Epoker som går mot sina slutdestinationer

Detta skrevs på tåget hem igår, och tid för publikation har inte funnits förrän nu:

Kära vänner, jag kan nu meddela att skolarbetet är över. Återstår gör bara två tentor och det ska vi väl klara? Jag behöver bara träffa bitchen en endaste gång till och vad är det? Förhoppningsvis så får hon sin lilla present av Jakob också, vilket skulle göra allt slit värt det hela. Efter den lilla presenten så finns det inget mer att ge, en epok har nått sin slutdestination. Sorgligt men sant. Undrar om hon kommer känna att livet som populär är över sen? När hon inser att hon aldrig kommer bli en högt aktad och respekterad psykolog.
När det gäller mig själv så vet jag inte ännu vad framtiden har att erbjuda mig. Kanske jobbar jag i kassan på ICA. Kanske är jag en medelklassSvensson med man, barn, villa, volvo och hund. Kanske. så ser ni mig i krokarna när jag gör mitt livs kariärr. Kanske hittar jag tillbaka till psykologispåret igen, men just nu lägger jag det åt sidan.
Vad jag däremot med säkerhet vet är att jag kommer inte ligga på latsidan och glassa runt. Jag ska tjäna ihop mitt leverbröd på egen hand och må bra över mig själv, för jag, Caroline Pettersson, har lyckats ta hand om mig själv, och inte levt på någon annan än mig själv. För mina semesterpengar ska jag köpa ett årslänskort för 9 000 kr, och jag har inga problem med det. Visst, jag kanske också vill ut och göra saker för mina pengar som jag tjänar ihop, men jag kan inte det. Jag har inte den ekonomiska friheten, och jag har accepterat det. Och det kan jag också vara glad över, att jag kan acceptera dessa aspekter och inse att jag inte alltid kan få som jag vill. Jag börjar inte gråta för det liksom. Och när det gäller semestern, tjaa, den tar jag när jag kan ta den. Och svårare än så är det inte. Vi kan helt enkelt inte alltid få som vi vill, oavssett om vi kör med krokodiltårar eller inte.

Ikväll vankas det middag ute i Skärså på Albertina med jobbet, och det kunde inte komma på en lämpligare kväll. Solen skiner och det är gudomligt skönt ute. Vi hoppas på ett utomhusserveringsbord, men skenet kan ju bedra. Det brukar ju vara rätt kallt ute i skärgården den här tiden på året. Nu när jag skriver på detta så sitter jag på 14.13-tåget på väg hem från Gävle. Tiden räcker inte riktigt till, men det är sånt som löser sig. För vet ni, jag mår mycket bra över mina beslut här i livet. Jag ångrar inte längre att jag började plugga psykologi.Nu biter bloggtorkan in lite igen, för jag kommer inte vara hemma i helgen. ikväll har vi minioravslutnignsövernattning, och när den slutar imorgon kl 12 så bär det direkt av ner till Furuvik för KUavslutning. Väl där har vi hyrt stugor som vi ska ha det riktigt trevligt i och grilla och så. Så vi hörs eventuellt på söndagkväll. Tilsl dess, så får ni ha en underbart trevlig helg i värmen!

None


Konsten att skriva en PM där man har noll koll

Idag hinner jag inte med så mycket mer än sitta och skriva på mitt kära PM om IAT - Implicit Association Test. Jag skriver, men jag har ingen aning om vad det är jag skriver om egentligen. Jag vet precis vad testet går ut på, men jag har inte den blekaste aning om vad jag ska skriva under rubrikerna vanliga tolkningar och alternativa tolkningar. Men jag skriver, och jag kommer lämna in det. Jag kan knappast bli underkänd på uppgiften, och än så orkar jag inte eftersträva för tillfället. Förkylningen sitter i, om inte värre idag också. Och ännu bättre blev det när jag imorse skulle torka på golvet under kylskåpet, och hade kylskåpsdörren öppen, för att sedan dunka upp huvudet rakt in i kanten på den. Så huvudet dunkar dubbelt upp sedan dess. Mycket mycket trevligtOch sen är det faktiskt som så att det heter en PM, och inte ett PM som många envisas med att tro. PM står för Promemoria, vilket i sin tur heter en promemoria. Så det så.
Annars hade jag tänkt bege mig ut på Kubbspelsjakt innan vi börjar jobba.  
Tjing!

None

Sex är tydligen bättre än en värktablett

Nu påstår man att se är bättre än en värktablett när det gäller lindring av mens- och huvudvärk. Själv har jag faktiskt inte tänkt på det.  Det har aldrig varit den här "inte nu, jag har huvudvärk", men samtidigt så har jag inte något stöd för resonemanget som artikeln kör på. Men vem vet, man kanske borde testa nästa gång.


Läs artikeln själv
här


None

Jag känner hur kreativiteten bara sprudlar

Den här motivationen som kom med kognitionstentan, den är som passé med hjälp av förkylningen. På torsdag ska två uppgifter vara klara, och jag har inte ens börjat på min enskilda uppgift. Men som innan, jag klarar mig alltid. Fast just nu har jag inte tid att börja, för jag väntar på att mina orientaliska nudlar ska bli klara.
Sen har jag sprungit runt i Gävle idag med slip-in sandaler, och det mina kära vänner, det var väl kanske inte det smartaste valet jag gjort här i livet, men vad gör man.. Så nu svassar jag runt på hälarna, eftersom min vänstra fotsula är bombarderad med en gigantisk vattenfylld blåsa. Jag ser det som att jag faktiskt borde vara liggandes i soffan eller i sängen och hålla på och skriva på uppgiften, men icke sa Nicke, jag väntar fortfarande på ett nedslående under som kommer göra mig jävligt bright och full med sprudlande kreativitet.

Dagens outfit:


Klänning från Kappahl, 229 krDe blåsbidragande slip-in skorna, Kappahl, 179 kr


NonePublishme.se är riktigt dåligt

Kära vänner, bloggen är flyttad till publishme.se. Varav självaste bytet, ja det kan man ju fundera på. Men men, here I am. Jag är en sjuk kvinna för tillfället. Halsonten slog mig i morse, och nu har även klenheten checkat in. Men det hindrar mig icke. Jag är isolerad med Strepsil, Ipren och Otrivin nässpray. Jag lever i en dvala, må ni tro, och jag är så uttråkad mellan varven så det finns inte. För sjuk, det är något som jag icke klarar av att vara. Men nu är det dags att svepa i sig tekoppen och krypa ner hos elementet Fredrik som ligger och pluggar biologi. Fast det ska väl bara föreställa det, för tidigare idag så låg han minsann och nannade på med boken i knät. Men söt, det är han allt. Imorgon vankas det lunch på Furan med honom, och det mina vänner, det är efterlängtat.Detta inlägget (plus mycket mer) skrev jag igårkväll när jag skulle lägga mig. Jag kommer inte ihåg resten tyvärr, men mer var det. Min blogg ligger numer på publishme.se, och det är riktigt dåligt. Hittills har jag inte fått ett enda inlägg publiserat, och jag är väl inte så däröveroptimisisk för att detta ska bli det första. Men här, jag gör ett försök.

None

Pilgrimsvandringar, ESC och Kognitionspsykologi

Jag kan meddela att jag lever, det gör jag. Fast visst har man rätt ont i fötterna efter att ha gått två timmar på fredagskväll och 8 timmar på lördagen. Men nu kan ingen säga att jag inte fick motion i helgen! Vi skulle ha kommit hem igår, men eftersom det visade sig att majoriteten faktiskt ville hem på lördagskvällen när vi hade nått vårt mål så packade vi ihop och drog hemåt till Söderhamn. Och kan ni tänka er, det har nog aldrig varit så skönt att få komma hem någon gång.

Och vad det gäller Charlotte Perrelli - Grattis Sverige, kom ni på det nu? Att skicka en kvinna som ser ut som en transvistit och med en barbidockskropp som gjorde en urusel prestation på scen kan inte resultera i en bättre placering. Det går inte. Men som Kristian Luuk sa i direktsändning, "Vi överskattade nog Sveriges bidrag lite". Helt rätt Luuk, helt rätt.

Och till slut vill jag bara säga - Jag klarade kognitionstentan med ett bättre resultat än vad jag hade väntat mig. Visserligen så hade jag väntat mig F eller Fx, för det gick inte bra, men se där, där damp det ner ett D på resultatsidan. (För er som inte är så insatt i dessa betyg: F = helt underkänd, Fx = underkänd på vissa delar, E-A = godkända betygsresultat). Motivationen för att detta ska gå bra är faktiskt på topp just nu. "Lägligt" nog så har jag svinont i halsen och känner mig allmänt klen. Fast det är väl inte så konstigt när man spenderat en natt med minusgrader i ett tält.

image48

Indiana Jones och nu ska vi ut på tigerjakt!

Vet ni, jag har ju inte sett de tidigare Indiana Jonesfilmerna, men vad jag la märke till var att fy sjutton, Harrison Ford kan vara hur gammal som helst utan att se inget annat än het ut. Farsgubben är idag 65 år, och jag skulle icke må dåligt av honom. Sen tycker jag faktiskt fortfarnade att han och Narnialejonet Aslan är lik varandra.
Men vad kan jag säga om självaste filmen då? Jo: lite väl övernaturlig på många ställen. Halva rullen var för trickfilmad. Och allting kändes som ett plagiat av National Treasure. Men annars, var den faktiskt okej.

Kl 16 bär det av ut i Norrlandsskogarna för pilgrimsvandring och tältning tills på söndageftermiddag. Med andra ord är vi totalt grundlurade på att få se Eurovision Song Contest imorgon kväll. Så jag efterlyser: uppdatering via sms om vilken placering Sverige kniper imorgon. Tänk på oss stackars skogstroll som kommer ligga i våra sovkabysser i tälten och frysa rubb och stubb av oss, och samtidigt vara medveten om att vi kan tänkas kommma och dö utan att veta resultatet. Nej hujedamig. Tack på förhand.


image48

Vem är egentligen en trendsättare?

Jag undrar, vad är det som gör att man än inne eller ute? Vem är det som bestämmer att någon är en trendig person egentligen? Jag menar, vissa kan bryta alla trendregler som finns på vår jord, utan det gör någonting. Snarare tvärtom egentligen, de skapar bara nya trender till följd på det hela. Men om någon annan skulle komma och göra samma sak, nej men då är det usch och fy och skam. Pinsamt värre - tack och hej! Bara för att man är en känd person så är det tydligen okej med allt man gör. herregud, vissa kändisar har till och med gjort det till en trend att köra påverkad. Vad är det som säger att det är okej när de gör något egentligen. Nej, jag blir less på dagens samhälle, rakt av.
sen en annan sak. Jag fick idag lära mig att ett av de "finaste" ämnena man kan läsa är psykologi. Så dug på den, ni alla andra. Sen verkar vissa tentor ta mycket längre tid än andra att rätta.
Nej kära vänner, nu ska jag svida om till mysisar, för det vankas bio ikväll kl 21, då jag, Fredrik, Andreas och Helena ska se Indiana Jones 4 och Kristalldödskallens Rike..

image48


Hur livet ser ut

Idag är det en ny dag, livet fortgår så som det ska göra. Men vi lever fortfarande i ovishet. De verkar inte kunna ta fram några besked åt oss, och jag hatar situationen. Flera av er har frågat mig vad det är som plågar mig, men jag kan tyvärr inte svara på det. Inte än. För det första så handlar det om allvarliga saker, så pass allvarliga så att det kommer förändra hela livet, och ni kan bara inte sätta er in i situationen, inte ens hur mycket ni tror det. För det går inte. det här är något som man bara kan förstå om man själv hamnar i samma sits. Och för det andra är jag inte redo för att bli daltad med än. Jag vill inte att det ska pratas om hur synd det är om mig eller nått sånt. Jag kan inte ta det innan vi verkligen vet hur det ligger till. Jag har människor runt omkring mig som jag vet att jag prata om det med, och som vet om hur det ligger till. Men jag pratar inte ens med dem om det. Fredrik är väl den som jag har pratat med om det lite då och då, men det är inte mer än så.
Och snälla, jag ber er, ställ inga frågor om det. För det är jobbigt nog att behöva tänka på det.

image48


Ni 14 tappra själar

Och jag msåte säga, att de 14 st som varit inne på min blogg varje dag, trots att jag inte uppdaterat, skall ha en stor eloge. Nu när jag uppdaterat så är 25+ tillbaka igen, men de där 14 tappra själarna, de håller ut de i vått och torrt. Ni är guldens!

image48

Semester?

Jag är tillbaka. Jag har inte tappat gnistan, inte än. Däremot så har jag så mycket att stå i så jag vet inte hut. Det är skolarbeten och arbete hit och dit. Jag har fått mitt schema för mitt sommarvikariat på Västerbacken. Jag kan ju inte direkt klaga om man säger så. Fredrik och jag börjar titta på vad vi ska göra som semester de tänkbara datumen. Frågan är bara vart, vad och hur? emn vi har ögonen öppna, och något ska vi väl komma på. En annan är ju faktiskt rätt suge på att tälta så.


image48

Juniorövenattning

Juniorövernattning pågår, därav ingen bloggning den här helgen.

image48

Att porrsurfa eller icke

Fredrik har inte tid att prata med mig för han spelar dota. Jag har sagt till honom att jag porrsurfar istället. Det hade han inga problem med, så länge jag inte flaschade något i en webkamera. Gissa om man blev sugen på att strida mot hans ord? Kan mycket möjligt vara som så att han endast säger så för att han vet att jag inte håller med porrsurfing. Men god damn it, man borde. Han tror nog mer att jag pluggar, men det kan han ju drömma om. jag sitter här med er och känner hur träningsvärken borjar begynnas. Jag har besökt Tempo och köpt bröd och mjölk. Och Tempo, det är dyr, visste ni det?

Och inte nog med att Fredrik nu varit hemma i Sverige i en vecka, nu släpper han bomben att han åker iväg till Teneriffa i minst en vecka (möjligheten till två veckor finns) i höst. Jag ska sjutton i mig också dra iväg. På en riktig rökare! Someone up for it?

image48

Islandshästar

Vet ni jag har gjort något så underbart idag. jag, mamma och faster Anneli var ut till Ready Teddy och red islandshästar. Och det var så makalöst härligt. Hästarna var nog bland de vackraste jag har sett. Eller tycker ni inte?


image41

Annelis häst Heykir. Ser precis ut som en liten Nordsvensk.


image42

Hästen som jag red, Gåsi. Lydigare och snällare häst har jag aldrig ridit förr.image43

Den lugnaste hästen av dem alla, Stelpa. Oväntat att mamma fick rida henne?image44

Sagohästen Draumur. Han var även ledarhästen för oss.image45

Heykir

image30

Skit i att skriva om du inte vill blotta dig

Jag tänker inte be om ursäkt för min frånvaro de senaste dagarna. Jag tänker faktiskt inte förklara någonting. Det är av en personlig anledning som jag inte bloggar, och den tänker jag faktiskt inte dela med mig av. Man behöver inte blotta sig för svenska folket jämt. Inte om såna här pass personliga saker.


image30

Söndagssnack

Middagen blev trevlig. En flarra vin och mycket skratt. Sen kom Fredrik hem tidigare än planerat då alla hade dragit från Strandvallen tidigare än tänkt. Vi spelade Monopol i evigheter, och man kunde ana en tendens till en comeback för "den är min!". Men riktigt roligt, det hade vi.
Idag har det väl inte skett allt för mycket. Vi vaknade (som vanligt: jag först, kissnödig som en gnu, sen försöka somna om med en Fredrik snussandes som en sjusovare = lönlöst att somna om), gick ner på ICA Alen och köpte 2,3 kg köttfärs för 100 kr, vilket faktiskt är billigare än Lidl. Så ikväll hade vi tänkt äta spagetti och köttfärssås (som inte är en höjdare för Fredrik, och som han åt 3 gånger när de var borta, men osm han nu får så lov till då jag inte ätit det på evigheter). Sen hade vi faktiskt tänkt göra en äppelsmulpaj till efterrätt. Onyttiga, jag vet. Men Ibland må man göra det man känner för.

Annars, puss på er!

image30

Killpresenter........

Vet ni hur jävla hett det är ute? Man smälter i stort sett bort ute i solen.
Och nu skriver jag, kära vänner. Det är sant, vi har kunnat slita oss från varandra mitt i allt pussande. Fredrik är på Strandvallen med sina kompisar, och jag väntar på att Elin ska komma hit, eventuellt Karin också. Lite tacos, lite Körslagsfinal. Sen får vi väl se vad som händer. Fredrik kommer väl hem någon gång han med.
Vi var för övrigt nere på stan och tittade ut en korthållare som han ska få i födelsedagpresent. En likadan som min valde han ut, så han kan välja själv och variera hur den ska se ut. Men han kommer inte få den förrän han fyller år. Tillsammans med sin andra present som redan är inköpt, och något annat, som jag inte skaffat än. har visserligen sett en tröja som jag tyckte var skitsnygg. Så det blir nog kasnke den också. Vi får se. Har ni några tips, ni som är vana med killpresenter?

image30

Frånvaron förklaras enkelt

Ursäkta min frånvaro, men jag är fullt upptagen med att jag vill spendera varje ögonblick jag kan med Fredrik. Jag kan inte få nog av honom nu när han äntligen är hemma. Men snart går det tillbaka igen, jag lovar.
Ikväll är det för övrigt planeringsmiddag med Fredrik, Camilla och Rebecca, där vi ska planera barnavslutningslägren i detalj. Och så ska vi göra egen pizza, det ska vi!

image30

Man var en äckeltalist

Kära vänner (ni som orkar med mitt eviga tjat): Han har landat och väntar på väskor. Kan jag vara mer ivrig? Kan jag vara mer exalterad? Kan jag  vara mer rädd...?
Och på det hela, så har jag städat ytterligare en gång, så det finns nog inte så mycket mer att göra nu än att försöka få tiden att gå. För nu går den inte ens när jag städar. Städningen har blivit lite av en hobby för mig nu, och jag må nog säga att en del av mig gillar det. Jag menar, nu blir det j ufint för min skull, i mitt hem. När man bodde hemma så var det ju för mamma och pappas skull också. Mest därför faktiskt. De var de som tjatade "Fyfan för hur det ser ut här inne! Nu är det du som städar, annars går du inte ut!". Men städade jag? Hahahaa..Svar: Negativt. Man "städade" = pulade in allting under sängen. Och visst funkade det. Tills man skulle ha någonting där ifrån, och var tvungen att till sin stora förvåning (konstigt nog) inse att det klädesplagg man skulle ha när man skulle dra om 5 minuter var täckt av, inte dammråttor, utan dammelefanter. Men på något sätt så trivdes man i det, och man röck på axlarna och gick vidare med sitt liv som äckeltalist. För det var så man levde under epoken då man bodde hemma. Jajjamensan, tiderna förändras! Och vem kunde tro, att jag - Äckeltalisten Karin Anita Caroline Pettersson som älskade när det var världsäckligt, skulle bli den nya Monica Geller i Vänner?
Fast nu är det ju så här, att Fredrik kommer hem om blotta tre timmar, och imorgon mina kära vänner, imorgon ser det nog förjävligt ut igen, och jag kommer stå där och sucka, men ändå ha ett litet leende på läpparna á la Mona Lisa.

image30

Vi är nere på de 12 sista timmarna

Om cirkus 12 timmar kommer Fredrik äntligen hem, och jag vet väl itne riktigt vad jag ska ta mig till. För tillfället är jag mest i extas, och städar. Jag städar, städar, städar, och alldeles straxus hade jag tänkt att jag skulle torka golven. Men först ska jag bara dammsuga för vad jag tror är den sjätte gången. Kan hända att det till och med är den sjunde. Jag har tappat räkningen. Jag vet, jag har tappat sinnesuppfattningen totalt, men jag kan inte hjälpa det. Jag måste hela tiden ha något att göra, och det måste innehålla att jag inte sitter still, för det går absolut inte. Så plugga är lite svårt.
Vet ni, det är en konstig känsla. För jag kan inte längta efter honom mer än vad jag gör, jag längtar så att jag håller på och bli galen. Men samtidigt, så är jag på ett nervöst sätt rädd för att träffa honom igen. Det känns precis som måndagen efter vi varit i Lofsdalen och blivit tillsammans, och han skulle komma hit efter skolan. Jag var så nervös så jag höll på att spy. Nu är det samma känsla igen. Fast den här gången tänker jag "tänk om jag inte kommer känna likadant när jag är med honom igen". Så jag är mest rädd, antar jag. Rädd för att känslorna ska vara annorlunda. Men samtidigt, så känner jag mig själv. Det är så här jag funkar. Nu har jag inte träffat honom på 16 dagar, och jag har lärt mig att han har inte varit där vid min sida. Jag kan inte få bukt på mina känslor när han inte är här. Det är omöjligt för mig att veta vad jag känner exakt då. Men eftersom jag varit så arg för att han åkte, och jag har längtat efter honom som en stucken gris, så måste jag försöka intala mig själv att det kommer att bli bra. Jag är bara skraj sen tidigare erfarenheter. Så det kommer gå bra. Det måste det. För utan honom vet jag inte vad jag skulle ta mig till heller...

image30


Konstan att vinna över elbolaget

Just ja, hyllan sitter ju uppe igen nu äntligen i sovrummet, och gjorde hela rummet mycket bättre. Visst skulle jag vilja ha en del förändringar och så, som större säng och andra saker, men Fredrik och jag har sagt att sängen får vänta tills vi bor ihop. Och sängen duger pefekt än så länge.


image40

Sen har jag fått rätt hos elbolaget, tack vare att jag är en envis åsna och inte ger mig, utan jag kontaktade givetvis bovärden Janne, och såg till så att han och jag gjorde en avläsning av mätarställningen, och se där ja! De påstår att jag gör av med flera 100 kWh mer än vad jag faktiskt förbrukat. Och visst är det rolgit hur annorlunda man blir behandlad? När jag ringde och ville få det korrigerat i morse så fick jag bara höra att det fanns ingenting de kunde göra, men så fort Janne lyfter luren och snackar med dem, då jävlar, då sker det grejer minsann! Och Lotta stackarn som bor längst ner, hon hade fått en ännu högre räkning än mig. Och jag och Andreas pratade om det och jämförde. Enligt Söderhamns Energi AB så gör jag av med istort sätt liak mycket el som de gör, och det är väl komsikt, då de bara bor 100 meter bort (så det kan inte bero på området), de har en trea på ca 75 kvm (jag har en 2.a på 48 kvm), de har en likadan fyl & frys som mig + en jättegammal kyl med frys ute i förrådet (och DE drar mycket el) plus att de har mycket mer elektroniska produkter som drar mycket el (jag sitter med en laptop som laddas endast när den behöver det). Så de kunde på inte komma med någon vettig förklaring tyvärr, och då kan jag bara inte låta dem ha rätt. Aldrig i livet.
Så nästa gång får jag en korrigerad elräkning. Ha! Så ge er inte, kära vänner. Ge er icke.


image30

Tampongen som kommer förändra era liv!

Mina damer, låt mig få presentera er nya plåga! Seriöst, är detta ett skämt? Tycker inte ni, skaparna bakom detta, att vi tjejer har nog med underliga uppfinningar i vårt liv? Och nu vill ni att vi ska börja använda detta? Seriöst, då kan man lika gärna köra upp fettvadd i puppilura. Det är i alla fall billigare! Och checka även in användarinstruktionen. Detta mina bruttor, detta kommer förändra era mensliv!

image30


Skriver "småtjejer" fortfarande dagböcker?

Jag har fått en fnurra, och det är att jag börjat läsa lite i mina gamla dagböcker från det att jag gick i sexan på Stenberga. Det är, ja vad är det, 9-10 år sedan? Det är helt sjukt det man just i det ögonblicket tyckte var relevant och bra skrivit. Nu skäms man nästan när man läser det. Ena dagen var man kär i ...., andra dagen ...... , men så kom en ny vecka och då hade ...... kommit in i ens liv. Man hatade ...... , och kunde inte förstå hur fan hon var en sån jävla bitch. Känner ni igen er? Böckerna är så pinsamma, så man vill egentligen inte ha dem kvar. Men å andra sidan, så har man inte mage att slänga dem. För det är ju ens tonårsmemoarer man snackar om. Tanken när jag skrev dem vet jag var att jag en dag ville att min dotter skulle få läsa dem. Nu, så här med facit i handen så kan jag bara säga att det verkligen inte kommer att få ske. Hon skulle tycka att ens mamma var så fruktansvärt pinsam så det finns inte.
Men samtidigt så tänker jag, att skriva dagbok, det hör ju till den tjejiga epoken. Men är det nu en epok som har gått i graven? Skriver småtjejerna dagböcker nuförtiden, eller har det runnit ut i sanden bland alla sms och bloggar?  Jag tror jag ska fråga tjejerna på juniorerna imorgon och höra vad de säger. Jag hoppas inte att de slutat. För då tror jag att man går miste om någonting som man faktiskt behöver i sitt liv. Eller vad tror ni?

image30


Konsten att läsa alla möjliga bifogade broschyrer

När man är gräsänkling så har man i regel det tråkigt. När man har tråkigt, ja, då står man och borstar tänderna i sista pausen på sitt kl 21-tvprogram (om man nu har något), för att sedan, kl 22 krypa till kojs och invänta att Johnny B ska komma och sprida sitt magiska sleepingdust över en. Eftersom jag sov mellan 14.30 och 16, så vart jag snarare piggelin när jag skulle nanna, så jag såg till så att jag fick två sms av Fredrik (som kommer hem sent imorgonkväll, äntligen!), läste lite bifogade broschyrer av allt tänkbart möjligt som jag kunde hitta, och döddade vid halv tolv snåret. Det är underligt, då man faktiskt hittar en hel del intressanta saker att läsa i dem, så somnar man ändå direkt efteråt. Uppe med tuppen halv 9 var man också vilket faktiskt är skönt. Jag mår myvket bättre av att ha de här sömnrutinerna, men snart bryts de väl. Imorgonkväll måste jag springa ner och låsa upp porten till Fredrik runt kl elva/tolvslaget. Men det gör nog inte så mycket, för jag tror ändå inte att jag skulle kunna somna innan han kommer. Dumt nog att han inte har sin nyckel, utan att den ligger här på hyllan i hallen. Well well...
Nu gör det inte ont längre, bara när jag nyser eller snyter mig, och det är godtagligt.

Ha en bra dag allihopa, och se till så att elbolagen inte lurar er!

image30

Hur man tar sig igenom en hormonspiral-insättning

För er som undrar hur det känns att sätta in en hormonspiral, så kan jag tala om för er att det känns, så in i helskotta. Fast jag kan också tala om för er att det känns så i kanske 2 minuter sammanlagt, sen går det över till en smärta som för mig känns som mensvärk, och den värken sitter i ett tag. Vad man kan göra för att få det att kännas bättre är att ta en Ipren och i stort sätt bo i sängen. En bonus är om ens pojkvän är bortrest och inte kna närvara. Då kan ni förtränga smärtan genom att vara bitter. Tro mig, det hjälper faktiskt. Och när ni ska sätta in den, och de där göörhemska 2 minutrarna är så gör det ont, det gör det verkligen, men prata på med banmorskan, för om ni bara ligger där och biter ihop, då känner ni allt. Om ni pratar så fokuserar du återigen på något annat.
Annars vet jag inte vad jag ska säga mer just nu. Att det är helt underbart väder, men jag kan inte vara ute och sola för jag har ont? Där har ni också nånting ni kan lägga fokus på, så gör det inte lika ont heller. För faktiskt, om jag bara slappnar av och inte tänker på nånting, då gör det ont. 
Sen, mina kära vänner, har ni (i de flesta fall) fem mensfria år att se fram emot, så ack vad det är värt lite smärta!
image30 

Brun, precis som pepparkakan

Jag har kommit in i en drive, och det är att jag solar hela tiden. ajg vet inte om det är för att Fredrik snart kommer hem, tänktbart brun eller inte, men jag vill sola hela tiden. Och nu har det blivit som så, att jag är lika brun osm jag brukar bli på sommaren, och pinsamt nog, så kan jag vara brunare än min hemkommande pojkvän. om detta är fallet, så är det faktiskt nästan pinsamt, Men det återstår att se på onsdagkväll.

Puss, mina vänner!

image30

Den hemliga dejten

Hörrönini, jag hade tänkt göra något när Fredrik kommer hem. Va tror ni om bio? Är det för ordinary? Fast vi har bara varit på bio tillsammans en gång tidigare, och det på National Treasure II och vi var inte ens tillsammans då. Så det är kanske något vi kan göra? Fast då har vi krux numero dos, de enda filmerna som visas här just nu är Iron Man och Horton, och jag vill se andra filmer. Så som 21, Fool's Gold eller What Happens in Vegas. OCh sen vill jag göra det till en överaskning, så att han inte vet om vad vi ska göra förrens vi kommer dit.
Eller ni kanske har några andra förslag?

image30

Kärleken är...

"Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten, men gläds med sanningen. Allt bär den , allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den. Kärleken upphör aldrig."
     
- Korinthierbrevet 13:4-8


image30
Ack, du sköna lördag

Ja.. Tentan känns som den gick bra, jag borde ha klarat den, men man vet ju aldrig med de där goa nissarna som rättar. Det är något som återstår att se när resultatet kommer.
Annars spenderar jag helgne ute i Sandarne, då det är rätt så trist att sitta själv i lägenheten och uggla, och nu när vädret är så perfekt så kunde det inte passa bättre. Mamma och pappa tog volvon ner till Valbo när jag var klar med tentan, så pappa bjöd på den underbara lunchen kockarnas klassiker på IKEA, och så blev det några svenska kronor fattigare där. Sedan bar det av hemåt ut hit, för att sola i den stekande solen (och möjligheten är att jag nog är pinsamt brunare än vad Fredrik kommer vara när han kommer hem), och sedan grillning av entrecôte. Det kommer väl som vanligt bli Glasklart! och Körslaget på teven ikväll, men mer får vi se. Har på känn att jag kommer vara i säng i skaplig tid också, då jag är hemskt trött.
Och jag vet jag tjatar, men mycket snart är det onsdag!
image30

Jag tänker bara:

Jag har abstinens. Serious condition.  Jag tänker bara: onsdag onsdag onsdag onsdag. Och så tänker jag: de sista 24 timmarna kommer vara de längsta i mitt liv. Och så tänker jag: evigheter.. Jag tänker: Jag vill ha honom här nu.  Och så tänker jag: Fan, jag har tenta imorgon!

image30


Dagens uppdatering

Idag finns det väl inte så där jättemycket att säga, förrutom att jag har världens pmsvärk. Började redan igår, och när vi var på Jekyll & Hyde så fick jag till och med så ont att jag knappt pallade att gå. varken Ipren eller Alvedon greppar smärtan.
Annars då, så pallrade jag och min krogenkompanjon Karin oss upp och ner på Amore vid 12slaget i dag och trök en varsin Versuvio med extra fett-bea. Och eftersom värken är stor så blev middagen nu vid kl 19 en hallon/banansmoothie, hårdbröd med ägg.  
Sen har jag blivit fast vid att sitta på alla dessa resebyråers specifierade sista minutenresor. Helst av allt så hade jag bara velat åkt nu direkt när Fredrik kommer hem, men det går ju inte. Varken schemat eller ekonomin tillåter det. Men om vi håler ihop nästa år så ska jag allt se till så att det inte blir något Taizé för oss, utan att vi åker iväg på en sol- och badsemester istället, så där efter Fredriks student.
Och en sak till som jag funderat på ett litet tag nu, är att jag vill så gärna lägga nytt golv inne i sovrummet, och åt det panelaktiga stuket. Alltså, jag behöver inte ha riktig panel, men bara det ser ut som sånt. Som jag har i vardagsrummet, tex. För sovrumsgolvet, det är verkligen inte snyggt så som det är nu. Men som sagt, det kan jag ju bara drömma om.

image30

RSS 2.0