Mina ambitioner

Jag har inte skrivit på ett tag, men som jag tidigare nämnt - det kommer komma stunder då jag inte känner för det här, och då kommer jag heller inte att skriva något. Det är mina villkor, mina regler.

Min fina vän Emelie inspirerade dock mig idag till ett ämne som jag själv funderat mycket på, nämnligen mina ambitioner. Jag brukade ha dem, ambitionerna alltså. När jag gick på gynmasiet kändes det som att jag hade alla ambitioner i världen, och jag skulle bli något. Jag hade planer på att komma långt bort och jag skulle sysselsätta mig för något som var bra nog. Jag var ung och väldigt naiv kan man väl säga. Men sen växer man då upp ch man inser vad det är som betyder något här i livet. För mig är det inte längre mina ambitioner som står främst, utan det är mina nära och mina kära. För utan dem så skulle inte mina ambitioner betyda något. Det skulle vara en fis i rymden, så att säga. Nu lever jag ett liv som inte alls är där som jag hade tänkt mig när jag var 16 år. Men vart står jag egentligen? Är jag nöjd? Eller saknar jag de gamla ambitionerna? Eller kan det vara som så att jag har fått nya under årens gång? Är mina ambitioner att bli en skitbra pedagog som verkligen brinner för det jag gör? Jag tror det. Jag vill tro det. För om jag inte har dem så borde det väl betyda att jag inte valt rätt väg här i livet? Barn är livet för mig. Barn förtjänar att vara barn och det tänker jag kämpa för.

Barns rättighet till att vara enskilda individer är min ambition, och det är jag jävligt nöjd med.

Resultatet av optikerbesök nummer sjuttiåttahundra

Det har varit full rulle idag kan man väl säga. Klev upp och pallrade mig till Synsam för ja, jag vet inte vilken tur i ordningen. Och där fick man ju höra något skrattretande. Vad man har konstaterat hos ögonspecialisten på Akademiska Sjukhuset i Uppsala är att jag mycket tydligt har ett väldigt grovt brytningsfel och eventuellt ögonsjukdomen Keraktuconus (eller hur det nu stavas). Anledningen till varför man inte kan fastställa det är att det är väldigt ovanligt att unga får den sjukdomen, och framför allt så finns det knappt några tjejer mer konstaterad diagnos. Dessutom är min hornhinna väldigt konsigt formad. Men nog om det. De silikonlinser jag har haft nu och fått från Syncentralen i Sandviken har inte riktigt funkat nu de senaste månaderna. Och nu när hon kollade dem så såg hon att de inte alls är anpassade till mitt brytningsfel. Jag har haft -2.25 på det högra ögat och ska ha -3.75 och det är väldigt stor skillnad. Så nästa vecka ska jag få nya linser av ett annat märke och material så ska vi se hur det blir. Svindyra. Borde inte jag ha frikort på linser...?

Nu kan vi göra Creme Brulée


Jag har alltid tänkt att jag skulle vilja ha småformar som tål ugn, frys, micro etc och som är utmärkta att servera små mängder eller efterrätter i. Ja, helt enkelt Creme Brulée/Suffléformar. Såg i Cerveras tidning häromdagen att de hade just såna här formar, men det stod inget pris. När vi däremot var på Cervera igår och letade julklappar så såg jag att de inne på Flanör hade just dem, och att de kostade 69 kr för tre stycken, men att de var på kampanjpris och nu kostade 49 kr. Så jag fick helt enkelt 6 st vita formar för 98 kr. Finns även i svart och rött.

 


Vår egen julkalenderIgår när jag var ute på julklappsjakten så hittade jag på Sunes Jul på dvd för 99 kr på Åhlens, så självklart så fick det bli en liten julklapp till mig själv. Fredrik och jag kom på att vi skulle ha den som vår egen julkalender och se ett avsnitt per dag, så när vi var ute och köpte Fredriks familjs klapapr så köpte vi även glögg (the one and only - Blossa) och mös ner oss ordentligt med det och mina nygjorda fudges. Säger man fudges i plural förresten?

Nu får det bli träning med Krister!

Tips på paket till dem som redan har allt

Jag fick en förfrågan om julklappstips till dem som redan har allt. När man kommer till en viss ålder så känns det skitsvårt att hitta på några julklappar som passar känns det som. Här gäller det att vara kreativ! Tappa inte fantasin och låt den flöda. Här nedan följer några av mina personliga tips på klappar/presenter till dem som redan har allt.


VitchokladsfudgeDecemberfriandet har börjat! I samband med julklappsinslagningen så gjorde jag fudge. Gott! Receptet får ni här:

1 dl ljus sirap
5 dl socker
1 dl farinsocker
3 dl vispgrädde
200 g hackad vit choklad

Blanda allt utom chokladen i en bred, tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning. Koka tills smeten klarar ett kulprov (droppa lite smet i ett glas vatten och se att den klarar av att formas till en kula). Ta genast av plattan och rör ner den hackade chokladen. Rör tills chokladen blandats helt med smeten och blivit tjock och häll därefter direkt upp på bakplåtspapper eller i en klädd form. Låt svalna och skär i rutor med vass kniv.


OMG. Klapparna klar 1 december - Rekord!Dagen har spenderats åt att göra klart mina julklappar och sen när Fredrik kom hem så gick vi på stan och påbörjades på de som ska till hans sida av släkten. Mammas och pappas blir kanon. Glömde dock bort att knäppa en bild på det när jag slog in den, men jag kanske kan komma ihåg att göra det sen efter jul. Verkligen kanonpresent till "äldre" människor när man anser att de redan har allt annat. Och en av Isaks klappar är så genial! Men den hålls "hemlig" pga hur jäkla genial den är. Men jag måste säga att det är ritkigt kul att slå in alla klapparna!

 


Hur det gick...

Eftersom jag hade sån huvudvärk igår så tillät jag mig själv att sova tills jag vaknade i morse, vilket resulterade i att jag slog upp mina blå som med åren har övergått till gröna kl 9.45 och jag hade så klart huvudvärk. Fick nog och ringde till Synsam. Jag hade lovat mig själv att jag skulle slippa dra hela långa och invecklade historien igen, men så klart så skulle assistenten självklart veta såp jag drog det hela för sjuttielfte gången och och än en gång få höra att det inte var en optiker tillgänglig för telefonsamtal. Men nu ska hon som gav mig remissen och som även är deras främsta linsoptiker ringa mig i morgon och så får vi ta det därifrån. Kan vi nu alla hålla tummarna och be rätt rejält för att det löser sig?

Nej men man kanske ska göra sig i ordning och ta sig ner på stan för att fixa med julklappar. Jag letar vitt inslagspapper. Någon som vet vart? Gärna med silvriga detaljer. Hade ett jättefint ett för två jular sedan men det känns som att jag inte kan få tag på det igen.

RSS 2.0