välbehövligt. Sen blev det Robin Hood på dvd som trillade in i brevlådan häromdagen och biff i sås till middag. Och sen då? Jo, jag fyller ju som sagt år på torsdag, och självklart måste man ha kanelbullar till fikat!

Imorgon klassar jag mig själv som tillräckligt snorfri för att få börja träna igen, så step - here I come! Skitskönt, rent ut sagt!

En dubbelmacka, tack!



Helt jäkla underbar kväll ikväll! God mat, trevligt sällskap men framförallt HETA killar! Showen var helt grym, och Måns Möller imponerade! Detta har varit en kanonhöst med både Tomas Järvheden: Från Big Bang till Happy Ending och Ladies Night 2010. Verkligen grymt! Vem är inte bra jäkla sugen på en dubbelmacka med Brolle och Martin Stenmarck nu? Och "Sjumilakliv" har aldrig varit så bra som ikväll! Minus alla irriterande brudar som envisades med att springa fram och tillbaka...

Nu kör vi!






Nu blir det middag och Ladies Night med gott sällskap. Kommer bli en grym kväll!


Kvällen med stort K är här!

Sherlock Holmes var ingen film för mig dessvärre, och jag spenderade största delen av den till en mycket givande smskonversation. Har man 5000gratissms så har man, inte sant?

Ikväll laddar vi om och dagens planer är middag på Bali Garden tätt följt av inget mindre än Ladies Night i Läkerol Arena tillsammans med mamma, Helena (brorsans tjej), hennes syster Anna och deras mamma. Ska bli skitkul verkligen, och jag har sett framemot den här kvällen sedan i somras. Och dagens i-landsproblem är så klart vad jag ska ha på mig.

Det är dags för fredagsmys!



Maten blev skitgod rent ut sagt! Till slut blev det parmalindad kyckling fylld med vitlök & citroncreme, hemmagjorda klyftpotatisar á la mamma (de godaste som finns!), en kall vitlökssås (turkisk yoghurt, pressad vitlök, salt & peppar), en citronmarinerad blandsallad med cocktailtomater och fetaost samt vitlöksbröd. ruggigt jäkla gott! Nu fortsätter fredagsmyset med Idol, Sherlock Holmes och chirre! Ha en trevlig kväll allihopa!

Myskväll

Jag tänkte överraska Fredrik denna fredag med (hur bra är inte jag liksom?) så jag håller för tillfället på och städar. Eller ja, förtillfället sitter jag ju här och skriver, men ja ni fattar galoppen. Jag har precis sprungit ut med MASSOR av sopor. Om jag skulle ha sagt denna mening verbalt så skulle det låta så här: Ja har precis sprunge ut me masser av soper. Men aja.. Inte det jag tänkte säga med ja, en liten sidekick.

Jag tänkte tända en massa ljus och servera parmalindad citron och vitlökskyckling med hemmagjord klyftpotatis och en kall vitlökssås. Tror ni att det gör susen? Kan hända att det blir Sherlock Holmes på dvd dessutom.

Dagens bakverk




Titta vad ugnen tillverkade idag!
Morotsbakelser som ska serveras på min Halloweenfest. Sweet!


Uppskattning som uppskattas



Ibland får man uppskattning av den lilla djävulen, och då smälter mamahjärtat. Och ja, det ska bara vara ett "m". Jag har ju inte fött henne om ni nu tror det.

Fredrik kommer hem sent ikväll pga tentaplugg. På måndagkväll är denna tentaperiod ÄNTLIGEN över, och det ska bli så skönt med rutin i vardagen igen. Dessutom så känner jag att min förkylning är på väg bort nu, så nästa vecka kunna träna igen vilket ska bli riktigt skönt.

Annars har jag varit en sväng till skolan idag för redovisning, föreläsning och klassmöte. Nu hoppas vi bara på förändringar till det bättre! Efter det så har det blivit bakning och svordomar. Bakning iform av chokladbiskvier och chokladdoppade kokostoppar, och svordomar i form av ord jag inte ens tänker ta upp här, men som berodde på att den smälta chokladen skar sig pga att en ynkaste liten vattendroppe från vattenbade hoppade ner i kastrullen, vilket resulterade i att jag fick springa iväg och köpa ny choklad. Men skam den som ger sig, och tillslut så blev de faktiskt helt okej. Imorgon tänker jag mig morotskaka...?

En längtan så stark

En sak som jag längtar efter var eviga dag är ett hus. Mitt eget hus där jag kan göra precis som jag vill med väggar och tapeter. Ett ställe som det gärna är en hel del rustning, så att jag kan vara med och bestämma själv hur jag vill att det ska se ut. Jag är så makalöst trött på att bo i lägenhet, och har varit det i över ett års tid nu. Men vardagen ser tyvärr ut som så, och kommer göra det i minst fyra år till i och med att Fredrik ska studera, och på ett sätt så äter det upp mig. Det är pest och fy och blä och skit och ja, jag vet inte vad egentligen. Jag vill bara ha ett hus. Tills dess får jag helt enkelt nöja mig med att sitta på Hemnet och sukta.


Citronfyllda knäckflarn



Efter ett misslyckat försök på kladdig chokladkaka med kokostosca som är så grymt gott men som nu ligger i soporna så gjorde jag för första gången i mitt liv knäckflarn. Och inte vilka som helst, utan jag svisade ihop en citronkräm dessutom som fick agera medlare mellan två argsinta flarn per kaka. Så nu hoppas vi att de smakar! Nästa steg då? Jo... Jag funderar på chokladdoppade kokostoppar och chokladbiskvier. Jag skulle dock behöva ställa mig och göra kvällens middag som blir Morotssoppa, så bakandet får nog vänta lite grann tror jag. Palla att gå på affärn igen liksom... Ironi.

 


En riktig bullmamma




Jag har ju insett att det är nästa torsdag som jag fyller år, och jag ska troligtvis fira med familjen nästa helg. Eftersom jag har skola och sånt, samtidigt som jag vill visa att även jag kan vara en riktig bullmamma, så måste jag börja baka redan nu! Startskottet gick med moccakärleksmums tätt följt av kolasnittar. Imorgon hade jag tänkt fortsätta med dubbelknäckflarn med någon fyllning. Japp.. Gissa vem som kommer överraska vid fikabordet....

It's Complicated

Igår blev det helt oväntat en filmkväll. Men vad görm an inte när man inte har tid att spendera helgerna tillsammans? Vi såg filmen It's Complicated, och den var väl helt okej. Inget hallelujahmoment direkt, men inget sömnmedel heller. Möjligtvis att Fredrik tyckte det som var inställd på att det var en skitfilm från första början. Men svärsonen Hurley var ruggigt skön, och en speciell scen mot slutet av filmen gjorde att jag inte visste vart jag skulle titta, och jag har nog aldrig skämts så mycket i hela mitt liv kändes det som. På ett roligt sätt det vill säga.



Tvättstugans förbannelse

En husfru måste göra vad en husfru ska göra. Så idag tvättar jag. Men inte vad som helst, utna sängkläder denna gång, coh då sker det vanligtvis nere i tvättstugan (vilket jag hatar, för den ligger i källaren, och jag har sett way too many skräckfilmer om man säger så...). Inför detta så har vi ju så klart hamstrat på oss tvätt, och ALLT annat tvättas också, dvs halsdukar, handdukar, kökstextil, ja.. You name it... På tre timmar så ska de sju tonen hinnas med att tvättas och torkas i torkskåp alt. torktumlare. Och så blir kl 16 och jag kommer ner och ja...


Så rättelse: nu ska sju ton tvätt hinnas med och tvättas och torkas på tre timmar med hjälp av EN tvättmaskin istället för två. Och jag som tyckte det var så behändigt att tvätta när jag bodde på Åsgatan i Söderhamn. Där hade man TRE maskiner på FYRA timmar + att man fick använda torkmöjligheterna en timme in på efterkommande tvättpass. Det var tider det!

Nej, nu är det dags att åka ner dit igen och ta reda på 5 ton. Två ton är redan uppe. Sen kommer pojken i huset (ja, det kommer dröja LÄNGE innan han blir man) hem, och så bör mate nstå på bordet. Stryk coh potatis, blir det bra?



I love Expert

Okej, från och med nu ÄLSKAR jag Expert! Jag kommer dit, berättar mitt problem och killen ringer HP för att göra en garantikoll. Men så klart svarar inte HP i telefon, så han vet inte riktigt vad han ska göra tills han ser att jag har en försäkring på datorn, och då är det inget snack om saken: jag får en ny sladd direkt i handen utan en massa kontroller. Herregud, jag har ju bara sagt att sladden inte funkar, de har inte ens testat den. Så tack tack sa jag och gick nöjt därifrån och här sitter jag nu med en fungerande sladd i en nästintill fulladdad dator. Undrar bara vad som ska komma härnäst??? För med min tur så kommer garanterat något mer att ske inom en snar framtid. Typ teven dör eller nått. Och garantin gick ut på den förra månaden, så det är bara för problemen att slå till! Fast det är ju klart, Fredrik äger hälften av den, så då kan inget ske. För det är ju så, det händer aldrig Fredrik något i den här stilen. Man kanske ska bussa Skrållan till skrivbordet och alla dess datatillbehör som finns där och som står i Fredriks namn? Men nej, där ska man bara liggai knät och gosa minsann. Jojo...

Teknisk odåga

Detta måste vara ett skämt. Tekniskt sett så är jag en teknisk olycka. All teknik jag rör vid dör ju! Idag, när vi kom hem från Söderhamn och jag startar min dator så märker jag att den är tom på batteri så jag tar fram strömsladden. Men tror i att helvetet funkar?! Nej, då har den så klart dött! Helt utan anledning dessutom. Men jag har fortfarande garanti på den, plus att den är försäkrad, så det ska inte vara några problem att få ut en ny, så imorgon får jag bege mig ner på Expert på Flanör i hopp om att slippa åka ut till Expert Stormarknad i Valbo. Och om jag inte får ut en ny på garantin så blir jag ruinerad. Puncto. Sen råkade jag nästintill tappa saltkaret i degen när jag skulle göra hemmagjord pizza, men det funkar det med!

Älskade höst!

Jag har verkligen haft en toppendag idag! Började dagen med en skön och väldigt varm dusch och fortsatte med lite Nickytid innan jag styrde kosan mot Vågbro och hämtade Isak. Win-Win-situation då han förgyller mitt liv och Andreas fick tid för sig själv. Efter en hel del bus, en promenad, en middagslur och matning så drog vi tillbaka till Vågbro så att jag med sorg i hjärtan kunde lämna tillbaka lillpysen (alltid lika svårt att lämna honom med tanke på hur sällan vi ses) för att åka till Öster och käka lördagsmiddag med familj nummer 2 + favoritfarmor Eva. Och nu sitter jag här och ser Pretty Woman för sjuhundradeelfte gången och njuter av varje minut! Dagen i korthet?

Jag tänker också på allt gott jag har framför mig. Nästa lördag är det Ladies Night i Läkerol Arena och efter det rullar det bara på med roligheter. Jag ska fira min födelsedag med nära och kära vid flera olika tillfällen, Fredrik och jag har saker och fira på tumanhand, Isak fyller 1 år (!) och en trip är inplanerad i slutet av november.

Behöver jag säga mer att jag ÄLSKAR hösten?!



Carolines 23rd birthdayparty!

Min födelsedag närmar ju sig (28 oktober), och i år firas den som många gånger tidigare med en halloweenfest! Tidagare har jag haft teman som the 80's, men i år blir det filmklassiker! Jag har bestämt att outfitsen ska vara hemliga sinsemellan de inbjudna, men jag kan hittills avslöja att jag valt plan A. Jag var fram tills idag fast besluten om att vara min plan B, men efter lite inspiration så blev det A, och nu har jag till och med köpt tyg och eftersom vi tänkte styra kosan till Söderhamn i helgen så ska mamma få hjälpa mig att sy. Den ni! tror det blir bra! Hoppas jag... Men en flashig inbjudan är i alla fall utskickad!

Jag kan dessutom ge er en till ledtråd... Min kostym kommer ha någonting att göra med....



 

Fredriks fredagsöverraskning

Eftersom Fredrik har tentaveckor nu och vi ses så lite under dessa perioder så ville jag vara lite extra puttinuttig (som jag egentligen hatar) och styrde upp en hemmagjord trerätters som överraskning när han kom hem från Ångströms. Och visst borde jag allt öppna en restaurant?!



Till förrätt serverades en Skagenbakelse. Denna är väldigt enkel att göra. Till denna kreation tog jag tre skivor franska som jag tryckte ut cirklar av. Jag la en i botten först, och på den så hade jag skagenröra blandat med creme fraiche. Sedan en cirkel till som jag kladdade lite röra på i ett tunt lager som "klister" åt en skiva gravad lax. Jag tod sedan den sista brödbiten och bredde den lika med "klister" och la den på fisken. Ovan på allt så kladdade jag ut skagenblandningen. På sidorna har jag endast creme fraiche och dekor av dillkvistar. Som topping en snurrad skiva citron, en halva cocktailtomat och en dillkvist. SKITGOD rent ut sagt!




Huvudrätten blev en rätt som var planerad till torsdagen egentligen, men eftersom Mamma, Pappa, Andreas, Helena och Isak kom på matbesök så blev det ändrade planer och Dragonfisken fick bli en huvudrätt denna kväll istället. Det blir så roligt som man gör det. Receptet på denna hittar ni här.




Efterrätten blev en simpel men en av Fredriks favoriter, nämligen vaniljglass med varm hjortronsylt. Ekologisk så klart!

Det enda som är svårare än att hålla fast är att släppa taget

Idag var en bra dag! Först var jag i skolan på en mindre rolig föreläsning, men mina kära klasskamrater och några hundra sms räddade min förmiddag... Efter en minitripp på stan och ett telefonsamtal senare så hade jag sällskap i form av Nicky. Som jag saknar honom nu för tiden! Vi vet ju inte hur lång tid vi har kvar med honom, och framför allt inte hur mycket tid han och jag har ihop. Så nu tas varje tillfälle till akt och all uppmärksamhet gick till grabben. Vid 17-tiden så kom mamma, pappa, Andreas, Helena och Isak. Och jäklar anamma vilken fart det är på grabben nu för tiden! Han kryper runt överallt och fort ska det gå! Dessutom så måste man så klart utöva alla fonem man kan under tiden. Så medan mamma och Helena lagade mat och brorsan och pappa tittade på teve så kröp jag och Isak runt på de 66 kvadraten och lekte ta, och hur härligt skratt har inte lillpysen? Det är ju så att man vill ha en egen ;)

Imorgon är jag ledig så då måste jag uträtta några ärenden på stadens alla gator. På lördag är jag bjuden på inflyttningsfest hos Emma Bäcke, och det ser vi så klart fram emot! På tal om Bäcke så har hon och jag en helmysig kväll igår. Först var vi på Mary Kay hudvård och blev rena och fräscha, och efter några beställningar så drog vi vidare mot Filmstaden för att se "I rymden finns inga känslor", men då det var 45 minuter kvar tills den började och vi insåg att den nya Julia Roberts-filmen "Kärleken, Lyckan och Meningen med livet" gick nu och att den dessutom visades om en kvart så valde vi den istället, och den var helt okej! Lite väl lång kanske och lite väl många karlombyten, men Roberts är alltid Roberts, och hur duktig och vacker är inte den kvinnan? Dessutom så är hon exakt 20 år äldre än mig, då hon är född 28 okt 1967. Där ni, där har ni dagens onödiga fakta ;)

Om man redan spenderat en hel del så kan man lika gärna spendera lite till!

Efter att Lisa och jag gick på stepen med Josefine igår och Lisa blev klar hos ögonläkaren så drog vi ut på shoppingtur. Vi hamnade på Lundins Säljlager (mer känt som Ove Janssons) i Valbo för att fylla på antalet tallrikar, assietter och djuptallrikar. Därefter blev det en blixtvisit på IKEA. Jag sa ju att jag allt skulle lyckas övertala Fredrik om att vi ska ha en större tavla bakom soffan, och nu har vi det! Denna Pjätteryd kostar egentligen 699 kr, men är nu på kampanj för 399 kr, så gissa om slog till på direkten. Eller ja, inte direkt kanske eftersom jag och Lisa först skulle komma på en alternativ lösning till hur jag skulle få upp den på väggen eftersom det skulle borras och vi har väggar säkrare än ett skyddsrum. Men, ja nästan så köpte jag den på engång. Och när vi entrade lampavdelningen så slog det ju mig att det var den 4 oktober, vilket inte bara är kanelbullens dag, utan även  nedsatt pris på Knubbig lampa, så istälelt för 149 kr så kostar de nu 79 kr i tre dagar till. När sedan Fredrik kom hem på kvällen så trodde jag att han skulle strypa mig, men se det gjorde han faktiskt inte.. Han gillade konstigt nog mina inköp. Har det någonsin hänt tidigare?




Bra dag!

Idag har det som rubriken lyder varit en mycket bra dag! Det har varit full rulle från det att jag slog upp mina blå, vilket gör att jag nu är dödstrött. Jag har skola imorgon kl 9-12, men efter det (och streamingen av Gossip Girl och 90210 så klart) så ska jag redogöra för vad jag har haft för mig, dvs. ett mycket fattigare bankkonto....

Födelsedagsfika?



Detta är vad som serverades till middag idag; lax med klyftpotatis, grillade grönsaker och en kall citrondillsås. Grymt gott! Grönsakerna bestod av aberguine, zuccini, broccoli, paprika och lök och kryddade med basilika och vitlök. Recept kanske ni tänker nu, men idag kan jag inte ta åt mig äran, utan denna kompott finns att få tag på i frysdiskarna på matbutiken. Så, då har vi klargjort det.

En annan sak; jag måste börja tänka på vad jag ska ha för födelsedagsfika i år. Vi är ju inne på 3 oktober, dvs farmors födelsedag, och jag fyller år om 25 dagar. Så, har ni några tips om vad som ska finnas på födelsedagsfikemenyn?

 


Lövbiff & Baconpizza




Igår åt vi Lövbiff & Baconpizza till middag. Är ni sugen på receptet? Ni får det vilket som, okej?

för 4 portioner behöver du:

◊  1 smördegsplatta (alltså en stor en så klart...)
◊  300 g lövbiff
◊  2 paket bacon
◊  ½ gul lök
◊  1 röd paprika (vi tog en gul, för den röda har vi större planer för framöver)
◊  1 burk creme fraiche
◊  1 tsk sambal oelek
◊  1 pressad vitlöksklyfta
◊  Riven lagrad ost

◊  Ställ ugnen på 225°C.
◊  Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt.
◊  Strimla och stek lövbiffen, någon enstaka minut på hög värme. Salta och peppra.
◊  Strimla och stek baconet. Låt det ligga och dra sig på hushållspapper så överflödigt fett sugs upp.
◊  Hacka paprika och lök.
◊  Strö ut lövbiff och bacon över smördegen. Strö därefter ut paprikan och löken över köttet.
◊  Blanda creme fraiche, sambal oelek och vitlök. Klicka ut blandningen över fyllningen.
◊  Strö över riven ost och grädda mitt i ugnen, 225°C, i ca 20 minuter.
◊  Servera med en fräsh sallad.


Älskade lilla vän

Hösten sitter jäkligt bra må jag säga. Det är himlans vackert ute med alla färger, och småkylan gör en pigg. Och kanske inte på tala om alla ljus man kan tända (bra också för att snåla på elräkningen om man så nu gärna vill det!). Dessutom drar ju all bra skit på teven igång igen, och tillveckan startar Despan, Cougar Town och Grey's Anatomy. GA ser jag ju redan streamat, men det är tanken som räknas, och dessutom så kan man se Snyggdoktorer flera gånger om!

Vi städade här hemma igår så vi har redan det gjort för den här veckan. Jag försöker tänka tillbaka på den tiden då jag fortfarande bodde hemma, och inte sjutton städade väl mamma minst en gång i veckan inte? Nej, jag är ett bra barn jag! På tal om hemma... Älskade lilla Nicky blir bara värre och värre i sina utslag, och han kliar sönder sig själv. Han har udner felra års tid blivit så här på somrarna, så att man har misstänkt gräsallergi/fästingallergi. Men i sommar har det varit extremt, och det blir bara värre nu trots att vi går in i hösten då han tidigare sluppit klådan. Så nu börajr det luta mot ett fruktansvärt tråkigt beslut. Samtidigt är hunden 10 år, men det tar emot i hjärtat att se honom försvinna. Men det återstår att se. En vererinär ska konsulteras först och främst så får vi se sen.


Nytt och fräsht!


Jag har lackat med min frånvaro pga av en torr och trist hemtenta, men nu är den inskickad och jag njuter av min helg med ett glas fött Jacob's Creek. Iförrgår fick vi dessutom hem vårt efterlängtade vardagsrumsbord, så nu är det nytt och fräsht här hemma! Vad tycker ni? Mitt nya mål är att få Fredrik att inse att vi ska ha en större tavla bakom soffan. För tillfället är han mycket negativ till förslaget, men vänta bara, det kommer att komma en så småningom..


 

 


RSS 2.0