Saftiga Grahamsrutor



Detta är ett av mina favoritbröd. Det smakar hemmagjort, saftigt och dessutom är det nyttigt också! Nyttigheten kan du själv reglera med mängden av de olika mjölsorterna, men detta recept blir mest lagom. Baka och njut!

Deg till ca 16-20 rutor:

50 g jäst
5 dl vatten, 37ºC
25 g mjukt matfett
2 tsk salt
2 msk sirap
250 g Kesella/Keso
7 dl Grahamsmjöl
Ca 8 dl vetemjöl


Smula jästen i en bunke. Häll i lite av vattnet och rör om tills jästen har löst sig.
Tillsätt sedan resten av vattnet, mjukt matfett, salt, sirap, kesella, grahamsmjöl och vetemjöl.
Arbeta degen väl (ca 5 minuter i bakmaskin om du har tillgång till det), och låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
Stjälp upp degen på mjölad yta och arbeta den ytterligare någon minut.
Platta ut degen i en smord långpanna och skär dege i rutor med en vass kniv. Strö över lite grahamsmjöl.
Låt jäsa övertäckt i ca 20 minuter
Grädda mitt i ugnen i 225º i ca 15 minuter.
Dela upp i rutororna och låt kallna på galler med en bakduk över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0