Inga barn kläckta än så länge

Skrållan, eller Skrålls som jag har kommit på mig själv att kalla henne för lite då och då, är helt galen ikväll.. Förhoppningsvis så lugnar hon ner sig nu snart lagom tills vi ska sova. Men vem kan egentligen klandra henne för att vara i farten nu, med tanke på att hon har sovit nästan hela dagen. först två timmar på min mage, sen en halvtimme i min famn. Lillgumman förstod att mamma inte ville plugga...

Ikväll har jag tränat och nu har vi ätit upp tårtan (lite omvänt kanske?). Vi tänkte nämligen att Skrållan ska få komma hem till Sandarne en sväng imorgon. En liten fågel viskade nämligen att pappa och Nicky saknar henne.. Och jag saknar Nicky. Usch vad jag saknar honom. Tur att jag har min nya lilla bebis :)

På tal om bebisar så verkar det inte bli nått syskonbarn idag. Fast än vet vi ju inte vad natten har att erbjuda.. 

 

Skrållan finnder det roliga i överkast

Första natten med Skrållan hos oss gick finfint. Hon sov hela natten mellan mog och Fredrik i sängen. Men jäklar vad högt hon kurrar! Jag som inte ens kan sova med en klocka som tickar..
Dessvärre så vaknade jag kl 6 imorse och trodde att Fredrik hade försovit sig. Det visade sig att han hade sovmorgon, och vi försökte somna om, men dessvärre hade Skrållan nu fått andra idéer. Hon flög på Fredrik och attackerade honom, och det var bara att glömma att få somna om..

Sen skulle ju sängen bäddas, och det fann Skrållan väldigt rofyllt...



Min födelsedag

Efter att ha vetat om det i flera månader så kan jag nu idag avslöja och göra det officiellt: Jag och Fredrik är nu förlovade. Ringarna beställdes när vi var hem till Söderhamn i slutet av september när pappa fyllde år, coh jag hämtade ut dem förra måndagen (ni minns min hemliga resa till Söderhamn?). Så imorse innan Fredrik åkte tiil Uppsala åkte ringarna äntligen på.



Sen kom mina föräldrar, Andreas & Helena, farmor och farfar vid halv 12 tiden.  De betedde sig så konstigt, och Andreas och Helena kom aldrig in. Men sen kom de, och i famnen bar Andreas världens sötaste kattunge, så varsegoda, här är min lilltjej Skrållan :)



Hon är svartbrun, vit, grå och kolafärgad och 3 månader gammal :) Med sig hade de även kattlåda, transport, klätterstållning, mat & matskål (fast hon föredrar att dricka ur Nickys vattenskål) och leksaker. Hon har bott hemma hos mina föräldrar i en vecka fram tills nu, och hon och Nicky är som bästa kompisar, vilket känns kanon..

Jag fick även lite spaprodukter av farmor och farfar, och en Volumaster av Fredrik. En kanondag, helt enkelt!



Min tårta som jag gjort själv med dumlegrädde, drottningssylt och marsankräm innuti, och grädde, färska jordgubbar, flagnad mjölkchoklad, vindruvor och kiwi ovanpå.


Happy Birthday to me!

Idag blir den här stintan hela 22 år!



En tisdag utan fritid

Min grupp och jag var väldigt effektiva idag må ni tro, och vi gjorde klart vårt dramaöventyr ´på en dag som vi ska ha på fredag kl 13. Heja oss!

Kom hem kl 16, och skyndade direkt på Willys får att handla tårtgrejer, så det är det jag har spenderat resten av kvällen till. Och Matlagning. Och ätning. Och städning. och träning. Och duschning. Men inget inläggsskrivande. Det får komma imorgon och på torsdag. Det och födelsedagande dock.

Jag ska visa er min tårta som jag gjort, men jag spar tills imorgon. Tillsammans med andra bilder. Typ presenter och sånt. Helenas gravidmage kanske?

Nu äre stopp!

Ibland känner man att det bara tar stopp, och att det inte går nå mer.

Nu är det ibland.

Jag har nått maxgränsen för plugg idag, och har lagt ner det. Men jag har varit effektiv, det kan jag inte förneka, eftersom jag fått klart min obsuppgift, skickat in den och dessutom skrivit halva mitt inlägg. Heja mig! Nu ska jag lägga mig i famnen på hjärtat nu när han tittar på tv och sedan ska jag sova. Grupparbete heladagen imorgon! Sen ska jag göra tårta!

Kommer Aftonbladet att hinna före?

Goderafton allmänheten! Idag blev det inte mycket till tryck här på bloggen från min sida, och ni vet nog alla vad det beror på. Ja, jag vet att jag lovade att inte nämna det nå mer, och oroa er inte heller - jag tänker inte säga att det beror på att jag har SKIT mycket att skriva inför alla dessa inlämningar dessa veckor. Så.. Nu sa jag det ändå.

Men vad jag däremot tänker säga är att jag har gjort klart min observationsuppgift på slutliga 11 sidor, och den är redo att skickas in. Sammanlagt tog den mig en heldag att göra, och jag är nöjd. Den avslutande kommentaren räddade nog upp hela arbetet, skulle jag tro. Frågan är hur nöjd min VFU-plats blir?

Dessutom sitter jag nu och skriver ett inlägg med en intressant titel; nämligen Funktionshindrades möjligheter och hinder –   Rättigheten att vara en mänsklig individ. Jag känner mig riktigt kreativ och inspirationsrik, och jag skulle lika gärna kunna publicera detta inlägg i en politisk debatt. Hahaha njaa.. Men på bloggen kanske? Vi får se..
Om inte Aftonbladet tackar ja först, vill säga... ;)

Efter träning kommer skumbad

Det blir inget nötande om mr Godbit och mr Mumsbit, för jag hade faktiskt inte så stor fokus på det (visserligen har jag ju redan sett avsittet men ändå) eftersom jag crosstrainade. Så nu är man slutkörd i kroppen - men ack så härligt! Tog dessutom ett härligt väldoftande skumbad på det, så nu känner man sig som ny. I alla fall för stunden.  Tänkte nämligen att det är ju ingen vidare smart idé att köra slut på mig själv genom skoluppgifterna, vilket jag kommer löpa stor risk för att göra. Så vad var inte bättre än ett skönt avslappnande bad?

Däremot så kanske jag överdrev lite väl mycket på skumfronten...





Skärpning på moi

Idag har jag jobbat på bra ska ni veta! Jag har ca 20% kvar att skriva på min observationsinlämning. Imorgon är jag ledig hela dagen, och jag hade tänkt spendera den till observationen på förmiddagen och inläggsskrivande på kvällen. Ingen fritid, ingen vila, ingen ro är mitt motto den här veckan tänkte jag. Nästa vecka kommer väl höjas ett snäpp, och jag kommer antagligen inte ens sova från och med 2-6 november. Men den 8 november kommer jag sova gott igen!

Nog pratat om mina skoluppgifter, det kan ju inte vara så roligt för er att hela tiden få läsa om det om och om igen.. Haha.. Men jaa.. Jag ska skärpa mig. Om 10 minuter är det Gossip Girl, och då jäklar får ni nog höra om mitt dregel över Cuck Bass och Nate Archibald!

Jag testar Bobby's

Var på stan nyss för att få lite frisk luft från min uppsatsskrivning. Vart två inköp iform av nylanserade hårsprayen från Bobby's. Har bara läst positiva kommentarer om dessa produkter, och det skadar ju inte att testa. Jag är ju rätt kräsen när det kommer till vilka produkter som är bra och inte.  Sen köpte jag Åhléns egen eye make-up remover. Har haft Lumenes Waterproof i ca 1 år nu, men tycker den lämnar kvar mina ögon för oljiga. Så nu testar jag denna med Aleo Vera för svalkande effekt mot huden.
Notan? 69:- respektive 42:-



Har du använt någon av dessa? Vad tyckte du om dem?

Jag känner motivation!

Hur fantastiskt är det inte med att man fick sova en timme extra i dag? Helt gudomligt! Det gav mig även en motivation till att spendera denna dag med att plugga och skriva på mina inlämningsuppgifter. Idag är det fokus på min observationsuppgift. Insåg att den är ju verklgien inte svår att göra, och jag bör få den avklarad på en dag. Sen kan jag fokusera på mitt inlägg inom Bemötande Funktionshinder som ska vara inne kommande lördag. Dock måste jag få den färdig på torsdag, för jag har lite annat som jag ska hinna med, och vi ska hem till Söderhamn den kommande helgen. Men just nu känner jag verkligen motivationen. Heja mig!

Fast vänta nu... Om jag känner en sådan motivation - varför sitter jag då här?

What a kittybitch

You go girl!


Besök idag

Idag har det varit lungt på bloggfronten för min del. Eller rättare sagt: det har varit lungt på datorfronten över huvudtaget. Svärmor, svärfar och Oskar kom ner till Gävle idag, så vi bjöd på mat och tidig födelsedagsfika. Vi hade lagat Fetaostfylld fläskfilé med mammas klyftpotatis, tzatziki och cold sweet chilisås. Och tänka sig - det blev gott! I present fick jag pengar, och det tackar jag för! Undrar bara vad jag ska göra för slantarna?

Sen efter det tittade jag och Fredrik på Benjamin Buttons otroliga liv. Visst, den är väldigt seg, men den är väldigt fin anser jag. Har ni sett den?

Dessa två spår jag till final

Jag vill ha denna kombo i Idolfinalen 2009!




Varning för Pressbyrån!

Var till skolan för 3 timmars grupparbete idag. Grupperna består utan 4-5 personer i varje grupp utom min. Jag har gått och blivit själv. Vi var fyra stycken från början, men en bytte grupp. Sen blev vi tre, men en av oss dök aldrig upp på våra gruppträffar, så vi var bara två stycken. nu har min kamrat beslutat sig för att hoppa av från lärarprogrammet, så då återstår då endast jag. Men jag har pratat med läraren, och han har godkänt att jag får göra uppgifterna på egen hand, men att uppgifterna inte beöhver vara lika omfattande. Så det är skönt. Nu behöver jag bara fokusera på mig själv och mitt arbete, och jag kan sitta med uppgifterna kl 23 om kvällarna om jag så gärna vill.

När jag slutade kl 12 idag så skulle Fredrik och jag som tidigare nämnt åka ut till Hemlingby Köpstad och ICA Maxi. Eftersom jag ätit en dålig frulle och ingen lunch så blev jag hungrig och Fredrik så underbar som han är gav mig en tjuga att köpa korv för. Så vi knatade in på närmsta korvanstalt, där en korv med bröd kostade 10 kr. Dock var det ett äldre par som verkade ha problem med en lott och det uppstod en invecklas diskussion mellan dem och kioskgubben, så vi knatade vidare eftersom vi hade en buss att passa. Hittade på Pressbyrån i granningången, och där beställde jag glatt en raggarballe med svängdörrar, som Ronny & Ragge skulle ha sagt. Notan? 18 jävla spänn! Här var det minsann inga 10 små korvören inte, utan en hel förmögenhet för en korvjäkel. Helt ärligt... 18 hela kronor.. Nästan hela min nyinvunna tjuga gick ju åt! Jag hade fått två cheeseburgare för den på Donken som låg tvärsöver. Ett plus dock för det grova korvbrödet som tycktes vara standard, men ändå. Inte behöver man väl ruinera folk för det. Dessutom hade de inte Slotts Originalsenap, och ketchupen bara rann och sölade ner min jacka. Nej tack.. Ingen mer Pressbyråkorv för min del inte...

En vecka kvar

Idag vaknade jag efter 12 timmars sömn. Jag känner mig alldeles trötter idag med den anledningen, och sitter nu har och skriver på mina inlämningsuppgifter. Fredrik har varit iväg och skrivt en mattetenta, och är nu på väg hem. Vettesjutton vad jag ska servera för middag idag, med tanke på att det är inkomst imorgon (tack att den 25:e är en södnag!) och jag vet inte ritkigt vad vi har hemma. Men imorgon går jag i skolan 9-12, sen åker vi ut til Hemlingby och går på ICA Maxi där och storhandlar. Det är ju även dags att handla tårtgrejer inför the big 22th B-day på onsdag. Fortfarande är allt hembakat hittills, och då måste ju även tårtan vara hemmagjord. Hur mågna vuxenpoäng får jag för det?

Sen är det idag en vecka kvar tills jag ska bli faster.
Om den lille knodden har planerna på att titta ut på utsatt datum.

Jag saknar mina linser del 2

Det tog som vanligt (så är det tyvärr oftast nu för tiden) hundra år att logga in på blogg.se nu ikväll, och jag var nära på att ge upp. .
JAg hade tänkt skriva ett mycket längre inlägg, men där försvann min vilja till det. Dessutom upptäckte jag nu efter min dusch att glasen i mina glasögon håller på att ploppa ut, och självkart är min Optiker i Söderhamn, och jag var där i mådnags. SKITKUL.


Pluggar jag?

Jag har varit vaken ett bra tag nu, men jag sitter och pluggar, tragiskt nog. Eller tjaa... pluggar? Kan man verkligen kalla det för plugga när man sitter och skriverp å inlämningsuppgifter? Plugga är väl egentligen när man sitter och läser i på i böcker inför prov och sånt? Eller har jag fel? Aja.. Idag är det i alla fall mina två dramauppgifter som ska vara inne på söndag som jag håller på med. Imorgon är jag också ledig och då hade jag tänkt börja ta itu med mitt inlägg till Bemötande - Funktionshinderkursen. Sen ska det skrivas PM till en tredje kurs, och sen är det två uppgifter till som ska göras och vara inne dne 6 nov. Mycket nu, men har jag någonsin varit sen med en uppgift? Svar nej. Så detta kommer att gå galant!




Eftersom Fredrik jämt sitter och spelar vid MITT skrivbord där det var tänkt att man skulle sitta och plugga, så får jag snällt sitta i vår andra kontorsdel - soffan.

Ännu en dag har passerat

Så har snart ännu en dag bara flygit iväg, passerat. Vad händder med dagarna egentligen? Jag hinner nämligen inte med.

Imorgon är vi lediga båda två, och imorgon ska jag ta tag i mina skoluppgifter. Det finns dock ingen motivation, men det måste ju göras eftersom de ska vara inne på söndag, och vi kommer ha bullkalas med Fredriks familj på lördag. Dessutom har jag tagit upp idén om att vi ska låta Oskar (Fredriks lillebror) sova över här lördag-söndag. How great isn't that? Har har ju länge velat det nu, bara det att han är lite orolig för att åka tåg helt själv. Men det kan ju vara skönt för honom att åka bil ner, så slipper han tåg åt båda hållen.

Just nu är det Brothers & Sisters på Kanal 5, och efter det är det natti natti för i alla fall min del. Hade tänkt dra ut Fredrik på en promenad imorgon i parken. Och eftersom Gävle är så fint och höstigt just nu så tar jag med mig kameran

I år ska jag minsann ha hembakt!

Jag fyller ju år nästa onsdag, och i år har jag gett mig fan på att jag ska ha allt på kakfatet hembakat. Förra veckan bakade jag vaniljkaka som har vaniljsås i smeten för den extra saftiga touchen. Igår blev det kladdkakemuffins, och idag blev det brorsans favoritbullar.Dessa bullar blir som weinerbröd, och är supersmaksiga!





Gårdagens kladdkakemuffins




En bråkdel av alla de bullar som är orsaken till att lägenheten luktar underbart!


Frågan är: Vad ska jag baka härnäst? Är chokladbollar ett givet kort?

Rösta på mig?

Gillade ni min reklamannons på Eniro? Rösta här i så fall är ni gulliga.

Om jag skulle hamna bland toppen i oktober månad så kommer jag belöna er med en utlottning här i bloggen utan dess like. Låter det rättvist? Vad väntar ni på? :)

Vet ni vad tisdagar betyder?

Tillbaka till verkligheten idag med skola. Visserligen var det dramaklass idag, och alltså mycket skratt. Forumteater stod på menyn, och det vad som alltid väldigt givande.

Väl hemma har jag sett det senaste från Gossip Girl och nu är det dags att ta itu med disken. Utan någon diskning kan vi nämligen inte baka bullar senare när Fredrik kommer hem. Sen är det ju tisdag och ni vet väl vad det betyder? Just det.. Kanal 5 kl 20-23.20.

Nickyponken

Har nu varit hemma lite över en timme nu. Min hemliga utflykt bar iväg till Söderhamn (oväntat va?) där jag utförde ärenden, träffade Karin för en fika på Tewe's Konditori och sedan åkte jag ut till Sandarne och pussades massor med min kära goldenpojke Nicky. Som jag har saknat honom! Det är faktiskt tre veckor sedna jag såg honom sist, och nu när han är över 9 år gammal och inte har allt för mågna år kvar så känns det rätt jobbigt att vara ifrån honom så länge. Han är ju min baby. Det var skönt att få komma hem och laga min berömda korvstroganoff. 

Just nu håller jag på och födelsedagsbakar. Jag fyller ju år på onsdag nästa vecka, men Fredriks familj kommer ner redan nu på lördag. Så det är full fart. Sugen på vad jag bakar? Kika in om ett tag så får ni se! 


Hemlig utflykt

Relativt nyvaken utan några som heslt sopmaskiner. Har ringt ett samtal, oh min hemliga utflykt blir av, dock inte på samma tider. Men nu hinner jag med lite annat också som jag är väldigt glad för. Annars är det nästan försummelse...

Nu undrar ni säkert vad jag talar om och allt verkar säkert helt osammanhängande, men jag lovar er att jag ska avslöja inom en snar framtid. I promise...


Våra tre sopstationer

Missförstå mig inte nu, det är jättebra att vi har 3 sopstationer med 15 olika soptunnor vardera här på parkeringen, verkligen.

Men inte för i helvete kl 7 på morgonen...

Man vaknar med ett ryck och förstår inte riktigt vad det är som pågår.
Sen inser man att det är sopbilen.
Det är uthärdligt, som Edward Cullen skulle ha sagt.

...

Vad fan, igen?!
Just ja.. Vi har ytterligare en station som ska tömmas...
Det är lite mer plågsamt.


---


Vad i .........?!!
Jahapp.. Det är den tredje stationens tur.
Nu är jag less..
Nu är jag vaken.
Nu är det outhärdligt, som Edward Cullen skulle ha grimaserat.



Jag ger upp

Efter att precis ha tagit ett skumbad så ger jag nu upp kvällen. jag känner mig pyton, och vet med erfarenhet att imorgon är en annan dag vilket betyder att man mår bättre då. så sova, det skajag göra nu i flera timmar.

Morgondagen bjuder även på lite hemliga äventyr. Spännande va?

Nya tider



Fredrik är väl en pussmun som kommer går ut och kommer hem med dessa till middag en kväll som denna då jag endast ligger i soffan och inte ens har klätt på mig.

Så nu sitter man här, mätt och belåten, och väntar på att One Tree Hill säsong 7 ska börja, men denna gång utan Lucas och Peyton. Jag har sett lite av den nya säsongen, och den är mycket sämre enligt min åsikt tyvärr. En fördel är att Kirby från Lipstick Jungle är med hädanefter som Nathans manager. Sen är ju Julian väääldigt het. Jag saknar det som var. Dags att lägga ner kanske...? Efter det blir det Gossip Girl säsong 3. Denna nya säsong är däremot kanon!

Angående nattens inlägg

Alltså... Mitt förra inlägg var ju lite av en komisk grej ser jag nu när jag läser det. Egentligen borde jag ta bort det, men vad sjutton, Det får stå kvar :)








Nu vill jag bara en en pizza eller en påse med cheeseburgare från McDonald's... Någon som har lust att komma med det?

Så där ja...

Sitter här i soffan efter en blöt kväll.. HAr precis stääddat och hör nu att baby kommer in genom döören.. Tack för mig världen och gosnatt!

Ps. All Night Long-inläggen i skorna funkade verkligen!

Full rulle!

Här hemma är är det full rulle må ni tro! När vi vaknade klev vi upp, gjorde mannagrynsgröt (det är vår helgstandard sedan vi flyttade till Gävle), gjorde oss i ordning och gav oss iväg ut till Clas Ohlsons för att köpa en sladd, så nu kan vi koppla datorn till till stereon och spela musiken därigenom. Vi har även tidigare fått en PC-TVsladd av Andreas, så tillsammans med den har audiosladden kan vi nu koppla datorn till teven och dessutom få ljud. Smidigt va? ;) Vidare knatade vi rakt genom staden till Rusta för att uppdatera snasktilltugget till kvällens klassfest. Dessutom köpte jag ett julomslagspapper. Nu går det utför, mina vänner.

Om 2 timmar och 20 minuter börjar klasskompisarna ramla in. Jag har städat, upptäckt att vi måste köpa nya dammsugarpåsar, annars blir det att ta till sopen hädanefter. Nu ska vi väl sätta fart och värma lite mat sen igår som vi ska äta innan Fredrik ska sätta sig på tåget till Uppsala där han ska spendera kvällen med några från hans klass. Sjävl ska jag ockupera badrummet.



Har ni dessutom sett att Söderhamn är med på Aftonbladets startsida för tredje gången på mindre än en vecka? Nu är vi snart större än Stockholm!

Hemma hos oss på Stora Esplanaden



Min nya tröja som jag köpte idag är så skön så skön, och faktiskt en perfekt sovtröja (!) så den kommer det nog sovas i framöver. Sitter just nu i pyjamasbyxor, den och en sporttopp under, och det känns så mysigt så mysigt. Förrutom en sak...



Jodå.. Ni ser rätt.. Jag svassar runt i snygga highheels (249:-, Skopunkten - kopia av godbitarna som Eurosko hade i vårkollektionen för 699:-) tillsammans med min sovoutfit och inviger mina All Night Long-gelinlägg. De ska tydligen skydda de stackars små fossingarna från att bränna av smärta efter en partykväll, och hittills så funkar de finfint. Såna finner ni bland annat på Din Sko där de kostar 49:-


Det är ju så klart Idol här ikväll,
och jag vill verkligen inte att Calle ska åka ut för detta misslyckade framträndande. Så snälla, rösta vidare honom!  Men shit pommes frites vad Eddie gjorde ett bra framträdande!

Utväxternas utväxt



Gissa vad jag gör? Jo... Jag färgar min hemska utväxt. Den är makalös! Det är ingen vanlig utväxt heller, för en vanlig utväxt kan faktiskt se bra ut ibland. Men denna utväxt är utväxternas utväxt. Den är resultatet av att gå till frisören och färga sig. Här snackar vi verkligen kontrastskillnad må ni tro, där håret haft en fin färg, medan 1 cm har varit djävulen själv. Jag antar att man kan kalla det att färgen från frisören verkligen satt i som den skulle...


Annars var jag på stan idag med Camilla. Köpte lite saker (jaa.. vad annars... Som om jag kan hålla tätt...) Men tröjan som inhandlades då byttes mot en annan nu sernare. Men inköpen idag ser ut som följande:

 

En vanlig puffsig baströja från Gina Tricot, 149:- och ett par Lovikavantar från Accent, 99:-

Dagens schema

Ute spöregnar det och Fredrik sover fortfarande. Vi är båda lediga idag, men Camilla skulle komma ner på ett möte så jag ska väl träffa henne. Full schema idag faktiskt!



Detta kommer synas på Expressen




Jag är dessutom med och tävlar hos Kenza om att få en annonsplats hos henne, gör det du också!


En liten sidoparantes

Jag bloggade nyss, men jag måste bara tala om för er alla brudar (och killar även för den delen) att:

Chase Crawford och Ed Westwick
(Nate Archibald och Chuck Bass i Gossip Girl)
bor tillsammans som rumskamrater. Hur hett är inte det? Jag skulle kunna ge hela mitt liv för att få tillbringa ett dygn inlåst tillsammans med dem hemma hos dem. Snälla Gud, snälla....






Ps... Borde jag egentligen inte publicera detta inlägg under kategorin "Caroline vill ha"?


Boktips

Fick ett inofficiellt tips av Camilla om en bok (ja, hon har inte sagt det direkt till mig, utan jag läste det på internet, men tack Camilla!).
I alla fall, boken är Eric Ericson's Brev till samhället. Detta är en bok med Erics brev till Sveriges myndigheter och styrelser med rätt.. ja.. .säregna brev. Dessutom får läsaren även ta del av de svar Eric fått på sina brev. Kristian Luuk har även han tipsat om boken (inte direkt till mig, tyvärr, men ähee.. vi kan väl säga att han har tipsat mig direkt). Så.. Nu väntar jag bara på att få hem den, läsa den och sedan ska jag ska jag slänga ut en recention på den hade jag tänkt, okej?




Brev till samhället av Eric Ericson
41 kr i pocketformat på Adlibris


Svar på kommentar

Anonym om Dagens lärdom:
Hahaha jag tittade igår på VBÅ och tyckte Philip var ganska lik din bror när han gjorde tummen upp till Belle i dörren där, såg du däää? Skitskoooj :D höhööh och nu börjar det igen! HEJDÅ :D



Svar:
Tja du, Angelica (jo, jag förstod att det var du + att jag har ditt IP-nummer i kommentararkivet :P).. Jag tänkte faktiskt inte på det just då, men nu när du säger det så var han nog faktiskt väldigt lik Andreas just i den sekvensen. Nästan så att jag måste se det igen.




Att beväpna sig i tvättstugan

Skolan var i dag en cirkus! Helt allvarligt.. Vi har så fruktansvärt roligt på Drama-Kultur-Kommunikation så tårarna bara sprutar. Kan verkligen rekommendera den kursen på HiG. Den är på 7,5 hp, så den är inte alls lång. Dock kan det vara som så att den endast är "upplåst" för oss programstudenter, men det kan vara vät ett försök i alla fall.

Sen kommer min blogg vara med på Expressen.se inom en framtid. Jag har i samarbete med Eniro.se fått erbjudandet att annonsera min blogg där, och varför inte? Så håll utkik!

Straxus är det dags att pallra sig ner till tvättstugan och tvätta sängkläder. Detta är dock ingen höjdare, och jag är livrädd för källare! Fler som delar den rädslan? Inte blev det bättre att jag råkade ut för en skrämselsekvens där nere heller sist jag tvättade där nere (vi har nämligen tvättmaskin i lägneheten). Det var som så att jag skulle trycka ner hissen igen, och den stod redan där. Konstigt tyckte jag att den hade stängt skyddsdörrarna när den inte åkt i väg, så jag jag tryckte på knappen. Då öppnas hissen, jag stod i mörkret och såg in i det lilla fönstret i dörren. Där ser jag ett väldigt mörkt ansikte med två vita ögon. Livrädd blev jag, men jag kan trösta mig med att han blev nog mer rädd än mig. Jag var ju trots allt beväpnad med tvättmedel och tvättkorg!

Jag är en rocker!

I helgen har vi klassferre här hemma. Det betyder eventuellt lite Guitar Hero-lirande. Hur länge sedan var det som jag körde GT? Förr var jag ett proffs, nu är jag snarare Bambi på hal is. Så jag dammade av spelet, körde igång och lirade. Hur det gick? De första två-tre låtarna har jag förträngt, men runt sjätte låten så stod jag på en scen någonstans i L.A inför 10 000-tals fans. Nästan som på riktigt.

 

Jag i full färd att fräscha upp min reportear. Så klart att man måste ha en träningsoutfit!


Vi var förresten och handlade frukt i stora lass igår. När vi kom hem så fick jag en sån rolig tanke i huvudet, och jag kunde inte låta bli. Fredrik däremot fann det väl inte allt för uppskattande med 17.95:- , och egentligen ville han väl inte att jag skulle slänga ut den här bilden. Men med lite övertalning så ;)






Hösten 2009

Höst 2009, och även jag närmar mig stora saker som födelsedag, fasterhet och andra festligheter. Det betyder att jag bjuder på en ny design har på min blogg, vad tycks? På den eviga bloggdesign-bilden har jag skapligt ljust hår, bruna ögon och dessutom syns mitt ärr. Men ähe.. Den kännss faktiskt som jag, och jag saknar mina bruna linser, så detta får bli en påminndelse för mig. Vem vet - en dag kanske jag får godkännande av ögondoktorn att jag kan ha dem igen?

Fredrik kom hem för ett litet tag sedan. Han frågade om jag har pluggat. Pluggat? Vad är det? Här är det min lediga dag, jag tänker då inte förpesta den med något sådant. nej nej. Däremot har jag fakitskt varit till förskolan och gjort min sista inseplning och knäppt kort på "lägenheten" som lekhallen heter. Ja, jag vet. Här är det modernt tydligen!



Såg nu också att Stellan har namnsdag idag. Grattis Stellan Hult! Hoppas du har din finaste kostym på dig i dag!


Dagens lärdom

Nu ska jag vara fräsch: Jag är så förbaskat snorig sedan i torsdags/fredags, men det börjar bli bättre. Nu för tiden kan jag i alla fall överleva en hel natt utan att vakna i andnöd och ha ett tvång att fylla på min dos med Otrivin nässpray. Men däremot så kan jag inte rekommendera att ha tjocka bågar på glasögonen när man är snorkråka. Bågarna är tunga och trycker på mina näshålor, som gör att det framkallar ett sjuhelsikes snorande. Det blir tjockt och äckligt, och hela kråkfamiljen kryper fram i näsan. Mysigt värre!


Så vad har vi lärt oss idag? Att man inte ska ha tjocka tunga glasögon när man är snorig + att det är mitt första Våra Bästa År avsnitt på 2 månader om en kvart.

Min dator har nog fått svinis!

Okej.. Min bebis håller på och dör tror jag. Nu verkar strömsladden ha åkt på en livshotande svininfluensa, och den tycks vara utom räddning. Hur gör jag? Köper jag en ny strömsladd för 1500 kr? Eller köper jag en ny bebis för det multiplicerade beloppet? Jag är i valet och kvalet. Jag har pengarna, det är inte det.. Det är snarare det att jag gör hellre något roligare för dessa tusenlappar. Nu tänker kanske ni att jamen hon behöver väl inte köpa en ny dator för att strömsladden är paj? Men det råkar faktiskt ligga till som så att svinis tycks ha spridit sig, och även datorn är sjuk. Eller ja, snarare kommer nog svinis från datorn ursprungligen och har sedan spridit sig till stackars svansen. Så det verkar inte vara någon idé med någonting annat än att köpa ny. Men jag vill inte. Jag vill ha min bebis. Han har ju inte ens fyllt tre år än. Och jag vill ha mitt sparkonto.

Fredrik är väl underbar...

Alltså, är det bara för mig som blogg.se tar hundra år att ladda upp? Dessutom påstår den alltid att man matat in fel lösenord, så att man får skriva om det. Och jag vet att jag skriver rätt, coh det sker varje gång, men sen när jag skrivit in det på nytt så kommer jag in, hur mysko är inte det? Aja.. Nog med klagomål på portalen.

Låt oss i stället diskutera en annan sak som suger: Det är min tur att diska den här gången. Detta är en stark protest från min sida, och jag finner det heller inte givande. Men, det är väl bara att bita i det sura äpplet som man säger. Jag menar; inte kan det väl varam in roll som kvinna, att diska? Jag ska ju för sjutton föda barn en dag! Jag ska genom gå 9 månaders helvete och spy om morgona, trots att detta är det värsta jag vet. Dessutom ska jag enligt den där blonda Ankan som media skriver om vareviga dag ställa upp för min man och ge honom den behandling han behöver och kräver. Jag ska finnas till där för honom 24/7 oavsett om jag är på världens "inte-idag-älskling-jag-har-spiral-bekymmer"-humör. Det finns inte i min rätto att säga ifrån. Jag ska dessutom inte klaga över att städa, handla, laga mat och bäda sängen. Det ingår även det i mina sysslor. Dessutom sköter jag vår ekonomi. Så vart kommer då denna diskpåtvigning ifrån? - Jo, från min egen överenskommelse med Fredrik. Det var från början min idé. Hur fan kunde jag komma på den idén? Enligt mig finns det bara ett svar på den frågan - Anna Ankas intellekt har smittat av sig!Sen måste jag köpa ny dator, men jag antar att jag inte kan skylla detta issue på det...

Jag antar att jag borde visa er ett bildbevis nu? Okej, men kom ihåg att jag faktiskt har erkänt att det vidrigt redan, så klandra mig inte.  Ni får dessutom se mina naglar som tar sig och min underbaraste sambo (som förövrigt hade en present åt mig hemma - nya Team Sportia-mjukisar som jag varit i behov av så länge. Gullponken då...)











Och jo.. Det tog minsann 17 minuter att ladda upp dessa 3 bilder. Kom igen Blogg.se!

Storfrämmande

I fredags kom Camilla och Johanna ner, och det blev full rulle. Vi hann med en hel del shopping, och Johanna lättade rejält på shoppingbehovet tror jag.. Haha.. Kvällen bjöd sedan på lite vin/öl/cider beroende på vad man hade för preferenser, och dessutom blev det ett dyk ner i kökssoporna för vissa i och med spelet "Trodde du ja!". Ja ni, här händer det alltid grejer.

Natten blev lång för oss tre pullor i sängen, och det blev en hel del skratt och prat om gamla minnen. På lördagen åkte vi ut till Valbo Köpstad. Det blev ännu mer shopping för somliga och IKEA-korv. Hoppas på en visit snart igen!


Missa inte Lyxfällan från Sandarne ikväll!

Konstaterat: Blogg.se är värdelöst denna vecka, då det helt ärligt tar 30 minuter tills man kommer in och kan skriva ett inlägg. Det tar sedan yterlgiare 15 minuter innan inlägger blir publicerat.

Upplysningsvis så får vi Söderhamnsfrämmande imorgon av Camilla och Johanna. Det ska bli väldans trevligt, och här hemma är det städat. Eller ja.. Fredriks dammsugning fattas, men den kommer imorgon har han lovat. Vi Har ikväll även slängt ihop en frozen cheesecake med citron, hallon och blåbär. Hur gott låter inte det? Jag kan visa er en bild när vi snittat upp den. Till varmrätt kommer min superba kycklingpaj att serveras, och tillsammans med det en flarra vitt? Gud så vuxet det känns...

Nu: Lyxfällan på TV3. Är från min lilla hemby Sandarne ikväll!


Å herregud..

Insåg just att om tre veckor blir jag inte bara gammal, utan jag blir även LASTgammal i och med att jag blir faster. Hujedamig hur ska det gå....?


Min matlagningshemlighet

Kom ihåg, mina vänner, att hemligheten bakom allt gott i matväg är basilika!


Kanelbullens dag!

Ni har väl inte missat att det är kanelbullens dag idag? Det vore ju lite väl förfärligt i såfall! Här hemma s väntade vi på att spöregnet avtog innan vi gav oss iväg ner på stan och Pressbyrån för att köpa gudomliga Kanelbullens Dag-bullar. Tror inte jag ätit godare kanelbullar än Pressbyråns.
Har ni någon favorit?





Som jag sa igår så fick jag ju mersmak av juldukssyandet (kan man skriva så?) och gav mig idag på tyget jag köpte på IKEA igår. För att vara en nybörjare som sytt duken från scratch så är jag jävligt nöjd! Nu gäller det bara att börja om från början igen och ge sig på den blivande köksbordsduken.






Jag har fått mersmak pinsamt nog

Hade en trevlig förmiddag med Emma idag ute i Valbo. Eftersom Emma ska iväg på cocktailparty ikväll så behövde hon "den lilla svarta", och visst hittade hon den. En jävligt sexig sådan också, om man får säga det själv. Sedan bar det av till Ikea där lite smått och gott inhandlades, bland annat ett tyg som jag ska sy till vardagsdukar. Ja, jag fick lite väl mycket mersmak av gårdagen då jag sydde juldukar.

Ikväll blir det mys med enchilladas och ett glas vitt. Kan inte bli så mycket bättre med helg!

Jag skaffar mig pensionärspoäng som blotta 22-åring

Okej, idag kläckte jag det.
Varför ödsla en massa tid och energi på att samla vuxenpoäng? Jag menar - varför sikta mot hustaken och inte direkt mot stjärnorna?

Så idag tog jag steget. Jag plockade fram min gamla Husqvarna 2000 symaskin som jag ärvde utav mormor nu när hon flyttade till servicehus, och började sy juldukar! Visserligen var 75% av jobbet redan gjort, eftersom jag kortade av panelgardiner och gjorde dem till dukar, men ändå!

Voila! - Mina jag har just fått mina första pensionärspoäng!


 


Kommer göra en likadan in till köksbordet, och därinne kommer vi även ha likadana gardiner. Fint va? Kände mig jävligt bright när jag kom på den idén att jag kunde ta och köpa panelgardiner och och göra om till dukar. Billigt och bra! (Beroende på gardinpriset då vill säga).


Köpte idag även en nysläppt bok som jag läst om, Lars Kepler - Hypnotisören. Den ska vara en helt grym kriminalroman, och när jag läst på baksidan av boken så blir jag lockad. Ska ägna helgen åt den hade jag tänkt.



179 kr  149 kr (fram till 7 oktober) på Åhléns

Green Mango by Indiska

Jahapp.. tror ni inte att det som jag alltid sagt inte ska ske, har skett? Jo... Jag har fått ett beroende. Abstinens snarare. Får jag inte mitt Green Mango-te från Indiska dagligen så får jag tuppjuck! Kanske man skulle ta och bunkra upp med såna lösviktspåsar, ifall de skulle få för sig att sluta sälja dem?



35 kr 100 g


Mitt i arbetslivet så...

När man har fullt upp på VFU:n och går 8-12 timmar varje dag, och man äntligen slutar kl 14 en dag - vad gör man då?



Jo.. Man städar!


Tänkte överraska Fredrik med städad lägenhet och nygräddade våfflor när han kommer hem kvart i sju. Hur bra sambo är inte jag?



Föresten, så här bor vi!




Och jajjamensan.. vi har köpt platt-tv! En Samsung Crystal Design Rose Black har flyttat in, tillsammans med en ny tv-bänk. 


 


RSS 2.0