Hudens måsten

Huden är vårt största organ, och vi klarar oss inte utan det. Därför är det viktigt att vi tar hand om hunden i möjligaste mån, och är rädd om den. Här kommer några tips om hur du kan ta hand om din hud och ge den den kärlek den behöver:



Drick mycket vatten - Vatten renar kroppen, och innehåller inga konstigheter. Så skippa läsken och saften och drick mängder med vatten i stället! Variera med olika citron, lime, apelisn, gurka, eller varför inte exotiska frukter?

Gnugga inte handduken i ansiktet!  - När du tvättar dig ska du istället "dutta" handduken i ansiktet, annars river du upp porerna och irriterar dem.

Se över tvål- och cremeanvändningen - Använder du rätt produkt på rätt ställe? Smörj inte in ansiktet med kroppslotion, utan spendera en slant på en ansiktcreme. Det kommer att ge resultat! Krämerna innehåller nämligen olika fett- och näringsämnen, baserat på vilken funktion de har. Själv använder jag Mary Kay TimeWise 3-in-1 Cleanser i ansiktet, och jag älskar den!

Överdriv inte konsumtionen av krämer! - Om du överkonsumerar fuktkrämerna så vänjer du kroppen vid denna fukthalt, vilket resulterar i att huden blir torr istället, och du förstör dess naturliga fuktbalans.

Skippa kaffet - Kaffe innehåller gifter som bryter ner din kropp. Drick istället grönt te, som innehåller antioxidanter som förebygger åldrande, och renar kroppen. Det sägs även att te är ett bra motmedel för diabetes.

♥ Ånga ansiktet då och då - Detta öppnar upp porerna och tillsammans med en grundlig rengöring på detta så renar du dem. Detta gör du bäst med kokat vatten, en stor skål och en handduk över huvudet. Avsluta sedan med att skätta svalt vatten i ansiktet för att täppa igen porerna.

Unna ansiktet med ansiktsmasker - Ansiktet behöver också få leva lyxliv lite då och då. Välj ansiktsmaks efter din hudtyp. Rådgör gärna med kunnig personal inann du köper en mask. Titta inte heller på priset på masken, då även de billigaste maskerna kan vara utmärkta, såsom ÖB och H&M.

Ät nyttigt - Skräpmat täppar inte bara till dina artärer, utan de skapar även krigszoner på din hud. Mycket vitaminer ska det vara, och frukt och grönsaker är ett givet kort. Smoothies med mycket frukt och bär är det perfekta mellanmålet och en riktig energikick! B-vitamin gynnar din hud, ditt hår och dina naglar.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0