Morotskaka
♥ Ingredienser
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/4 dl olja
2 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 krm salt
1 tsk mald kanel
3 dl rivna morötter
♥ Glasyr
200 g Philadephiaost
2 dl florsocker
½-1 msk citronextrakt
♥ Smörj en form, ca 26 cm i diameter, och strö på socker
♥ Sätt ugnen på 175°.
♥ Vispa samman ägg, socker och olja.
♥ Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten.
♥ Tillsätt morötter och blanda väl.
♥ Häll upp i formen och grädda morotskakan mitt i ugnen i ca 45 minuter.
♥ Stjälp upp kakan och låt den kallna.
♥ Blanda samman ingredienserna till glasyren, gärna med elvisp.
♥ Bred glasyren över morotskakan.
♥ Sikta malen kanel över kakan.
Kommentarer
Trackback