Pettsons Thai
Jag hade så tråkigt imorse, så jag brände ut Stefans skivor, tog karl och muddering och vandrade iväg i kylan mot Öster. På vägen hem gick vi och köpte godis innan vi hamande här hemma igen och satte igång med maten. Ikväll blev det Pettsons Thai: (den här maten finns även att köpa som färdiglagad rätt på ICA Kvantum i Söderhamn, och är döpt efter min storebror. Och nej - han heter inte Pettson, men kallas för det. Pettersson - Pettson)
Den här maten kan uppfattas som stark, men tänk på att kryddstarkt ökar förbränningen.
4 portioner:
2 stora kyckling filéer
450 g wokgrönsaker (jag väljer Findus Thai)
1 burk (400 ml) grytbas Grön Curry och Bambuskott
1 burk kokosmjölk (valfri storlek, beroende på hur starkt man vill ha det. Utan kokosmjölk är grytan hemskt stark. liten kokosmjölk - medel, stor (400 ml) - mild, fast med fart ändå)
1 paket Nudlar
Strimla kycklingen och bryn den i stekpanna. Lägg i en skål eller på ett fat. Salta och peppra.
Woka grönsakerna i wokpanna eller i den tomma stekpannan.
Tillsätt kycklingen i görnsakerna.
Tillsätt grytbasen och kokosmjölken. Låt puttra ca 5 min. Salta efter behag.
Koka nudlarna efter förpackningens anvisning.
Klart att servera!