Nu far vi alldeles strax

Om 4 timmar och 25 minuter åker vi, och jag är så uttråkande trött nu så det finns inte. Men jag ska inte sova, för då kan jag inte sova på bussen sen. Bussen står redan på Mariagården såg vi när jag, Fredrik, Elin, Lovisa och Karin hade varit till Stugsund och köpt med oss pizza. Så det blir väl som så att vi drar dit vid halv 5 snåret. Jag försöker hålla ögonen öppna, men det tar emot kära vänner. Vad jag nu är mest orolig för, det är att jag ska glömma mina linser hemma och åka ifrån dem. Det vore väl inte allt för roligt.
Vi åker om inte allt för länge som sagt, och Fredrik har inte packat nånting än. Han verkar inte ha några planer på att göra det inom en snar framtid heller. För tillfället halvligger han lungt och avslappnat i fotöljen och ser på Days of Thunder. Själv tror jag att jag ska diska undan det som finns att diska innan vi glömmer det. För den där halvsambon i fotöljen verkar ha det allt för mysigt för att ta på sig den arbetsuppgiften.

Vad ska ni göra i veckan som kommer, kära vänner? Ska ni också spendera den i 26+ gradig värme, eller ska ni jobba er fram ert leverbröd någonstans på Sveriges alla ställen? Det vore intressant att få läsa er vecka när jag kommer hem!

Nu får ni klara er utan inlägg tills tisdagen den 8 juli, då vi har kommit hem och fått sovit ut och så vidare. För innan dess har jag inte en endaste möjlighet att uppdatera er om något tyvärr. Men jag har kameran nedpackad, och jag ska bara försöka komma ihåg att knäppa så många bilder som möjligt så att jag kan återberätta så mycket som möjligt till er, trogna vänner.


Tills dess, ha det gött Sverige!

Den sista shoppingen

Jag och Fredrik var nere på stan idag och inhandlade lite på ICA, tog ut Euro och så tittade vi in på Hollywood. När vi kom ut därifrån så var jag 340 kr fattigare, men dessa plagg rikare. Men ack så perfekta att ha i Taizé! Jag tänkte köra på svarta leggings under de två klänningarna. Och under kalla dagar så funkar det ju perfekt med en svart topp under den grå klänningen,



Vill ha, vill ha

Ingen som vill anlitas som packhjälp och städerska? Det är så makalöst tråkigt så det finns inte.

Eller hur ska jag kunna veta det egentligen, jag har ju inte ens börjat med något av det...

Dock har mina ögon fastnat för dessa:



tubtunika, 229 kr 129 kr, Halens





Tunika, 229 kr, Halens

Allt finns fortfarande kvar att göras

Jadå, då åker vi tidigt i morgon bitti då. Vad som är kvar att göra? Tjaa, allt egentligen. Varken jag eller Fredrik har pakat någonting. Vi måste ner på stan och ta ut pengar, köpa lite saker, och så. Sen hade jag tänkt hinna dra av golven här hemma med snabeldraken (även mer känd som dammsugaren, men för Nicky är den känd som den elake snabeldraken), vattna alla blommor, diska ur det som finns att diska ur i khylskåpet, och så hade jagtänkt umgås med Karin ikväll om hon har kan och vill. Duscha ska jag göra sent ikväll också hade jag tänkt så att håret håller sig rent så länge som möjligt. Och självklart ska jag se på Mcleod's Daughters, som jag blivit så fast vid. Konstigt egentligen, för två månader sen så hatade jag serien. Rätt komiskt när det blir så.

Komiskt var det också igår kväll när fredrik satt och tittade på fotbollen och jag satt och lyssnade på Takidas skiva Bury the Lies och jag berättade att jag skulle köpa den när vi kommer hem. Killen lät nästan sur när han svarade med sina "mmm", men sen berättade han att han hade tänkt köpa den åt mig i födelsedagspresent. Snäll tänkt älskling, men jag fyller inte år förrän om i stort sett 4 månader precis. Men som sagt, tanken var god.

Nej, nu skall man väl ta och sätta igång lite. Puss på er.

Takida - Bury The Lies

Denna kommer hamna i min skivsamling så fort jag kommer hem från Frankrike




Innehåller världens vackraste Curly Sue, och det är ingen av låtarna på skivan som jag inte tycker om.
99 kr, CDON

Länkar till nätshopping över havet

Lite tips på vart man finner bra produkter till extravaganta priser:

HQhair  - Här finner ni en massa smått och gott till ert behövande hår. Det var här jag klickade hem dessa.
LookFantastic - Ytterligare en sida för hårvård.
Touch of Pink Cosmetics - Här finner ni supermärket Mary Kay till otroligt sjukt låga priser. Själv har jag bland annat klickat hem en foundation värde 230 kr för 65 kr. vad sägs om det?
Tradera - Här har man budat hem många fina produkter till låga priser. Vad jag gillar med Tradera är att företag säljer sina oanvända produkter mycket billigare här.
Lancôme - Jag är, om jag ska erkänna, en riktig sucker för Lancômes produkter. Visst, de är rätt dyra, men här finner ni dem i alla fall till ett lägre pris än vad Kicks och Åhlens tar för dem.
StrawberryNet  - Här finner ni märkesparfymer till både män och kvinnor billigare än i Sverige.


Lillponken Nicky blir hela 8 år idag

Godmorgon världen. Det är soligt ute och det ser ut att vara ruggigt varmt ut där ute, men skenet verkar bedra. Termometrarna indikerar på 15 grader i skuggan, och det är enligt mig inte alls sommarvärme. Men det gör mig inte så där jättemycket just nu, för på lördag drar vi iväg till 26 gradiga Taizé i Frankrike. det är egentligen massor kvar att göra, som att ta ut pengar (Fredrik säger att jag inte får ta ut pengar, för han ska betala påstår han, men vad gör det om jag har 50 euro själv i plånboken? Sen har varken jag eller Fredrik packat nånting, så det återstår gott och väl kan man väl säga.  Jag måste även köpa en madrasspump, annars sitter jag i klistret där nere.

Idag ska vi som sagt ut till Sandarne, då lillplutten fyller år.  Att det har gått 8 år, det är helt otroligt. Känns som att det var igår som vi hämtade hem honom, men samtidigt kan jag inte komma ihåg livet utan honom. Han är det bästa som skett mig om jag ska vara ärlig.







Vad tycks om min nya design föresten? Jag fick en slag igår för att göra den somrig, och detta var vad jag kom fram till efter ett tag. Jag vill ha in en svart ram där självaste bakgrunden börjar (förstår ni vad jag menar?) också, men jag vet inte hur man gör. Någon som vet?

Annars, har det så skönt mina vänner!

Jag älskar nätshopping över havet!

Tack vare Annie så hittade jag dessa,





Flaskorna är på 750 ml vardera, så tillsammans fick jag 1,5 L hårvård för 240 kr.
Säg mig, är inte det ett kap så säg?
Jag har sedan april i år använt mig av detta schampoo då jag köpte en 350 ml flaska, och i den har jag mer än hälften kvar, så man kan väl säga att jag kommer ha schampoo och balsam ett tag framöver så att jag klarar mig. Förhoppningsvis så kommer de till ICA och inte hem till lägenheten nu när jag inte ska vara hemma. Men detta är ju ett för stort paket att leverera. Får be mamma att åka hit och titta till lite då och då utifall att posten är idioter.

16 st Kladdkakemuffins

  • 2 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g smält smör eller margarin 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 16 st bakformar i papper på en plåt.

Smält matfettet i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron och låt svalna.

Vispa ägg och socker med elvisp. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Tillsätt sist vetemjölet och det smälta matfettet. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.

Klicka ut smeten i bakformarna.


Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.


Lägg en handduk över muffinsarna när de svalnat så blir de inte hårda.


För det är Fredriks födelsedag idag.

Dagens händelser har varit som så att min pojkspoling har fyllt år, så det har varit kalas. I paketet från mina föräldrar var det en tröja precis i Fredriks smak, i paketet från mig: 4 st tröjor, en korthållare (en likadansom jag har, där man kan designa den själv genom att det är ett genomskinligt lock så, och där man sätter in valfria bilder, så nu envisas pojken med att han ska ha en bild på mig. Den saken kan dock mycket väl diskuteras) ett skärp, ett armband (inte i metallformat, utan ett sånt där där trådar ligger hårt packade) och filmen 300. Av sin farbror med fru och kusiner fick han en körlektion på Kents, farmor pengar, mormor och morfar pengar, Oskar strumpor (med tryck på, så att vi lätt kan skilja på vems som är vems) och av Stefan och Carina fick han presentkort på bio så att han han och jag kunde gå på dejt, och så fick han 1400 kr av dem. Så nu ska han äntligen köpa en ny mobiltelefon MED bluetooth. Oskar var dock riktigt skön. Han har hela tiden sagt att han inte ska ha någon flickvän på ett BRA TAG, men nu när han fick se vad mycket Fredrik fick av mig så skulle han skaffa sig en, för då fick han ju mer presenter. Han har dessutom lovat mgi att om han blir jätterik så ska han köpa mig en ny Volvo. Han tycker så synd om mig som inte har en egen bil. Så håll tummarna, kära vänner.
Vad vi sen ska göra är att ringa till ICA och beställa ett extra ICAkort i Fredriks namn som är kopplat till mitt. Det är bara krångligt att springa runt och handla, och så har inte den andra kortet på sig, och den befinner sig inte på affären. Vi ska väl också göra våra sista vettiga inköp och packa tills vi åker kl 5 på morgonen nu på lördag. Kan eventuellt hända att vi går ut på fredagkväll också, vi får se.
annars så har jag bakat nu när jag kom hem, kladdkakemuffins. Jag var in och köpte ägg när jag cyklade hem från Fredrik, då jag hade insett att vi har 1½ L mjölk som går ut idag. Så det skulle bakas för hela slanten. När jag kommer hem och sätter igång så ser jag dock att receptet inte innehåller någon mjölk, så tji fick jag. Men det är ju sjukt gott så.

Och imorgon fyller kära Nicky 8 år, så då ska vi ut till Sandarne och pussas och busas.


Lite i taget

Semesterplanerna går framåt. Det lutar mot en weekend i Stockholm någon gång i juli. Lite strosande på Stockholms alla gator, lite shopping här och där och Grönan. Men om vi kommer iväg, det återstår att se.
Annars går det bra på jobbet. Lite tjatigt att se de som är i 50 årsåldern och helt utlsagen av stroke. Det är väl inget man önskar någon, om man säger så. Att se dem sitta där i sin rullstol och hänga med huvudet och känna att livet är över. Hur skulle du hantera det? Det går itne att sätta sig in i situationen. Det går bara inte, och det gör mig ledsen.

Nej, nu pallar jag inte att sitta här längre. Blogga har blviit tråkigt, för att vara ärlig.


25 graders värme? Ja tack.

På lördag kl 5.00 styr jag min kos iväg mot varma och sköna Frankrike. Det är cirka 25 grader där nere nu, vilket kan kommas att sitta skönt i 10 dagar.
Annars vet jag inte vad jag ska skriva. Det är en fnurra på tråden, och jag känner mig så förbaskat sårad just nu. Men jag tänker inte sätta mig och dra upp alla mina bekymmer, det hör till mig själv.
Annars fyller Fredrik år i morgon, och på torsdag blir Nicky hela 8 år, gammelponken.

Come early morning

Kära vänner, nu kryper jag till kojs. En annan ska ju upp kvart i 6 imorgonbitti och arbeta, och sedan bege sig ut i skogen till Lovisas stuga och härja runt, för at sedan bege sig in till stan igen på lördagsmorgonen då jag ska jobba 14-22. Men tjäna pengar, det kommer jag att göra!

God nattens!

Vad vill man, egentligen...?

Jobbet går finfint för er som undrar, jag umgås med dementa gamla tanter och farbröder dagarna in och dagarna ut, och när jag kommer hem så är jag en gnutta dement jag med, så man kan väl säga att jag passar in på min arbetsplats. Tycker dock att det är så tragiskt med de palliativa, alltså de som man inte kan göra mer än  se till så att de har de bra den sista tiden som de har kvar här på jorden. Jag menar, där står jag och ska försöka le och se glad ut medan de  och jag hela tiden vet om att de kan kola av när som helst.
En annan sak som mitt jobb har fått mig att börja fundera på är hur jag vill bli begravd. Jag är inte ens 21 år, men jag har insett efter de senaste månadernas vetenskap om saker och ting att det är viktigt att fundera på såna där saker, för man vet aldrig när det slår till.
Jag har alltid tänkt att jag vill bl ijordfärst och ha en riktigt grav med gravsten och blommor och allt, men på senaste tiden har jag kommit underfunn med att jag faktiskt inte vill det. Jag vill inte ens ha en grav. varför, kan man ju fråga sig, och det hela är mycket enkelt. Kyrkogårdar skrämmer mig. Jag tycker inte att de är  fräscha eller fina på någon aspekt. Jag är mest rädd för dem och varje gång jag ser en kyrkogård så tycker jag att det är creepy att ha vetenskapen om att det ligger 100-tals år gamla gravar där. Jag vill inte bli en av dem. Verkligen inte. Jag börjar mer och mer fundera på om jag inte vill ligga i en asklund eller minneslund som min mamma vill. Fast egentligen är det samma sak där, jag kommer befinna mig på en kyrkogård. Så den enda lösningen är väl egentligen att man sprider ut min aska, men det känns inte heller rätt.
Men förhoppningsvis så har jag en bra stund till att tänka på detta. Men som jag nämnde tidigare, det är en viktig fråga, som man faktiskt borde ta sig tid att fundera på, oavsett vilken ålder mna än råkar infinna sig i. För man vet aldrig...


Ååå IKEA, mitt kära IKEA

Jag har insett att åka på IKEA utan att jag ska köpa någonting, det är en omöjlighet. Det finns bara inte i min värld. Inte nog med att vi handlade för 871 kr, utan vi funderar skarpt på att skaffa en större säng också, och det kan ju tilläggas att den skulle gå på 6000-7000 kr. Och att få hem detta erfterlängtade vardagsrumsbord, det var en komedi i sig, som började redan i morse kl 8 när mamma kom och lämnade bilen och ifrågasatte hur vi hade tänkt få hem ett sånt stort bord när vi skulle ha Oskar i baksätet. Den lilla aspekten ahde vi väl inte riktgit tänkt på, men iväg åkte vi i alla fall. Och hem kom vi med ett efter många om och men. Men det var nätt och jämt att vi fick in kartongen. Följande inköps har bland annat utförts. Alla inköp är på IKEA, om inte annat är utsatt. Och jag ber om ursäkt för det stökiga runt om, och Fredriks armar.



 

Krukan ska målas svart eller vit när vi har införskaffat färgen, När krukan är klar ska blomman planteras i den. 
Blomma 159 kr
Kruka + fat 60 kr




Ekmönstrat LACKbord 379 kr
Ljusfat 20 kr ((Lundins (?) säljlager  (Ove Janssons i Valbo)
Dekorationsstenar 15 kr
Vaniljljus 29 kr
Träfat 35 kr



Påslakan 2 st á 71 kr (Rea på Ellos)
Sänglampor 2 st á 49 kr




Ljusstakar 79 kr (Rea på Ellos)

Jag tar igen lite smått och gott

Jag må säga att det har blivit hemskt tråkigt att skriva blogg. Jag vet inte vad jag ska delge eller ta upp med er. Jag bara lever på. Jag jobbar, kan jag väl säga. Och jobbet kan man väl itne såga så mycket om heller, tystnadsplikt som man har.
För er tjejer kan jag dock säga att ni borde tita på kanal 5 nu denna tisdagskväll kl 22, där det är en onaniskola i en timme. Kan kanske vara något som gynnar livet för er?

Vidare så ska jag, Fredrik och hans 11 åriga bror Oskar åka till Gävle imorgon och ha en heldag tillsammans. Jag och Fredrik behöver inhandla en del till lägenheten, köpa nytt vardagsrumsbord, en golvblomma, sänglampor, ny badrumsmatta och lite smått och gott. Sen ska jag även hämta ut vårt paket från Ellos där vi har beställt nya fina påslakan och ett par stearinljusstakar. Är de inte fina? Sen lovar jag, jag ska ut och gå mera. Jag ska, jag ska jag ska.


Hem ljuva hem

Jag är återigen hemma från en vecka i Undersvik.
Håll ut kära vänner, jag kommer att uppdatera igen. Inte just nu bara. Jag skall undersöka semester möjligheter.



På bordet hemma i köket i tisdags hittade jag...

Och vad stod förresten inte på bordet hemma i köket i tisdags när jag kom hem från jobbet, om inte dessa:



Kan man bli mer kär då?



None


Jag har tröttnat så makalöst på att skriva blogg

Skrev näst sista tentan idag, socialpsykologi, och man kan ju undra - vart var det lätta i den, herr Anders Flykt? Den var inte mild på ett endaste ställe, och vi alla såg ut att svetas. Eller ja, alla och alla, borträknat Sofie får jag väl så lov att säga. Men i värsta fall tar vi den i höst, det är inte mer än så.
Mañana tänkte vi ha lite grillparty och sedan se Hardcore Superstars i Stadsparken om det går för sig. Om inte så blir det smygundangömare här hemma. Vädret verkar ju verkligen tillåta det så. Eventuellt skulle jag och Fredrik fika med Stefan och Oskar på dagen också, men jag vet itne hur det blir med det. Jag har tvättid mellan 7 och 11, och sen är det studenten kl 12. Men det är sånt som märks det med. Imorgon var det ja....


None 


Sommarjobbet är i gång

Återigen hemma, dock ingen ledig helg än i sikte. Idag körde jag min första dag på Västerbacken för den här sommaren, och jag må säga att det kändes så mycket mer annorlunda än vad det gjorde på våning 1. På tvåan är de inte alls lika bunden till hjälp med att kliva upp och gå och lägga sig. Vid matbordet är det bara att duka ut så tar de själva. Ja, det känns nästan lite som ett paradis. Så det känns faktiskt bra i år.
Sen har faktiskt hemlängtan örjat kcika in så här nu när det faktiskt är sommar. Då vill man ligga ute på gården med Nicky och glassa i solen på de lediga dagarna. Man vill inte sitta i en lägenhet då. Man vill kunna ha ytterdörren ute och kunna springa ut i gråset när man vill. Man vill kunna känna doften från havet 1oo meter bort. Ibland vill man bara hem. Men jag vet att livet inte funkar så. Man kan inte tillbringa halva sitt liv med att bo hemma, det går inte. Det gäller bara att ta sig genom dessa tankar, för nästa sommar kommer det kännas lättare. Då har man ju engång tidigare gjort detta.
Men vem har sagt att livet ska vara lätt?

None

RSS 2.0