Lövbiff & Baconpizza
Igår åt vi Lövbiff & Baconpizza till middag. Är ni sugen på receptet? Ni får det vilket som, okej?
för 4 portioner behöver du:
◊ 1 smördegsplatta (alltså en stor en så klart...)
◊ 300 g lövbiff
◊ 2 paket bacon
◊ ½ gul lök
◊ 1 röd paprika (vi tog en gul, för den röda har vi större planer för framöver)
◊ 1 burk creme fraiche
◊ 1 tsk sambal oelek
◊ 1 pressad vitlöksklyfta
◊ Riven lagrad ost
◊ Ställ ugnen på 225°C.
◊ Rulla ut smördegen på en bakpappersklädd plåt.
◊ Strimla och stek lövbiffen, någon enstaka minut på hög värme. Salta och peppra.
◊ Strimla och stek baconet. Låt det ligga och dra sig på hushållspapper så överflödigt fett sugs upp.
◊ Hacka paprika och lök.
◊ Strö ut lövbiff och bacon över smördegen. Strö därefter ut paprikan och löken över köttet.
◊ Blanda creme fraiche, sambal oelek och vitlök. Klicka ut blandningen över fyllningen.
◊ Strö över riven ost och grädda mitt i ugnen, 225°C, i ca 20 minuter.
◊ Servera med en fräsh sallad.