En hälsning till er


Mitt 2009 i snabbsumering

När jag gick och la mig så låg det en 2 kilos-katt vid min sida och sov så sött, men när jag vaknade fann jag istället en 38 kilos-hund i sängen som snarkade. Hur gick det till?

Så är vi nu inne på det här årets sista timmar. Året har gått väldigt fort tycker jag, nästan för fort. Var det inte nyss sommar? Och vad har jag hunnit med under året? Jag och Fredrik inledde med att fira 1 år tillsammans, jag blev en A-elev i skolan, Fredrik tog studenten och jobbade på ett "riktigt" jobb för första gången. SJälv torkade jag bajs och trivdes på Västerbacken för tredje sommaren i rad. 5 augusti gick flyttlasset till Gävle och vi lämnade Söderhamn bakom oss... För gott...? Vi åkte till Stockholm en weekend och gick på Sommarkrysset så att jag fick dregla över Måns Zelmerlöw och Martin Stenmarck. Sen kom min 22-årsdag och jag fick både ring på fingret och en katt att värna om. 15 november kom äntligen den lilla ängeln Isak till jorden och i och med det blev jag gammal på riktigt som faster. Det var första julen som jag inte var mede min familj, utan jag spenderade den tillsammans med pensionärerna på Västerbacken arbetandes, lika så detta nyår.
Ja.. Det var nog det i detta år.

Undrar vad 2010 ska erbjuda?


Hur jag spenderar nyår i år

Ååå är det dags att gå och lägga sig må tro? Imorgon är det nyårsafton, och många ska ut och bröla och skåla, precis som ungdomen gör. Själv tänkte jag spendera tolvslaget i sängen och försöka somna (jag vet, det kommer att bli mission impossible), eftersom jag jobbar 14-22 imorgon och 7-15.30 dagen efter. Så på det sättet tänker jag välkomna år 2010. Däremot jobbar jag min sista dag på nyårsdagen, och kan göra vad jag vill då på kvällen. Det vankas familjemiddag här hemma hos mamma och pappa, så jag, Fredrik, Andreas, Helena och Isak ska käka oxfilé här ute med dem. Eller ja.. Isak ska väl festa loss på bröstmjölk... Dock ryktas det om att pappa har köpt vin till sin dotter. Då ska jag minsann njuta!


Hudens måsten

Huden är vårt största organ, och vi klarar oss inte utan det. Därför är det viktigt att vi tar hand om hunden i möjligaste mån, och är rädd om den. Här kommer några tips om hur du kan ta hand om din hud och ge den den kärlek den behöver:Drick mycket vatten - Vatten renar kroppen, och innehåller inga konstigheter. Så skippa läsken och saften och drick mängder med vatten i stället! Variera med olika citron, lime, apelisn, gurka, eller varför inte exotiska frukter?

Gnugga inte handduken i ansiktet!  - När du tvättar dig ska du istället "dutta" handduken i ansiktet, annars river du upp porerna och irriterar dem.

Se över tvål- och cremeanvändningen - Använder du rätt produkt på rätt ställe? Smörj inte in ansiktet med kroppslotion, utan spendera en slant på en ansiktcreme. Det kommer att ge resultat! Krämerna innehåller nämligen olika fett- och näringsämnen, baserat på vilken funktion de har. Själv använder jag Mary Kay TimeWise 3-in-1 Cleanser i ansiktet, och jag älskar den!

Överdriv inte konsumtionen av krämer! - Om du överkonsumerar fuktkrämerna så vänjer du kroppen vid denna fukthalt, vilket resulterar i att huden blir torr istället, och du förstör dess naturliga fuktbalans.

Skippa kaffet - Kaffe innehåller gifter som bryter ner din kropp. Drick istället grönt te, som innehåller antioxidanter som förebygger åldrande, och renar kroppen. Det sägs även att te är ett bra motmedel för diabetes.

♥ Ånga ansiktet då och då - Detta öppnar upp porerna och tillsammans med en grundlig rengöring på detta så renar du dem. Detta gör du bäst med kokat vatten, en stor skål och en handduk över huvudet. Avsluta sedan med att skätta svalt vatten i ansiktet för att täppa igen porerna.

Unna ansiktet med ansiktsmasker - Ansiktet behöver också få leva lyxliv lite då och då. Välj ansiktsmaks efter din hudtyp. Rådgör gärna med kunnig personal inann du köper en mask. Titta inte heller på priset på masken, då även de billigaste maskerna kan vara utmärkta, såsom ÖB och H&M.

Ät nyttigt - Skräpmat täppar inte bara till dina artärer, utan de skapar även krigszoner på din hud. Mycket vitaminer ska det vara, och frukt och grönsaker är ett givet kort. Smoothies med mycket frukt och bär är det perfekta mellanmålet och en riktig energikick! B-vitamin gynnar din hud, ditt hår och dina naglar.

Resfeber må tro?

Tänk.. Snart åker jag till Nordirland.. Det ska bli så spännande, men samtidigt skrämmande. Tänk om jag inte pallar tryket? Tänk om jag bara vill hem och känner att det inte alls var bra att åka? Men nej.. Så kommer det nog inte att bli. Det kommer säkerligen bli alldeles underbart, precis som Spanien 2005! Frågan är bara vad jag ska köpa med mig för present hem till Fredrik...?


Mina favoriter i skogarderoben


Onödig men intressant information

Kängurur - En nyfödd känguruunge väger ca 1 gram och är ca 2 cm lång.. Hujeda mig.. Och vi tycker att våra nyfödda knoddar  är små på sina 3500 g och 50 cm.. De är ju rena rama elefanterna jämfört med de små söta studsande sakerna.


LEDIG förtjänar versaler

Det är så underbart skönt att vara ledig må ni tro, speciellt i och med magsjukeperioden. Men nu har jag bara två arbetsdagar kvar, sen får vi invänta lönebeskedet. Vilket påminner mig att jag måste ringa lönekontoret för att ändra min adress också. Påminnelse till mig själv.

Idag hade jag inte tänkt göra så mycket. Slöa och kanske läs en bok. Borde egentligen också sätta igång på min slutuppgift, men det kommer nog bäst när jag är hemma i Gävle igen. Detta ser jag som semester. Ska till mormor en sväng också idag och kolla läget. Annars får jag sitta och drömma mig bort efter en framtid som känns så långt borta...

Film som berör

Filmen When a Man Loves a Woman är kanske en av de bästa filmerna som finns...

Den berör, och samtidigt är den så verklighetstrogen. Alkolism är något som många familjer berörs av i världen, och i de flesta fallen är det barnen som hamanr i störst kläm. Detta är något vi måste göra något åt, innan det förstör världens barn. De förtjänar så mycket mer.

se den - bli berörd - vakna upp - förändra
Vill du ha en ny design?

Ni glömmer väl inte bort att ni kan tävla om en alldeles ny design här i bloggen?
Klicka på bilden för att tävla!Jag måste också hitta en radhuslägenhet

Inledde morgonen med att bilens passagerardörr fryst sönder, så att den inte gick att stänga. Fick panik, och sprang in till mamma och pappa så att pappsen snällt fick skjutsa mig till yrket medan mamma ringde och delgav dem min försening.
Först en tur på jobbet där det går magsjuka på min avdelning nu. Kul.. Gissa vem som kommer ligga däckad i nyår? Skönt att jag slutade 13.30 idag.
Efter det så plockade Elin upp mig, svängde in på Preem så jag kunde köpa krubb i form av sallad á la djurföda, och sedan tog vi the highway to metropolen Trönö och hem till Anna. Och nu jäklar, nu måste jag och Fredrik också hitta oss en lägenhet som är som ett radhus. Kan dock bli svårt i centrala Gävle.

Mitt 2009 i 32 st snabba frågor

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Oj... Jag flyttade till en annan stad, om det räknas?

2. Höll du några av dina nyårslöften?
 Jag tror faktiskt inte att jag gjorde något speciellt nyårslöfte 2008. Bättre lycka detta år? Och jo.. Presidenterna har jag dessvärre lagt ner.. Men jag kan förstfarande de 8 första, den 16:e och de fyra sista!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Min bror och hans sambo fick världens sötaste lilla ögonsten, Isak.

4. Dog någon som stod dig nära?
"Peppar peppar ta i trä" nähe.. Och det är jag VÄLDIGT tacksam över!

5. Vilka länder besökte du?
Inga, förutom Sverige.

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010?
Jag har saknat Nicky sedan jag flyttade till Gävle, men jag kan ju inte direkt flytta ner honom också.

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 
15 november, då den lilla ängeln Isak anlände till jorden.
28 oktober, då vi blev en "familj" i och med att vi förlovade oss och fick Skrållan.
20 maj, dagen som skulle bli förstörd för all framtid i och med att vi skulle ta bort Nicky, men som blev till en av de bästa, i och med att vi fick behålla honom.
 
8. Vad var din största framgång 2009?
Jag chockerade mig själv genom att bli en A-elev i skolan, och att jag lyckats prestera detta toppbetyg i två terminer nu.

9. Största misstaget?
Inget jag kommer på...?

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Inledde ju året med kraftig influensa på självste nyårsafton

11. Bästa köpet?
Oj.. Min nya dator? Fast det svider ju rätt rejält. Ananrs svarar jag leggings!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Elektronik. Först en ny platt-tv och sedan en ny dator, men datorn var budgeterad.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att jag blev faster, förlovade mig, och att jag fick Skrållan. Fast främst av allt att vi fick behålla Nicky. Jag mådde så dåligt över att vi skulle ta bort honom, och nu tar jag ingentign för givet med honom längre.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
 "Himlen måste sakna en ängel" - LinnMaria
"Breakdown" - Daughtry

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Det varierade. Ibland var jag riktigt nere, och ibland var jag riktigt glad.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Rest mer.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Inte underskattat mig själv så pass mycket.

18. Hur tillbringade du julen?
På Västerbacken med pensionärerna. Sedan med mina nära och kära.

19. Blev du kär i år?
Jag var redan kär.

20. Favoritprogram på TV?
True Blood, Grey's Anatomy, One Tree Hill, Gossip Girl, Ugly Betty, Desperate Housewives and so on...

21. Bästa boken du läste i år?
Alla Twilight-böckerna, Edward Finnigans Upprättelse och Janusz Korczak och Världens barn

22. Största musikaliska upptäckten?
Nada.

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Mitt hjärta.

25. Något du önskade dig men inte fick?
Ett nytt täcke.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Förlovade mig och blev kattägare på samma gång. Åt sedan tacos i min endamhet (Ja.. förutom Skrållan då) eftersom Fredrik missade tåget.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Att vi reste någonstans.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Mer varierande och mer färger.

29. Vad fick dig att må bra?
All lycka som jag fick tilldelad detta år.

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Rex DiMera/Brady i Våra Bästa År, Mums-Mums Zelmerlöw och Martin Stenmarck.

31. Vem saknade du?
Samma so varje år - Min kära morfar ♥

32. De bästa nya människorna du träffade?
Isak och min klass.

Besök av min leende ögonsten

Det har varit glada timmar, för den lilla sötnöten Isak var ut till Sandarne på besök. Och hur underbar är inte han nu när han börjat le medvetet? Han är min lille ögonsten!

Men nu blir det andra bullar. Jag måste få till en dejt med Johnny B snabbt, eftersom jag ska jobba imorgon kl 7-13.30. Sen ska jag på dejt med Elin och Anna. trevligt att få vara lite social med vänner också för engångsskull.


Jag hatar egentligen köttfärslimpa, men denna tycker jag om!


Äntligen är de tillbaka!

Äntligen har jag fått tillbaka mina Rayban-brillor! De gick ju sönder för ungefär tre veckor sedan, och eftersom de är från en optiker här i Söderhamn (ja, jag har ju råkat dragit på mig tre st, Synsam Söderhamn, Synsam Gävle och Glasögon City Söderhamn) så har det varit lite krångligt med att få dem lagade, men idag när jag var in så var de redo för mitt fejs igen. Känns dock ovant att ha dem på sig igen, när mina Diesel är så tunna jämfört med dessa. Och eftersom de endast var 9 månader när de gick sönder så fick jag dem lagade helt kostnadsfritt. Det gillar vi!

Vad kan ni rekommendera i London?

Middagen igår var supertrevlig med över 25 personer, stora som små. Det serverades en underbar fisk- och crabstickssoppa tillsammans med aioli och vitlöksbröd, och till efterrätt fick vi hallon och björnbär, vaniljglass, pepparkaksglass, grädde och chokladsås. Mums!

Sen bjöd tussen min in sig själv som nattgäst här hemma, så det blev en natt i en trång säng med karl, hund och katt. Men vad gör man inte?

Fredrik och jag fick ett par 1 000-lappar i julklapp, och för dem hade vi tänkt åka till London ett par dagar i sommar. Eftersom ingen av oss har varit i London, förutom jag som mellanlandat där, så har vi ingen aning om vad vi ska se/göra. Någon av er läsare som varit dit? Vad kan ni rekommendera? Madame Tussauds är en sak vi vet att vi vill göra, men sen då? Och shoppingen, where's the place to be?

Middag med den "nya" släkten

Nu bär jag iväg till middag i Österbackarna hos Fredriks farbrors familj + deras släkt från bådas sidor.
 En massa folk med andra ord!

Topp med sidenrosett - Kappahl
Kjol - Gina Tricot

Strumpbyxor - Kappahl


Svinkallt

Alltså, vad är det här för jojjo-väder? Ena dagen är det tö-grader och andra dagen bor vi på Antarktis...? Höll på frysa fejjan av mig när jag var ute med Nicky nyss.

Är ledig idag också, så idag ska jag iväg på en middag hos Fredriks farbrors familj och deras släkt. Ska bli trevligt, är ju inte så ofta man träffar dem.


Ni glömmer väl inte att tävla om designen?

Så underbart klockrent!

1. Ta fram din mobil.
2. Bläddra igenom din inkorg.
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et.
4. Gör likadant på varje fråga.1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?
Ne det behöver du inte2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Va?3. Vad är de första du säger när en kompis blir påkörd av en buss?

Tack!4. Vilket sms blev du mest berörd av?
Den ska vara det i alla fall.5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Ja men då gäller det att ligga i6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Kan ringa dig om en liten stund?7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
Nej Erik ska vinna ;)8. Vad vill du höra mest av allt?

Senaste Nod32 stödjer i alla fall Windows 79. Vad skulle du säga om du fick MVG i allt?
Men det var ju för premiären10. Din romantiska replik?

Ja det hoppas jag oxå11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?

30% rabatt på ALLA Herrplagg på Kappahl!


1 000:e inlägget - Vinn en design!

Tävlingen är avslutad.
Grattis
Elle!


Hur ser Skrållans öde ut?

Här är det storm i form av blåst. Tydligen är det skitväderi  hela landet, och på många ställen även snöoväder. Hur är det förer? Det varnas om att även snön är på väg hit, men i så fall hoppas jag då att blåsten är borta.

Mamma är på väg hem från jobbet, och Fredrik kommer ut hit och äter. Lagom till Robinson hade vi tänkt åka hem till Fredrik så att Skrållan får träffa Elin och Patrics katter. Får se om jag kommer hem med en levande, en påsatt eller en död katt..

Dags att ta itu med tvättmaskinen!


26 december har mycket att minnas

Utlottningen av 2 st biobiljetter är avslutad. Lotten föll på Jenny och du har gått ett mail. Grattis!
Sen säger vi även grattis till Nicky som idag blir 9,5 år, och vi säger vi saknar dig till min morfar som dog för 13 år sedan idag. Vi säger även vi saknar er till alla som föll offer för tsunamin för 5 år sedan.


Såg nyligen att den här bloggen snart firar sitt 1000:e inlägg. I och med det tänkte jag ha en ny tävling, som jag ska sätta mig och förbereda idag, så håll utkik!


Que?

Det är ju helt sinnessjukt.  Skäm för gudsskull inte bort ungarna era!


Morn då

Jag tycker det är lite tråkigt med total förlust av julkänsla. Men desto med kommande år kanske?

Denna kväll hade jag ju tänkt släppa loss, men det får bli en annan gång. Jag tänker istället tjäna storkovan, och shopa loss i Belfast istället, som i sin tur närmar sig allt mer och mer. Nu är det mindre än en månad kvar tills jag åker!

Som sagt, jobb ikväll, kl 14-22


Julklapparna 2009

Arbetsdag över och även så julafton snart.. Klapparna kom trots arbete, och i dem fann vi:

- Pengar
- Plankor till plankstek
- Badrumsvåg
- Duntofflor
- Dassböcker
- Roliga böcker
- Pocket bok Anne Holt - 1222 över havet
- Schampoo och balsam
- Nyckelringsficklampa med namn
- Vodka
- Glögg-set
- Trosor
- Mega-tekopp
- Chokladmobiltelefon (som det finsn en väldigt rolig historia med, men den tar jag imorgon)
- Mattermometer
- Chokladask
- After Eightkartonger
- Kinderägg (den årliga traditionen till oss "barn")
- Sängkläder
- Trisslott

Kanske har jag glömt något...?

Sen fick jag ju mysa med Isak efter jobbet också, och det är guld!En hälsning

God Jul allesammans!


Dåligt på fronten

Har inte blivit mycket bloggande idag inte.. Har som redan känt jobbat, haft andra saker i tankarna, varit till mormor, och sedan har min Snuffeluff kommit hit för att spendera natten. Julklappsöppning imorgonbitti för våran del med andra ord.

Det värsta som kan hända

Det finns inget i världen som är mer tragiskt än detta.
Alla tankar till den drabbade familjen


Trötter

Jag är så trött nu så jag vet inte om jag orkar hålla ögonen öppna längre. Jag hoppas på att jag kommer kunna somna gott ikväll i alla fall, eftersom jag ska kliva upp kl 6 imorgonbitti igen.

När jag kommer hem ska jag, mamma, Helena och lille Isak (som inte är så liten längre) till mormor och hälsa på. I år är det första julen på kanske alla mina levnadsår som mormor inte kommer fira med oss. Grejen är att hon inte ens är medveten om julafton längre. Det är så tragiskt hur livet blir i slutändan. Så här i juletider så saknar jag min morfar så nå ofantligt. För er som inte vet så god min morfar annandagen 1996, efter att ha legat med hjärnblödning sedan julafton. Hur kul kan julen bli, engentligen...


Min natt var rätt givande

Undrar om det är inbillning eller om jag mår illa idag?


Inatt/idag var intressant.
Först går jag och lägger mig efter att jag skrev mitt sista inlägg runt 23-tiden. men kan inte somna... Skrållan kommer och gosar och lägger sig vid kudden och kurrar. När jag väl känner att jag börjar slumra till så ringer min telefon. Det är fyllekråkan Fredrik som vill tala om att han väntar på tåget tillsammans med en klasskompis. Vi hade kommit överrens att han skulle höra av sig via SMS, inte RINGA. Men det var ju som bortsupet. I bakgrunden tjatar hans klasskompis som en annan fjortis "han är nykter! han är nykter! han är nyyyyyykter!". Kan ju tala om att pojken var allt annat än nykter..
Han frågar om han ska skicka ett sms när han kommer till Gävle, och jag säger nej, för jag ska upp kl 6 och skjutsa mamma och behöver sova. Det går han med på.
Pappa börjar böka nere och mamma kliver upp och går på toaletten då hon trodde att det var hennes alarm som ringt, och att hon skulle kliva upp kl 1 på natten. Detta drar ju i sin tur igång Skrållster som anser att detta är ett ypperligt tillfälle att leka på.
Jag dåsar till igen och gör allt för att somna. Då kommer "jag är i Gävle nu"-smset. Kl 2.44... Fyllekråka, hinner jag tänka innan jag lyckas somna...

3.15 vaknar jag av att pappa drar igång. Vad sjutton tänker jag, eftersom pappa skulle börja jobba kl 5.00, och behöver väl inte kliva upp två timmar i förväg? Det visar sig dock att han ställt klockan fel, och går och lägger isg igen, och jag somnar utmattat om igen.
Sen är det dags igen. Pappa kokar kaffe någon gång efter 4, och sedan stängs dörren strax där efter. Nu är jag för trött att ens tänka något. Jag lyckas somna om.
Kl 6.19 kommer glatt en hund och en mamma och väcker mig för skjuts. NÖJD.
Kommer hem igen och har ju så klart hunnit vakna till. somnar om först efter kl 8.
Sover tills farmor ringer vid 10-snåret. Nu ger jag upp...

Snöiga hälsningar från Sandarne


"I själva verket gillar jag snö"
100 meter från vårt hus är havet
Hem ljuva hem
Fönstren på övervåningen tillhör två rum som båda har varit minaSnö överalltÄven min lön kommer lysa med sin frånvaro

Jag var nyss in till stan och hämtade mamma på jobbet, vilket är samma ställe som jag ska jobba på. Och vad får jag inte veta? Jo.. Det går magsjuka där. Trevligt trevligt tyckte jag, och såg nu hur julfirandet tidigare blivit förstört, och nu även det feta lönekontot sina ut i sanden. Ni förstår.. Med mitt imunförsvar dröjer det inte länge förrän jag också ligger och tömmer kroppen, vilket i sin tur betyder inget jobb = inga pengar. Känner redan nu hur bakterierna flödas i mig..

Kanske dags att nanna. Imorgonbitti är det att kliva upp och skjutsa mamma till jobbet igen kl 6.15.
Anledningen? Jag ska ha bilen.
Varför? Jo, för att jag ska baka julkakor så klart!


Nytt utseende

Jag har gjort en ny bloggdesign, vad tycker ni?


Tack Telia!

Jag var nyss ute och gick med Nicky, och jag vet att jag sagt det förr, men jag måste bara säga det igen: det är då sjukt hur mycket snö det har kommit den här senaste veckan. Helt ofantligt mycket! Min kamera vill av någon anledning inte ta några bra kvällsbilder utomhus, men eftersom jag blev ensam med djuren imorgon då både mamma och pappa ska jobba, så ger jag mig ut på en långpromenad med Nicky på förmiddagen, och då ska ni minsann få se bilder på detta otroliga vinterland i södra Hälsingland!

Fram tills dess lyssnar jag på Calles platta som släpps på ondag, självaste dan före dopparedan. Tacka vet jag Spotify Premium, tack Telia för den fina gratisklappen! Självklart kommer jag köpa skivan också. Den är grym!
Vackra vinterlandDet vill inte sluta snöa här hemma hos mamma och pappa, och det är ett riktigt vinterlandskap ute, vilket ger en sådan mysig känsla!

Hur ser det ut hos er, har ni mycket eller lite snö?


Resultatet av packningen

Jag är nu hemma i ett väldigt kallt Sandarne och har myst och busat med de bästa djuren i världen, Nicky och Skrållan. Katten mådde som en drottning nerbäddad i en fleecefilt i soffan när jag kom hem, och hunden ja.. Han mådde som ett barn på julafton när han såg mig. Alltid ett lika trevligt välkomnande från hans sida.

Packningen då? Jo.. Jag tröck ner alla mina pinaler i resväskan, datorväska och handväska, och allt var fullt till maxgräns. Pappa hade ju redan tagit en en sportbag med skolböcker, skor och juldagsoutfit (eftersom jag trodde jag skulle parta till det då när jag packade den), och när vi åker tillbaka till Gävle igen så ska vi ju ha julklappar och min flygresväska med oss ner, så jag gav mig på fan att jag skulle få ner allt i den lilla resväskan nu.

Som Lina skrev, det går bara man vill!

Mitt I-landsproblem i detta nu

Shit... Jag åker hem om 2 timmar, och jag vette sjutton vad jag ska packa.. Vi blir ju borta i två veckor! Sen en annan sak: hur ska jag få med mig allt på tåget när jag bara har två händer?
Hej mitt vinterland!


Ett förslag till mina musikgalna grannar

Nu omvärlden orkar jag inte hålla mina blågröna uppe längre, och det blir till att krypa ner under täcket i förhoppning om att grannarna inte känner för att poppa Man in the mirror på repeat i 4 timmar i natt också. Om ni så gärna känner för att ha lite rajtantajtan och MJ-musik, så rekommenderar jag Heal the world, Black and White, Will you be there eller varför inte Beat it? Annars är det fritt fram att välja någon annan musik, typ jul á la 90-tal eller Daughtry. I natt har jag fetvadd till mitt förfogande så det är i alla fall fritt fram!

Fredrik har tenta imorgon sedan ska han ut och röja med sina klasskompisar och fira jullovet. Jag ser ingen mening i att vänta tills på tisdag för att få åka hem, så när ett erbjudande om att åka hem redan imorgon gavs så var ine jag sen på att haka på. Dessvärre får vi se hur haj min packning är på att bli lätthanterlig. Hoppas bara att katten inte väger 11 kg och inte kommer ihåg mig nu för tiden.

Brittany Murphy är död
Tycker hon var en fantastisk skådespelare och det är så tragiskt att en person med livet framför sig går bort så ung. Ashton Kutcher har på sin twittersida publicerat följande;

"Idag förlorade världen en bit av solsken"


Hur vackert var inte det?


Anna Nicole Smith, Heath Ledger, Michael Jackson, Steven Gately...
 Så många "unga" dödsfall på bara två år...

Vart är Hollywood och stjärnvärlden på väg?


Jag måste ner till Göteborg i vår

Nu är hela lägenheten storstädad från golv till tak, och det luktar underbart fräscht av citronsåpa! Vad vi däremot glömde bort var att vi hade planerat att tvätta soff- och fotöljklädseln så att de kunde torka i lugnan ro när vi är hemöver. Men vi får helt enkelt ta det till sommaren istället.

Slog mig idag också att till våren är det två år sedan jag var ner till Göteborg senast, och självfallet måste jag ju göra något åt det. Därför tänker jag åka ner i april/maj tänkte jag och bara ha det trevligt med mina vänner där nere. Så Mary, reserverar du en sängplats åt mig? :)


Jag och Maria utanför Liseberg i maj 2007


Jag vill aldrig mer höra den!

God morgon tänkte jag säga, och jag gör det, eftersom det är morgon för mig. Våra kära grannar, säkerligen de ovanför oss, hade partyparty i natt till kl 4, och det är ju okej. Men när man spelar SAMMA låt under fyra timmar, då får jag tuppjuck. Låten i fråga? Michael Jackson - Man in the mirror. Jag kan nu vart enda ord i den dängan, och fram tills i natt tyckte jag fatkiskt att de var bra. Nu vill jag aldrig mer höra den.

Sen kan jag också meddela att vi (läs: jag) lyckats hitta upphängningsanordningen till Nickytavlan. Men det var på håret att jag gav upp. Nu väntas fortsatt storstädning och tvätt, eftersom jag kanske åker hem till Söderhamn lite tidigare än planerat.

I kväll tycker jag ni ska se denna
Svar på kommentar

 


Jadu Lisa..

Julmusiken ligger mig vanligtvis varmt om hjärtat, men av någon anledning känner jag ingen julstämning i år. Dels beror det säkerligen på att jag kommer jobba hela julen och inte får något tillfälle att fira den förrän den är över, och dels för att jag i år inte kommer att ha någon julgran klädd. Kommer ju spendera jullovet hemma i Söderhamn, och mamma och pappa tänker inte ha någon gran i år, eftersom de ska vara hos Andreas och Helena på julafton. Hade tänkt sätta upp granen här hemma i Gävle, eftersom vi numer har en stor gran. Men när vi började tänka efter så kändes det inte som någon stor idé, då vi åker hem på tisdag och kommer tillbaka efter nyår. Så jag antar att det är i och med det som min julstämning är totalt bortflugen i år.
Och varsågod för julkortet :)

 
Sen vill jag bara klargöra en sak.

Jag är inte ett dugg bitter för att jag ska jobba i jul och nyår,
det är inte det som gjort mig på så kranky humör. Det som gjort mig less är att jag först fick infomrationen om att jag skulle jobba dagen på juldagen, och att jag i och med det gjorde upp planer för kvällen med vänner. Jag har också gränser för vad jag vill, och jag vill inte gå miste om alla chanser att umgås med mina vänner och min familj när vi alla är hemma samtidigt, men nu gör jag det ändå. Det är det som gör mig less. Att jag ska få jobba och tjäna extra slantar, det är jag bara glad för.  


Santa, this is my wish

Om tomten tycker synd om mig i jul och nyår så kommer han med...


Och Calle's platta så klart...
Vart är den lilla anordningen?

Har knappt spenderat någon tid alls vi datorn idag pga dåligt humör och att vi håller på och storstädar hela lägenheten. Försöker även febrilt hitta upphägningsanordningen till tavlan på Nicky, men den tycks den lilla damen Skållan ha lekt bort totalt. Så vad gör vi nu? IKEA hade inga nya, utan deras rekommendationer var att om vi inte vill ha tavlan ståendes på golvet så fick vi nog köpa en ny ram.. Och det tänker jag då inte göra för 169 kr...

Ville inte ens lyssna på julmusik på stereon idag,
och för min del kan det lika gärna vara nytt år nu istället så jag har helvetesschemat ur världen. Ni som ska ut i jul: ha så kul! Jag har roligt sen när mitt feta lönebesked dimper ner i brevlådan. Pengarna kommer gå åt shopping i Belfast, så jag får väl inte nytta av dem så länge visserligen..

Min jul blev i och med detta totalt förstörd

Jag kan inte säga att jag är annat än förbannad denna förmiddag. Pratade med mamma i telefon nyligen eftersom jag vill uppdatera mig om hur Skrållan sköt sig det senaste dygnet. Och i samtalet börjar vi prata arbetet under julhelgen. När mamma gav mig schemat så sa hon (fast hon nu påstår att hon inte gjort det) att jag skulle jobba julafton 14 - 21 och juldagen 7-15.30. Nu helt plötsligt säger hon att jag ska jobba 14-22 på juldagen, lika som henne, och eftersom jag gjort upp planer för min lediga kväll på juldagen och sett framemot dessa så börjar jag ju protestera och tvingar henne att kolla upp detta, och hur ligger det då till? jo...

Julafton 14-21
Juldagen 14-22


*piiiip* *piiiiiiip* *pppppppppiiiiip*

Där rök mina chanser till en någorlunda jul, och jag är allt annat än nöjd. Och som vanligt så påstår mamma att hon sagt detta schema hela tiden. Men om hon nu hade gjot det så skulle jag väl inte samma dag som jag fått det göra upp planer för en ledig kväll... Och det är ju inte direkt någon som vill byta till sig en kvällstur under julhelgen, så jag får glatt jobba denna tur och vara avundsjuk på alla andra som har roligt när jag också skulle haft det.


Och jo.. Glömde jag att nämna att jag dessutom jobbar Nyårsafton 14-22 och Nyårsdagen 7-15.30...? Mina socialisationsmöjligheter med mina vänner under dessa storhelger är som bortblåst


Marias nya blogg

Pjuu... Det blev en sen natt i natt med, och kvällen har så gott som varit bloggfri, då Fredrik och jag först tog oss en omgång Monopol, och sedan har jag spenderat kvällen till ett uppdrag jag fick av min vän Maria igår. Hon har tidigare haft en egen blogg, men tog bort den i somras av vissa anledningar, men nu kände hon att det var dags för nya tag igen, och frågade mig snällt om jag kunde göra hennes design.. Och självfallet! Efter mycket slit, pust och stön fick jag till det med photoshopdesign och stilmallskoder (slutade som så att jag fick sitta och logga in och ut från min egen blogg för att ta koderna därifrån och föra över dem till Marias bloggverktyg. Men nu så! Det är bara lite småfix kvar, men det får jag ta någon annan dag, om inte Mary känner sig manad att göra det själv ;)

Men här har ni resultatet i alla fall
Ni kommer framöver kunna läsa hennes blogg på
annamariagrehn.blogg.se


Jag är klar! Tror jag i alla fall...

Vet ni vad? Jag tror faktiskt att jag är klar med min PM. Jag hoppas inte att den suger lika mycket som det känns som just nu, för jag vet inte när jag ska hinna skriva om den i så fall. Men jag tycker i alla fall att man bör få godkänt när man gjort en relevant uppgift, eller vad tycker ni? Jaa.. Det återstår att se vad jag få på den. Kommer få respons först nästa år. Fast det är i och för sig logiskt med tanke på att det är nyår om mindre än två veckor.

Till kvällsmat blev det så klart tacos. Mitt i skrivningen. Jag slängde undan böcker och dator, käkade och slängde fra dem igen. Så hårt arbete gav väl resultat antar jag. Men som sagt. Hårt arbete kan ju också resultera i underkänt.

Strawberries and Cream
I so want this så här efter timmar med plugg!


Men än är jag inte färdig, så jag tar en paus för One Tree Hill som vanligt och fortsätter sedan, innan det är dags att laga middag.
Kan ni gissa vad det kommer bli för middag denna fredagskväll?


Snart blir vi utan vår lilla Skrållster

När som helst kommer pappa att hämta Skrållan. snacka om att det kommer bli tomt här hemma, och det kommer väl kännas som evigheter innan det blir tisdag och jag kommer hem till Hälsingland. Men förhoppningsvs kommer det att ges tillfälle för storstädning på söndag, utan en katt som river fram allt igen, för det är hon verkligen duktig på.

Efter att pappa har hämtat Skrållster så är det väl bara för mig att sätta igång med skrivandet på min PM igen. Kanske kan jag bli klar idag? Håll tummarna!


Det sista ni hör från mig...

...ikväll i alla fall... Nu går jag och lägger mig i hopp om att ända tillbaka på dygnet. Har dock en relativt stor föraning om att detta inte kommer att ske i natt i alla fall, men tack ändå.

Jag har under denna dag komponerat ihop ett 9-sidigt dokument till min PM. Minimum är 5 sidor, men var inte oroliga, jag är inte överambitiös. Räkna bort framsida, referensförteckning och bilaga från det så blir det lite mer realistiskt på sex sidor. Det lilla som återstår av litteraturhänvisningen och slutdiskussionen skriver jag imorgon.

God natt omvärlden!

Slit och släng

Sitter för närvarande och skriver på mitt arbete, vilket jag gjort kontinuerligt under dagen. Har kommit en bra bit faktiskt, och just nu har jag bara en del av vad litteraturen säger om ämnet och min slutdiskussion kvar. Inte illa pinkat för att ha påbörjat arbetet idag va? Fick en trevlig kommentar av en läsare idag, Daniel, som skrev att jag skulle klara av detta galant. Tack så mycket Daniel, det peppade verkligen!

För övrigt så tvättar vi ikväll igen. Det har blivit lite av en tradition att vi har tordagspasset kl 19-22 nu för tiden, och man kan ju fråga sig varför när vi faktiskt har en tvättmaskin i lägenheten. Svaret är mycket enkelt - vi använder inte den den här månaden, så får vi se hur det påverkar elräkningen. Vore ju intressant och se hur mycket den kostar i drift egentligen, mormors gamla lilla skrutt.

Mina söta raggsockar

Jag höll verkligen på att frysa häcken av mig när jag gick på Willys tidgare idag, men jag var i alla fall varm om fötterna tack vare mina underbara julraggsockar och mina uggs. Dessvärre börjar mina uggs bli så slitna, så jag skulle vilja ha nya sköna uggs. Dessutom tycker jag den är tjatigt att alla stövlar har en storlek på skaftvidden, och att den storleken är 2 cm för liten för mig. Varför görs inte stövlar med olika storlekar i skaftvidden också?


Mina underbara julraggsockar med 3D-mönster
Dollarstore 20 kr


En dagens, tack!

Efterlysning: Har du årets recept?


Glöm inte biobiljetterna!

Hade en mysstund med katten imorse innan jag klev upp. Det är så mysigt när hon kommer när man vakant och lägger sig på bröstet och gosar med en. Det är guld värt!

När jag kollade min mail såg jag att jag hade fått de svar jag behövde angående min kvarstående uppgift i bemötandekursen. Så strax ska jag sätta igång med att skriva min PM. Under dagen måste jag även ta en paus och bege mig ut i halvstormen för att handla lite. Insåg ju att Fredrik och jag måste ha mat så att vi klarar oss också.

Ni glömmer väl inte att ni kan vinna 2 biobiljetter?

Ett sista inlägg


4 dagar av saknad

Total lycka! Uppgiften som ska vara inne senast imorgon är nu inskickad, och nu återstår bara en uppgift som jag ska tillbrigna morgondagen till. Den ska vara inskickad senast midnatt på ördag, och denna uppgift är easy peasy. Så nu börjar jag känna lukten av total ledighet över jul och nyår.

Skrev ju tidigare att jag fått flygbiljetterna för Belfastresan, och nu har jag även fått boendebekräftelsen. Vi kommer bo på ett Hostel i centrala Belfast, och shoppingen är bara runt hörnet, så detta kommer bli utmärkt! Finns en hel del sightseeing också i området, så vi får se vad som hinns med.

Lillhjärtat Skrållan kommer åka hem till Sandarne tidigare än planerat har det uppdagats. Fredrik har en tenta på måndag, så vi åker hem först på tisdag, och med erfarenhet så vet vi att tåget kommer säkerligen vara fullsmockat. Det är bara i en vagn, och då en liten del av den, som det är tillåtet att ha djur med sig, så eftersom pappa ska ner till Gävle imorgon och på fredag så får han ta Skrållan med sig. Kommer bli makalöst tomt här utan henne, inte bara i helgen, utan i 4 dagar. Men som sagt skönt att slippa en massa krångel på tåget.

Jullovet inom räckhåll

Här sitter jag i ett snöande Gävle och skriver på mina uppgifter. Har för tillfället paus för One Tree Hill's skull, men efter det så kommer jag att fortsätta skriva. Kan så gott osm lova att jag kommer bli klar med en av uppgifterna ikväll, så får jag börja med de nandra imorgon. Den kommer dock gå lite smidigare än den här känns det som. Men nu kör vi så att det blir jullov på riktigt någon gång va?

The look of today
När natten inte riktigt blir som man tänkt sig

God morgon både stora och små! Jag skulle imorse kliva upp med Fredrik kl 9 var det tänkt (eftersom han ville så gärna att vi skulle kliva upp tillsammans på hans icke-lediga dag) och hur blir det? Jo, natten har varit jävligare än jävligast, och jag somnade inte förrens efter 3-tiden, och sen kom Skrållan och tyckte att det var puss- och drygdags kl 7 imorse. Så då var jag inte så sugen på att kliva upp med gubben, och jag fick istället nanna på, och gjorde detta till klockan blev halv 12 innan det var klart. Men jag kommer nu förhoppningsvis ha fokus på mina uppgifter ikväll. Fredrik har tenta, och kommer inte hem förrän kl 21. Fokus fokus fokus.

Har även fått mina flygbiljetter idag.
Längtar!

Akuttider tycker vi om

Så här efter Bridget Jones, lite gos med katten och strösurfning på kära fiberoptiken så blir det nu sängen. SKÖNT! Ser dock inte framemot morgondagen då jag verkligen verkligen verkligen måste plugga. Nu kan jag inte skylla på så mycket annat. Get down to business, ms Pettersson.

Och jo.. En trevlig överraskning damp ju ner i brevinkastet idag. Jag har fått en akuttid hos ögonspecialisten, så redan i januari får jag mitt ögonproblem tillrättat (förhoppningsvis tillrättat, vill säga). Kanske jag får se lite av Belfast trots allt. Är det någon som vet om det är snö där?

Be-shit Jones

Ni missar väl inte en av tidernas bästa romantiska komedier som precis började på kanal 5? Rene Zellweger är fenomenal i denna skrattrulle, och efterföljaren är minst lika rolig den!
Årets klappar är klara


Fredrik och jag spenderade denna snöiga dag på stan då det var dags att handla julklapparna till hans sida av släkten. Min sida är ju redan klar sedan länge (vissa är ju ute i tid så man slipper ruschen), och eftersom det här är ett av våra sista tillfällen så fick vi passa på eftersom både jag och Fredrik är ledig idag.
Och hur kul är det inte att slå in klappar? Jag vägrade tillåta att Fredrik fick dem inslagna i butikerna, eftersom jag tycker att det är något som tillhör julstöket. Så när det blev dags för Fredrik att handla klappar till mig så skuttade jag glatt hem för att slå in dagens klappar. Fint va?Snö snö, snö överallt!

Alltså hit vad snö det är ute! Det är något makalöst mycket och det har snöat hela natten. Nu hoppas vi på att det håller i sig så att vi får en vit jul i år!
Fram tills dess: vinn biobiljetter till dig och någon du håller kär!


It's a hallelujah-moment!


Vinn biobiljetter!


Tävlingen är avslutad och vinnaren är kontaktad.
Lotten föll på Jenny. Grattis!


Morrn då

Jag tillåt mig sjävl att sova tills jag vaknade i morse, och vad tror ni händer? Jo, jag vaknar så fruktansvärt kissnödig kl 9.30, så där var frid och fröjden slut. Men det var väl bäst så, eftersom jag måste arbeta hemma idag. Det är dags att börja göra mina uppgifter på allvar, och jag har faktiskt inte så mycket kvar. Så det blir fokus på det den här veckan.

Sen måste jag väl ta itu med det som återstår av garderobshistorien...

En briljant idé blir lätt idiotiskt


Jag fick något för mig tidigare ikväll som jag just då ansåg var en briljant idé.. Men nu vette sjutton.. Jag har stått och provat en massa kläder som jag skulle avgöra om jag ville ha kvar eller inte, men det är så svårt. Man tänker ju att "någon gång kanske jag behöver detta klädesplagg". Men jag har faktiskt slängt en påse med kläder hittills. Framsteg!

Får dock se om vi har någonstans att sova sen när det kommer till kritan. Jag har portförbjudit Fredrik från sovrummet så länge... Han skulle få ett psykbryt om han gick in dit. Själv är jag ganska säker på att jag redan är spykiskt sjuk som ens fick den här idén.


Hur gick det nu då?

Jag lovade ju att jag skulle kommentera dagens middag i ett tidigare inlägg, ocn nu har vi alltså då ätit. Vad tyckte jag då? Jo, det var rent ut sagt skitgott! Vi ändrade lite i receptet, och det i och med att:

♥ vi sket i champinjonerna (varken jag eller Fredrik är något vidare förtjust i svamp som inte är quorn),
vi tog (läs: jag tog i smyg när Fredrik inte såg på) 3/4 dl mango chutney för lite mer smak,
vi droppade på lite soya för mer smak och kryddning,
♥ och så avslutade vi med att vräka på 2,5 dl matlagningsgrädde istället för 1½ dl grädde. "Såsen gör maten!" är mitt matmotto tätt efter "hemligheten bakom god mat är basilika".

Till detta serverade vi ris.

Jag kommer absolut att skriva in receptet i min receptbok (kommer du ihåg när vi skaffade dem Mary för några år sedan? Det var vuxenpoäng det!), och då jag ska ha med mig den boken hem till mamma och pappa över jullovet så kommer jag garanterat att laga den maten för dem. För man råkar ju vara kocken i familjen...

Min definering av "hemma"

Nu är vi hemma i Gävle igen. Känns lite invecklat att benämna två olika destnationer för "hemma" men så är det för mig. Jag är hemma när jag är i Gävle, och jag är hemma när jag är i Söderhamn/Sandarne. Det började att snöa när vi skulle åka, och väl här nere var det också vitt på marken. Mys! Men vi hoppas så klart på mer snö så att vi får en vit jul i år.

Sedan vi kom hem har jag packat upp och plockat fram de tomtar vi äger. Insåg att endera så måste jag ta hit alla tomtar som jag har lagrade hemma i Sandarne, eller så måste vi köpa fler, för det här går minsann inte. 4 st tomtar - Det är ju skamligt...

Kyckling med sting denna afton

Idag åker vi som tidigare sagt hem till Gävle igen för en vecka med skolrelaterade aktiviteter. Sen bär det av uppåt igen för jul och nyårsfirande och arbete.

Innan jag somnade igårkväll så satt jag och kikade runt på olika bloggar och sökte matinspiration. Jag älskar ju att laga mat, och främst nya rätter. Jag älskar allt med kyckling i i stort sett, och hos Kanjagblismal? hittade jag denna rätt:2 kycklingfileer
1 paket bacon
1 gul lök
5 färska champinjoner
1 stor klyfta vitlök
1½ dl vispgrädde
½ dl mango chutney
sambal oelek efter smak

Stek baconet i små bitar och låt det överflödiga fettet rinna av. Strimla kycklingfileerna och bryn i stekpanna. Häll sedan över tärnad lök och champinjonerna, pressa i vitlöken. Låt steka tillsammans någon minut eller två. Pytsa sedan över baconbitarna igen.

Klicka sedan i mango chutneyn, sambal oeleken och grädden och låt puttra tillsammans ett tag på ganska låg värme. Salta och peppra efter behag.


Vad tror ni om den rätten? Jag tycker det låter smakfullt, så vi testar detta rätt ikväll, och jag lovar att skriva hur det blev senare ikväll.


God natt då bloggen, vi ses imorrn

Här i Sandarne är vi fortfarande vaken. Åtminstone jag, eftersom pappa ligger ner och snarkar, mamma har lagt sig uppe i ett av gästrummen för att hon inte kan somna när pappa snarkar, Nicky har intagit mammas sängplats nere med husse och snarkar ikapp med honom (och det är faktiskt sant - hunden snarkar som bara den  ibland!), och Skrållan... Ja, hon som alltid brukar parta på som ensamvarg, hon ligger här intill och sover så sött.. Så jag antar att det är dags för mig också att nanna kudde.

Imorgon åker vi hem igen. Eftersom jag har jullov redan så ska jag röja upp lite hemma, börja planera inför den längre Söderhamnsvistelsen över jul och nyår och så ska jag arbeta med en del skoluppgifter så jag får de klara. Låter inte direkt som en rolig vecka..

Det är vinter i Norrland

Fredrik och Oskar kom lagom till Robinson och med sig hade de mycket riktigt en chipspåse. Visserligen så trycktes den väldigt fort, då Fredrik är lite av en chipsfantast.Men nu har de åkt hem och kvar är jag, Nicky och Skrållan. Tycker alltid att det är lite äckligt att vara ensam hemma i huset, då alla lysen är på och alla dörrar låsta. Hypokondrisk, någon?  

Men till en annan sak; här uppe är det ju för sjutton vinter! Hemma i Gävle är det istort sett vår, men här är det då kallt och vitt på backen. Och till och med hunden frös på promenaden.


Sötnöten

Vilken härlig dag! Åkte till Vågbro runt 11-snåret idag och spenderade dagen med sötnöten Isak ♥ Pappa, Andreas och Fredrik byggde garderob medan jag och Helena beundrade den lille krabbaten, och när Helena sedan skulle laga mat så var det fasteraster som var med lillpojken. Vilken lycka att se honom!

Men när han bajsade på sig gång på gång så blev han mammas pojk. Halleluja! Och så klart pissade han på mig. Men det gjorde ingenting för han är min lille sötnöt trots allt.

Nu är jag "hemma" i Sandarne och är hundvakt denna afton då mamma och pappa är och äter julbord med vänner. Själv har man ätit mat hos Andreas och Helena, så man är mätt och belåten. Dock ska Fredrik och hans lillebror komma ut hit lagom till Robinson och så Oskar får hälsa på djuren, och det ryktas om en medtagen chipspåse....?


Idolfinalen enligt min mening

Vad tror ni om Idol då hörrni? Själv tycker jag att det står 2-1 till Calle, då Calle, enligt min mening, gjorde de första två låtarna bäst, och Erik vann vinnarlåten.

Calle är den som utvecklats. Erik har varit solklar rakt igenom. Men som upplägget i Idol är - Det handlar om utveckling, och det är Calle som har utvecklats. Men sen mäste man ju också vara bäst så klart, men för mig handlar det omobjektivitet - att vara bäst ikväll, inte under hela hösten. Och där tycker jag fortfarande att Calle var bäst ikväll. Och det tycker jag var jäkligt synd. Av någon anledning så lät det som att Erik hade röstproblem ikväll. Han orkade inte gå ut för fullt verkade det som. Sen tycker jag att man i kommande Idolår borde sätta gränser för dem som redan haft en musikkarriär. Lika var det med Marie Picasso 2007.

Så.. Erik är en jävligt grym och färdig artist, och han kommer slå stort. Han är en stjärna.
Calle behöver vinsten mer, och ikväll förtjänade han den. ikväll var han faktikst bättre än Erik, och det är inte ofta det sker.  

Men den här finalen spelar det inte så stor roll. Jag kommer inte sörja om Calle inte vinner, utan jag kommer glädjas med Erik. Jag kommer inte sörja om inte Erik vinner, utan jag kommer glädjas med Calle.

Men nog kommer jag bli lite extra glad om lille Calle vinner. Och det har med hans utveckling att göra som motivering.

Sandarne

Ibland är det skönt att komma hem. Sitter nu i Sandarne efter en timmes bilfärd med konstant jamande. Eller skrikande ska man väl snarare definiera det som. Har också äntligen kommit in på internet med min dator här ute i skogen, och nu kommer jullovet blir mycket mer givande. Annars känns det ju som att man är en strandsatt val, eller nått...

Och ingen är nog gladare än pappa och Nicky att Skrållan är hemma i Sandarne igen.

Denna fredag ser jag ut så här
Klänning - Kappahl
Leggings - Gina Tricot
Kofta - Gina Tricot
Diadem med rosett - Kappahl


Dagen till ära så är även håret lockigt. Så nu känner man sig extra fin i väntan på att få åka hem till Hälsingland.
I bakgrunden kan ni se min familjs älskade Goldenpojk.


Hur jag får gratis biobiljetter

Jag vet att många skriver om denna sida, och att det kan bli uttjatat, men det gör ingenting, för jag är så nöjd så nöjd!

Via Gratisbio har jag tjänat in 2 biobiljetter och 100 kr i presentkort. Och det genom att bara handla det jag vanligtvis handlar. Det har alltså inte kostat mig något extra att få dessa premier från Gratisbio.
Som många av er redan vet så handlar jag alla mina böcker, musik och filmer på CDON. Jag har även köpt min senaste mobiltelefon där. Så varje gång jag ska handla på CDON så går jag in till dem via Gratisbio och gör mina köp och på så sätt får jag dessutom poäng som jag senare utnyttjar till presentkort och biocheckar. Så jag kan inte vara annat än nöjd med denna sida!

Är du inte medlem än? Då har du möjlighet att bli det här
I skrivande stund...

jag sitter och sliter som ett arsel med mina uppgifter till distanskursen för tillfället. Eller ja, kanske inte riktigt för tillfället eftersom jag skriver här, men ni fattar galoppen. Jag längtar till nästa vecka då jag (förhoppningsvis) är klar med dessa och kan påbörja nästa uppgift. Jag har ju dessutom en del förberedningar inför Belfast att göra, och de ser jag vekrligen framemot. Utöver det har jag även ett hemtligt projekt på gång, som inte rör mitt skolarbete. Det är ett projekt som legat och pyrt under ytan ett tag, och nu börjar det bubbla riktigt ordentligt. Visserligen är det ingen brådska på den fronten, men det är ändå något jag vill påbörja. Kanske redan till sommaren? Det ska i alla fall bli spännande med allt!

Arbetar för fulla muggar


Varför blev jag intervjuad imorse?

Det blev inget sova tidigare för mig igår/inatt, eftersom när jag väl la mig så kunde jag inte somna, och klockan drog iväg efter 01:00 någon gång. Är inte det typiskt? När man väl vill lägga sig i tid för att man har mycket att göra nästkommande dag, då skiter det sig med Johnny B-dejten. Han måste vara den mest opålitligaste killen någonsin.

Men lite har jag hunnit med den här morgonen i alla fall. Visserligen ingenting planerat (förutom min clementin då förstås). Jag fick däremot ett oväntat samtal, så vips var jag i en telefonintervju med en tidning. Någon som kan gissa vad det var om?


Vad jag gör imorgon?

Jag tror faktiskt att jag ska göra som Skrållan och kasta in handduken lite tidigare än vanligt denna afton.

Jag har ett diskberg som väntar på mig i köket, men det tar jag imorgon.
Jag har skrivit lite på ett av mina projekt, jag skriver mer imorgon.
Jag har inte städat, utan det tar jag imorgon.
Packning - ja det får helt enkelt ske imorgon.
Och så ska jag äta en clementin i morgon.

Pjuu.. hur ska jag hinna med allt innan kl 16 imorgon? Jag får nog helt enkelt göra lite mer ikväll innan jag lägger mig. Jag äter nog clementinen innan jag går och lägger mig. Det får räcka. Det minskar min lista ofantligt mycket.

Vissa har det bra har jag hört...


Ibland blir man irriterad

Ibland blir man bara så less på sin andra hälft. Jag tänkte göra något för Fredriks skull som jag kom på när jag var på väg hem från IKEA. Fredrik älskar MODO Hockey, och eftersom jag redan köpt hans julklappar så tänkte jag att han kunde få biljetter till en match mellan Brynäs och Modo här i Gävle till 4 januari, då vi också firar 2 år tillsammans (18 jan). Men eftersom han måste vara medveten om att vi måste befinna oss här i Gävle då, så var jag ju tvungen att tala om detta för honom.

Vad händer?

Jo.. Jag visar honom biljettbokningen (innan jag bekräftat den) och karl****** säger med gnällig röst: "4 januari.. Vi är inte hemma då". = Vi ska vara i Söderhamn så vi kan inte gå på hockey.

Enligt hans planer så ska vi vara i Söderhamn då. Men det tänker då inte jag vara, eftersom vi kommer åka dit den 22 december och stanna där tills vi åker hem efter nyår. Och vi har faktiskt ett hushåll att sköta här hemma också. So guess what. Jag tänker åka hem 3/4 jan, och jag tänker göra det med eller utan honom, men han kan nu glömma hockeyn. Så kan det gå, älskling.

Lille hjärtat Isak

Min pluggdag blev till syskonbarnsdag. Andreas och Helena skulle köpa nya sängar, så jag styrde kosan ut till Valbo och IKEA för att se mitt lille hjärtebarn på riktigt. Och hur underbar var inte han? Och klädd i både body och strumpor från faster också. Lillsöt. Eftersom han inte verkar vara så förtjust i att ligga i vagnen när den står still så tog jag "barnvaktsrollen" så att Helena kunde få fokusera på att välja vilken säng hon ville ha. Och jäklar.. Jag vill också ha en vagn att ligga i som någon kan springa runt med! På lördag får man träffa lillgubben igen, och det ser vi framemot!

Jag knäppte nån bild på Isak, men jag har funderat på om jag ska hålla honom "anonym" här på bloggen. Det har blivit en hel del läsare här har jag märkt, och han är ju inte mitt barn. Men vi får se. Kanske kommer det någon bild någon gång.

Det är inte mig det är fel på - det är datorn!

Alltså... Det är ju samma visa varje gång... Jag kommer igång med pluggandet, och jag skriver och skriver och skriver. Men sen dyker det upp ett hinder på vägen, och jag måste titta upp det på internet. Och sen bara råååkar jag hamna här på bloggen. Hur typiskt är inte det? Det är inte jag som styr. det är datorn. Det måste bara vara datorn, för det kan ju omöjligt vara jag som går in på blogg.se. Och det är då inte jag som skriver in mitt användarnamn och mitt lösenord här på bloggen.  Det är nog fel på datorn. Ja.. Det måste vara det. Jag måste nog reklamera den. Den är inte bra för min själ!


Det bor en demon i min dator!
HP-imprinten lyser starkare... Demonen är redo att attackera..


Julklappstips 2009 - 9 december

Eftersom jag i förrgår tipsade om sexiga klappar till flickvännerna så är det inte mer än rätt att jag tipsar er om klappar till pojkvännerna idag. Idag kommer inte tipsen från en och samma butik, utan idag blir det lite mixat.


Prison Break - Box med alla avsnitt från säsong 1-4
649 kr
CDONCardigan
249 kr 399 kr 
HM
Parfym Ferrari Black 75 ml
299 kr (Pris i butik ca. 450 kr)  
Parfym.se - Min favoritdoft på Fredrik!


Mössa Everest
149 kr
Stadium 


Kalsonger från Frank Dandy
199 kr st
Manbutiken.se


Biljetter - Hockey, fotboll, konsert... You name it!
Ticnet

Jag får flyga fyra gånger!

Nu har jag hunnit med möten och biblioteksärenden. Och gissa vad? Jag fick tag på boken som jag skrev igår att jag behövde! Och ännu bättre - jag kunde låna hem den! nå nu jäklar blir det till att arbeta i morgon.

Sen har jag dessutom köpt en julklapp till Västerbacken. Vi som arbetar på julafton ska nämligen ta med en varsin julklapp värde 50 kr som sedan lottas ut bland personalen. Vad jag köpte? Det kan jag tyvärr inte avslöja här, men den är användningsbar dagligen, kan man väl säga.

Fick även flygtiderna till Belfast i dag. Kommer att flyga ut 24 januari och komma hem på kvällen den 6 februari. Så jag blir borta ganska precis 2 veckor. Och det ska bli så roligt! Jag ser verkligen fram emot det här. Nu väntar jag bara på tågtiderna också, som Kia skulle fixa. Kommer åka tåg till Arlanda, sen flyga till Heathrow i London för att därifrån flyga vidare till Nordirland och Belfast. Det här med mellanlandning passar mig perfekt, jag ÄLSKAR att flyga, speciellt självaste starten.

Denna morgon

Inledde även den här dagen till sömn kl 10. Hade egentligen ställt klockan på 9, men det va så skönt att ligga och dra sig, så Skrållan och jag gosade i en timme. Sedan blev det full fart på katta och hon ligger ni i hallen och leker med alla skor. Själv tänkte jag ta en runda på crosstrainen. Märkte att jag loosat flertalet centrimetrar över kroppen, och sånt ger ju en ny motivation. Så nu kör vi! På teven blir det så klart Våra Bästa År...
Familjen Pettersson-GustavssonHar ni föresten sett den nya familjen Pettersson-Gustavsson?
Denna bild kunde man se i Välkommen till världen i Söderhamns Kuriren i fredags.
Och jag är så stolt över min storebror. Han är inte bara en storebror längre, utan han är även en pappa. En pappa till en underbar liten Isak. Och Helena... All heder till dig som stod ut med den förlossningen och efterdyningarna av den. Det är beundransvärt!

Och visst har de en skitsnygg fondvägg i bakgrunden?


Bara för att katten kan

Såg ni Despan alldeles nyss? Är det bara jag som INTE kan vänta tills nästa avsnitt? Helt sinnessjukt vad spännande det blev! Vem tror ni dog? Dog någon överhuvudtaget? Frågorna är många, och tyvärr verkar vi inte få svaret på dessa förrän till våren.

Här hemma är det lugna puckar. Fredrik sitter och spelar (som vanligt) och jag sitter här i soffan framför teven med datorn i knät. Skrållan, ja hon sitter i spagat och tvättar sig mellan benen. Bara för att hon kan säkerligen.

Nu går vi och lägger oss. Imorgon är en dag då jag har ett möte inplanerat kl 14. Jag vet dock inte om ajg ska till skolbiblan före eller efter och leta efter boken jag behöver. Jag måste ha den boken! Finns den inte där så måste jag beställa den. Och att betala 300 spänn för en bok jag inte vill köpa... Det är idioti.Mina kikärtsbiffar

Fredrik och jag har ikväll ätit kikärtsbiffar, så det blev nyttigt och vegetariskt denna afton. Det finns många recept på kikärtsbiffar ute på nätet, och jag har testat många av dem, men jag har bara fastnat för mitt eget sätt att göra dem på. Vill ni veta hur jag gör mina kikärtsbiffar?

För 3-4 portioner har jag:

 240 g kikärtor som jag kokar upp. därefter mixar jag dem, blandar i 1-2 rivna morotter, ca 5-8 cm hackad purjolök, 1 ägg, salt, peppar, basilika (ni vet ju att jag använder basilika i stort sett allt), dragon, vitlökspulver och ca ½ matsked citronsaft. Stek sedan i olja eller Milda Culinesse och de blir mumsiga!
Blir alltid 9 st när jag gör detta recept.Julklappstips 2009 - 8 december

Bakom dagens lucka finner vi ytterligare en av mina favoritbutiker.
 Och man kan visst inreda peronligt med IKEA!
Tallrik Högst 59 kr stLampa Knubbig 149 krMatta Vinde 2 595 kr

Tavla Pjätteryd 699 kr - En personlig favorit!


Spegel IKEA Ps Stam 499 kr


Kruka Grapefrukt 79 kr


Ljushållare Blomster set om 3 st 159 krIKEA Stockholm fruktfat 299 kr - En personlig favorit!Julen är här....?

Jag sitter här och försöker arbeta. Eller ja.. Försöker i alla fall. Visserligen har jag skrivit en havl sida på mitt arbete. Men det är svårt, för jag finner ingen relevans i det jag ska göra konta kurslitteraturen som vi har angiven till uppgiften, och då blir det svårt.

Jag var till Konsum och hämtade ut en julklapp idag. Vad det var i den julklappen kan jag dessvärre inte avslöja, men den var perfekt i alla fall. Känner nu att julen börjar närma sig. Eller rättare sagt: mina deadlines börjar närma sig först. Men de är egentligen inga hinder, så de kan inte stoppa mig. Jag ska på ett handledningsmöte i morgon, och då ska jag nog ta med mig datorn så att jag kan sätta mig och arbeta i en icke-hemmamiljö. Fast samtidigt vill jag också vara hemma, för det är där Skrållan är. Jag börjar knyta an riktigt ordentligt till henne. Vem kunde tro det.. Jag som alltid har varit och är en hundmänniska.

Tisdagsmorgon

Förstår ni vad skönt det är att ha jullov i nästan 6 veckor.. Helt underbart!

Inledde morgonen med en sovmorgon till kl 10. Till och med Skrållan sov så länge, och nu ligger hon och sover igen. Känns som att den här kommande natten inte kommer bli så lugn...

Idag ska jag arbeta på mina inlämningsuppgifter som ska vara inne innan jul. De är inte så svåra egentligen, bara det att det kräver diciplin. Men som sagt.. Det gäller bara att komma igång.


Sen funderar jag på vad dagens lucka i julklappstipskalendern ska innehålla.. Inga förslag?


Pepparkaksdeg!

Eftersom Fredrik inte skulle komma hem förrän kl 21 denna afton så kände jag för något lite extra i vardagen. Så vad hände?


Jo... Jag köpte pepparkaksdeg.. För att äta!


Fredrik gillade också mitt inköp tror jag, eftersom halva förpackningen nu är borta. Fast jag har så klart ont i magen nu...


Har gjort mitt bästa på att fokusera på Runaway Bride  som visas på kanal 9 sedan kl 21 också. Men eftersom jag har sett den så många ågnger tidigare så kan jag den nästan utantill, och det blir lätt hänt att man fokuserarpå något anant under tiden, som bloggen och eterns alla olika bloggar. Vad brukar ni lägga ert internetfokus på? Låt mig gissa... Facebook?


Julklappstips 2009 - 7 december

Vi kan väl nästan börja kalla detta för julkalender, inte sant?

Nåväl, i dagens lucka finner vi något för flickvännerna (eller kanske snarare för pojkvännerna?).
Sexiga under kan krydda upp vilken tråkig dag som helst. Eller varför inte kvällen?

I dagens lucka finner vi nämligen klappar från Victoria Secret


Sequin cup babydoll
$48  $68Bow-back cheeky panty
$16 eller 3 st för $30Pleated babydoll
$35The Miracle Bra® push-up bra
$55
Georgette halter babydoll
$68
Och eftersom det är jul:
Santa baby garter skirt
Julpris: $14  $28


Min väg till att vara någon

Nu har vi ÄNTLIGEN (det tog ju bara 1,5 vecka för lång tid) fått tillbaka våra kursportföljer i Drama-Kultur-Kommunikation, och återigen har jag chockerat mig själv med ett A i slutbetyg. Skriver jag verkligen så bra alltså? Har jag tankar som är välreflekterande och filosofiska, och är jag också klok? Det verkar inte bättre än så... Enligt bedömningen har jag en självmedvetenhet och jag ska inte underskatta mig själv, för jag kan verkligen. Jag kan. Kan ni tänka er?
Hade någon frågat mig för bara några år sedan vad jag kan, så hade jag inte kunnat svara på den frågan. För mig själv var jag ingen, och jag trodde inte att världen såg mig. Jag granskade mig själv kritiskt från topp till tå, och jag trodde att världen såg mig ur ögon som var mörkare än natten. Jag dög inte till något. Jag var en medelmåtta, då jag alltid blev brädad av någon annan. Jag kunde sticka ut i något ämne i skolan, men det var ingen big deal med det. Det fanns alltid fler som hamnade på samma nivå som mig, och jag kunde aldrig känna att jag glänste någon gång.

Men jag skulle inte vilja byta ut denna historia mot någonting annat. Jag tror nämligen att denna har gjort mig till den jag är idag. Jag kan ta vinster och jag kan ta nederlag. Det är ingen stor grej att förlora en kamp. Det svider, men det är bara att komma igen med nya tag. Men känslan av att betyda något - att känna att jag duger på något - den är enastående. Den är uthärdlig men på samma gång outhärdlig. Jag duger och jag räcker till. Jag är bra på något. Och framförallt - Jag är någon.

Jag har svårt att ta positiv feedback, och jag är medveten om detta. Detta är något jag måste jobba på och förbättra. Men tanken skrämmer mig. Om jag tar åt mig och visar glädje, hur kommer jag då att framstå i andras ögon? Egentligen borde jag skita i det, men jag kan inte. Jag vill inte framstå som någon som skryter, och och vill absolut inte sätta mgi högra upp än någon annan. Men gör jag verkligen det om jag glädjs över att jag för första gången känner att jag lyckats med något här i livet - att jag har hittat rätt väg för mig? Det borde väl inte vara någonting att skämmas för, utan snarare något som bör uppmuntras? Jag borde få vara stolt över detta och jag borde få framföra det. Men jag vill som sagt inte framstå som en show-off i andras ögon. Det är inte sån jag är, inte innerst inne.
Jag vet att jag måste arbeta med den här biten i livet. För om jag inte kan stå för vad jag tycker och känner så är jag ingen. Jag är osynlig. Jag har inte nått mitt mål än, och jag vet inte om jag någonsin kommer att göra det heller. Men en sak vet jag, och det är att jag ska ta mig sjutton försöka.

Jag har nu börjat inse att detta är vad jag vill med livet.
Länge var jag anti mot hela konceptet att bli lärare, och man kan väl säga att jag var för "varje dag föds en ny lärare - använd kondom!". Men nu har jag förstått att detta är jag. Jag har lätt för pedagogiken, och kanske är jag född till att bli just pedagog. Det kommer jag nog aldrig få svar på, och kanske visar det sig om 5 år att detta inte alls var rätt yrke för mig. Men jag lever i nuet, och i nuet så känner jag att jag kommer bli en jävligt bra pedagog!

Söndagskväll

Insåg så här i vintertider (för det är väl vinter, eller? Vad är det egentligen?) att jag har alldeles för mycket rammel i både min klädgarderob och i min skogarderob. Så resultatet av det är att jag till veckan ska rensa båda dessa garderober. Kanske hittar jag några skor eller några klädesplagg till er läsare?

Ikväll har vi inte gjort så mycket här hemma. Vi har sett på tv, ätit pepparkakor (läs: Fredrik och hela pepparkaksburken). Själv har jag gett mig in i Paradise Hotel på tv6 Play, då det verkar som att alla pratar om det. Men vad fan är detta för något...?

Imorgon är det skola kl 9-12, och sedan måste jag till referensbiblioteket och läsa i en kursbok som vi har i min distanskurs. Gör jag inte det så är jag K.Ö.R.D.

Vad ska ni göra imorgon?

2009's hetaste

Jag och Fredrik har gjort en lista, där jag listade de fem hetaste killarna och Fredrik i sin tur listade de fem hetaste tjejerna. Resultatet?


2009's fem hetaste killar enligt mig:
1. Chase Crawford
(Gossip Girl)
2. Alexander Skarsgård
(True Blood)

3. Matt Lanter
(90210)

4. Peter Facinelli
(The Twilight-saga)

5. Ed Westwick och Edward Cullen
(Gossip Girl och The Twilight-saga)
Jag kunde inte välja mellan dessa...
Och Jag väljer Edward och inte Robert, eftersom jag inte tycker att Robert är het..


2009's fem hetaste tjejer enligt Fredrik:
1. Hayden Panettiere (Heroes)2. Kirsten Bell (Veronica Mars)


3. Jessica Szohr
(Gossip Girl)


4. Pernille Holmboe
(Gina Tricot)5. Heidi Klum
(Victoria Secret)


Konsten att uppnå Självkänsla

Det här med självkänsla är en svår nöt att knäcka. Vi vill vara andra än vi är, och många av oss kan inte vara nöjd med den man är. Men när tycker man om sig själv egentligen? Hur vet jag att jag har en stark självkänsla? 

Många av oss har förebilder. Många av oss beundrar dessa människor för deras kärlek till sig själv, till deras positiva självkänsla. Men vad många av oss inte vet är att denna "positiva självkänsla" kan vara en täckmantel för en negativ självkänsla. Vi bygger nämligen så lätt upp en fasad för vårt verkliga jag, för att vi har en inre självbild att leva upp till. Vi vill inte vara den vi tror att vi är, utan vi vill vara någon som andra kan se upp till. En förebild för andra.

Så vem kan bedöma någon annans självkänsla? Jo, ingen. Det är bara du själv som vet hur du känner dig inombords och vilka tankar och bilder du lever med. Vi måste främst se till oss själva och våra egenskaper och fokusera på dem, annars kan vi inte gå vidare och vara en medmänniska.

Du är unik, och det finns bara en av dig.

Men hamna inte uppe bland molnen, utan var medveten om dina svagheter. Men gör dem till positiva medvetenheter. Du kanske inte kan sjunga, men du är grym på fotboll. Du måste inse att du kan inte ha alla egenskaper i världen. Du har egenskaper som många andra inte har. Fokusera på det, och väg inte det negativa tyngre än det positiva.

Du kanske inte har storlek 34 i kläderna, utan storlek 42. Kanske dina fötter är lite väl stora, och dina öron för små. Men du har ett vackert leende och dina tänder är perfekta - Se det!  
Du kanske inte ser någonting på dig själv som du anser är vackert. Men du är medveten om att människor inte behöver ha ett attraktivt utseende för att vara vacker. Du vet så mycket mer här i världen för att inte döma männiksor efter deras utseende.

Du är vacker.

Fråga dig själv: vem är jag? istället för vem vill jag vara? Vill du finna dig själv, eller vill du vara kvar i det omedvetna? Börja med att rannsaka sig själv innan du rannsakar andra. Och se dig själv med klara ögon, istället för med osäkra.

Förr eller senare kommer du att finna dig själv, och du kommer få uppleva en trygghet du inte visste fanns.


Du är du och du är älskad.

Du vet väl om att du är värdefull
Ingemar Olsson

Du vet väl om att du är värdefull
Att du är viktig här och nu
Att du är älskad för din egen skull
För ingen annan är som du

Det finns alltför många som vill tala om
Att du bör vara si och så
Gud Fader själv, han accepterar dej ändå
Och det kan du lita på

Du vet väl om att du är värdefull ...

Du passar in i själva skapelsen
Det finns en uppgift just för dej
Men du är fri att göra vad du vill med den
Säga ja eller nej

Du vet väl om att du är värdefull ...


Inne vs Ute

Eftersom jag undviker pluggningen så gott det bara går (sen har jag faktiskt problem med att läsa nu när jag inte kan ha mina glasögon, vilket suger nå¨otroligt) så delar jag med mig av mina tankar om saker och ting just nu istället. Så...

Innelistan:

1. One Tree Hill - Ni har väl inte missat att Kanal5 visar One Tree Hill varje vardag kl 15.30/15.35?! Just nu är de inne på början av säsong 2, så skynda er att titta! Kan man bli annat är kär i Nathan?

2. Hemlagad middag
- Köpt mat i alla ära, men vad är inte mysigare än att tillsammans laga något extra gott? Var lite vågad - Experimentera i köket! Och kom ihåg: Hemligheten bakom god matlagning är basilika!

3. Tända ljus - Finns kanske inget mysigare än massor av tända ljus så här i decembertider. Pynta med ljuslyktor - stora som små. Och det behöver inte heller vara vita ljus, utan rött, lila eller varför inte svart är också snyggt.

4. En diskande sambo - Behöver jag väl heller inte motivera?

5. Idolfinalen 2009 - Jag tror att denna final kommer att bli tidernas bästa, och det kommer bli en jäkla show av Calle och Erik!


Utelistan:

1. Tomtar innan 13 december - Det är INTE OKEJ att ha tomtarna framme nu innan Lucia! Bort med dem, bort bort bort!  

2. Jojjovädret - Seriöst.. Att gå från -5 grader till +5 på 24 timmar är inte normalt.. Nu vill vi ha vinter och snö - inte vår!

3. Söta parfymer - Varför måste alla tjejparfymer lukta sött sött och sött? OCh är de inte söta så luktar de farmor istället. Det stinker bara i näsan innan det är klart, och nu är jag trött på det! Jag slår ett slag för friska fräscha citrondofter istället..

4. Avhopp i Robinson Karibien 2009 - Vad trodde deltagarna att de gav sig in i? Hamburgare och oxfilé på silverfat? Efter 12 år med Robinson i Sverige borde folket ha förstått att det skulle bli tufft... Att gnälla över maten är passé...

5. Grannar som spelar samma låt på gitarr konstant i 3 timmar - Jag har alltid gillat Green Day - Time of your life, men efter att ha spenderat 3 timmar inne i sovrummet pluggandes så är jag VÄLDIGT less på att höra den om och om och om igen. Visst.. Det är bra att du, kära granne, tränar dina gitarr- och sångkunskaper, men du kan väl variera ditt låtval lite?!

Julklappstips 2009 - del IIII

Dagens julklappstips går till de allra minsta. Det finns så mycket fint till dem, och jag tittar alltid på något till Isak när jag är inne i klädesbutiker.


Från HM kommer dessa godingar

Munkjacka 74.50 kr 149 kr (Finns endast i stl 62 kvar.. Annars hade jag garanterat beställt denna åt Isak!)

Mössa 49.50 kr


T-shirt 79.50 kr


Cardigan 149 krGrovstickad tröja 99 kr 149 kr

Skor 59.50 kr


Och på Lindex hittar vi följande klappar


Body 99 kr


Klänning med cardigan 249 kr

2:a advent

Det har varit en skön morgon! Sov till strax innan klockan 10, och vaknade av att Skrållan la sig på min rygg (jag låg nämligen på mage och sov tydligen...) och tydligen så försökte hon överrösta en motorsåg med sitt kurrande. Så det var bara att glömma fortsatt sömn och kliva upp istället. Väl uppe blev det mannagrynsgrötsgörande och mannagryngrötsätande = 2:a advent!Jaa.. Jag har mina gamla Dieselbrills på mig, då mina har en enormous spricka i sig... Har också på känn att det inte kommer bli en rolig reparationshistora/att det inte går att laga dem överhuvudtaget.

För att fortsätta denna förmiddag (för det är väl fortfarande förmiddag?!) så ska jag läsa lite funktionshinder. KUL SÖNDAG. Not...


2009 har inte varit mitt år direkt...

Fredrik och jag har precis tittat på Robinson och filmen Air Force One. för det första: Vilka klagokärringar det är i årets upplaga! De bara klagar och klagar och klagar, och värst av alla var väl Annika.. Seriöst.. Ät och var glad, kvinna!

Air Force One är kanske en av mina favoritfilmer, och Harrison Ford borde, enligt min mening, få vara USA's president. Vilken man han är i den filmen....

Sen så har min "tur" slagit till igen. Mina Rayban-glasögon som endast är 10 månader gamla har gått sönder. Eller håller på, vilken nu än är rätt ordval. Det har i alla fall blivit en spricka ii höjd med det högra örat, och jag vette sjutton hur utgången på denna nota kommer bli. Blir det för dyrt skiter jag i det, i alla fall tills jag varit till ögonspecialisten. Tänker inte kosta på något i onödan.. Känns som detta år inte riktigt varit mitt turår...

Vi skapar traditioner

Så där ja, nu är alla mina julklappar färdiga! Jag är så frestad att skriva här vad alla ska få, men det kan jag ju inte göra. Men det känns som att jag har tänkt till i år, och klapparna är inte lika självklara som de brukar kännas. Jag ska beställa en klapp till på måndag, men den är så gott som redan inhandlad känner jag. Så nu är det bara att invänta den ocxh en till klapp på posten. Spännande! Andreas och Helenas julklappar känns perfekta och otippade. Men bara därför så kommer de väl få dessa saker av övrig släkt.. Men jag hoppas att de kommer uppskatta dem lika mycket som jag skulle ha gjort.

Fredrik och jag skapar traditioner i år och börjar skicka julkort! Känns också väldigt vuxet på något vis. De är skrivna, kuverterade, adresserade och frankerade. De ligger dessutom i Postens utskickade julkortspåse, så nu väntar de bara på att läggas i lådan, vilket jag tänker göra till veckan. Man vill ju inte att de blir utskickade alldeles för tidigt.Julklappstips 2009 - del III

Idag är det dags för min favoritnätbutik att tipsa om julklapparna! Härifrån handlar jag min musik och mina böcker, och det händer också att kurslitteraturen köpes härifrån. Billigt och snabbt! (Hur många ställen allär så effektiva att när du lägger en beställning en söndag så kan du få hem den redan på måndagen? Det har jag i alla fall fått).

Take it away, CDON!

DVD: Änglar och Demoner  169 krWii: Super Mario Bros  529 kr
Bok: Om jag kunde drömma (Första boken i Twilight-serien)  89 kr
Mobiltelefon: Samsung Jét  4 259 kr (ord. 5 499 kr)

Digital fotoram  399 kr (Ord. 499 kr)


Skiva: Daughtry - Leave this town  129 kr (ord. 159 kr)Ursäkta mig men...

FY FAN VAD UNDERBAAAAAAAAAAAAAAART!

Calle i final! Jag blev så glad att jag for upp ur soffan och hoppade rumt (jag är ju faktiskt i mitt fjortisbeteende ikväll pga a walk down memory lane).
Och det kommer bli Erik som joinar honom ska ni se, annars känns det som att något gått snett, och minns ni inte mitt inlägg i höstas?


Westlife får nostalgin att flöda

Bara jag som kände nostalgin flöda när Westlife körde sitt tidiga hitmedley i Idol nyligen? Jag var ju en riktig Westlifesucker när jag var i mina yngre tonår, och de var min stira lifesaver när jag var deppig. Jag kunde varenda liten låt av dem, och därför kunde jag inte hålla mig borta från att sjunga med i deras låtar. Och minnena från förr kom tillbaka. Och jag fick vara fjortiskär igen...

...Tills Westlifesnubben Mark öppnade munnen och sjöng kanske falskare än alla Idoler..

Min åtgärd?

Jag överröstade honom så klart! Jag har alltid känt att jag skulle kunna ta den sjätte platsen (min favo var ju Bryan, så klart att jag gillade dem bäst på den tiden de var 5 st Westisar).


Det var tider det.......


Idol just nu

Kvällens Idol känns som en komplott. Erik har fått två säkra låtar istället för en säker och en utmaning. Calle gör ett förträffligt framgförande enligt juryn, men de gav honom inga stående ovationer. För Erik ställer de sig upp för jämt och ständigt. Varför inte bara ge Erik vinsten i Idol 2009 redan nu för?
Och lille Tove då? Ja.. Hon surar sönder sig för deras låtval till henne.. Min åsikt är som den att bara det visar att hon inte är mogen för den här världen.


Och nu sjunger Erik sin Heaven-version. Och om jag ska vara ärlig: Han tar i alldeles för mycket så att låten blir totalt förstörd. Men juryn kommer väl älska det som vanligt, eller...?

Ja.. De ser undan för hans surhet i låten... Men Bagge håller rätta takter, tack och lov!

Denna fredag

Fredrik är hemma tidigt idag, och vi har tänkt gå på stan och titta på julklappar redan i eftermiddag för att sedan avsluta med middag ute. Fredrik är grymt sugen på kebab, och som haft matsmältningsproblem den här veckan vill ha pizza som plåster på såren. Fast det kommer säkerligen bli lax när jag väl är där, då jag varit sugen på det ett bra tag nu. Men aja, det återstår att se vad det blir för något.

Men först blir det One Tree Hill så klart! Jag har kanske sett avsnitten 100 gånger om, men det gör inget. Jag är helt såld på Naley (Nathan och Haley). Så där fjantigt fjortiskkär. Uewäck...

Julklappstips 2009 - del II

Jag fortsätter traditionen (kan man kalla det tradition när jag gjort detta en gång tidigare detta år?) och visar mina julklappstips från latshoppingens Mecka - Internet!
Idag kommer julklapparna från Happystore.
Änglaspel Snöflinga 79 kr
Pussel Pepparkaksrecept 39 kr
Doftljus Pepparkaka 19 kr

Såpbubblor Champange 15 kr

Toalettpapper Sudoko 55 krSparbössa Millionaire 95 krTelefon Hamburgare 300 kr
Fotoram Snöglob 79 kr


Barns tankar om när man har hittat någon att bli ihop med

"När man har hittat en en tjej kan man snurra på hjulet i teve och vinna en resa" - Adam 6 år

"Det är inte säkert att man är lika gammal som den man är ihop med. Min mamma och pappa är fortfarande inte lika gamla" - Jens 9 år

"När man har hittat en kille går man på bio och får barn" Sandra 7 år

"Om jag till exempel var ihop med Ditte och hon sa att hon hade en älskare skulle jag bara säga åt henne att ta bort honom" - Benjamin 8 år

"När man är liten är man generad och har en kille. När man blir större är man inte generad, så då har man en man" - Maria 7 år

Isak som städhjälp?

Kanske har jag redan hittat den perfekta julklappen till Andreas och Helena? Haha.. Ni måste bara se den!


Baby Mop from Chris Milk on Vimeo.


Vi älskar latshopping!Kände mig inte alls snäll, så det fick bli några pepparkakor och ett glas kall mjölk.


Nu är en julklapp beställd.
Kan inte avslöja så mycket mer då jag inte vill att rörande person/personer ska få reda på vad det är för julklapp, men jag kan säga att jag ringde ett telefonsoamtal för ganska precis en timme sedan, och nu är julklappen beställd. Perfekt med internetshopping (läs: latshopping) tycker jag!

Fredrik och jag har bestämt att vi ska inhandla julklappar på lördag, annars vet vi inte riktigt när vi ska hinna med det. Isaks present känns faktiskt svår, eftersom han är så liten än, och vi vill ge honom något leksaksaktigt. Men jag har mina idéer där också. Han bringar ju faktiskt liv i julen igen! Visserligen ska jag ju jobba kl 14-21 på julafton i år... Storkovan, here I come!

Skrållan har fattat tycke för att titta på kvällsnyheterna, och hon har komiskt nog gjort detta till en rutin. Lagom till sporten lägger hon sig ner till rätta och riktigt myser in sig i tvbänken, och ingen är lyckligare än Fredrik!


En oändlig besvikelse

Besvikelsen blir ofantligt stor när man ställer sig in på att man ska få träffa sitt efterlängtade syskonbarn för första gången (jag räknar inte de där 2 minuterna jag fick se honom för några helger sedan) och man börjar ängta längta och längta, för att sedan få planerna inställda pga ändrade planer. Men inte ett dugg förvånande... Inte ett dugg...

Annars då? Jo idag har jag slöat i soffan, duschat, besökt Willys i kylan, ätit och tvättat. Sammanlagt kanske jag har yttrat 2 meningar till Fredrik. Idag är jag verkligen inte på prathumör.


Nu är det decemberstämning!

I och med kylan och nästansnön så börjar jag äntligen känna lite decemberstämning. Fick tag på ett tvättpass så här i sista minuten tills ikväll, så det blir till att tvätta gardiner och sängkläder kvällen till ära. Julstämning må tro? Tomtar är förbjudet i form av dekoration, men på gardiner och sängkläder är det okej tycker jag.Och ser ni lilldjävulen som sitter och passar sin tron? Minuterna efteråt så löpte hon amok i sängen..


Julklappstips 2009 - del I

Det börjar ju dra ihop sig till jul, och därför har jag spanat runt lite på internet (latshopping?)
Dagens julklappstips kommer från Coolstuff.


(Jag har inte fått Photoshop till den här datorn än, så ni får tyvärr ha överseende med att det inte blir någon "flashig" bild)


Chokladfontän 499 kr


Toalettgolf 179 kr


Shotglas utav polkagris 59 krPipparkaka - Pepparkaksformar föreställande pippande par 229 kr

Nötknäckaren Maggie T Nutcracker 129 kr


Inspelningsbar julgranskula med fotoram 139 kr
Barns tankar om hur man hittar någon att vara ihop med

"Helst ska man vara 18 år innan man blir ihop med någon. För då har man råd att köpa en bil och då är det ättare att ragga upp dem"  - Jimmi 9 år

"Om man är gammal och ens fru också är det, kan det hända att man går ut och skaffar en ny som är ung" - Michael 8 år

"Om man har barn och skiljer sig kan barnen åka hem till pappan på helgerna så att mamman kan hitta en ny" - Ane 8 år

"Om man inte är säker på att man är kär går man ut och går med henne några gånger och kollar så att hon inte frågar några dumma frågor" - Patrick 7 år

"Jag tror att jag är ihop med någon. För min mamma har en moster som har sagt att de har hittat en till mig" - Alphan 7 år

ÄNTLIGEN

Såg precis att Calle ska sjunga "Walking in Memphis"  på fredag i Idol, vilket bara kommer kunna resultera i en sak:

Calle kommer gå till final tillsammans med Erik, och därmed var min prediktion tidigare i höstas en lyckad sådan.

Men det återstår att se förstås.

MEn SOM jag har väntat på detta framträdande!

7 portioner spagetti & köttfärssås

Matlagning och matätning är nu överstökade. Vi slog till på stort som vanligt när vi lagar spagetti och köttfärssås, så det blev hela 7 portioner; 2 till middag och 5 i matlådor. Så nu har gubben i stugan lunch ett tag framöver.
Frågan är nu bara vart de ska få plats i frysen någonstans, med tanke på att vi har 18 paket köttfärs där inne..


Barns tankar om hur man vet att man är kär

"När man är kär kan man inte dricka mjölk på fem dagar" - Simon 8 år

"När man är kär är det som om man är alldeles röd i ansiktet och man säger till sig själv: "Hon som står där borta, henne är jag tänd på" - Kim 8 år

"Man vet om man tycker om någon om man gifter sig med henne" - Danny 8 år

"Om en pojke får skäll och man tycker synd om honom beror det på att man är kär" - Mette 8 år

"När man är kär får man sitta och dricka kaffe och se en liten film. Och så har den andra städat" - Henrik 6 år


Adventligt!

Måste säga att min studiegrupp jobbat på bra. I morse var vi och gjorde en fältstudie, och på eftermiddagen skrev vi, så nu är vi klar med de fältuppgifterna. Nu återstår det bara för mig att ta tag i distanskursens uppgifter. Men det tänkte jag nästan ta och göra på måndag. Sen skriva lite i helgen nu kanske. Ja.. Detta kommer gå vägen!

Mamma var så snäll och köpte en jättefin ljuslykta till vår balkong igår då hon, Nicky och farmor var ner och hälsade på.


Medelstor lykta, Hemtex 99 kr.Sedan är ju som sagt adventspyntet uppe, så ni får se bilder på det också när jag ändå är i farten


Från +10 till -5 grader på ett dygn

Vi gick från +10 grader till -5 grader på ett dygn, och nu imorse var det vitt ute. visserligen inte av snö, utan av frost,, men ändå. Ska vi äntligen få en riktig vinterjul tro?

Nu på morgonen ska jag och min studiegrupp till min VFU--plats och göra fältstudier. Efter det ska vi hem hit och sätta oss och skriva. Detta betyder visserligen att jag måste dra NU, så hej så länge då..

Skrållans lösning på hur man tar sig in i stängda dörrar


Vadå, är jag kille nu eller?

Jahapp.. Var till Synsam här i Gävle idag.. Det visade sig att jag fick en bekräftelse på mitt synproblem. Men här var jag inte ett hopplöst fall som Söderhamnarna skojar om att jag är, utan här är jag snarare ett intressant fall.Mina resultat va helt tilitade, och domen blev som följande:

Jag har fått en remiss till ögonkliniken så att jag får träffa en ögonspecialist. Symtomen tyder på en VÄLDIGT ovanlig ögnnsjukdom, som i stort sett kvinnor inte kan drabbas av. Därför kan jag inte ens se med mina glasögon, trots att de är nya. Hon avrådde mig även att köra bil tills detta är löst (och tydligen skulle man relativt lätt lösa problemet). Dock kan detta ske först om ett par månader dessvärre, och så länge tänker jag inte hålla mig ifrån bilkörandet. Det går inte, med tanke på att jag måste köra bil när jag ska jobba i jul och nyår.

Fast vad är egentligen dagens komiska: Att jag med stör säkerhet har en ovanlig ögonsjukdom, eller att jag tydligen tycks vara kille, eftersom sjukdomen inte drabbar kvinnor...?

RSS 2.0