Morotskaka



♥ Ingredienser

2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/4 dl olja
2 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 krm salt
1 tsk mald kanel
3 dl rivna morötter

♥ Glasyr
200 g Philadephiaost
2 dl florsocker
½-1 msk citronextrakt

♥ Smörj en form, ca 26 cm i diameter, och strö på socker
♥ Sätt ugnen på 175°.
♥ Vispa samman ägg, socker och olja.
♥ Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten.
♥ Tillsätt morötter och blanda väl.
♥ Häll upp i formen och grädda morotskakan mitt i ugnen i ca 45 minuter.

♥ Stjälp upp kakan och låt den kallna.
♥ Blanda samman ingredienserna till glasyren, gärna med elvisp.
♥ Bred glasyren över morotskakan.
♥ Sikta malen kanel över kakan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0